Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 25 aprilie 2007

Din nou la Herculane

2 comentarii :

Se apropie vacanta de la Herculane... cand ne-am luat la revedere la ultimul curs dinaintea vacantei, mai multi colegi mi-au spus: "Ne vedem la strand!"

In cei 14 ani de zile de cand imi petrec vacanta 1 mai la Herculane, nu am fost niciodata la strand sau la "cadite". Am preferat de fiecare data sa imi petrec timpul atat de pretios al taberei interiorizandu-ma (multe meditatii) si practicand yoga in natura. Cel mai mult imi place la Herculane padurea... atmosfera mustind de vitalitate, mirosurile de verdeata si sulf. Si Cerna, desigur. In fiecare an imi caut un locsor undeva in padure, departe de potecile mai umblate, ca sa imi fac acolo tapas-ul.

Celor care inca nu au experimentat asta (si nu numai lor), le recomand din tot sufletul exercitiile de yoga practicate in natura. Atat asanele, dar mai ales tehnicile de pranayama, au un efect mult mai puternic atunci, iar starile care apar sunt cu totul si cu totul exceptionale.

Poate cel mai reprezentativa dintre posturi este, in acest sens, TALASANA (postura arborelui), care capata valente cu totul deosebite intr-o astfel de ambianta naturala, printre arbori. Un sentiment minunat de integrare in natura, de liniste si neclintire ma invaluie si ma face sa empatizez cu arborii si cu tacerea lor. Imi place cum aceasta postura ma face sa ma simt ca o coloana care uneste cerul cu pamantul, ca o coloana din Templul naturii.

Este foarte usor sa simti, atunci cand practici asane si pranayama in natura la Baile Herculane, acea vitalitate debordanta cu totul speciala care caracterizeaza aceasta zona. Apar de multe ori fenomene de clarviziune in care, chiar cu ochii deschisi, percep anumite manifestari energetice, incepand cu acele bule de vitalitate care parca clipocesc pretutindeni.

Toate posturile yoga au un farmec deosebit, in natura. Ma incanta cele care dinamizeaza anahata chakra, deoarece atunci mai ales simt acea trezire a sufletului despre care se spune ca poate sa apara foarte usor in sanul naturii. Imi mai plac foarte mult posturile pe muladhara, pentru ca simt cum energia pamantului ma hraneste si ma umple cu vitalitate. Si mai imi plac foarte mult posturile care se practica cu ochii deschisi (garudasana, de exemplu), pentru ca simt ca ma umplu de frumusete, nu doar de energie. In aceste posturi de echilibru practicate cu ochii deschisi simt foarte usor o dilatare sferica a constiintei, datorita acestei frumuseti si armonii a naturii, ceea ce imi induce stari chiar meditative extrem de profunde si implinitoare.

Tehnicile de pranayama practicate in natura imi ofera mereu reinnoite revelatii, de fiecare si de fiecare data. As putea spune ca simt de zeci, sute de ori mai puternic efectele energetice si circulatia energiilor prin nadi-uri. Chiar imi percep aura si traseele energetice foarte concret, aproape palpabil. Starile de euforie, vitalitate, dilatare... sunt extrem de puternice si mereu altfel nuantate.

Cat despre relaxare, aceasta este "cireasa de pe varful tortului". In aceasta vacanta, va sugerez sa faceti macar o relaxare mai lunga in natura, si chiar diferitele forme de yoga nidra.

Va asteptam cu relatari! Ce efecte simtiti voi ca apar atunci cand faceti hatha yoga in natura?

Cititi si:
Curcubeu circular în jurul soarelui - Herculane, 8 mai 2010 - clipuri video şi imagini
La Herculane yoghinii sunt discriminati pozitiv! :)))
Presa despre Simpozionul international de Yoga Herculane 2009
Herculane 2008 - tabara de yoga reflectata in mass media
Herculane 2007 - Impresii din tabara internationala de yoga
Simpozionul International de Yoga Herculane 2007 - cateva relatari din mass media
Prima meditaţie specială de inducţie a stării de eliberare prin miracol divin (dupa spirala yang de la Herculane 1996)

2 comentarii :

  1. Nu cred ca daca stai o ora la cadite nu poti face destula yoga,asta daca ai masina sa nu pierzi vreamea cu autobuze.

    RăspundețiȘtergere
  2. In fiecare an la Baile Herculane.
    Informatii despre statiune pe site-ul

    www.baile-herculane.ro

    RăspundețiȘtergere