Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 16 aprilie 2007

Inainte si dupa 14 octombrie

2 comentarii :
Cand am inceput eu sa fac yoga, am observat ca "folclorul yoghin" impartea foarte clar atat oamenii de la curs, cat si evenimentele, in doua categorii: inainte de '89 si dupa '89. "Cei vechi", care practicasera dinainte de '89, aveau o aura misterioasa si eroica. Vorba ceea, facusera yoga in ilegalitate. Pentru ca erau atat de putini, pareau sa aiba o anumita stare de amicitie si intimitate intre ei si cu Grieg pe care noi nici macar nu puteam spera sa o atingem. Ii recunoastem si acum printre noi pe cei "dinainte de '89". Sunt cei care inca ne spun povesti cu alura legendara despre acele vremuri, desi vremurile pe care le traim acum cu totii sunt chiar mult mai tumultoase si fascinante. Oricum, auzisem de multe ori ca Grieg ar fi spus ca vor urma evenimente tulburi, ca el va trebui sa plece din tara... Cine ar fi crezut? Si totusi, iata ca a venit (si a trecut) "celebrul" 18 martie 2004, acea infioratoare rabufnire de ura si violenta impotriva scolii de yoga, cu perchezitiile si interogatoriile brutale si cu campania odioasa de presa. As zice ca cei care au pus umarul si au strans randurile dupa 18 martie 2004 au simtit din plin efectele purificatoare si transformatoare in plan spiritual ale acestor incercari pe care noi le-am trecut cu bine. Fie ca am pus umarul sau nu, nu putem spune ca nu ne-a marcat 18 martie 2004, mai mult sau mai putin, pe fiecare dintre noi, cei care practicam yoga in Romania.

Printre altele, am inceput sa socotim evenimentele "inainte de 18 martie" si "dupa 18 martie". Parca luna martie nu mai era marcata doar de ziua lui Grieg si de prima spirala dupa iarna, cat de aniversarea "evenimentelor din martie 2004" - eventual printr-o manifestatie publica de protest. Imi amintesc ca atunci, in martie 2004, Seful Politiei Capitalei promitea patriotic la TV cetatenilor romani ca yoghinii nu vor mai sarbatori 12 martie niciodata. Si totusi, yoghinii continua sa sarbatoreasca 12 martie. Mai mult chiar, anul acesta, deja 18 martie a trecut practic neobservat! Anul acesta luna martie a fost din nou luna in care are loc prima spirala de dupa iarna si ziua lui Grieg... Si stiti de ce? Nu numai pentru ca revenim la normalitate si am depasit mare parte din traumele lui 18 martie 2004, ci si pentru ca am intrat intr-o noua etapa.

In aceasta noua etapa, multi dintre noi am inceput sa avem un alt reper fundamental, pe scara timpului. Evenimentele se impart acum in evenimente de "dinainte de 14 octombrie 2006" si de dupa spirala din 14 octombrie. Va amintiti desigur, este spirala la care am ascultat cu totii, inmarmuriti si oripilati, dezvaluirile lui Grieg despre straniul si penibilul grup de complotisti ridicoli care isi facusera cuib chiar in sanul scolii noastre de yoga. Ei bine, cu siguranta ca s-au petrecut multe lucruri din 14 octombrie si pana acum, si chiar daca acestea ne-au revelat anumite adevaruri greu de acceptat despre unii prieteni apropiati sau instructori yoga de-ai nostri, cu siguranta tot raul este spre bine. De exemplu, bine ca ne-am lamurit ce e cu ei si si-au "dat arama pe fata". Datorita scrisoriadei care s-a iscat dupa 14 octombrie, scoala a trecut printr-un proces de transparenta totala a activitatii fata de publicul interesat, lucru care nu poate decat sa ne bucure.

Sunt convinsa ca vor urma si alte evenimente memorabile si cu siguranta aceasta nu este ultima etapa prin care trecem. Dar momentan eu savurez din plin farmecul ei - o percep acut ca pe o perioada de maturizare interioara. Ne punem probleme fundamentale privind evolutia spirituala, ne preocupam sincer de relatia noastra personala, a fiecaruia, cu Grieg, ghidul nostru spiritual, a devotamentului fata de aceasta scoala si acest grup. Toti cei care, in aceasta perioada, au avut curajul sa ia pozitie ferm si sa combata avalansa de rautati cu care ne procopsesc "ratacitii nostri", au simtit ca au facut un pas inainte in propria lor evolutie interioara. Si nici nu ma gandesc sa stau deoparte!!!

2 comentarii :