Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 20 aprilie 2007

Initiativa societatii civile de sustinere a Presedintelui Romaniei si a principiilor sale

7 comentarii :
ALERTA! In Apararea Presedintelui Romaniei

Apr 19, 2007 at 03:12 PM
Initiativa societatii civile de sustinere a Presedintelui Romaniei si a principiilor sale

Romania si romanii se afla in pragul unei veritabile lovituri de stat. Mecanismele utilizate acum pentru preluarea controlului total al statului roman sunt insa mult mai sofisticate decat cele uzitate de serviciile speciale ale fostei URSS in 1989. Daca in 1989 anticomunismul natural al romanilor, manifestat vehement in strada, a stricat din planurile initiale ale Moscovei, acum, paralizia civica impusa de manipularile media, fac ca romanii sa asiste aproape impasibili la noua lovitura de stat, instrumentata insa de aceleasi forte, cu sau fara cunostinta participantilor la aceasta operatiune.

In opinia noastra, lovitura de stat construita sub forma unei operatiuni informationale complexe, urmareste ca, prin suspendarea Presedintelui Romaniei, parghiile statului roman sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice care sa subordoneze capitalului rus controlat de serviciile secrete ruse si ultima reduta politica de aparare a statului roman – Administratia Prezidentiala.

Miza depaseste granitele Romaniei: controlul frontierei NATO si UE ofera Rusiei un avantaj tactic de importanta majora in evolutiile geostrategice ale zonei si in cadrul conflictului geopolitic pe care Federatia Rusa il are cu Statele Unite ale Americii in zona Marii Negre si a Caucazului.

Romania si-a croit cu greu accesul la o resursa de securitate nationala. Deschiderea Romaniei catre Europa si instalarea pe teritoriul tarii noastre a bazelor militare SUA – singurul scut real impotriva amenintarii imperiale si seculare a vecinilor nostri de la Rasarit - a starnit o agitatie puternica.

In fapt dezbaterea publica nu este “pro si contra” Presedintelui tarii iar criza din Romania nu are de-a face exclusiv cu Traian Basescu, desi este fara indoiala pretextul principal al acesteia. Traian Basescu, omul, are tarele lui, mai mult sau mai putin perfectibile, are anturajul si slabiciunile sale, cu toate speculate la maximum de Coalitia restauratiei sistemului oligarhic filorus in Romania.

Insa Traian Basescu, presedintele Romaniei, reprezinta garantul sigur al angajamentelor de securitate euro-atlantice ale tarii si singurul presedinte de pana acum care apara la nivel national, european si international cauza Basarabiei si Bucovinei si drepturile comunitatilor romanilor deznationalizati din jurul granitelor.

O oligarhie care descinde din nomenclatura comunista si cazacii Securitatii si care a proliferat indiferent sub ce culoare politica, si-a vazut interesele amenintate de politica pro-americana promovata de Traian Basescu. Inca de la investitura, referirile sale la concepte de securitate de inspiratie atlantica au provocat reactia adversa a unor directori de opinie aflati pe fagasul unei geopolitici opuse euro-atlantismului.

Apoi, pretentia dominatoare a gruparii oligarhice s-a lovit de cerbicia unui presedinte care a formulat raspicat cateva principii si le-a lasat sa se afirme. Marea coruptie a devenit un subiect principal, s-au dat curs anchetelor ce implica reprezentanti ai puterii de stat acuzati de infractiuni foarte grave, pornind de la evenimentele din decembrie 1989 si iunie 1990 si continuand cu devalizarea continua a statului, pana in ziua de azi. Printre acestia, la loc de frunte se afla Ion Iliescu, unul dintre artizanii conjucturii politice actuale.

Ani grei de puscarie i-ar astepta atat pe unii dintre actorii proeminenti din lumea politica si din zona afacerilor frauduloase cat si pe unii dintre complicii acestora din randul serviciile secrete. Finalizarea unor dosare de cercetare penala si apropierea termenului de trimitere in instanta a inculpatilor a creat o tensiune fara precedent in spatiul public, manifestata si prin ofensiva unor campanii mediatice furibunde si demolatoare.

Obstinatia atacului la Presedintie si-a atins obiectivul. Executia publica a presedintelui Traian Basescu a avut loc intr-o incercare disperata de inlaturare a influentei publice a acestuia.

Presedintele Basescu are dreptul la respectul nostru pentru incercarea curajoasa de rupere a tentaculelor Organizatiei oligarhilor. Initiativa noastra, a unor organizatii civice si a unor exponenti ai unor miscari de rezistenta si opozitie fata de sistemul comunist urmareste expunerea publica si blocarea intereselor “Coalitiei ticalositilor” care a construit scenariul incercarii de rasturnare a ordinii constitutionale din Romania. Presedintele Basescu a ramas doar cu cuvantul sau, dupa cum spunea si fosta sa consiliera, devoalandu-i fara jena vulnerabilitatile. Insa cuvantul sau are o greutate imensa: greutatea natiunii care l-a ales. O majoritate tacuta a votat un presedinte care vorbeste si pentru ea. Presedintele a ales sa fie vocea apasata a acestei majoritati.

Credem ca afimarea raspicata a adevarului, utilizarea transanta a cuvantului, inclusiv in Piata publica, are rost si urmari. Vom urmari prin toate mijloacele realizarea principiilor enuntate public de presedintele ales de cetatenii Romaniei conform idealurilor noastre din Piata Universitatii 1989-1990.


semneaza

Blocul National al Revolutionarilor, Presedintele de Onoare al Senatului
Seniorii Ligii Studentilor
Grupul Independent pentru Democratie
Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni
Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni
Agentia Romanian Global News
Asociatia AlterMedia
Asociatia Civic Media
Centrul Cultural Israeliano-Roman
Asociatia Restitutio in Integrum
Asociatia ROST

Este binevenita adaugarea gruparilor si organizatiilor societatii civile care doresc sa-si ridice vocea alaturi de cea a presedintelui Romaniei.

========================

Prezentam si sustinem mai jos:

Punct de vedere cu privire la criza sistemului politic si institutional din Romania

In Romania, gruparea oligarhica care a reusit sa-si adjudece Guvernul si o parte din Parlament, are acum ca obiectiv inlaturarea Presedintiei, singura piedica ramasa in calea obtinerii controlului politic absolut. Dincolo de elementele vizibile ale acestei crize se afla resorturi mult mai adanci care privesc principiile de functionare ale statului roman.

Societatea romaneasca este dezarmata si aproape anihilata in fata incercarilor prin care trece astazi. Gruparea oligarhica incerca sa-si impuna hegemonia atat la nivel structural cat si la nivel simbolic prin atingerea efigiilor nationale. Presedintia este o astfel de efigie nationala dar si o cheie de bolta a sistemului politic si institutional. De altfel, aceasta efigie a fost deja virusata din interior prin incercare de indreptare a Presedintiei impotriva Bisericii nationale Ortodoxe Romane si a reprezentantilor societatii civile autentic anticomuniste prin intermediul gruparii si Raportului Tismaneanu.

Pentru specialisti, este o evidenta ca actuala criza din Romaniei este instrumentata de dincolo de ea. Intreaga zona se afla in criza, ca urmare a avansului NATO si a dezvoltarii democratizarii in foste state ale Uniunii Sovietice. Ucraina este sfasiata si amenintata de spectrul razboiului civil, ca pe vremea ruperii tarilor baltice din mainile Moscovei iar Republica Moldova este amenintata din nou de spectrul federalizarii, conform unui “nou” plan propus de Moscova – o continuare a planului Primakov – sustinut si prin cercuri “intelectuale” de la Bucuresti (GDS si SAR).

Politica Romaniei este determinata cu sau fara voie de factorul geografic, de pozitionarea sa in vecinatatea unui imperiu care considera Romania si Moldova o periferie a Noii Rusii.

Traian Basescu a venit la putere pe fondul desfasurarii unui sir de “Revolutii portocalii” extinse din Georgia pana in Ucraina. Ucraina acum trece de prin convulsii politice majore ca urmarea a conflictului acut dintre partizanii Moscovei si “partida euro-atlantica”. Se pregateste Moldova.

Declarativ toate partidele din Romania s-au definit drept partenere ale ideii euroatlantice. In fapt lucrurile nu au stat si nu stau asa. Infiltrarea “partidei filoruse” in varful puterii statului roman a avut loc chiar imediat dupa momentul 1989. Viciul de functionare a intregului aparat al statului inlesnind consolidarea unui sistem oligarhic care s-a cladit prin contributia masiva a nomenclaturii comuniste slujita de cazacii din aparatul fostei Securitati.

La Bucuresti, Ion Iliescu, cel care se afla la originea planului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a fost in toata perioada post-decembrista cel care a vegheat la constituirea conglomeratului “baronilor” organizat in forma unor veritabile retele de crima organizata. Asistam la o restauratie printr-o reintoarcere radicala, fatisa, la o forma de control oligarhic a societati romanesti, la reinventarea cu cinism a guvernarii de tip totalitar sub masca unei democratii de parada.

Dezastrul sistemului politic si de guvernare actual isi trage obarsia din lipsa de organicitate si legitimitate a sistemului politic postcomunist din Romania. Administrarea statului, a intregului mecanism social politic si economic al Romaniei a fost permanent in mainile reprezentantilor FSN,- reorganizati ulterior in FDSN, PDSR, PSD. Fortele comunismului residual si agentii stangii internationaliste s-au grupat in principal in preajma acestei organizatii.

Grupuri constituite retelar obediente unor cercuri de “modelare invizibila” a sistemului politic romanesc si-au asumat imediat dupa lovitura de stat din 1989 functia directoratului ideologic absolut. Asa zisi directori de constiinta, infiltrati subversiv si in sanul Administratiei Prezidentiale, pentru a o acapara si surpa din interior, au devenit autentici comisari ideologici, in fapt ideocrati ai curentului oligarhic. Membrii de varf ai gruparii oligarhice si-au subordonat sindicate, cadre de raspundere ale serviciilor speciale, mare parte din mass-media, controland totodata si o zona a societatii civile.

“Partida presedintelui Basescu” nu inseamna doar participarea la o galerie de sustinatori (mai mult sau mai putin autentici) – ci, din punctual nostru de vedere, are in vedere asocierea fata de cateva principii enuntate transant, inca de la investitura sa. Tocmai sustinerea si aplicarea acestor principii au determinat contrareactia la care asistam - o incercare de rasturnare in forta care are caracteristici ale unei lovituri de stat.

Presedintele a ramas pana la urma, spre final, aproape singur in fata grupului compact de detractori. Institutia si-a dovedit limitele si capacitatea de rezistenta. “Aparatorii” de conjunctura ai presedintelui s-au rezumat la Apeluri siropoase dar si-au ridicat sacosele cu bani de la Oligarhie. Oligarhie cladita fie pe speculatii pramidale fie pe jaful resurselor si industriei romanesti.

Revirimentul vizibil al acestor grupari dezvaluie de fapt continuitatea acesteia in sistemul politic si de stat (fie si camuflate partial). Institutiile “nationale” sunt fie penetrate fie de-a dreptul controlate de membrii retelei - oligarhie creata pe modelul de la Rasarit - care urmareste reinstalarea in fotolile politice a unei unei “elite” obediente.

Suntem impotriva restauratiei sistemului politic oligarhic filorus in Romania.

========================

Asteptam sustinatorii acestor mesaje.

========================

CONFIRMARE: Serghei Ivanov, vice-premier al Federatiei Ruse, fost ministru al Apararii, in ziarul Financial Times in chiar ziua votarii suspendarii presedintelui Romaniei:

"La jumatatea anilor 1990, speram ca destramarea URSS va duce la incheierea Razboiului Rece. Speram ca NATO nu se va extinde spre Est, ca nu va instala baze militare in locuri unde exista promisiunea ca nu vor fi instalate niciodata. Dar vedem ca am fost inselati. Si se pune intrebarea de ce este nevoie de asta. Daca noi, ca lideri politici, trebuie sa ne unim fortele pentru contracararea inamicilor comuni - terorismul si armele de distrugere in masa - , atunci de ce, spre exemplu, sunt construite noi baze militare in Romania si Bulgaria?".

In acelasi interviu, Ivanov a subliniat necesitatea readucerii resurselor interne de petrol si gaze sub controlul Rusiei. "Sunt resursele noastre si este problema noastra de unde luam fonduri si cum le exploatam. Acceptam investitori straini in domeniul tehnologiei. Insa nu cred ca in viitorul apropiat vom permite companiilor straine sa investeasca in domenii de interes major", a incheiat vicepremierul rus.

Last Updated ( Apr 19, 2007 at 04:32 PM )
Sursa: Asociatia Civic Media

7 comentarii :

  1. Salut Yogi!

    Sper ca de data asta sa nu ma mai cenzurezi!

    Intrebarea mea este ce putem face la modul practic si respectand regulile democratiei?

    In caz de referendum pentru demitere, sunt sanse mari ca Traian Basescu sa nu fie demis.
    In cazul in care Traian Basescu isi da demisia si nu este impiedicat (in mod abuziv) sa candideze din nou, eu cred ca are sanse mari de a fi reales. Dar cu asta nu facem decat sa revenim la situatia din prezent. Nimeni nu garanteaza ca fortele ostile nu vor repeta scenariul de suspendare, dupa care Traian Basescu nu ar mai avea dreptul constitutional de a candida.

    Parerea mea este ca trebuie actionat mult mai profund. Trebuie studiat ce posibilitati legale exista pentru ca populatia sa provoace caderea parlamentului si alegeri anticipate. Si trebuie de asemenea impus votul uninominal. Voi ce idei aveti in directia asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cenzura? Am refuzat si voi refuza comentariile pline de minciuni si de ipocrizie, adica in care ne acuzi de influentare, cand tu asta faci cam toata ziua pe sp.

    Noi ce idei avem? Care "noi"?
    Si de ce te intereseaza asa de tare ce vom face "noi"?

    Lucrurile se vor intampla asa cum va vrea Dumnezeu. Pana atunci cel putin eu voi fi pe faza.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Nu cred ca Basescu isi va da demisia, fiindca daca si-o va da, se va expune multor abuzuri.
    2. Nu cred ca trebuie IMPUS votul uninominal. Varianta cea mai simpla si cea mai usoara de a fi legiferat, este prin REFERENDUM, cerut prin decret de catre Presedintele Romaniei.
    3. NU este necesara caderea parlamentului. Peste 2 ani vor fi alegeri parlamentare, si totul se va rezolva pe cale electorala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Darga Yogi Blogger, imi face impresia ca tu nu cunosti si nu respecti regulile dialogului si democratiei. In momentul in care initiezi un blogger, scrii articole si lasi impresia ca accepti comentarii la articolele tale, atunci ar trebui sa-ti asumi si anumite riscuri, si anume ca pot exista persoane care nu au aceeasi opinie cu tine. Trebuie sa le accepti comentariile, chiar daca ti se par mincinoase, si sa aduci argumente de ce acele comentarii ti se par mincinoase. Altfel, daca cenzurezi, nu faci decat sa te comporti ca acei ziaristi care va incrimineaza fara a va acorda dreptul la replica. Daca eu fac anumite afirmatii, sa stii ca nu fac acest lucru cu rea intentie, sunt si eu un cautator al adevarului ca si multi dintre voi si vreau ca adevarul sa triumfe, char daca pentru voi este dureros in anumite situatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Aurel!

    2 ani cu actualul parlament mie mi se pare prea mult. Trebuie vazut cum decurg evenimemntele in continuare, sunt sigur va vor exista reactii ale societatii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil o sa facem un regulament de moderare a comentariilor asa cum exista pe sp, ca sa mai nu existe obiectii. Una din reguli va fi furnizarea de argumente si dovezi pentru cele afirmate.

    RăspundețiȘtergere
  7. ROMÂNII ADEVĂRAŢI NU-ŞI PIERD SPERANŢA,
    ŞTIU CE AU DE FĂCUT !

    Începând cu anul 2009, Campania de informare: "MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC" (MCP) se desfăşoară pe tot cuprinsul României prin intermediul Dvs. şi va avea caracter permanent. (http://societateacivilaforta.blogspot.com)

    Campania MCP & Cei 3322 PRIETENI, a luat fiinţă la propunerile reprezentanţilor societăţii civile de pe site-ul NETLOG. (iniţiativa aparţine conducerii Fundaţiei MCP).

    Sperăm ca prin derularea acestei campanii, să dovedim încă odată, valoarea românilor !

    Cu toţii dorim să atragem atenţia asupra faptului că opinia publică nu trebuie ignorată,
    cetăţenii au nevoie de mai mult respect din partea conducătorilor politici şi nu vor să mai fie manipulaţi. (http://vremsarespectamnusamanipulamcetatenii.blogspot.com)

    Vă aşteptăm şi vă mulţumim pentru atenţie !


    Mult succes !


    Preşedintele “MASS COMMUNICATION POWER”

    Ec. Mihail Georgevici (agency@mcppress.ro, WWW.mcppress.ro)

    RăspundețiȘtergere