Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 15 aprilie 2007

Manifest - "Ce mai vor dom'le si astia cu yoga lor?"

Un comentariu :
Ce este Yoga?

"Yoga este Stiinta traditionala a Orientului fondata prin secolul I i.e.n., pe baza unor traditii ale intelepciunii milenare, care vizeaza integrarea armonioasa a fiintei umane in Univers, trezirea puterilor latente, paranormale ..."

Desigur... aceasta este doar o definitie.

Insa ... ce ESTE, de fapt, Yoga?

In Romania toata lumea a auzit de Yoga, pentru ca a auzit de MISA - subiect care vinde ziarele si creste audienta la TV. Si toata lumea pare sa stie foarte precis ce se face la MISA si ce inseamna Yoga. In goana zilnica dupa bani, posesiuni si faima, mereu grabiti si stresati, putini sunt cei care mai gasesc energia si rabdarea de a verifica ceea ce se ascunde in spatele unor informatii aruncate in noianul de stiri si actualitati mondene. Si, din pacate, si mai putini sunt cei care se gandesc ca in spatele acestor stiri de senzatie se ascunde intoleranta societatii fata de acei oameni care au curajul sa fie diferiti, acordandu-i lui Dumnezeu primul loc in viata lor.

Ce este Yoga?
Oare cati oameni ar raspunde astazi la aceasta intrebare, sincer, cu un "nu stiu"? Sau cati ar avea un raspuns nuantat, ce ar putea sa cuprinda toate ramurile acestui sistem, impartasind totodata din propriile experiente practice? Oare cate persoane ar putea sa discearna astazi in Romania, intre campania furibunda dusa timp de 17 ani impotriva MISA si activitatea spirituala a acestei scolii de Yoga?

Ce ESTE, de fapt, Yoga?
Nu pretindem ca doar noi stim ce este Yoga. Nu dorim sa va prezentam numai definitii, teorii orientale si termeni sanscriti. Vrem sa ne adresam aici intr-un limbaj cat mai comun si pe intelesul tuturor.

Suntem un grup de yoghini care si-au propus sa prezinte din propria perspectiva ceea ce au trait datorita Yoga, fie ca este vorba de stari spirituale si meditative, de trezirea dragostei si a altruismului, fie de oprobriul public in urma campaniilor media si de senzatia crunta a bocancului de jandarm bine infipt in ceafa, fara nici un temei legal.

A vorbi despre Yoga unor oameni care nu au experimentat-o este uneori ca si cum ai incerca sa explici cum este gustul merelor, unor eschimosi, care nu au mancat in viata lor asa ceva.Poate ca nu veti reusi sa descoperiti "gustul merelor" citind acest blog. Speram insa ca macar sa va convingem ca si noi yoghinii suntem tot oameni cu drepturi si libertati, cu calitati si defecte, cu dorinte si vise si ca, uneori, avem si noi ceva de spus.

Un comentariu :

  1. Initiativa voastra e laudabila, cred ca depuneti ceva efort, asa ca va doresc succes.

    DAR... doar pentru ca vrei tu sa scrii ceva nu inseamna ca te si pricepi la scris, iar pentru ca folosesti cuvinte mari nu inseamna ca si traiesti ceea ce spui. E nevoie de putin mai mult de atat ca sa fii convingator... Si nici amestecul de stiluri nu te ajuta...

    Insa omul cat traieste invata, zic unii, deci mai sunt sanse...

    RăspundețiȘtergere