Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 17 aprilie 2007

Un remediu ayurvedic de nadejde impotriva suferintelor reumatice

Niciun comentariu :
Patologia reumatismala are ca numitor comun doua simptome care constituie si principala sursa de suferinte pentru bolnav: inflamatia si durerea.

Bolile reumatice – suferinte des intalnite
Bolile reumatice constituie un adevarat complex de entitati care au determinat geneza unei specialitati medicale, reumatologia. In pofida acestei diversitati, patologia reumatismala are ca numitor comun doua simptome care constituie si principala sursa de suferinte pentru bolnavul reumatic: fenomenele inflamatoare ale sistemului locomotor si fenomenele dureroase. Aceste suferinte sunt favorizate de infectiile cronice – faringo-amigdaliene, odontale, colonice etc. – care determina reumatismul de focar infectios, dar si de factori ecologici (locuinte insalubre igrasioase, munca in frig si umiditate etc.), de susceptibilitatea deosebita a unor persoane fata de “agresiunile” unor conditii climatice caracterizate printr-o umiditate si temperaturi scazute de lunga durata. Un factor favorizant al suferintei reumatice este si senescenta (inaintarea in varsta) care determina si uzura sistemului locomotor, indeosebi artroze si spondiloza, in conditii in care acestea se complica si cu procese inflamatoare, artrite reumatice si spondilite. In formele lor agravate, invalidante, bolile reumatismale devin si o problema sociala, o preocupanta problema psihologica.

Plante medicinale indiene benefice bolnavilor reumatic
Botanica indiana cuprinde un numar mare de plante medicinale din care au rezultat remedii naturale ce contin factori bioactivi extrasi pe cale nedistructiva - factori antiinflamatori si antidurerosi cum sunt: acidul boswellic obtinut din planta Boswellia serrata si curcumina si alti derivati ai sai ce provin din specia Curcuma longa, o planta larg raspandita in India. Boswellia serrata este similara tamaiei, unul din darurile pe care Magii de la Rasarit le-au oferit la nasterea lui Iisus Cristos. Tamaia folosita in Occident este de regula Boswellia carteri, o specie provenita din Somalia si ale carei proprietati nu au fost inca bine studiate. Virtutile terapeutice ale Boswelliei serrata erau cunoscute in India de peste 5000 de ani, de 2000 de ani aceasta planta ajungand in Asia Mica apoi, prin intermediul crestinismului, si in Europa. In prezent, multe remedii naturale destinate suferintelor reumatice contin aceasta planta printre ingrediente. Alte plante medicinale indiene care sunt utile celor cu sufernte articulare sunt Vitex nirgundo, Withania somnifera, Zingiber officinale (ghimbirul). Withania somnifera este o planta sacra in India, considerata atat de medicina traditionala, cat si de cercetatori, ca fiind fiind deosebit de valoroasa datorita efectelor tonice, revigorante, de combatere a inflamatiilor si durerii. Vitex nirgundo are de asemenea actiuni si efecte de reducere a inflamatiilor, mai ales la nivelul articulatiilor. Artrisalm este un remediu natural obtinut din factorii bioactivi extrasi pe cale nedistructiva din aceste plante medicinale apartinand florei Indiei. In afara efectelor mentionate mai sus, Artrisalmul exercita si alte efecte benefice, cum ar fi: Efectul reconfortant, tonifiant in combaterea efectelor stresului psihic si/sau fizic, efectelor unor diverse suprasolicitari, exprimate prin stari generale de disconfort, diferite nevroze, surmenaj, dezadaptare; Efect benefic in unele tulburari ale activitatii intestinale; Efect antitoxic, hepato-protector; Actiune impotriva unor paraziti intestinali; Efecte de stimulare a imunitatii, antialergice. Aceste actiuni medicinale adiacente sunt promovate de conceptia sofiatrica ayurvedica holista a Ayurvedei, sistemul de medicina traditional din India, care, considerand organismul ca un tot unitar (“holos” = intreg), preconizeaza si tratamente care favorizeaza in ansamblul sau “starea de sanatate” a organismului.

Sursa: Cronica Romana

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu