"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » » Vointa

Vointa

E cunoscuta vorba ca "diavolul se ascunde in detalii". Iar IIsus zice "Celui care are, i se va mai da. Iar celui care nu are(are putin), i se va lua si putinul pe care il are."

Vointa este unul din acele lucruri putin spectaculoase, dar in absenta carora apar mari probleme. Realizarile mari presupun invingerea unor dificultati mari, presupun mari eforturi, si aceste eforturi nu pot fi realizate in absenta unei vointe puternice.

Este o mare diferenta intre o atitudine pozitiva de genul "ia sa ma stradui sa realizez si acest lucru bun", si o atitudine de delasare de genul "ia sa incerc si aceasta prostie/lene/pierdere de timp, ca n-o fi foc." Acceptarea unor atitudini gresite minore, conduce datorita principiului rezonantei enuntat si de Iisus, la accentuarea unei tendinte descendente in viata, si la probleme destul de mari in timp. Obisnuinta este a doua natura a omului, si vointa trebuie folosita si in lucrurile mici, pentru a cultiva obiceiuri bune.

Foarte folositoare in vederea intaririi vointei cred ca sunt deciziile care ne economisesc timp, pe care il putem folosi astfel in mod creativ. Inlocuirea timpului pierdut in fata televizorului cu timp folosit pentru exercitii fizice, intra de exemplu in aceasta categorie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu