Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 14 mai 2007

108 intelectuali: Apel pentru respectarea statului de drept si a democratiei

Niciun comentariu :
Avem, in clipa de fata, toate motivele pentru a ne exprima profunda ingrijorare fata de situatia politica a tarii. O serie de evenimente recente pun in lumina unul si acelasi lucru: tendinta unor autoritati de a ocoli sau incalca principiile si practicile statului de drept si ale democratiei.

Si mai grav este ca aceste derapaje au loc cu acoperire legala, prin fortarea interpretativa a unor paragrafe constitutionale, ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror legitimitate de fond este extrem de discutabila.

Or, tocmai acest legalism pur formal constituie un motiv de alarma in plus, deoarece el isi poate disimula cu usurinta caracterul antidemocratic, inducind in eroare o mare parte a publicului.

Desi mai sunt putine zile pina la 19 mai, data referendumului, este ingrijorator faptul ca regulile dupa care se va desfasura acest scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment. Acest fapt incalca o recomandare a Comisiei de la Venetia care cere ca legislatia referendara sa nu fie modificata cu mai putin de un an inainte de tinerea unui referendum.

Simplul fapt ca aceasta legislatie si felul de a o aplica a constituit pana in ultima clipa subiect de dezbatere in mass-media dar si la Curtea Constitutionala reprezinta, in sine, un scandal.

Condamnam decizia comisiei de cultura si mass-media a parlamentului, care, sub diferite pretexte „legaliste”, nu i-a alocat presedintelui suspendat Traian Basescu nici un timp de antena propriu la radioul si televiziunea publice in cadrul programelor electorale.

Grave ni se par chiar si tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare, ideea de a-i bara d-lui Traian Basescu revenirea la Cotroceni sub diverse pretexte, planuri pentru ingradirea abuziva a drepturilor electorale ale cetateanului Traian Basescu, presiuni manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat favorabil suspendarea presedintelui.

Atragem atentia in modul cel mai serios ca statul de drept nu se reduce la proceduri cu acoperire legala si ca legislativul nu e decat una dintre cele trei puteri ale statului prin care se exercita suveranitatea populara si in nici un caz o putere absoluta, care nu mai da socoteala nici electoratului, nici puterii judecatoresti, nici principiilor universale ale drepturilor omului.

Reamintim ca si statul comunist avea nenumarate legi si oferea acoperire legala pentru toate abuzurile si crimele, ceea ce nu inseamna ca aceste legi aveau legitimitate. Ar fi extrem de grav daca, din nou, intre legalitatea formala si legitimitate ar aparea o ruptura.

Cerem apasat Guvernului sa organizeze in modul cel mai corect, echitabil si impartial referendumul de pe 19 mai. Solicitam sa se faca toate eforturile pentru a nu-i priva pe numerosii cetateni romani care traiesc si lucreaza in strainatate de dreptul de vot.

In caz contrar, se vor crea imense frustrari destabilizatoare in societate, iar condamnarea Romaniei pe plan international (criticata deja intr-o parte a presei straine) va aduce prejudicii incalculabile poporului roman.

Cerem publicului sa se mobilizeze, sa se informeze si sa se pronunte prin toate mijloacele pasnice impotriva oricaror abateri de la principiile si practicile statului de drept si ale democratiei si, de asemenea, ca la 19 mai sa participe la referendum in numar cat mai mare.

Credem ca numai o participare masiva la vot va bara eficient unele tendinte autocratice ale majoritatii parlamentare si guvernamentale actuale.


Semnatari:
Raluca Alexandrescu, Sorin Alexandrescu, Dragos Paul Aligica, Ioana Alimanesteanu, Liviu Antonesei, Catalin Avramescu, Adriana Babeti, Hannelore Baier, Victor Barsan, Radu Bercea, Mihnea Berindei, Rodica Binder, Corin Braga, Maria Bucur, Ioan Buduca, Radu Carp, Al. Calinescu, Matei Calinescu, Mircea Cartarescu, Ruxandra Cesereanu, Livius Ciocarlie, Eugen Ciurtin, Andrei Codrescu, Andrei Cornea, Paul Cornea, Aurelian Craiutu, Anca Crivat, S. Damian, Dennis Deletant, Peter Demeny, Simona Dimitriu, Vasile Docea, Eugenia Duta, Constantin Eretescu, Radu Filipescu, Florin Gabrea, Tom Gallagher, Radu Pavel Gheo, Sanda Golopentia, Armand Gosu, Stere Gulea, Petre Iancu, Anca Domnica Ilea, Daniel Ilea, Marian Ilea, Sorin Iliesiu, Gelu Ionescu, Rudy Gheorghe Kleckner, Simone Kleckner-Vrabiescu, Cristian Lascu, Alexandru Lazescu, Gabriel Liiceanu, Monica Lovinescu, Siliviu Lupascu, Angela Marinescu, Adrian Mihalache, Alexandra Mihalcea, Florian Mihalcea, Mircea Mihaies, Mihaela Miroiu, Mihail Neamtu, Eugen Negrici, Virgil Nemoianu, Ioana Nicolaie, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Andrei Oisteanu, Anca Oroveanu, Rodica Palade, Serban Papacostea, Dana Papadima, Andrei Partos, Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Ovidiu Pecican, Horatiu Pepine, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Andrei Plesu, Catrinel Popa, Dumitru Radu Popa, Radu Preda, Tania Radu, Nestor Rates, Serban Radulescu-Zoner, Liviu Rotman, Vlad Russo, Lavinia Stan, Mariuca Stanciu, Ioan Stanomir, Elena Supiur, Anca Sincai, Mihai Sora, Dan Tapalaga, Vladimir Tismaneanu, Traian Ungureanu, Andrei Ursu, Cristian Vasile, Vasile Astarastoae, Anca Vasiliu, Ion Vianu, Sorin Vieru, Daniel Vighi, Smaranda Vultur, Felicia Waldman, Christina Zarifopol-Illias, Vlad Zografi, Alexandru Zub.
http://www.sar.org.ro/files/apel.doc

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu