Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 30 mai 2007

Discipolul

Niciun comentariu :
Exista 2 variante pe calea spirituala: ai un maestru spiritual, sau te descurci doar cu informatii. Eu stiu doar ce te ajuta pe calea spirituala, cand ai un maestru.

1. Sa stii ce vrei. Sa-ti formulezi cel mai inalt scop folosind propriile cuvinte, si in mod clar. Sa ai scopuri intermediare clare, si care sa slujeasca scopului ultim. O scrisoare fara destinatar nu va ajunge niciodata acolo unde trebuie; chiar daca din intamplare va trece prin locul cu pricina, va trece mai departe.

2. Sa fii sincer cu tine insuti. Este uluitor ce mare numar de oameni nu suporta sa le arati adevarul in ceea ce ii priveste.

3. Telul spiritual sa fie cel mai inalt scop din viata ta, caruia sa ii subordonezi si sacrifici tot restul. Una e sa fii axat pe spiritualitate, si alta e sa mergi pe o cale spirituala ca si hobby. smile.gif

4. Nu face parada de puterile paranormale. Risti sa pierzi esentialul, atat in ceea ce te priveste, cat si in ceea ce priveste relatia ta cu ceilalti.

5. Sa ai credinta totala in Dumnezeu. Pentru El totul e cu putinta, alaturi de EL nu are de ce sa-ti fie frica de moarte daca ai facut bine in viata, El iti doreste binele si va fi totdeauna alaturi de tine.

Nu stiu cum e pe o cale spirituala cand nu ai un maestru. Pentru mine a fost simplu: a trebuit si trebuie sa fac ceea ce mi-a zis maestrul. Daca esti singur, in momentele grele probabil ca va trebui sa compensezi lipsa maestrului dand dovada de o vointa puternica si optimism pentru a merge mai departe. Oricum invatatura unui maestru este puntea de legatura intre acel maestru si discipoli, chiar si dupa moartea maestrului.

12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
13. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
14. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
15. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.

Evanghelia dupa Ioan, Capitolul 14

Acesta este esenta relatiei intre maestru si discipol: "De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele".
Maestrul nu are pretentia de rasplata de la discipol, nu cere sa fie venerat de discipol, nu cere sa fie laudat. Asta este singura modalitate prin care discipolul il poate face bucuros pe maestrul sau: sa faca ceea ce maestrul indica. De ce? Fiindca facand asa, discipolul va ajunge la Dumnezeu si va fi liber. Si nu exista bucurie mai mare pentru maestru, decat sa vada ca un om a ajuns la Dumnezeu si este liber.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu