Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 12 iunie 2007

Calea spirituala a fiecaruia e unica

Niciun comentariu :
Din cauza ca fiecare avem propriul set de probleme si defecte pe de o parte, si calitati si afinitati pe de alta parte, dpdv. practic fiecare om merge pe calea lui spirituala.
Este imposibil ca un maestru spiritual sa poata croi la modul general o cale pentru fiecare, astfel incat cautatorul spiritual sa aiba totul de-a gata. Fiecare dintre noi trebuie sa facem adaptarea de la teoria spirituala la viata noastra propriu-zisa. Aceasta legatura care trebuie facuta intre teorie si ceea ce simtim practic fiecare dintre noi in fiecare moment al evolutiei noastre, constituie o parte esentiala a demersului de transformare spirituala.

Exista cai spirituale pe care autorii lor au dorit sa le faca accesibile pentru marea majoritate a oamenilor mediocri. In general marii invatatori spirituali au dorit sa ajute cat mai multa lume. Simplitatea este cheia in aceasta privinta. Paradoxal simplitatea va face aceasta cale foarte potrivita atat incepatorilor cat si varfurilor. In fiecare moment cel care vrea sa evolueze va cauta sa aleaga ce este mai potrivit pentru el in acel moment. Un om care isi construieste o casa va alege caramizile care se potrivesc exact imbinarii necesare in momentul unde a ajuns cu constructia casei.

Exista alte cai spirituale care sunt foarte potrivite unor elite.
Practic insa, fiecare va trebui sa-si construiasca propria cale spirituala. Intr-un fel e valabila vorba: "toate-s vechi, si noi sunt toate".

Daca vrei sa evoluezi repede, trebuie sa fii dornic sa inveti de la oricine. E bine sa cauti oameni de la care sa ai ce invata, si sa te intereseze partile bune ale lor pe care vrei sa le asimilezi, si sa nu urmaresti sa te impiedici de defectele pe care le are orice om.

Nimeni nu poate intelege si patrunde totul de la inceput. O casa cu multe etaje nu se construieste intr-o clipita. Dar construind de la baza cat mai temeinic, poti fi sigur ca vei putea construi fara grija apoi si etajele superioare. Un suflet pur e necesar de aceea pe o cale spirituala. Fiindca nu poti intelege perfect aspectele si oamenii care sunt superiori nivelului personal actual, singur ghid valabil ramane sufletul fiecaruia.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu