Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 25 iunie 2007

Rezonanta si libertate

Niciun comentariu :
Folosirea fenomenului rezonantei ne poate darui o mare libertate interioara, datorita independentei fata de conditionarile exterioare.

De exemplu, in mod normal un om va simti o stare de afectivitate euforica doar atunci cand in viata sa apar niste evenimente care declanseaza aceasta stare, de exemplu cand intalneste o persoana iubita. In general, starile pe care le traieste un om sunt aproape in totalitate dependente de exterior, fiindca omul nu stie ca aceste stari sunt cauzate de o energie care exista independent de el, si ca evenimentele exterioara au doar rolul de catalizator al captarii energiei, si nu de generare a respectivei energii din neant.

Atunci cand prin practica Yoga se ajunge la constientizarea acestor energii benefice, devine posibil ca aspirantul spiritual sa-si creeze aceste stari la vointa, rolul de catalizator al captarii energiilor in fiinta sa nemaifiind acum evenimentele exterioare, ci doar atentia si vointa sa.

Yoghinul devine astfel capabil de performante deosebite, care pot fi de imens ajutor celor din jur: poate fi vesel si tonic chiar cand evenimentele din jur tind sa-i faca tristi si deprimati pe restul, poate fi calm chiar cand evenimentele tind sa-i infurie pe ceilalti, poate fi afectuos si binevoitor chiar cand evenimentele exterioare tind sa genereze agresivitate intr-un om obisnuit samd.

Sigur ca acest mecanism este folosit (fara sa-si dea seama de toate implicatiile) si de rare fiinte umane care au o mare putere interioara si intelepciune, desi nu sunt constiente de mecanismele subtile. Un yoghin va putea folosi in plus centrarea spirituala pe care o are, pentru a fi mai eficient in ghidarea fiintelor catre Dumnezeu.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu