Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 8 iunie 2007

Transfigurarea - un pas esential in meditatie

Niciun comentariu :


In a cincea luna a izolarii spirituale, un calugar a vazut la o anumita distanta in fata sa un paianjen, caruia, la inceput, nu i-a dat atentie. Zilele urmatoare acesta a reaparut in timpul meditatiei apropiindu-se din ce in ce mai mult.. Prezenta continua a ganganiei l-a deranjat mult pe discipol in practica sa si de aceea a incercat sa o alunge prin orice mijloace.. La inceput s-a concentrat asupra fortei de compasiune si a incercat sa o transmita paianjenului, dar el nu a disparut. Apoi, a apelat la DHARMAPALAS sau "Protectorii Doctrinei" recitand cu forta mantra lor. Cand a vazut ca aceasta nu schimba cu nimic situatia, a incercat sa mediteze la caracterul iluzoriu al tuturor lucrurilor pentru a se convinge ca vietatea nu exista in mod real si ca nu era decat produsul imaginatiei sale. Dar aceasta nu l-a ajutat deloc.

In saptamanile care au urmat, toate eforturile de a scapa de oaspetele nepoftit au fost zadarnice. Din contra, paianjenul continua sa creasca din zi in zi, apropiindu-se din ce in ce mai mult de nasul sau. In final, el lua asemenea proportii si se apropie atat de tare de calugar incat acestuia ii era imposibil sa se concentreze asupra practicii meditatiei.

Cand a povestit intamplarea Maestrului sau, acesta i-a raspuns ca nu stia cum ar putea sa-i vina in ajutor (deoarece i se parea ca discipolul a incercat totul) si l-a intrebat ce are de gand sa faca. Discipolul a fost atat de consternat de atitudinea Maestrului sau, incat i se paruse ca singura solutie care i-a ramas este sa omoare paianjenul cu un pumnal.

Desi a ucide fiinte reprezinta un mare pacat, discipolul nu vedea alta rezolvare deoarece, in ultima instanta, paianjenul devenise o piedica in Calea spre Iluminare, iar situatia era absurda atat pentru insecta, cat si pentru calugar. Acesta argumenta ca, atunci cand va elimina gangania, va reusi sa atinga luminarea pentru binele tuturor si astfel toate fiintele ar putea profita. Maestrul l-a sfatuit insa sa mai astepte inca o zi. A trimis discipolul in chilia sa pentru a putea continua sa mediteze si i-a spus ca, atunci cand paianjenul o sa reapara, sa-i faca o cruce cu creta pe abdomen. Cand a revazut paianjenul, in timpul meditatiei, discipolul a facut ceea ce il sfatuise Maestrul sau, apoi s-a indreptat spre locuinta acestuia. Cand Maestrul l-a vazut, a indicat cu degetul catre abdomenul elevului sau. Acesta a coborat capul si, spre marea lui surpriza, a vazut o cruce desenata cu creta...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu