Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 8 iulie 2007

Cristaloterapia - metoda de stimulare a puterii naturale de vindecare a organismului

Niciun comentariu :
Vindecătorul tăcut

Pietrele preţioase şi semipreţioase au puteri binefăcătoare, tămăduitoare şi magice. Pentru fiecare boală există un cristal: vindecătorul tăcut.

Cristaloterapia are rolul de a stimula puterea naturală de vindecare a organismului, iar efectele subtile ale cristalelor sunt corelate cu structura lor, fizico-chimică. Cristalele au o acţiune particulară, de a dirija fluxurile energetice atât în plan funcţional, cât şi psihoemoţional. Din ataşament se nasc calmul, răbdarea şi toleranţa. Din mânie cresc ardoarea şi curajul. Iar lucrul cei mai important este înţelegerea ţelului vieţii, iar calea spre aceasta este transformarea interioară care este şi finalitatea cristaloterapiei.

FLUX ENERGETIC. Nu putem să folosim cristale în administrarea internă, ci doar la nivel energetic, în plan funcţional şi psihoemoţional. “Cristalele reuşesc să aducă ordine în fluxul energetic al organismului. Pe ce domeniu anume? Acest lucru depinde de strucutura lor chimică, dar, mai ales, de culoarea lor. Cristalele au o stucutură de bază, în care pot apărea impurităţi minuscule, care dau culoarea cristalului. În organism sunt şapte niveluri energetice cărora le corespund şapte culori. Cel mai folosit este cristalul de cuarţ, alcătuit din siliciu şi oxigen. Rigiditatea, caracteristică oamenilor este transformată în stabilitate prin folosirea acestor pietre. Cristaloterapia merită începută cu cristale de cuarţ, care dirijează fluxurile energetice, le orientează şi le focalizează spre centrii corespunzători culorii pe care o au”, spune dr Dorin Dragoş, medic primar medicină internă, specialist în medicina alternativă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Calcedonii Şi agate. Nivelul bazal al fiinţei (zona picioarelor) “adună” spaimele fundamentale (frica de a nu fi anihilat, teama de boală, anxietatea în faţa morţii), simplul fapt de a exista. Ce pietre putem folosi? Putem utiliza cuarţul fumuriu, care alungă frica. Acesta este recomandat persoanelor care au nevoie să-şi înţeleagă fricile fundamentale, iar tulburarea se transformă în atenţie şi în prudenţă. Dacă persoana este puternic traumatizată se foloseşte onixul. Dacă este vorba însă despre interacţiunea cu ceilalţi sau despre interacţiunea sexuală (nivelul al doilea energetic) se foloseşte culoarea portocalie. Citrinul acţionează pe nivelul voinţei. Atunci când principala idee este susţinerea energetică a persoanei respective putem folosi o calcedonie: carneolul sau o agată: sardonixul.

EMOŢII. Voinţa se află pecel de-al treilea nivel energetic (zona abdomenului superior), căruia îi corespunde culoarea galben. Şi de această dată putem folosi citrinul pentru modularea sau stimularea voinţei. Pentru cel de-al patrulea nivel (zona inimii) corespunde culoarea roz. Cuarţul roz este printre cele mai renumite cuarţuri şi este foarte util pentru o persoană care a trăit o dramă afectivă pe care nu a înţeles-o şi îşi simte risipită energia afectivă, se simte incapabilă să mai iubească sau să interacţioneze afectiv cu mediul. Cuarţul roz se foloseşte chiar şi în situaţii precum moartea unei persoane vârstnice sau despărţirea de un loc drag. Există şi un cuarţ intermediar: cuarţul verde, care ţine de nivelul diafragmatic, ce separă cele două niveluri amintite anterior. Starea de tensiune e resimţită la nivelul diafragmului (zona stomacului). Verdele este o culoare relaxantă prin excelenţă şi este folosită mai ales la persoanele tensionate, cu o tendinţă mânioasă sau orgolioasă. Persoanelor care nu vor să renunţe la nimic până nu îşi realizează ţelurile li se recomandă culoarea verde.

Cuarţul albastru (foarte rar) este atribuit centrului de la nivelul gâtului, considerat nivelul creativităţii, al purităţii, unde se încadrează persoanele incapabile să se exprime, verbal sau scris, în privinţa a ceea ce simt ele cu adevărat. Nivelul al şaselea (mental) are corespondent ametistul, cu o sferă de acţiune mult mai largă. Este bine să avem cu toţii ametist în casă, deoarece purifică nivelul mental. Acesta este însă considerat util în special persoanelor dependente de alcool, de tutun, de droguri, de cafea sau de dulciuri. Se mai spune că ametistul rezolvă certurile şi că are o acţiune particulară pentru a juca rol de panaceu.

NUMĂR MAGIC. Cristalul fundamental este însă cuarţul alb, transparent. El se raportează pe nivelul cel mai înalt al fiinţei, cu toate că foarte puţini oameni au probleme pe acest nivel. Particularitatea lui este că acţionează pe fiecare centru de forţă, iar un cuarţ alb poate fi folosit în lipsa altuia de o anumită culoare. Se poate folosi pe orice nivel. În cristaloterapie, cuarţul alb este considerat echivalentul diamantului. Dacă diamantul are ca principală caracteristică rigiditatea, la cuarţul alb regăsim în plus ideea de pervertire, care îl face mai util decât principala piatră preţioasă. Cuarţul are o formănaturală foarte clar definită, o formă ditrigonală: şase laturi egale două câte două. Aceasta face ca în cazul cristalului de cuarţ să existe o combinaţie magică, asociată cu numărul 3: negativ, pozitiv şi neutru. Cristalul se termină printr-un vârf ascuţit, ce sugerează ideea de sublimare a energiei, de aceea este bine să fie orientat cu vârful în sus şi în formă naturală, neşlefuit.

Cristalele reuşesc să aducă ordine în fluxul energetic al organismului. Pe ce domeniu anume? Acest lucru depinde de structura lor chimică, dar mai ales de culoarea lor. Cristalele au o structură de bază, în care pot apărea minuscule impurităţi, care dau culoarea cristalului. În organism sunt şapte niveluri energetice cărora le corespund şapte culori. Cel mai folosit este cristalul de cuarţ, alcătuit din siliciu şi oxigen”

Cristaloterapia merită începută cu cristale de cuarţ, care dirijează fluxurile energetice, le orientează şi le focalizează spre centrii corespunzători culorii pe care o au. Cristalul fundamental este însă cuarţul alb, transparent. El se raportează pe nivelul cel mai înalt al fiinţei, cu toate că foarte puţini oameni au probleme pe acest nivel. Particularitatea lui este că acţionează pe fiecare centru de forţă”
Jurnalul.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu