Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 1 iulie 2007

Despre Maestri

Niciun comentariu :
Tin minte ca am citit cateva carti mai demult, povestiri despre zen si maestri zen. Nebuni maestrii aia, dadeau raspunsuri intelepte, erau batranei calmi si din cand in cand aruncau pe cineva pe geam, taiau degete sau ii bateau pe discipoli cu bata.

Desigur ca m-am intrebat ce ii apuca, mai ales ca intotdeauna dupa un tratament violent, discipolii se "iluminau". Abia mai tarziu am aflat ca toti maestrii, nu doar cei zen, au avut apucaturi ciudate. Si atunci am aflat si de ce. Maestrul are un singur scop in ceea ce-l priveste pe discipol: sa-l aduca la nivelul lui si sa faca din el un intelept. Cine a vazut "Pretty Woman"? Tineti minte ca el vorbea interminabil de mult la telefon, tot timpul, iar la un moment dat, ei fiind pe iarba, in parc, ea ii ia telefonul si i-l arunca in lac. Acelasi fenomen: opreste-te! DESTUL!

Discipolul vine cu o mie de intrebari, maestrul ii raspunde. Cand vine cu a o mie una, irelevanta, dar care lui i se pare ceva extraordinar, maestrul il arunca pe geam. E destul, gata. Nu vrei sa ajungi invatat, ci sa treci dincolo de minte. Si in clipa in care esti aruncat pe geam, ai un moment in care mintea nu-ti mai functioneaza. Si in acel unic moment e posibil sa intelegi unde greseai. Te lovesti de pamant, te doare, te ridici, te uiti in jur, vezi pasarelele, tragi in piept aerul si incepi sa razi. Toate problemele care inainte ti se pareau de viata si de moarte acum sunt... irelevante. Ai facut mai mult decat sa intelegi, sau ai inteles la un nivel atat de profund incat parca e dincolo de intelegerea obisnuita. Si te intorci in camera, ii zambesti maestrului, el iti zambeste tie... nimic nu mai e la fel.

Din afara insa, un discipol nou, sa zicem, vede ca primul a fost aruncat pe geam si se sperie: daca il arunca si pe el?!... ce fel de nebun este acesta care arunca oamenii pe geam doar pentru ca au pus o intrebare? Asa ca fuge in lume si le spune celorlalti ca maestrul e un om violent, care nu suporta sa nu fie ascultat. A fugit, sa nu fie si el batut sau mai rau.

Iisus a fost mai pasnic. Stia probabil ca daca el e violent, si cei care sunt dupa el o sa-i urmeze modelul, fara sa aiba totusi cunostiinta a ce si cand trebuie facut. Chiar si asa a aparut inchizitia, desi Iisus a zis sa fim pasnici si sa iubim... daca el ar fi facut mai mult decat sa rastoarne tarabele din templu, probabil ca acum am fi trait cu frica bisericii.

E pacat ca se vorbeste admirativ si acum de Cina cea de Taina, momentul in care a fost intrebat cine va sta la dreapta lui in Rai. Profesorii de religie ne-au zis mereu raspunsul, cel din urma va fi cel dintai... Dar trebuie ca a fost un moment dificil pentru Iisus. Petreci atata timp cu ucenicii, le vorbesti de iubire, de Dumnezeu... si intrebarea pe care ti-o pun la sfarsit este atat de stupida: "cine va sta la dreapta ta in Rai?" Si singura aceasta intrebare releva faptul ca n-au inteles nimic. Tot se intreaba cine va fi primul, competitia a ramas. Care-i mai tare, care-i mai cu mot?... El le ofera Imparatia Cerului, iar ei se cearta ca niste curci. Ce era sa le zica? Si-a pastrat proverbialul calm si le-a dat un raspuns pe intelesul lor...

Am auzit multe povesti simpatice legate si de Grieg (Gregorian Bivolaru). Mi s-a zis ca reactioneaza diferit in functie de persoane. Pe cei mai neincrezatori, mai slabuti, ii ia cu binisorul... pe cei care privesc cu mandrie in jur, ii ia ca o furtuna. Cica un tip foarte dezordonat in multe directii, care locuia intr-un ashram, ar fi uitat o data sa-si spele farfuria. Iubita lui l-a chemat pe Grieg si i-a aratat "dovada"... Iar Grieg i-a facut un scandal monstru, ca s-a speriat si tipa si si-a cerut scuze dup-aia de la iubitul ei... care insa a priceput ideea si si-a facut ordine in viata. Practic farfuria fusese un pretext. A o mie si una intrebare pentru care maestrul l-a aruncat pe geam.
(chinnamasta2000@yahoo.com)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu