Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 18 iulie 2007

Efectul caniculei asupra zodiilor - recomandari pentru supravietuire

Un comentariu :
Astrologul şi orientalistul Radu Ştefănescu a studiat impactul caniculei asupra semnelor zodiacale şi a transmis câte ceva din experienţa sa legată de "supravieţuirea" în condiţii de căldură extremă.

Ciclicitatea este unul dintre principiile de bază ale astrologiei. În ceea ce priveşte activitatea solară, astrologia lucrează cu cicluri de 11-12 ani, 60 de ani, 108, 1050, 2169, 26.000, 120.000, un milion de ani, etc. Se observă uşor că aceste cicluri coincid cu schimbările istorice ale climei. Radu Ştefănescu are, pe lângă capacitatea de a citi astrele, o vastă experienţă în "lumea" căldurii, petrecându-şi o parte a vieţii în Orientul Mijlociu, în imediata apropiere a deşertului.

Semnele de foc, cele mai afectate
"Zodiile" răspund diferit la căldura sporită. Semnele de foc - Berbecul, Leul şi Săgetătorul- sunt afectate major de căldură. Nativii din zodia Berbecului trebuie să aibă grijă în special de zona capului - să se protejeze obligatoriu de radiaţiile necruţătoare ale Soarelui şi de nevralgiile provocate de curent. Leii trebuie să-şi supravgeheze tensiunea arterială şi bunul mers al inimii, iar Săgetătorii să fie atenţi la deshidratare şi la evitarea exceselor alimentare.

Se deshidratează cel mai uşor
Semnele de pământ, Taurul, Fecioara şi Capricornul se deshidratează cel mai uşor, pentru că, statistic vorbind, transpiră cel mai mult. Taurul să evite băuturile foarte reci şi îngheţata consumată în cantităţi mari, iar Fecioara să fie atentă la regimul alimentar. Capricornul trebuie să evite eforturile foarte mari, să nu se obosescă fizic şi (sau) mental.

Semnele de apă suferă în tăcere
Semnele de apă, Racul, Scorpionul şi Peştii par a suporta mai bine căldura. De fapt, fiind zodii flegmatice, secretoase şi introspecte, nu se plâng şi suferă în tăcere. Excepţiile întăresc regula. Racii să poarte numai îmbrăcăminte de in şi bumbac pur. Doamnele care fac top-less să se protejeze corespunzător, cu creme adevărate. Scorpionul să lase băuturile alcoolice tari şi să treacă la un şpriţ luuuung, de vară - asta dacă are nărav greu şi nu se poate lăsa de tot. Peştii rabdă căldura până o dau în scandal, deci atenţie la nervi!

Mai mult se plang
Semnele de aer sunt cele mai adaptabile şi ar trebui să suporte cel mai bine căldura şi seceta. Da, dar au o gură pe măsură, mai ales Gemenii, la care debitul verbal se dublează. Dacă ar fi să ne luăm după Gemeni, Balanţe sau Vărsători, ei bine, acum, aici o să-şi dea obştescul sfârşit de căldură şi lipsă de confort. De fapt se simt foarte bine! Sfatul general pentru cele trei zodii de aer este să respecte regulile generale de supravieţuire în deşert şi să nu-i mai terorizeze pe cei din jur.

Reguli generale de supravieţuire
1. APA. Trebuie să bei cât îţi trebuie, dar nu e nevoie să exagerezi. Nu trebuie să bei apă rece. Este strict interzisă apa cu gheaţă. Fiecare om are un regim propriu de adaptare termică. Recomandarea de cantităţi este periculoasă şi poate da efecte negative. Se spune că trebuie să bei 2-4 litri de apă pe zi. Există tabele de corelare a activităţii şi a temperaturii ambiante cu necesarul personal de apă. Ceaiul cald este cea mai bună soluţie. Se bea cantităţi mici (150 ml) de ceai neîndulcit la fiecare oră de activitate - asta pentru activităţile de birou.

2. ÎMBRĂCĂMINTEA. Numai de in, cânepă sau bumbac - strict interzis materialul plastic, pielea şi lâna. Culoarea poate fi deschisă ca să absoarbă mai puţină energie solară - dar este paradoxal că "experţii deşertului" au adoptat culoarea neagră. Îmbrăcămintea trebuie să acopere cât mai mult din corp pentru a reduce substanţial pierderea de lichid. Capul trebuie neapărat protejat de radiaţiile necruţătoare ale soarelui. Îmbrăcămintea trebuie să fie largă, comodă, să nu strângă prin curele sau alte accesorii. Încălţămintea trebuie să fie confortabilă şi să protejeze laba piciorului de praf, insecte şi accidente. Curelele care se strâng pe picior îngreunează circulaţia sângelui şi pot produce mari neajunsuri.

3. ALIMENTAŢIA. Cele trei mese tradiţionale trebuie "atomizate" în mai multe reprize, 5-6, în care se consumă cantităţi foarte mici de alimente. Ultima masă trebuie să fie cu cel puţin patru ore înainte de somn. Strict interzise sunt carnea grasă de porc, peştele proaspăt, care vara la temperatură se strică imediat, dulciurile industriale, alcoolul şi mai ales berea - vinovată de mai toate accidentele vasculare pe timpul verii. Fumatul trebuie rărit şi evitate mentolatele. Aditivii alimentari de tip vitamine cu multiminerale sunt recomandate cu prudenţă şi numai persoanelor perfect sănătoase.

4. ATITUDINE. Căldura este un factor de enervare, chiar dacă unii autori susţin că este un afrodiziac natural. Păstraţi-vă calmul şi lăsaţi agresivitatea deoparte, mai ales când sunteţi la volan. Lăsaţi pe mâine ceea ce nu puteţi face astăzi. Nu cade cerul dacă sunteţi prudent în circulaţie şi întârziaţi la întâlnire. Căldura omoară prin efectul coroborant al oboselii şi al nerespectării regulilor de supravieţuire.
Jurnal de Chisinau

Un comentariu :