Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 9 iulie 2007

Violenta indreptata impotriva spiritualitatii

Niciun comentariu :
Bunul meu prieten din copilarie mi-a trimis dialogurile lui Platon in format electronic, si o sa scriu o serie de comentarii pe marginea acestora.

Consider curios cum segmente ale statului inteleg sa foloseasca violenta impotriva spiritualitatii, chiar si in ziua de azi, desi logica si istoria ar trebui sa arate ca acest mod de a proceda nu este cel mai indicat pentru societatea in cauza.

In dialogul "Eutifron - sau despre evlavie", se pomeneste de procesul care i-a fost intentat lui Socrate, soldat in cele din urma cu condamnarea la moarte a acestuia. Motivul:
"EUTIFRON: Ar fi bine să fie aşa, Socrate! Mi-e însă teamă să nu se întâmple pe dos. Nu ştiu cum, dar credinţa mea e că a luat-o prost de la început; că va face mai mult rău cetăţii apucându-se de proces împotriva ta. Acum, oricum ar ii, spune-mi te rog ce pretinde că ai făcut? Şi cum strici pe tineri?
SOCRATE: Ciudate la auz, minunate prieten! Zice că sunt un fel de creator de zei; adică eu născocesc divinităţi noi şi nu respect pe cele vechi. Aşa sună plângerea şi învinuirea lui."
Ciudat mod al societatii de a actiona "penal" impotriva ideilor religioase ale cuiva. Asa a procedat societatea si in cazul lui Iisus: a fost supus unui "proces" si condamnat la moarte. Si acei oameni care au actionat cu violenta impotriva spiritualitatii(chiar si presupuse) nu au avut nici macar bunul simt sa judece precum fariseul Gamaliel:

33. Iar ei, auzind, se mâniau foarte şi se sfătuiau să-i omoare.
34. Şi ridicându-se în sinedriu un fariseu, anume Gamaliel, învăţător de Lege, cinstit de tot poporul, a poruncit să-i scoată pe oameni afară puţin,
35. Şi a zis către ei: Bărbaţi israeliţi, luaţi aminte la voi, ce aveţi să faceţi cu aceşti oameni.
36. Că înainte de zilele acestea s-a ridicat Teudas, zicând că el este cineva, căruia i s-au alăturat un număr de bărbaţi ca la patru sute, care a fost ucis şi toţi câţi l-au ascultat au fost risipiţi şi nimiciţi.
37. După aceasta s-a ridicat Iuda Galileianul, în vremea numărătorii, şi a atras popor mult după el; şi acela a pierit şi toţi câţi au ascultat de el au fost împrăştiaţi.
38. Şi acum zic vouă: Feriţi-vă de oamenii aceştia şi lăsaţi-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;
39. Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veţi putea să-i nimiciţi, ca nu cumva să vă aflaţi şi luptători împotriva lui Dumnezeu.
Altfel spus, nu este necesara folosirea violentei impotriva spiritualitatii, deoarece daca acea spiritualitate este una fantasmagorica atunci ea va dispare de la sine, iar daca acea spiritualitate este una reala atunci cei care isi asuma violenta fac un mare pacat actionand de fapt impotriva lui Dumnezeu. Cu atat mai mult in cazul in care practicantii spirituali isi asuma in mod explicit non-violenta ca facand parte din codul lor moral, este total neindreptatita folosirea fortei impotriva lor.

Ticalosii care incita multimea la violenta impotriva oamenilor care au idei spirituale non-conformiste, stiu ca acest non-conformism nu este pe placul si intelesul celor mediocri, si se folosesc de aceasta ignoranta:
"EUTIFRON: Acum înţeleg, Socrate. Fără îndoială, e vorba de acel demon pe care tu spui că-l auzi la fiecare pas. Sigur... de-aici şi-a tras învinuirea că introduci credinţe noi în lăcaşul celor sfinte. Asta-i pricina ce-l aduce în faţa judecăţii... ca să te ponegrească. El ştie că astfel de chestiuni se răstălmăcesc uşor în ochii mulţimii. "

Astfel de manipulari sunt intalnite si impotriva yoghinilor MISA. Multi oameni obisnuiti nu cunosc mai nimic despre tehnicile spirituale orientale, si pot fi cu usurinta pacaliti de manipulatori abili care ii fac sa confunde neobisnuitul cu bizarul, apoi cu imoralul si apoi cu ilegalul. Spre exemplu daca la noi la MISA practicam 100 de tehnici non-sexuale si 1 sexuala (continenta sexuala), aproape nimeni nu va fi interesat de cele 100 de tehnici non-sexuale ci vor vorbi tot timpul doar de tehnica sexuala neobisnuita pentru ei, si vor avea apoi tendinta sa ne clasifice ca "obsedati sexual", desi scopul yoghinilor este ca prin continenta sexuala sa depaseasca si sa transceanda limitarile sexuale, folosind sexul doar ca o trambulina catre spiritualitate. Este exact ca in bancul in care Bush spune cuiva:
- O sa omoram 5 milioane de irakieni si o blonda cu tate mari.
- De ce o blonda cu tate mari? (intreaba interlocutorul)
- Eram sigur ca pe nimeni nu intereseaza 5 milioane de irakieni. (trage concluzia Bush)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu