Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 13 august 2007

O cheie de eficientizare a practicii spirituale

Niciun comentariu :
In practica Yoga, la fel ca si in restul domeniilor de activitate, rezultatele sunt direct proportionale cu efortul depus. O practica diluata in timp, in care timpul de practica zilnica a tehnicilor spirituale este redus, va produce efecte spirituale diluate in aceeasi masura, care apar dupa perioade indelungate de timp. Pentru ca efectele dorite sa apara dupa o perioada mai scurta de timp, este necesar ca timpul alocat zilnic practicii spirituale sa fie cat mai mare.

In practica insa, timpul pe care il putem aloca tehnicilor Yoga clasice (asana, pranayama, meditatii) este limitat de catre indatoririle sociale. Solutia care ne sta insa la indemana pentru a putea practica spiritual mai mult zilnic si astfel sa obtinem rezultatele scontate peste o perioada mai scurta de timp, consta in practica tehnicilor spirituale care pot fi practicate simultan cu indeplinirea altor actiuni(fie ele fizice sau intelectuale) sau a indatoririlor sociale.

Un bun inceput in aceasta directie consta in practica tehnicii denumita Aswini Mudra, simultan cu efectuarea actiunilor curente din timpul zilei. Aswini Mudra consta in contractia sfincterului anal si in mentinerea acestei contractii pentru o durata care porneste de la cateva secunde si poate ajunge prin practica pana la zeci de minute. Se va alterna contractia sfincterului anal cu "impingerea" acestuia spre exterior, continuand seria de contractii si impingeri cat mai mult timp. Efectele spirituale ale acestei tehnici tin de acumularea energiilor subtile la nivelul lui Muladhara Chakra (la baza coloanei vertebrale), urmata de ridicarea acestor energii de-a lungul coloanei pana la nivelul lui Sahasrara (in crestetul capului).

Aceasta mod de a practica intareste deasemenea vointa si creste calitatea atentiei (distributivitatea ei). Dezavantaje nu exista, si nimeni nu va observa faptul ca noi practicam o tehnica spirituala simultan cu indeplinirea altor actiuni din planul social.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu