Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 3 august 2007

Omul care aproape nu are creier

Niciun comentariu :
Un barbat francez in varsta de 44 de ani a uimit lumea medicala dupa ce s-a descoperit ca duce o existenta normala desi aproape ca nu are creier. Puteti vedea in imaginea alaturata cum arata creierul acestui pacient bolnav de hidrocefalie.

In ciuda acestei anomalii, barbatul este casatorit, are doi copii si lucreaza ca functionar public, semnaleaza prestigioasa revista medicala "Lancet".

Cazul a iesit la iveala in urma cu trei ani, cand omul s-a dus la doctor pentru ca avea probleme locomotorii. Radiografiile au pus in evidenta „enorme cavitati ventriculare”.

„Creierul propriu-zis, adica materia cenusie si cea alba, era strivit, impins spre peretii cutiei craniene”, a explicat neurologul Lionel Feuillet, cel care l-a luat in grija pe neobisnuitul pacient.

Diagnosticul a fost acela de hidrocefalie non-comunicanta, boala din pricina careia lichidul cefalorahidian se acumuleaza in cutia craniana.

Lichidul acumulat a determinat materia cerebrala sa se micsoreze si a impins-o pe peretii cutiei craniene. S-a stabilit ca omul fusese diagnosticat cu hidrocefalie inca de la nastere, insa dupa varsta de 14 ani nu a mai urmat niciun tratament.

Barbatul, care traieste in orasul Marseille, are un coeficient de inteligenta de 75, ceea ce inseamna „la limita inferioara a normalului”, potrivit medicilor francezi. Chiar daca are „un usor handicap intelectual”, acesta nu l-a impiedicat sa duca o viata aproape normala, a spus Feuillet.

Dupa descoperirea bolii, barbatul a primit tratamentul necesar, insa din punctul de vedere al volumului de materie cenusie, situatia nu s-a schimbat.

Articol preluat de pe Evenimentul Zilei: http://www.evz.ro/article.php?artid=314776

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu