Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 5 septembrie 2007

10 motive pentru care atitudinea competitiva trebuie depasita pe calea spirituala

Niciun comentariu :
Atitudinea competitiva atat de stimulata de catre societatea moderna trebuie depasita de catre aspirantul spiritual fiindca ea:

1. Te impiedica sa te focalizezi si sa se te bucuri de momentul prezent.
2. Te impiedica sa ai o stare de bunavointa fata de ceilalti, de fraternitate, de comuniune spirituala.
3. Creaza premizele aparitiei unei stari de agitatie mentala, ori in cadrul evolutiei spirituale se urmareste controlul si linistirea agitatiei fara sens a mintii.
4. Amplifica ego-ul (egoismul).
5. Te face sa te focalizezi pe defectele celorlalti (in loc sa te focalizezi pe calitatile lor), si astfel intretii si amplifici rezonante psihice negative.
6. Te indeparteaza de starea de naturalete, fiindca vei urmari sa-ti modifici comportamentul functie de cei din jur.
7. Te face sa te orientezi catre teluri relative (raportate la personaje trecatoare) in loc sa te orienteze catre valori absolute.
8. Te face sa nu fii detasat nici de infrangere nici de victorie, fiindca valoarea pe care pui baza consta tocmai in acest rezultat, ceea ce va conduce la o stare interioara fluctuanta.
9. Te face sa crezi ca iti poti obtine fericirea din infrangerea celorlalti competitori, in loc sa urmaresti obtinerea acelei fericiri elevate rezultata din victoriile si realizarile celorlalti.
10. Atitudinea competitiva nu furnizeaza niciodata o fericire durabila fiindca pana sa ajungi primul vei suferi fiindca inca nu ti-ai atins telul, si chiar daca vei ajunge primul vei constata efemeritatea atat a pozitiei obtinute cat si a motivatiei in sine.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu