Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 17 septembrie 2007

Calota glaciara arctica, mai subtire ca niciodata. Incepe lupta pentru Polul Nord

Niciun comentariu :
Calota glaciara arctica a atins cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani, de cand este observata prin satelit, a anuntat Agentia Spatiala Europeana, citata de presa internationala. Oamenii de stiinta spun ca cele peste 200 de fotografii luate prin satelit arata ca, niciodata din anul 1978 de cand o observa, calota glaciara arctica nu a fost atat de subtire. Leif Toudal Pedersen de la Centrul national spatial danez afirma ca gheata arctica s-a restrans pe o portiune de pe 3 milioane de kilometri patrati, in ultimii doi ani. El atrage atentia ca daca situatia evolueaza in acest mod, calota glaciara ar putea disparea mai repede decat ne asteptam. Diminuarea record a calotei glaciare arctice ar putea avea insa si efecte pozitive. Se deschide o importanta cale de navigatie maritima cunoscuta sub numele de Pasajul Nord-Vest, care leaga Oceanul Atlantic de Pacific prin Oceanul Artic. Astfel, navele care trec dinspre Europa spre Asia ar putea face un traseu mai scurt cu cateva mii de kilometri fata de rutele actuale.

Lupta pentru Polul Nord
Topirea ghetii polare a lansat o adevarata lupta a revendicarilor teritoriale in aceasta parte a lumii. In cursa sunt tari ca Rusia, Norvegia, Danemarca, Canada si SUA. Moscova a si trecut la actiune. La inceputul lunii trecute si-a revendicat drepturile teritoriale in zona Polului Nord prin plasarea pe fundul oceanului Arctic a steagului Rusiei. Moscova incearca, de mai mult timp, sa convinga Natiunile Unite ca apele din nordul Rusiei ii apartin motivand ca pe fundul Oceanului Arctic s-ar gasi o forma de relief care este prelungirea reliefului de pe teritoriul Rusiei. Potrivit unor previziuni ale expertilor in schimbarile climatice, calota ar putea disparea complet pana in 2040, din cauza incalzirii globale.
HotNews.ro, C.N.A., 17 sep 2007

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu