Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 17 septembrie 2007

Greseli in iubire

Niciun comentariu :
Motto: "Ceea ce intra intr-un suflet mic se adapteaza proportiilor acestuia."

A nu constientiza faptul ca iubirea se manifesta diferit functie de nivelul de constiinta al persoanei care iubeste, si a te margini la iubirea caracteristica unui nivel de constiinta gregar este o eroare spirituala. Astfel, datorita stratificarii pe anumite nivele de constiinta a oamenilor, se poate vorbi si despre anumite nivele calitative ale iubirii, iar cel care iubeste intr-un mod gregar sau caldut nu trebuie sa se iluzioneze ca are aceleasi beneficii precum cel care iubeste elevat si foarte intens.

Exista (la baza acestor nivele de manifestare a iubirii) iubirea grosiera. Ea este de fapt o iubire a ego-ului, si este caracterizata de atasament, de suferinta impermanentei a ceea ce este iubit si de limitarea satisfactiei pe care o poate simti ego-ul. Este carateristica oamenilor fara aspiratii spirituale sincere.

Exista apoi iubirea mediocra. Ea apare la oamenii care sunt angrenati pe un drum spiritual interior evolutiv, dar care nu sunt totali in aceasta cautare a lor. Poate fi usor identificata la persoanele care intrebate daca iubesc, descriu cel mai exact ceea ce simt prin expresiile : "tin la el", "simt ceva pentru el" , "simt afectivitate pentru el", "e ceva..." si altele de genul asta. Pe de o parte aceste persoane considera ca este foarte normal modul in care iubesc ele (si au intrucatva dreptate fiindca, la nivelul lor, de atata iubire sunt in stare, desi se cam complac in mediocritate care nu este deloc normala), dar pe de alta parte ele nu sunt totusi pe deplin satisfacute de fericirea rezultata din aceasta iubire mediocra fiindca ar dori o fericire coplesitoare care nu poate fi rezultatul mediocritatii.

Exista apoi iubirea foarte mare. Ea apare atunci cand se intalnesc 2 oameni cu suflete mari si frumoase, intre care exista foarte multe afinitati si armonie. Fericirea data de iubirea care se manifesta pe acest nivel furnizeaza o fericire indescriptibila si foarte intensa. Prezenta si existenta fiintei iubite te face foarte fericit, ai incredere totala in ea, chiar si micile defecte care inca mai exista sau disputele in contradictoriu dau farmec relatiei si sunt amuzante. Exista totusi o limitare si ea tine de suferinta data de impermanenta tuturor lucrurilor si de manifestarile ignorantei spirituale.

Exista si iubirea spirituala care nu se manifesta nici la nivelul ego-ului, nici la nivelul sufletului (fie el unul mediocru sau foarte elevat), ci se manifesta la nivelul acelei parti din om care este nemuritoare. Acea iubire nu mai este resimtita numai fata de o anume fiinta, ci fata de orice om, fiindca orice om are in el aceasta parte care este nemuritoare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu