Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 24 septembrie 2007

O modalitate de imbunatatire a efectuarii unei tehnici spirituale

Un comentariu :
In general o tehnica da rezultate cu atat mai mari cu cat este practicata mai mult timp. Sa luam exemplul comun al efectuarii unei asane. Este evident ca daca dublam timpul in care efectuam o asana, efectele vor fi mai mari. Cum putem insa obtine aceasta marire a timpului in care putem efectua asana in cazul nostru?

Putem obtine acest deziderat fiind foarte atenti la ceea ce simtim in momentul in care simtim imboldul sa intrerupem acea tehnica (in analogia din desenul atasat, cand incepe panta descendenta a sinusoidei). Evident ca exista o durere sau o tensiune care provoaca imboldul de a inceta mentinerea posturii sau a tehnicii. Este insa esential sa mergem cu atentia dincolo de aceasta senzatie generala de disconfort. Astfel este esential sa constientizam la ce nivel apare senzatia de disconfort. Aceasta constientizare trebuie sa mearga atat pe "orizontala" cat si pe "verticala". Pe "verticala" vom constientiza daca disconfortul apare in principal la nivel fizic, la nivel energetic, sau la nivel mental. Pe orizontala vom constientiza zona unde apare acest disconfort.

Rodul acestei constientizari este faptul ca "inarmati" cu aceasta cunoastere a punctului nostru nevralgic, putem acum actiona in mod precis si eficient pentru eliminarea acestei probleme punctuale. Impotriva unei probleme cunoscute poti actiona, pe cand impotriva unei probleme necunoscute/neconstientizate nu se poate actiona. Impotriva unei probleme punctuale se poate actiona usor, pe cand impotriva unei probleme extinse se actioneaza greu. Procedand astfel, daca ne reintoarcem la analogia din desenul atasat, in loc sa continuam sa mergem pe panta descendenta care ne duce in final la punctul zero in care intrerupem tehnica, noi ne plasam pe o noua sinusoida in urcare, care va atinge punctul zero de final mai tarziu in timp.

Cateva exemple:
- Sa presupunem ca am dorit sa maresc timpul de executie al lui Mayurasana. Mi-am dat seama ca problema era la nivel fizic, in cazul meu la nivel muscular, si in special la nivelul muschilor mainii si ai umerilor. Mi-am dezvoltat acesti muschi si am putut apoi sa cresc timpul de executie de cateva ori.
- Sa presupunem ca doresc sa cresc timpul de executie de la Uddiyana Bandha. Am fost atent la ceea ce ma deranjeaza, la locul unde apare tensiunea atunci cand o practic, si am vazut ca aceasta tensiune apare mai intai la nivelul plexului solar, apoi se muta dupa vreo 20 de executii la nivelul pieptului, si dupa inca vreo 20 de executii durerea apare si se mentine la nivelul gatului. Este evident o problema de natura energetica (durerea musculara nu se manifesta si nu se simte astfel), si am constatat ca "relaxand" zona in care simt durerea/tensiunea si imaginand-o inundata de o lumina alb-stralucitoare se diminueaza tensiunea resimtita si pot mari fara probleme timpul la retentia respiratiei pe vid.
- Sa presupunem ca doresc sa cresc timpul in care pot efectua concentrat meditatia cu o mantra (Laya Yoga). Evident ca problemele si "tensiunile" aparute sunt la nivel mental, asadar trebuiesc eliminate cauzele care favorizeaza vagabondajul mintii, si in aceasta directie am constatat ca au efect eliminarea dorintelor egotice si necontrolate (caci ele imping adeseori mintea sa vagabondeze, si este o lupta de Sisif sa incerci sa calmezi o minte agitata de dorinte egotice si intense), precum si detasarea si perseverenta in practica spirituala.

Un comentariu :