Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 3 septembrie 2007

Psihologia consonantista si Yoga - 7

Niciun comentariu :
Alte legi enuntate de Odobleja pot fi foarte folositoare evolutiei spirituale:
Legea inertiei. Sinonime: legea persistentei, a duratei, a perseverarii, a imortalitatii.
Tendinta de a dura si a persista...Conservarea universala a materiei si a energiei, a repausului si a miscarii. - pag. 353
Aceasta lege a conservarii starii nu se aplica numai obiectelor, ci si psihicului uman. De exemplu este arhicunoscut proverbul "obisnuinta este a doua natura."

Orice curent de energie psihica tinde sa dureze in virutea inertiei. Odata acaparata de o idee sau de un sentiment oarecare, atentia manifesta tendinta de a se fixa pe ea un timp cat mai lung posibil... Obsesia nu este decat exagerarea patologica si daunatoare a acestui fenomen foarte firesc si foarte obisnuit. - pag. 354
Aceasta lege evidentiaza importanta foarte mare care trebuie acordata la ceea ce incepem, fiindca ceea ce incepem va avea apoi tendinta sa se perpetueze datorita inertiei. Astfel practicantului spiritual pot de exemplu sa-i apara dorinte care sa-l indeparteze de la scopul sau spiritual, si omul isi poate spune: "eh, hai sa imi indeplinesc aceasta dorinta, ca n-o fi foc, fiindca voi acorda foarte putin timp acestei activitati (de exemplu privitul la emisiuni TV lipsite de valoare), si ma pot opri cand vreau eu." Totusi se constata ca oprirea este mult mai grea decat inceperea unei actiuni de acest gen, si ceea ce la inceput era o dorinta banala, poate avea tendinta sa se transforme intr-un veritabil obicei, si apoi poate duce chiar la dependenta. Din fericire, aceasta lege a inertiei poate fi folosita si in sens creator, astfel ca incepand si repetand actiuni benefice, acestea vor avea tendinta de a se mentine in timp, de a persista, de a se transforma intr-o obisnuinta foarte folositoare care ne aduce avantaje cu un efort minim (cum ar fi obisnuinta de a consuma alimente sanatoase, obisnuinta de a practica asane sau obisnuinta de a intretine stari psihice binefacatoare).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu