Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 13 septembrie 2007

Realizari spirituale care merita sa fie dobandite

3 comentarii :
Voi enumera mai jos realizarile spirituale concrete care consider (in momentul actual) ca merita sa le dobandesc (si merita in general sa fie dobandite de oricine):

1. Dobandirea pacii interioare care sa fie prezenta tot timpul, in fiecare clipa, care sa nu poata fi afectata de niciun eveniment datorita naturii cauzei care produce aceasta pace spirituala.

2. Depasirea in totalitate a viziunii egotice in realatiile cu ceilalti, in sensul ca indiferent cu cine am de-a face, si indiferent cat de mult rau mi-ar putea face o persoana, eu sa ma gandesc intotdeauna atunci cand imi aleg modul de actiune nu la binele meu, ci la binele lui si la binele celorlalti.

3. Deoarece intotdeauna realizarile apar prin munca (si in domeniul spiritual), una dintre cele mai mari realizari pe care imi doresc sa o capat este faptul de a lucra(actiona) spiritual tot timpul.

4. Capacitatea de a fi constient tot timpul de gandurile si emotiile pe care le am (pe un fond de detasare), si de a le putea alege, stopa sau schimba la vointa functie de necesitati.

5. Dobandirea intelepciunii, adica sa fiu perfect constient de cauzele evenimentelor si de ceea ce trebuie facut pentru ca situatiile sa capete turnura dorita, totul fiind privit din cel mai elevat punct de vedere posibil la momentul actual.

3 comentarii :

  1. Poate ar fi indicat sa explici un pic de ce merita dobandite aceste realizari si cum vei proceda (sau macar cum intentionezi sa procedezi)?
    Ma gandesc ca unii potentiali cititori s-ar putea sa nu inteleaga de ce si-ar dori cineva asa ceva, mai ales cei care s-au obisnuit sa considere drept realizari in viata numai banii, o casa, masini sau alte bunuri, o cariera, etc.

    Cine stie, poate ca avem si cititori neyoghini sau chiar unii fara inclinatii spirituale....

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, in articole ulterioare voi explica de ce consider ca merita dobandite aceste realizari si cum procedez pentru dobandirea lor.

    Pe de alta valorizarea unor obiective este o chestiune strict personala, si nimic nu este de facut in cazurile in care sistemele de valori ale persoanelor difera fundamental: un dialog nu este posibil in acest caz.
    De aceea unele articole le voi concepe strict pentru oameni care aspira sa aiba realizari spirituale. Pentru oamenii profani (fara inclinatii spirituale) probabil ca nu au insemnatate, dar nu vad cum pot schimba eu asta: doar ei sunt cei care se pot schimba.

    Daca scriu toate articolele si pentru oamenii fara inclinatii spirituale, risc sa nu mai fie foarte utile pentru cei care au asemenea aspiratii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mancat un cuvant in mesajul anterior:
    "Pe de alta PARTE valorizarea unor obiective este o chestiune strict personala..."

    RăspundețiȘtergere