Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 26 octombrie 2007

S-a descoperit bateria care funcţionează cu urină

3 comentarii :
Înainte de a trage data viitoare apa la toaletă, gândiţi-vă la asta: oamenii de ştiinţă din Singapore au dezvoltat o baterie care funcţionează pe bază de urină. Cercetătorii de la Institutul de Bioenergie şi Nanotehnologie au creat o baterie de mărimea unei cărţi de credit care poate funcţiona ca sursă de energie pentru kit-urile de teste medicale.

Oamenii de ştiinţă s-au străduit să creeze „biochipuri” care să fie testate pentru boli precum diabetul. Până acum, oricum, bateriile de mici dimensiuni care să pună în funcţiune diferite dispozitive medicale, au rămas doar o iluzie.

Kit-urile de stabilire a diagnosticului analizează compoziţia chimică a urinei unei persoane pentru a detecta o maladie. Ki Bang Lee şi colegii săi şi-au dat seama că însăşi substanţa supusă testelor pentru diagnosticare – urina – ar putea deveni sursa de energie pentru realizarea unor astfel de teste.

„Pentru acest lucru am realizat o baterie integrată într-un chip şi activată de fluizi biologici precum urina”, a scris Lee într-un e-mail.

Echipa de cercetare descrie bateria în Journal of Micromechanics and Microengineering.

Daniel Kammen, directorul Renewable and Appropriate Energy Laboratory de la Universitatea California, Berkeley, a spus că tehnologia reprezintă o inovaţie binevenită în condiţiile creşterii preţului la energie. „Toate bancurile pe seama urinei trebuie lăsate deoparte. Noi avem nevoie de baterii la costuri mici... În plus, nu trebuie trecut cu vederea faptul că este vorba despre o baterie biodegradabilă”, a spus el.

Energie din urină
Pentru a realiza bateria, Lee şi colegii săi au înmuiat o bucată de hârtie într-o soluţie de clorură de cupru şi au prins-o între bucăţi de magneziu şi cupru. Acest „sandvici” a fost apoi laminat între două bucăţi de plastic transparent.

Când o picătură de urină este adăugată pe bucata de hârtie, printr-un orificiu făcut în bucata de plastic, are loc o reacţie chimică în urma căreia se produce energie electrică.

Prototipul bateriei a produs aproximativ 1,5 volţi, aceeaşi cantitate de energie eliberată de o baterie AA standard, şi funcţionează 90 de minute. Cercetătorii au spus că puterea, voltajul şi durata de viaţă ale bateriei pot fi îmbunătăţite prin adaptarea materialelor utilizate şi a formei.

Urina conţine mulţi ioni (atomi încărcaţi cu energie electrică), lucru care permite realizarea unor reacţii chimice în urma cărora se produce energie electrică în bateriile cu urină, au spus specialiştii. Alte fluide precum sângele, lacrimile, sângele şi chiar lichidul seminal pot activa bateria.

„Micile pungi cu urină ar putea determina chicoteli. Dar urina este doar un exemplu de lichid care poate face acest lucru”. Chiar şi cutiile de suc din pachetul pentru prânzul copilului ar fi de ajuns, a adăugat el.

Dacă dispozitivele medicale au inspirat bateria cu urină, aceasta poate activa orice dispozitiv electric cu un consum redus de energie, a spus Lee, co-inventatorul bateriei. „De exemplu, putem integra un telefon celular şi bateria noastră într-un card de plastic. Aceasta ar putea fi activată în caz de urgenţă de fluide organice, precum saliva”, a spus el.

Potrivit lui Kamme, tehnologia ar putea fi aplicată chiar şi în cazul laptop-urilor, mp3 player-elor, televizoarelor şi maşinilor. Bateriile care funcţionează cu lichide din corpul uman „pot face foarte multe lucruri. Ideea este să afli cum să le foloseşti pentru a produce mai multă energie”, a spus el.

O soluţie ar fi realizarea de baterii mai mari. O altă metodă este să legi mai multe baterii mici una lângă alta, aşa cum funcţionează bateriile de laptop, a explicat Kammen.

Kamen, care pledează pentru iniţiativele guvernamentale de a descoperi resurse alternative de energie electrică, spune că numărul mare de aplicaţii pentru bateriile ieftine pe bază de biofluid dovedesc valoarea cercetării.

Sursa: National Geographic
Preluat de pe: http://www.chip.ro/stiri/hardware/s-a_descoperit_bateria_care_functioneaza_cu_urina_/17590

Cititi si:
Urinoterapia, o terapie milenară redescoperită recent de ştiinţă
Energia libera pe baza de apa sarata - descoperirea solutiei pentru criza energetica a umanitatii poate vindeca si cea mai crunta boala: cancerul

3 comentarii :

  1. Interesant...problema ar fi ...mirosul "bateriei" fiindca omul a evoluat suficient pentru a sti cum miroase un parfum chanel no.5 sau mai la indemana, passion dance (produs de avon), ceea ce, pentru un nas cu senzorii astfel activati, ar putea fi o mica neplacere.
    Tot aceasta mica neplacere,mirosul straniu si neplacut pentru mine, ma determina pe mine, cu toate neplacerile pe care le am, sa nu urmez un leac "babesc" (pe vremea aceea inca nu erau atatea mirosuri moderne de parfum sau dorinta de frumusete domina neplacerea) de-al bunicii mele (nascuta in Chisinau) si de-al strabunicii mele (nascuta in Balti), localitati din fosta Basarabia, leac care m-ar scapa de petele de sarcina de pe obraz si mi-ar mentine tenul tanar.Trebuie sa admit ca ele nu au fumat niciodata iar dintre bauturi, preferau vinul natural, de casa.Leacul ? Simplu: pe o bucata de vata sau pe o carpa curata se ...urineaza o mica cantitate, dar inainte se da drumul primelor picaturi de urina si abia apoi se "recolteaza" cum am spus.Apoi, cu acea vata sau carpa imbibata se maseaza fata, tenul.Nu am o poza color cu bunica mea si cu strabunica mea pt. a exemplifica ce ten frumos au avut dupa 2, respectiv 4 sarcini si cum ridurile le-au ocolit tenul, fata si gatul, murind frumoase la 80, respectiv 75 de ani,ducand cu dansele un ten de 40 de ani.Luati-o ca o marturie a miracolului urinei umane (cea animala, cu exceptia celei a gastelor, se stie ca e fertilizanta).
    Am auzit despre urino-terapie si stiu ce controversata e.

    RăspundețiȘtergere
  2. Electrolitul bateriilor actuale miroase mai bine? Oricum vor fi inchise ermetic daca vor fi realizate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice este posibil.O fi si o astfel de baterie.Mai in gluma mai in serios, visul oricarui barbat care si-a dat ultimii bani pe bere,multa bere si constata ca nu mai are benzina in rezervorul masinii este...ati ghicit ! Sa ma exprim "plastic" ? Nu.Ghici ghicitoare.Sa inventeze cineva masina care foloseste ca si combustibil urina masculina.
    p.s. nu am vrut sa supar bautorii de bere.

    RăspundețiȘtergere