Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 4 octombrie 2007

Ajutoare motivationale pentru o practica spirituala intensa

Niciun comentariu :
Aspectul cel mai important care trebuie sa intereseze yoghinul este calitatea practicii sale spirituale. Desigur ca adeseori vor exista presiuni psihologice avand o cauza interioara sau exterioara care vor tinde sa puna presiune in vederea atingerii rapide a rezultatelor, insa yoghinul care a inteles ca nu exista actiune si efort spiritual care sa nu fie rasplatite si sa nu-si produca efectele la momentul potrivit va continua netulburat si tenace sa mearga pe drumul ales de el. Spre exemplu in anumite momente intalnind alti practicanti spirituali care vorbesc de realizarile lor inalte spirituale, yoghinul poate avea tendinta sa se intrebe: "daca astia au obtinut aceste rezultate inseamna ca e ceva in neregula cu practica mea daca eu nu le-am obtinut deja?". Insa practica spirituala a cuiva nu trebuie ghidata dupa altii. In plus practicantul aflat la inceput nu trebuie sa creada pe cuvant toti practicantii spirituali mai vechi atunci cand acestia vorbesc in termeni de top de realizarile lor (din mai multe motive, printre care se numara tendinta omului de a-si crea o imagine cat mai frumoasa despre el insusi).

Iata in continuare cateva aspecte care ne pot motiva in a efectua o practica spirituala intensa:
1. rezolvarea unei probleme (de sanatate, afective, de cuplu samd.).
2. dobandirea unei calitati.
3. curiozitatea de a descoperi aspecte si realitati noi.
4. aspecte personale ale relatiei cu maestrul spiritual.
5. atmosfera de emulatie spirituala creata de un grup de prieteni care practica impreuna (situatia ideala fiind aceea in care practicantii spirituali intre care exista o afinitate profunda locuiesc impreuna, sau pot practica zilnic impreuna).
6. iubirea.
7. lectura textelor spirituale clasice in care sunt descrise efectele practicii spirituale. (de ex. Yoga Sutras de Patanjali).
8. dorinta de a ne realiza cele mai inalte idealuri ale noastre.
9. participarea la taberele yoghine.
10. realizarea efemeritatii scopurilor profane.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu