"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » » Cum inteleg eu umilinta

Cum inteleg eu umilintaA fi umil presupune pentru mine:
- Sa nu cred ca din intalnirea cu oricare fiinta numai ea are de invatat din acea intalnire, si eu nu.  Intotdeauna e ceva de invatat din orice intalnire cu oricare om, din cauza complexitatii extraordinare a tot ceea ce exista.

- Sa fiu deschis sa invat chiar si atunci cand ii invat pe altii.

- Sa realizez ca orice om a trecut prin situatii de viata prin care eu nu am trecut, asadar are o experienta de viata pe care eu nu o am, si de aceea e bine sa-l privesc ca pe un om de la care am de invatat.

- Sa-mi evaluez realist propria persoana, si sa-mi adaptez comportamentul si scopurile la mijloacele limitate de care dispun.

- Sa fiu constient de efemeritatea corpului si a personalitatii, si a statului omului in lume care rezulta din acest dat.

- Sa ascult mai mult decat sa vorbesc.

- Sa accept faptul ca potential toti oamenii sunt egali, si ca orice om are la fel de mult dreptul la fericire ca si mine.

- Sa nu vreau sa ies in evidenta si sa nu vreau sa par mai inzestrat cu calitati  decat sunt in realitate.  Sa accept si sa am puterea de a actiona dand impresia ca sunt mai prost decat sunt in realitate, daca prin acest lucru ajut o alta persoana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu