Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 5 octombrie 2007

Fii un inger pentru ceilalti. Manifesta energia bunatatii daruind neconditionat!

Niciun comentariu :

Ati vazut filmul "Da mai departe"? Titlul original este "Pay It Forward" si ii are in distributie pe Helen Hunt si Kevin Spacey. Aparent utopic, filmul are un caracter moralizator care atinge usor sufletul. Si culmea, ideea de baza am gasit-o in viata de zi cu zi.

Am un calculator pe care trebuie sa il repar. E al unei cunostiinte si ma tot gandeam ce sa ii cer pentru ajutorul pe care i l-am dat. As fi vrut sa nu ii cer bani si in acelasi timp as fi vrut sa nu se simta jenata pentru ajutorul dat. As fi vrut sa ii spun ca totul este rasplatit in Univers si as fi vrut sa nu ramana cu impresia ca imi e datoare.

Tot intrebandu-ma ce sa fac, am primit raspunsul in mod surprinzator, vorbind cu un prieten despre bani si prosperitatea pe care trebuie sa ne-o construim prin munca si atitudine pozitiva. Imi spunea ca are niste prieteni in Constanta, fosti colegi de serviciu, care dupa '89 au mers fiecare pe drumul lui, si sunt prosperi pe diverse nivele. Unul din ei, fiind mai prosper decat ceilalti, ii tot invita la bere, fiindca tine foarte mult la prietenia lor si la atmosfera creata atunci cand sunt impreuna. Si le face mereu cinste, ca initiator al invitatiilor. Doar ca la ceilalti a aparut sentimentul frustrarii, faptul ca ei nu pot da la randul lor la fel, le da sentimentul ca sunt umiliti.

Solutia? Ca sa nu te simti dator, da si tu mai departe din ceea ce ai. Esti profesor si faci meditatii - copilului pe care il meditezi, prelungeste-i programul cu 30 de minute fara sa ii ceri bani in plus; repari calculatoare, repara pentru unii clienti mai ieftin sau pe gratis; esti bucatar - gateste o masa gratuit pentru cineva apropiat. Da mai departe. Plateste datoria prin a face altuia un bine. Si in plus, in functie de caz, spune ca binele pe care il faci poate fi rasplatit in acelasi fel: dand altora mai departe.

In felul asta datoria se plateste si binele va ajunge sa parcurga Universul si se va intoarce catre cel care l-a generat initial. La fel, cand cineva va ajuta si vreti sa va revansati, dati mai departe din ceea ce aveti. Daca o persoana, de exemplu, va imprumuta niste bani, a dori sa faceti acelasi lucru si voi pentru persoana respectiva e echivalent cu a ii dori sa aiba nevoie de bani. Faceti in schimb altceva: spune-ti "o sa ajut si eu la randul meu pe altcineva". In functie de caz, spune-ti-o cu voce tare sau doar in Inima voastra de Soare.

De multe ori dam intr-o directie, asteptand sa primim din aceeasi directie. De multe ori primim dintr-o directie si vrem sa ne revansam catre persoana de la care am primit. Legea nescrisa e insa alta: daruind, primesti, dar nu neaparat de la cel caruia i-ai dat.

Energia Bunatatii e ca si Energia Iubirii, formeaza lanturi nevazute care ii leaga si ii ajuta pe oameni sa cladeasca Universul Impreuna. Intotdeauna iti vei primi rasplata, inmiit chiar. Fiindca totul se inregistreaza si totul se rasplateste dupa semintele pe care le-a semanat fiecare. Fiti doar atenti la semne, cadourile pot veni pe cai nebanuite.

Ce-ar fi daca incepand de azi am da, am stii sa dam, ce-ar fi daca incepand de azi am primi, am stii sa primim? Dati mai departe si cercul Daruirii va va cuprinde in perfectiunea lui.
(autor neidentificat)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu