Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 30 octombrie 2007

Psihologia consonantista si Yoga - 8

Niciun comentariu :
Urmatoarele legi sunt puse de catre Odobleja in legatura cu legea inertiei, prezentata anterior:
Legea antrenamentului. Orice fenomen inceput tinde sa se efectueze, sa continue, sa dureze...Progresul amorsat in domeniul unei functii oarecare tinde sa continue. - pag. 354
Odata depasita lenea/inertia, perseverenta in efectuarea unui exercitiu ne rasplateste cu un fel de automatism in care practica devine mult mai usoara, ca si cum ar fi in firea lucrurilor ca noi sa facem acel exercitiu.
Legea sensibilizarii este un aspect al legii antrenamentului. E un antrenament al reactiilor care devin mai prompte si mai intense. - pag. 355
Perseverenta antrenamentului nu provoaca rezultate numai la nivelul usurintei executarii lui, ci sporeste deasemenea rafinamentul perceptiilor. De exemplu daca la inceputul practicarii asanelor yoghinul simte foarte vag, lent si greu energiile subtile, dupa cativa ani de practica el va in stare sa le sesizeze mult mai clar, mai rapid si mai usor.
Legea folosintei si a desuetudinii. Functia creaza si dezvolta organul, si invers. Exercitiul unei functii este conditia primordiala a dezvoltarii sale (intensitate, extensiune, complexitate, superioritate calitativa, diferentiere functionala etc.). - pag. 355
Acest aspect este valabil atat in privinta corpului fizic (unde de exemplu anumite exercitii dezvolta anumiti muschi), dar si in privinta corpurilor subtile (anumite exercitii dezvolta anumiti centri de forta care vehiculeaza un anumit tip de energie subtila).

In prima parte a cartii sale Odobleja defineste cele 2 aspecte ale fenomenului rezonantei: consonanta (amplificare datorata similitudinii), si disonanta (inhibitia datorata diferentei). In cadrul capitolului destinat legilor Universului, legea consonantei este definita astfel:
Legea consonantei... E un acord de vibratii ritmate. O simbioza, o corespondenta intre undele vibratorii (G. Clemenceau). - pag. 356
Aceasta lege este foarte importanta prin prisma evolutiei personale a omului, si se bazeaza pe faptul ca omul este alcatuit din structuri rezonante: "Creierul este un rezonator cu compartimente multiple" (G. Clemenceau - "Au fin d'un siecle"). Acordandu-ne aceste structuri rezonante (cum ar fi creierul) pe frecventele dorite, noi putem amplifica in noi exact acele energii care slujesc evolutiei noastre. Ca un exemplu, daca noi ne vom acorda prin gandurile noastre la energia bunatatii (intretinand in mintea noastra ganduri de bunavointa fata de cei din jur), noi ne vom acorda creierul pe aceasta lungime de unda, astfel incat creierul nostru va amplifica aspectele corelate cu bunatatea (de exemplu astfel se va amplifica in interiorul nostru o stare de fericire afectiva elevata). In plus, aspectele rautatii(impreuna cu starile de suferinta asociate) vor fi inhibate si se vor stinge in fiinta noastra, datorita procesului de disonanta cu energiile binelui din ce in ce mai mari in noi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu