Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 9 octombrie 2007

YOGA: un mod de viaţă, o ştiinţă milenară, o tradiţie practică universal valabilă

Niciun comentariu :
Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să practice yoga, fie pentru a se menţine în formă, fie pentru a-şi redobândi sănătatea, fie pentru a dobândi echilibrul şi armonia în plan emoţional, fie pentru a-şi îmbunătăţi performanţele mentale, fie pentru a explora o tradiţie orientală fascinantă. Succesul pe care îl are yoga în Occident se bazează pe o tradiţie milenară extrem de profundă. Yoga este o veritabilă ştiinţă descrisă în mii de tratate de specialitate; dacă diferitele ramuri ale sistemului yoga ar fi predate ca discipline într-o Universitate, aceasta ar trebui să aibă multe facultăţi şi departamente pentru a acoperi întreaga complexitate a acestui sistem. Adevăraţii cunoscători ai sistemului yoga se plâng adeseori de vulgarizarea acesteia în Occident, unde yoga este prezentată uneori ca un simplu sistem de gimnastică fizică, sau dimpotrivă ca un sistem de credinţe pseudo-religios.

Complexitatea sistemului yoga nu ar trebui să fie o piedică pentru cei care vor să înceapă să practice, ci garanţia că au ales un sistem care le poate oferi extraordinar de mult, în toate aspectele vieţii lor. Practica yoga conduce gradat către un mod de viaţă mai echilibrat, armonios şi înţelept, care implică printre altele o alimentaţie sănătoasă (yoghinii sunt lacto-vegetarieni), respectarea unor principii morale (denumite în yoga yama şi niyama), abordarea terapiilor naturiste pentru rezolvarea problemelor de sănătate, controlul perfect al funcţiei sexuale (aşa-numita continenţă sexuală) etc. Practica yoghină propriu-zisă cuprinde în principal patru elemente: posturi corporale, exerciţii de ritmare a respiraţiei, relaxare şi meditaţie.

ASANA-ELE SAU POSTURILE CORPORALE YOGA
ASANA este o postură statică realizată cu o concentrare specifică. Ea este mai mult decât un exerciţiu fizic, este o modalitate de integrare psihosomatică. Această apropiere blândă şi respectoasă faţă de misterele fiinţei se bazează pe reeducarea posturală şi vizează ca, prin intermediul corpului, să conducă la trezirea spirituală. Cel care o practică descoperă pacea interioară şi armonia, remarcând, în acelaşi timp, că nivelul său energetic şi vital creşte în mod considerabil.

Efectele predominante ce se resimt din ce în ce mai pregnant sunt: echilibru, încrederea în sine, energie crescută, rezistenţă la oboseală şi stres, o senzaţie relaxantă de bunăstare calmă, regenerare rapidă, o mai bună odihnă graţie deconectării complete, creativitate şi concentrare, acumulare de energie, rearmonizare fizică şi psihică.

„Asana sau postura în Yoga devine perfectă prin intima comuniune între fiinţa practicantului şi Univers. Atunci efortul pentru a o realiza dispare.” - VYASA

RELAXAREA YOGHINĂ COMPLETĂ
În YOGA, relaxarea yoghină completă este o modalitate prin care fiinţa se poate încărca în mod natural cu energie cosmică, ceea ce conduce gradat la eliminarea oboselii, încordării, stresului care îl afectează atât de mult pe omul modern. După 15 minute de relaxare yoghină completă, veţi constata că sunteţi profund odihniţi, regeneraţi (fizic, psihic şi mental), armonioşi, destresaţi, fericiţi, vă simţiţi mult mai puternici, curajoşi, încrezători în forţele proprii, mai buni, mai frumoşi.

PRANAYAMA
Sub numele de PRANAYAMA sunt cunoscute exerciţiile tradiţionale YOGA de control şi ritmare a respiraţiei, care produc o energizare globală foarte intensă, ce poate avea ca efect vindecarea în mod natural a diferitelor afecţiuni. În fazele avansate, ele permit controlarea perfectă a minţii şi atingerea unor puteri paranormale.

MEDITAŢIA YOGHINĂ
Yoghinul care meditează se întoarce cu uşurinţă şi cu detaşare spre sine însuşi, spre valorile sale interioare; el îşi eliberează cu adevărat conştiinţa şi o face din ce în ce mai disponibilă pentru acţiunea forţelor subtile, benefice, creatoare care sunt atrase prin REZONANŢĂ în aura fiinţei umane.

Meditaţia îmbunătăţeşte tehnica de concentrare mentală şi permite dezvoltarea armonioasă a forţelor benefice mentale concomitent cu echilibrarea psihicului. Prin meditaţia yoghină sunt eliminate gradat zăpăceala, superficialitatea, lipsa de concentrare, anxietatea, depresia, probleme false ridicate de prejudecăţi şi complexe de inferioritate.

Meditaţia înseamnă:
* să vă păstraţi mintea calmă;
* să vă păstraţi liniştea interioară şi puterea de concentrare fără efort;
* să dobândiţi o cunoaştere superioară asupra lumii care vă înconjoară;
* să trăiţi prezentul, fără grija trecutului sau a viitorului;
* o călătorie frumoasă, plină de inspiraţie şi aspiraţie, nu doar o destinaţie.

„În loc de a studia mereu şi mereu altceva care este nou este mult mai bine să urmăreşti să nu uiţi ce-ai studiat deja şi care este foarte valoros. PRACTICA DIRECTĂ este de mii de ori mai importantă decât CUNOAŞTEREA TEORETICĂ.”- Profesor Yoga Gregorian Bivolaru

Un străvechi tratat yoghin, TANTRA SARA, afirmă:

„Mai presus de cei care nu ştiu sunt cei care află sau citesc;
Mai presus de cei care nu ştiu sunt cei care află sau citesc sunt cei care memorează;
Mai presus de cei care memorează sunt cei care înţeleg;
Mai presus de cei care înţeleg sunt cei care aplică;
Mai presus de cei care aplică sunt cei care obţin rezultate;
Mai presus de cei care obţin rezultate sunt cei care, atingând succesul, dobândesc puteri paranormale;
Iar mai presus de cei care dobândesc puteri paranormale se află cei care ating Absolutul, dobândind Înţelepciunea prin care totul devine cu putinţă”.

Preluat de pe yogaesoteric.net

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu