Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 13 noiembrie 2007

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
15. Cel care face rau se va jeli atat in aceasta lume, cat si in cea viitoare; in ambele se va jeli. El jeleste si sufera cand vede raul produs de faptele sale.

16. Cel care face bine se va delecta in sufletul sau atat in aceasta lume, cat si in cea viitoare; in ambele se va delecta in sufletul sau. El se delecteaza si si se bucura cand vede binele si puritatea propriilor lui fapte.

Lucrurile exterioare se schimba permanent si poti fugi de ele, dar de propriul sau suflet niciun om nu poate fugi.

Fericirea produsa de faptele bune ale unui om cu un suflet mare il insoteste pretutindeni.

Atunci cand un om isi priveste faptele sale bune, el rezoneaza atat cu binele facut celorlalti (si cu fericirea lor), cat si cu energia binelui care l-a tranzitat si care l-a modificat in concordanta.
Atunci cand un om isi priveste faptele sale rele, cand el isi da seama de raul pe care l-a facut, el sufera enorm, atat din cauza ca rezoneaza cu raul facut celorlalti si simte empatic suferinta pe care le-a produs-o, cat si din cauza ca resimte energia raului care l-a tranzitat si care a ramas in fiinta sa modificandu-l in concordanta.

Si atunci cand un om rau isi da seama de raul pe care l-a facut si in acelasi timp realizeaza ca a ratat toate posibilitatile de a repara raul facut, cum oare isi va impaca el sufletul care acum vede limpede suferinta produsa?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu