Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 19 noiembrie 2007

La Iasi, dosarul MISA s-a spart ca un balon de sapun

Niciun comentariu :
Scandalul in care este implicata Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) pare sa aiba sfirsitul unui balon dezumflat. Dupa ce au lucrat un an si jumatate la acest caz, procurorii au ajuns la o concluzie greu de anticipat in primele zile ale izbucnirii scandalului.
"In cursul saptaminii viitoare voi declina dosarul colegilor de la Parchetul de pe linga Tribunalul Iasi. Singura infractiune care era de competenta noastra nu s-a demonstrat. Am sa dispun «scoaterea de sub urmarire penala» pentru pornografie", a afirmat procurorul Radu Moisescu de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT).
Practic, dosarul, ce ocupa aproape o camera intreaga din Parchet, a adunat informatii nefolositoare pentru procurori, singurul invinuit din dosar fiind liderul MISA Iasi, profesorul universitar Neculai Cojan. Dosarul initial a fost unul cu mult mai mare si se afla in ancheta la Bucuresti. El a fost intocmit inca din vara anului 2004, cind la Bucuresti a pornit o ofensiva impotriva gruparii MISA, grupare condusa la nivel central de guru Gregorian Bivolaru. Au fost adunate atunci date despre formatiunile locale din marile orase, s-au ordonat perchezitii, s-au ridicat tone de documente, casete CD-uri si computere. Toate acestea au fost apoi impartite la parchetele de pe raza carora au fost ridicate. La Iasi, dosarul a ajuns la un an de la declansarea cercetarilor la Bucuresti. Din vara anului trecut, procurorii de la DIICOT au inceput sa studieze probele din dosar si i-au audiat pe liderii MISA din Iasi, sotii Margareta si Neculai Cojan. Procurorii spuneau atunci ca membrii gruparii MISA ar fi racolat minore din Republica Moldova, "pe care le-au exploatat sexual, realizind filme si fotografii cu ele dezbracate, dar si scene de sex".
(Marius MARGINEANU)

Ziarul de Iasi - Data publicarii: 18/02/2006

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu