Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 11 decembrie 2007

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
22. Cei care sunt experti in practica atentiei, intelegand-o clar, se delecteaza cu starea pe care o au fiind atenti, si se bucura de cunoasterea celor Nobili.

23. Acesti oameni intelepti, meditativi, de neclintit, intotdeauna posesori de puteri elevate, ajung la Nirvana, cea mai inalta fericire.

Cand vorbeste de "cei Nobili", Buddha nu se refera la titlurile acestei lumi trecatoare si adeseori atat de superficiala, ci la nobletea spirituala, adica la atingerea celor mai inalte stadii de evolutie a constiintei, a sufletului si a mintii. Aceasta cunoastere pe care o au cei Nobili nu se obtine asadar prin simpla lectura a unor carti fie ele si tratand aspecte spirituale, nici nu se obtine facand in mod mecanic niste ritualuri, si nu se obtine nici chiar practicand la modul superficial tehnici spirituale autentice. Constiinta practicantului este cea care da eficienta demersului sau evolutiv, si de aceea Buddha subliniaza importanta atentiei.

Un aspect foarte important este acela ca atentia de care vorbeste Buddha nu este una strict intelectuala, ci este in acelasi timp si o atentie a sufletului. Aceasta cheie este intotdeauna ignorata de cei viciosi, rai si egoisti dar care cocheteaza cu calea spirituala, si de aceea intotdeauna aceste biete fiinte nu obtin niciun rezultat cu adevarat valoros, si nu se bucura de fericirea "celor Nobili".

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu