Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 18 decembrie 2007

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
24. Daca o persoana atenta este plina de aspiratie spirituala, daca nu este delasatoare, daca faptele sale sunt pure, daca actioneaza cu chibzuinta, daca se controleaza, si daca traieste in armonie cu legile Universului, atunci gloria sa va creste.

25. Prin aspiratie spirituala, prin infranare si autocontrol, omul intelept isi poate construi o insula pe care nicio inundatie n-o poate acoperi.
Se poate observa in imaginea "insulei pe care nicio inundatie n-o poate acoperi" ceea ce Buddha a cautat de la bun inceput: atingerea unei "stari" (caracterizata de fericire elevata) care sa fie dincolo(neafectata) de orice lucru rau care ar putea apare in viata unui om. Termenul de "inundatii" semnifica evenimentele distructive care apar inevitabil in viata oricarui om. Aceasta metafora desemneaza ceea ce este cunoscut in buddhism sub numele de Nirvana.

In aceste fraze Buddha descrie elementele esentiale necesare pentru a ajunge la aceasta "insula" a carei pace nu poate fi afectata de niciun rau. Asupra fiecaruia dintre acest aspect trebuie meditat (pentru a fi inteles cat mai profund), si mai ales acestea trebuiesc aplicate in viata de zi cu zi. A fi atent nu este asadar suficient, si in general calea spirituala nu este unilaterala, cautatorul spiritual trebuind sa dea dovada de deschidere, adaptare si echilibru.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu