Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 10 decembrie 2007

Samuel Barber - Adagio for strings

3 comentarii :
Recomandarea de astazi se adreseaza iubitorilor muzicii clasice. Piesa se numeste "Adagio for strings" si a fost compusa de Samuel Barber in 1936.

Desi de o simplitate remarcabila, piesa se caracterizeaza prin lirismul sau deosebit, prin intensitatea si profunzimea sentimentelor afective transmise. Datorita liniei sale melodice accesibile, piesa a fost adaptata de catre numerosi artisti, ea regasindu-se de exemplu atat in variante corale de exceptie cat si mixata cu destul succes de DJ Tiesto. Deasemenea aceasta piesa muzicala se regaseste in coloana sonora a unui film de exceptie: "Platoon" (Plutonul) in regia lui Oliver Stone.

Cuvinte cheie asociate acestei melodii: sacrificiu, compasiune, iubire christica.

Putei gasi un mic film cu aceasta melodie la aceasta adresa: http://www.youtube.com/watch?v=RRMz8fKkG2g

3 comentarii :

  1. Un pic mai bine, exista sperantza :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa critici e usor, ca oricine poate stramba din nas sau spune "binisor" cu un aer superior. Na, ca mi-a iesit cu rima. :) In schimb extrem, dar extrem de putini sunt cei care ajuta concret pe ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Piesa nu este chiar atat de simpla - din punct de vedere muzical: orice compozitor de muzica clasica poate arata polifonia, mai exact contrapunctul extraordinar realizat aici: melodia principala, care e intr-adevar de o simplitate dezarmanta, este sustinuta pana la paroxism de multe alte melodii - fie in bas, fie "deasupra" - care la de cele mai multe ori preiau conducerea, intrand in primul plan.
    Este unul din cele mai profunde adagio-uri din toata muzica universala, stand cu cinste alaturi de cel mai colosal "plans" muzical: Adagio de Albinoni.
    Alminteri nu prea se potriveste la infernalele imagini din...Vietnam ("Plutonul").
    Melus Negrescu

    RăspundețiȘtergere