Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 27 aprilie 2007

O cheie a progresului personal

Niciun comentariu :
In foarte multe privinte, diferenta intre un progres accelerat si unul lent este facuta de capacitatea si determinarea de a invata de la altii. Cei care isi irosesc timpul se gandesc adesea la ce defecte au ceilalti si isi pierd timpul criticandu-i fara folos pe cei mai prosti ca ei; cei care isi doresc ardent sa evolueze se gandesc adesea la calitatile celorlalti, si cauta sa invete si sa asimileze cat mai mult de la cei mai evoluati ca ei. Diferenta poate parea mica sau neinsemnata, dar ea poate face diferenta intre o viata ratata si una fructificata pe deplin.

Este foarte util sa cautam oamenii care au foarte dezvoltate calitatile pe care noi dorim sa le asimilam, fiindca doar astfel ii vom gasi. Oamenii foarte valorosi nu se intalnesc la tot pasul, si poti ajunge sa-i intalnesti doar daca urmaresti constient asta. Apoi, dupa ce am ajuns sa fim in preajma lor, prin analiza si empatie putem descoperi mecanismele pe care le angreneaza acestia, si le putem apoi asimila in propria fiinta.

De la un om valoros poti invata mult mai usor decat dintr-o carte, fiindca nu intotdeauna cuvintele pot reproduce exact realitatea, pe cand atunci cand suntem fata in fata cu un om care manifesta intens anumite calitati, percepem in mod nemijlocit realitatile care stau la baza manifestarii calitatilor.

Aceasta modalitate de a evolua in viata poate fi aplicata pentru asimilarea si amplificarea calitatilor pe multiple planuri: afective, intelectuale, vitale, spirituale s.a.

joi, 26 aprilie 2007

Vointa

Niciun comentariu :
E cunoscuta vorba ca "diavolul se ascunde in detalii". Iar IIsus zice "Celui care are, i se va mai da. Iar celui care nu are(are putin), i se va lua si putinul pe care il are."

Vointa este unul din acele lucruri putin spectaculoase, dar in absenta carora apar mari probleme. Realizarile mari presupun invingerea unor dificultati mari, presupun mari eforturi, si aceste eforturi nu pot fi realizate in absenta unei vointe puternice.

Este o mare diferenta intre o atitudine pozitiva de genul "ia sa ma stradui sa realizez si acest lucru bun", si o atitudine de delasare de genul "ia sa incerc si aceasta prostie/lene/pierdere de timp, ca n-o fi foc." Acceptarea unor atitudini gresite minore, conduce datorita principiului rezonantei enuntat si de Iisus, la accentuarea unei tendinte descendente in viata, si la probleme destul de mari in timp. Obisnuinta este a doua natura a omului, si vointa trebuie folosita si in lucrurile mici, pentru a cultiva obiceiuri bune.

Foarte folositoare in vederea intaririi vointei cred ca sunt deciziile care ne economisesc timp, pe care il putem folosi astfel in mod creativ. Inlocuirea timpului pierdut in fata televizorului cu timp folosit pentru exercitii fizice, intra de exemplu in aceasta categorie.

miercuri, 25 aprilie 2007

"Regimul artelor si munitiilor" - o recenzie a cartii lui Daniel Reid, Tao pentru sănătate, sex şi longevitate

Niciun comentariu :
Alice POPESCU bon de lectură
Sex, longetivitate şi închisoare

* Daniel Reid, Tao pentru sănătate, sex şi longevitate, traducere de Cristina Popa, Editura Polirom, 2006. Unul din avantajele „Marii Căi Occidentale a Confortului“ este acela pe care l-aş numi – cu o sintagmă la fel de inconfortabilă – „avantajul capului crăpat“. Occidentalul n-ar mai trebui să se deranjeze să crape capul aproapelui, de furie, aproapele e formatat din naştere ca atare. Ne naştem cu minţile scindate, gata violentaţi – semn al metabolizării agresivităţii, mulţumită educaţiei şi nenumăratelor campionate cîştigate împotriva noastră şi a naturii de-a lungul secolelor de civilizaţie. Şi totuşi continuăm să ne luptăm. Într-un fragment din ultimele capitole ale cărţii sale, Daniel Reid îl citează pe Lao Tze (Tao te qing): „Cînd un om cu o înaltă capacitate aude Tao, / Face tot ceea ce este posibil pentru a-l pune în practică. / Cînd un om cu o capacitate medie aude Tao, / El are îndoieli în legătură cu acesta. / Cînd un om cu o capacitate scăzută aude Tao, / El rîde în hohote“. Pe termen lung – spune Reid – omul cu o înaltă capacitate, care face tot ceea ce este posibil pentru a pune în practică taoismul, e cel care rîde la urmă, deoarece el ajunge să se bucure de sănătate şi longevitate şi să mediteze lîngă mormintele foştilor prieteni şi tovarăşi. Minţile bine departajate emisferic ale supravieţuitorilor unui sistem social proaspăt defunct vor observa, cu o tresărire involuntară de umor, că retenţia şi apoi inversarea ultimelor două substantive în frază ar fi putut la fel de bine desemna soluţia nemuririi în comunism, căruia nu i-au trebuit cinci mii de ani, ci doar cincizeci, pentru a contempla acelaşi rezultat.

Tao pentru sănătate, sex şi longevitate este una dintre cele mai bune cărţi din zona practicilor spirituale, apărute recent pe piaţa de carte românească (şi într-o traducere meritorie): la obiect, clară, organizată şi concepută după nevoile comprehensive ale gîndirii occidentale, fără a fi, în acelaşi timp, superficială, preţioasă ori clişeistică – ingredientele tipice stilului „slab“ în domeniu. Luciditatea „vederii“, acurateţea şi simplitatea explicaţiilor sînt o dovadă că Reid şi practică ceea ce scrie, spre deosebire de autori autohtoni recenţi, vajnici exploratori de teritorii spirituale mirobolante şi inexistente. În cel mai pur spirit taoist, cartea spulberă, pînă la detaliu, un mare număr de prejudecăţi privind alimentaţia, practicile sexuale şi durata de viaţă a individului. Desigur, în ultimii ani a apărut o întreagă bibliografie pe această temă, după cum existau multe materiale circulante ilicite din aceeaşi sferă de interes şi înainte de 1989, dar poate că este pentru prima dată cînd mentalul tradiţional românesc are foarte puţine motive de idiosincrazie. Fără a intenţiona să intru în amănunte (cartea numără aproape 500 de pagini dense, argumentate cu texte tradiţionale chinezeşti şi studii ştiinţifice explicate minuţios, buna-credinţă şi documentare a autorului mergînd pînă la a recomanda, în final, o vastă listă de texte suplimentare), trebuie precizat – pentru cititorul începător – că „trofologia“ sau ştiinţa alimentaţiei disociate nu este o descoperire recentă, ci una taoistă, veche de milenii, că vîrstele între 200 şi chiar 1500 de ani nu sînt desprinse din povestiri nemuritoare, ci din biografia celor mai mari învăţaţi şi practicanţi ai taoismului, şi că – nu în ultimul rînd – metoda transmutării şi sublimării energiei sexuale prin practica orgasmului fără ejaculare nu este o invenţie de amorul artei a lui Gregorian Bivolaru, ci un capitol din marele sistem filozofic şi spiritual tantric, la fel cum este calea pentru yin şi yang de transformare a esenţei sexuale în energie şi spirit în raport cu Tao. Motiv pentru care venerabilii practicanţi taoişti ai yogăi sexuale din vremea confucianismului, ca şi cei de la venirea comunismului în China au fost invitaţi – fireşte! – la închisoare. De unde deducem că Vico avea dreptate, istoria se repetă şi nici Wilhelm Reich nu era chiar nebun, ci i s-au creat condiţii. Similare.
Tragem aer în piept şi stăm în retenţie pe plin pînă la intrarea în samadhi sau măcar în Uniunea Europeană.

Sursa: Dilema Veche

Numarul 322 din parlamentul Romaniei - un sincromisticism?

Un comentariu :
Acum cateva luni am aflat un nou cuvant: sincromisticism. Cel care il expunea este Jake Kotze. Acesta promoveaza filozofia sincromisticmului cu cateva exemple concrete pe site-ul http://thebravenewworldorder.blogspot.com/ si prin intermediul catorva filme pe Youtube ce studiaza coincidente si sincronicitati referitoare la dezastrul de la World Trade Center asa cum sunt ele reflectate in constiinta publica prin filme si mass media (http://www.youtube.com/profile?user=Seallion) .

Autorul teoriei defineste sincromisticismul ca arta de a gasi coincidente semnificative sau sincronicitati de natura mistica si oculta in evenimentele profane. In aceasta filozofie el combina sincronicitatea, modelul holografic al lumii si ocultismul, cu teoriile conspiratiei si cele ale lumilor extraterestre. In conformitate cu aceste teorii si in urma studiului modului in care evenimentul a fost reflectat public, Kotze trage o concluzie destul de dificil de acceptat despre 11 septembrie: a fost un mega ritual ocult in legatura cu piramidele egiptene si cu energiile cosmice asociate. Chiar daca autorul filmelor vine cu o multime de argumente si exemple, relatand si o serie de coincidente semnificative, teoria lui este dificil de catalogat altfel decat o speculatie coerenta.

Asta pana astazi, cand l-am vazut pe Basescu spunand: "n-ar trebuie să comentez decizia Parlamentului, parlamentarii care au votat nu sunt nimic altceva decât parte a acelui tot de 322. Va deveni un număr rău pentru România 322”.

Brusc parca m-a lovit ceva. Unde mai vazusem acest 322 care pentru noi este doar numarul de parlamentari aserviti unor interese contrare Romaniei? Pe emblema sectei masono-satanice Skull and Bones care mai este numita si "the Brotherhood of Death"!!


Desigur este doar o coincidenta. Insa una semnificativa. Nimeni nu poate crede ca cineva a manipulat votul din parlament pana acolo incat sa iasa fix acest numar, ar fi fost de ajuns si mai putine voturi pentru a-l suspenda pe presedintele Basescu.

Insa de ce tocmai 322? Nu cumva Jake Kotze are dreptate si filozofia sa functioneaza? Am aratat deja in cateva articole anterioare preluate din presa, ca exista mai multe interese masonice care s-au coalizat pentru demiterea sefului statului Roman.
Oare acest numar a aparut ca o sincronicitate sau ca o manifestare a constientului colectiv pentru a reflecta adevarata sursa a actiunilor impotriva lui Basescu? Oare teoria sincromisticmului chiar exista?

Cititi si:
Membri ai Skull & Bones au fost in Romania in 2006!!
Andrei Badin, masoneria, suspendarea lui Basescu si calomnia din "spatele usilor inchise"
Presa romaneasca despre declaratiile lui Basescu referitoare la masonul rus Kondyakov
Basescu confirma ipoteza implicarii masoneriei in demiterea sa
Ce ascund de marele public Iliescu, Geoana si Nastase? Stransa colaborare cu masoneria!

Later edit: Ideea aceastui post a fost preluata de catre site-ul yogaesoteric.net in articolul: Numărul 322 din Parlamentul României dezvăluie natura satanică a forţelor oculte care controlează politica românească .

Din nou la Herculane

2 comentarii :

Se apropie vacanta de la Herculane... cand ne-am luat la revedere la ultimul curs dinaintea vacantei, mai multi colegi mi-au spus: "Ne vedem la strand!"

In cei 14 ani de zile de cand imi petrec vacanta 1 mai la Herculane, nu am fost niciodata la strand sau la "cadite". Am preferat de fiecare data sa imi petrec timpul atat de pretios al taberei interiorizandu-ma (multe meditatii) si practicand yoga in natura. Cel mai mult imi place la Herculane padurea... atmosfera mustind de vitalitate, mirosurile de verdeata si sulf. Si Cerna, desigur. In fiecare an imi caut un locsor undeva in padure, departe de potecile mai umblate, ca sa imi fac acolo tapas-ul.

Celor care inca nu au experimentat asta (si nu numai lor), le recomand din tot sufletul exercitiile de yoga practicate in natura. Atat asanele, dar mai ales tehnicile de pranayama, au un efect mult mai puternic atunci, iar starile care apar sunt cu totul si cu totul exceptionale.

Poate cel mai reprezentativa dintre posturi este, in acest sens, TALASANA (postura arborelui), care capata valente cu totul deosebite intr-o astfel de ambianta naturala, printre arbori. Un sentiment minunat de integrare in natura, de liniste si neclintire ma invaluie si ma face sa empatizez cu arborii si cu tacerea lor. Imi place cum aceasta postura ma face sa ma simt ca o coloana care uneste cerul cu pamantul, ca o coloana din Templul naturii.

Este foarte usor sa simti, atunci cand practici asane si pranayama in natura la Baile Herculane, acea vitalitate debordanta cu totul speciala care caracterizeaza aceasta zona. Apar de multe ori fenomene de clarviziune in care, chiar cu ochii deschisi, percep anumite manifestari energetice, incepand cu acele bule de vitalitate care parca clipocesc pretutindeni.

Toate posturile yoga au un farmec deosebit, in natura. Ma incanta cele care dinamizeaza anahata chakra, deoarece atunci mai ales simt acea trezire a sufletului despre care se spune ca poate sa apara foarte usor in sanul naturii. Imi mai plac foarte mult posturile pe muladhara, pentru ca simt cum energia pamantului ma hraneste si ma umple cu vitalitate. Si mai imi plac foarte mult posturile care se practica cu ochii deschisi (garudasana, de exemplu), pentru ca simt ca ma umplu de frumusete, nu doar de energie. In aceste posturi de echilibru practicate cu ochii deschisi simt foarte usor o dilatare sferica a constiintei, datorita acestei frumuseti si armonii a naturii, ceea ce imi induce stari chiar meditative extrem de profunde si implinitoare.

Tehnicile de pranayama practicate in natura imi ofera mereu reinnoite revelatii, de fiecare si de fiecare data. As putea spune ca simt de zeci, sute de ori mai puternic efectele energetice si circulatia energiilor prin nadi-uri. Chiar imi percep aura si traseele energetice foarte concret, aproape palpabil. Starile de euforie, vitalitate, dilatare... sunt extrem de puternice si mereu altfel nuantate.

Cat despre relaxare, aceasta este "cireasa de pe varful tortului". In aceasta vacanta, va sugerez sa faceti macar o relaxare mai lunga in natura, si chiar diferitele forme de yoga nidra.

Va asteptam cu relatari! Ce efecte simtiti voi ca apar atunci cand faceti hatha yoga in natura?

Cititi si:
Curcubeu circular în jurul soarelui - Herculane, 8 mai 2010 - clipuri video şi imagini
La Herculane yoghinii sunt discriminati pozitiv! :)))
Presa despre Simpozionul international de Yoga Herculane 2009
Herculane 2008 - tabara de yoga reflectata in mass media
Herculane 2007 - Impresii din tabara internationala de yoga
Simpozionul International de Yoga Herculane 2007 - cateva relatari din mass media
Prima meditaţie specială de inducţie a stării de eliberare prin miracol divin (dupa spirala yang de la Herculane 1996)

Normalitatea astazi? - Un om a murit de prea multa munca

Niciun comentariu :
Motto: "Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeraţie într-o maşină pe care încă o plăteşti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, maşina şi casa pe care o laşi goală toată ziua ca să-ţi permiţi să trăieşti în ea" - din folclorul internetului

Mai stim oare sa traim, sa iubim, sa ne bucuram de natura, ori de prezenta celor apropiati? Sau mai avem timp pentru toate acestea? Traim ca sa muncim sau muncim ca sa traim? Suntem oare chiar atat de liberi pe cat credem?

"O tanara de 32 de ani, manager de audit la filiala romana a multinationalei Ernst&Young, a fost gasita moarta in casa, la sfarsitul saptamanii trecute, colegii sustinand ca aceasta a decedat din cauza epuizarii dupa mai multe saptamani de munca fara pauza. [..]

De doi ani si jumatate, de cand lucreaza la Ernst&Young, Raluca Stroescu a avut doar cateva zile de concediu. „Ne promitea ca isi va lua curand cateva zile libere, macar sa ajunga la medic. Uitase sa manance din cauza termenelor-limita de predare”, spun prietenii ei din copilarie.

Dana Coraliuc, Florentina Popa, Cosmin si Mihai Odoroaga o cunosc pe Raluca de 15 ani si au acceptat o intalnire pentru a arata modul dramatic in care si-au vazut prietena schimbandu-se in ultima perioada. Nu s-a intalnit cu ei de Paste pentru ca a trebuit sa lucreze. La ultimul Revelion a reusit sa ajunga aproape de miezul noptii, dar la cinci dimineata s-a intors din nou la munca.

„Pare greu de crezut, dar avea doar cateva ore libere pe saptamana. Lucra si sambata, si duminica”, povesteste Dana Coraliuc. Fosta colega de liceu la „Mihai Viteazu”, Dana nu-si mai aminteste cand a avut Raluca un prieten: „Daca i-ar fi fost cineva mult mai aproape, poate ca lucrurile nu ar fi ajuns atat de departe. Dar fara niciun fel de viata sociala... Nici macar la birou nu avea timp sa se apropie de cineva”.

In fata prietenilor, Raluca s-a plans de mai multe ori de programul imposibil de lucru. Nu ajungea aproape niciodata acasa mai devreme de miezul noptii. A vrut sa demisioneze de mai multe ori, a avut si oferte mai bune de angajare, dar cei de la Ernst&Young au reusit de fiecare data s-o retina.

Spera sa ajunga partener in companie candva. In ultima vreme, se bucura ca, din septembrie, va fi trimisa la Luxemburg pentru un an si visa ca macar acolo va ajunge acasa la opt seara."

Raluca a murit din prea multa munca - Evenimentul Zilei - 25 Aprilie 2007

Puterea obisnuintei

Niciun comentariu :
Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane.
Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce.

Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.
Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat.
Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci mainute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.

Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici..."

Suna cunoscut?

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"
Albert Einstein

Abuzurile autoritatilor in cazul minorei Madalina Dumitru

Niciun comentariu :
Asa zisul martor principal al procuraturii a fost fortat sa declare ceea ce se dorea de catre autoritati, dupa o descindere in forta in apartamentul in care fata se afla, dupa ce a a fost filmata intr-o postura umilitoare si dupa 14 ore de retinere, in lipsa unui avocat sau a parintilor, desi avea doar 17 ani.

marți, 24 aprilie 2007

Martie 2004 - Abuzurile autoritatilor impotriva lui Gregorian Bivolaru

Niciun comentariu :

Film realizat de catre studioul video - MISA


Imagini din apartamentul d-lui Gregorian Bivolaru, asa cum a fost lasat de politie, dupa perchezitia ce a avut loc in absenta sa.
Despre asane (posturile corporale Yoga)

Niciun comentariu :
Functie de experienta dobandita, asanele care sunt alese pentru a fi exersate, pot fi selectate dupa criterii diferite.

Daca un yoghin incepator aloca in jur de 5 minute exersarii unei asane(cu tot cu pauza de constientizare a efectelor, dupa executia fiecarei asane), daca el va aloca 1 ora practicii asanelor, rezulta ca va exersa in jur de 12 asane la o sedinta.
La inceput este bine sa fie alese pentru a fi practicate asanele care ajuta la rezolvarea problemelor de sanatate pe care le avem. Fiecare asana are efecte benefice in curarisirea anumitor afectiuni, si de exemplu un asemenea ghid il puteti gasi la adresa:
http://www.yogajournal.com/poses/index.cfm?ctsrc=tnav

Incepatorul va gasi accesibile asanele in care practicantul trebuie sa se relaxeze cat mai mult. Insa un sportiv de performanta va gasi ca il ajuta foarte mult si asanele in forta, in care anumite grupe de muschi sunt foarte solicitate.

In general, in timpul executiei unei asana, practicantul trebuie sa se concentreze pentru a-si relaxa cat mai mult intregul corp. Asanele in forta sunt mai rare, si in general au un grad de dificultate mai mare.

Practicate mai multe ore pe zi, incep sa apara efecte benefice marcante care depasesc cu mult sfera materialului, datorita acumularii mari de energie subtila benefica.

Oamenii in varsta pot practica cu egal succes asanele. Am vazut pensionari executand asanele mult mai bine decat multi tineri.

O regula de aur este sa nu se forteze in executarea asanelor. Mai bine ca un incepator sa faca de 5 ori cate 2 minute o asana, cu pauze intre executii, decat sa se chinuie sa ramana 10 minute incontinuu nemiscat intr-o postura.

In general asanele sunt executate la 2 ore dupa masa (cu stomacul gol), si jumatate de ora de la incheierea lor nu se mananca.
Este bine ca asanele sa fie invatate si practicate de la o persoana cu experienta in domeniu. Ca peste tot, un antrenor cu experienta nu strica nimanui.

luni, 23 aprilie 2007

Legatura intre dorinta egotica si agitatia mintii

Niciun comentariu :
Intre ceea ce zice Buddha - "Distruge(prin intelegere si transcendere) dorinta egotica" - si ceea ce zice Patanjali - "Distruge(prin intelegere si transcendere) agitatia mintii" - este o stransa legatura fiindca agitatia mintii este produsa de dorinta egotica care proiecteaza, autoiluzionandu-se ca va gasi fericirea si implinirea in exterior. Acesta este un mecanism fundamental care pune in miscare viata traita in ignoranta.

Este iluzoriu ca un aspirant spiritual sa-si inchipuie ca va reusi sa-si controleze mintea, atat timp cat el nu acorda o foarte mare atentie transcenderii dorintei egotice, la fel precum e iluzoriu ca sa ne inchipuim ca se vor opri valurile marii desi vantul continua sa bata cu putere.

Renuntarea la dorintele egotice nu poate apare decat daca aspirantul constata ca exista, dincolo de satisfacerea dorintelor egotice, "ceva" care aduce o fericire mult mai mare. Totusi cum nimeni nu poate merge in acelasi timp in 2 sensuri opuse, precum in cazul viermelui care se transforma in fluture, este necesar curajul aruncarii in necunoscutul unei vieti noi.

Varianta in care suntem cel mai putin liberi fata de dorintele egotice, este cand aceste dorinte ne subjuga atat de mult incat actionam cu totul automat sub comanda lor. Atunci cand reusim sa ne autoanalizam atunci cand aceste dorinte ne pun in miscare, am facut deja un prim pas catre o mai mare libertate interioara. Atunci ne putem pune intrebarile: "De ce fac eu aceasta actiune?", "De ce dau curs acestei dorinte egotice?", "Cum ma simt in timp ce fac aceasta actiune sub imboldul dorintei egotice?", "Ce am obtinut si cum ma simt dupa ce am facut aceasta actiune sub imboldul dorintei egotice?", "Starea obtinuta la final dupa ce am dat curs dorintei egotice este cumva starea pe care am crezut ca o sa o obtin, sau am fost cumva dezamagit?", "De cate ori am facut aceeasi actiune motivata de o anume dorinta egotica, si care a fost rezultatul de fiecare data?", "Oare daca am sa dau curs in continuare dorintei egotice, rezultatele se vor schimba, sau vor fi aceleasi ca si pana acum?". Actionand astfel, pe baza discriminarii si a detasarii, ne putem dobandi libertatea interioara.

Sfaturi despre Yoga - II

Niciun comentariu :
Recomand incepatorilor in practica Yoga asocierea si imprietenirea cu yoghini mai avansati. Astfel poti invata multe in timp scurt, atat teoretic cat si practic.

In orice constructie, fundatia si baza sunt foarte importante. Pe ele se vor sprijini in continuare etajele superioare, iar inaltimea constructiei va depinde de trainicia bazei.
Fundatia in practica Yoga e reprezentata de Yama si Niyama (regulile morale si etice). Un cautator spiritual care are si isi mentine un caracter detestabil nu va putea avea acces nici la intelepciunea spirituala, nici la realizarile spirituale inalte.

Baza in practica este reprezentata de asane (posturile corporale Yoga) si de Pranayama(exercitiile de respiratie Yoga). Practicandu-le, yoghinul obtine multe beneficii atat in privinta sanatatii, cat si beneficii ce decurg din acumularea si folosirea energiilor subtile benefice.

Practicand dedicat aceste aspecte de baza din Yoga, yoghinul dobandeste prin anumite mecanisme ceea ce se numeste in mod generic "puteri paranormale". Sfatul meu este de a nu face parada de acestea. Yoghinul avansat trebuie sa aiba puterea morala de a nu le face publice, si de a uza de ele doar atunci cand sunt neaparat necesare pentru a ajuta pe altcineva, si atunci asigurandu-se de faptul ca acest lucru nu va deveni cunoscut. Cel mai bine este sa nu stie nimeni ce faci pentru a obtine anumite efecte benefice. Procedand altfel, yoghinul este supus pericolului iminent al decaderii morale si spirituale.

duminică, 22 aprilie 2007

Despre mintea raţională – Rolul acesteia şi modul în care ea poate fi uşor transcensă

Niciun comentariu :
un articol de Gregorian Bivolaru

Mintea raţională, fiind instrumentul uman prin intermediul căruia noi putem gândi despre fiinţe, lucruri şi acţiuni, ne-a conferit o mare putere. Această putere a fost folosită de oameni în principal pentru a-şi amplifica potenţialul de supravieţuire, pentru a-şi mări plăcerea, sau satisfacţiile senzoriale şi pentru a-şi amplifica ego-ul prin controlul pe care omul l-a dobândit în mod silnic asupra mediului înconjurător.

A fi capabili să vizităm diferite oraşe şi ţări îndepărtate, a putea vedea la televizor, în propria noastră casă, imaginea primului om care a pus piciorul pe Lună, a studia ştiinţific complexităţile psihologice comportamentale ale diferitelor civilizaţii, sunt realizări ce nu pot decât să impună în acelaşi timp admiraţie şi respect faţă de manifestările minţii raţionale. Dar, totodată, privind pe de altă parte la ororile vieţii urbane, cu poluarea şi cu tensiunile sale, văzând războaie şi crime, constatând acutele perturbări ecologice, studiind statisticile despre nevroze, sinucideri, droguri, etc., care sunt ticluite cel mai adesea din umbră de societăţi satanice cum este Francmasoneria, nu se poate să nu ne întrebăm dacă mintea raţională a omului este suficientă pentru ca să ne facă să fim pe deplin fericiţi.

În perspectiva evolutivă, spirituală care este oferită de toţi marii înţelepţi ai acestei planete, mintea raţională trebuie să fie transcensă, iar eforturile şi energiile noastre trebuie să fie îndreptate cu o extremă tenacitate într-o cu totul altă direcţie, aceea a Sinelui Nemuritor Esenţă din noi (ATMAN), dacă vrem să evităm entropia finală şi nebunia la care ne poate duce o conştiinţă exclusiv raţională.
Marele fizician A. EINSTEIN a lansat mai demult următorul apel către umanitate: "Este esenţial să apară şi să se dezvolte la oameni un nou mod de gândire, dacă umanitatea vrea să supravieţuiască şi să se îndrepte către nivele superioare de conştiinţă".

Atunci când noi ajungem să percepem toate limitările unui anumit instrument, nu este neapărat necesar să renunţăm total la acel instrument. Într-o asemenea situaţie, vom studia în primul rând dacă nu cumva există totuşi o modalitate de a folosi chiar acest instrument foarte puternic, astfel încât să-l putem transforma într-un instrument superior din punct de vedere calitativ. Revenind la contextul spiritual de la care am pornit, ne putem pune întrebarea dacă putem folosi chiar mintea noastră raţională în scopul de a ajunge în final chiar să o transcendem. Acest demers paradoxal, în aparenţă, în care mintea este de fapt chiar folosită pentru transcenderea minţii este bine cunoscut în tradiţia spirituală orientală sub numele de JNANA YOGA sau Calea Cunoaşterii Discriminatorii Intuitive, cale spirituală prin intermediul căreia se obţine o puritate metafizică inefabilă, pornind de la unele operaţii mentale elementare cum ar fi raţionamentul şi discriminarea.

La fel ca şi în cazul folosirii superioare, înţelepte, a energiilor sexuale, în procedeele tantrice, folosirea minţii raţionale ne conferă de asemeni posibilitatea de a opera cu energii tainice colosale şi cu unele puteri nebănuite, ce conduc către starea de libertate spirituală pe cel înţelept, ori către o şi mai mare înlănţuire pe cel ignorant. Dacă în cazul utilizării haotice a energiilor sexuale pericolele şi obstacolele ce ar putea apărea pentru o fiinţă umană ignorantă şi cu o voinţă slabă sunt evidente, pentru a înţelege cât mai bine riscurile pe care le implică folosirea energiei mentale este necesar să reflectăm profund asupra limitelor şi funcţiilor mentalului raţional. Mintea raţională funcţionează separând subiectul de obiect sau, cu alte cuvinte, disociind subiectul cunoscător de obiectul cunoscut. Ea operează bazându-se pe datele provenite de la simţuri şi apelând la procesele asociative pe care le îndeplineşte intelectul (BUDDHI). Mintea raţională operează prin analize succesive, folosind de asemeni tehnici de procesare sistematică a informaţiilor, iar toate acestea se bazează pe legile logicii.

Limitările sale provin din faptul că ea nu poate opera în mod adecvat cu informaţiile care ei îi apar ca fiind paradoxale sau ilogice (cum ar fi de exemplu faptul că ceva poate fi în acelaşi timp şi "A" şi "non A", sau faptul că marginea inferioară şi marginea superioară a unei mulţimi infinite coincid). De asemeni, trebuie avut în vedere că mintea raţională nu poate cunoaşte şi preciza acele inefabile aspecte interioare ce pot fi experimentate doar din punct de vedere subiectiv.

Este remarcabil faptul că, în mărturiile autobiografice ale unor mari gânditori ce au adus o contribuţie majoră la înţelegerea legilor şi principiilor universale, aceştia precizează că rolul intuiţiei sau al unei înţelegeri spontan inefabile misterioase a fost mai ales acela de a aduce revelaţii adânci şi mult mai profunde decât cele care au fost aduse vreodată de un proces analitic, sistematic, pe care aceşti oameni l-ar fi putut desfăşura cu mintea raţională. S-a ajuns astfel să se vorbească în mod simbolic despre o veritabilă sublimare a raţiunii în procesul Adevărului.

"Eu nu am ajuns la cunoaşterea pe care o am acum asupra legilor fundamentale ale universului folosindu-mi mintea raţională", spunea ALBERT EINSTEIN.
Celebrul filosof WILLIAM JAMES, atrăgea atenţia de asemeni asupra existenţei şi a altor nivele de conştiinţă pe care fiinţa umană le-ar putea atinge, sau a altor căi inefabile de cunoaştere, ce fac ca înţelegerea reală a legilor ce guvernează universul să fie:
a) discontinuă sau permeată de hiatusuri, pentru minţile noastre raţionale;
b) ascunsă nouă datorită voalului propriului nostru ataşament faţă de mintea noastră raţională. El a prevenit, de asemenea, umanitatea cu privire la pericolul care ne paşte de a închide în mod prematur canalele de comunicare cu realitatea esenţială şi cu universurile subtile, care pot fi percepute atât din punct de vedere exterior cât şi din punct de vedere interior, închidere ce s-ar putea produce înainte de a fi încorporat aceste căi diferite, transraţionale, de cunoaştere.

Ajunşi în acest punct, dacă am înţeles, pătrunzând cu luciditate şi detaşare toate elementele ce au fost prezentate până aici, şi dacă de asemeni realizăm adevărata semnificaţie a practicii YOGA, ce ne conferă (atunci când este practicată corect) la modul esenţial o stare de unitate – între propria noastră fiinţă, privită ca un microcosmos, şi întreaga manifestare, în care există, care este privită ca un macrocosmos – şi dacă vom înţelege, de asemeni, esenţa unui adevăr fundamental, şi anume acela că ataşamentul faţă de diferitele aspecte atât interioare cât şi exterioare ale manifestării este acela care ţine omul înlănţuit în iluzia separativităţii, vom înţelege astfel din ce în ce mai bine legile care guvernează întreaga manifestare şi atunci vom putea cuprinde treptat în sfera conştiinţei noastre lumile tainice sau cu alte cuvinte universurile subtile paralele. Printr-un asemenea studiu spiritual, ce se constituie totodată într-o veritabilă soluţie de mântuire, survin şi alte revelaţii discriminatoare, şi alte înţelegeri, acum nebănuite, ce vor duce mai departe la o transcendere a propriilor noastre dorinţe limitate, totul îndreptându-ne către o înţelegere mult mai profundă şi mai largă asupra Totului. Această viziune sintetică exprimă de fapt accesul conştient şi liber în planul cauzal, acces ce poate fi obţinut cel mai uşor prin trezirea şi dinamizarea în fiinţa noastră a lui AJNA CHAKRA.

Ajunşi aproape de finalul acestei fascinante căutări spirituale, vom constata că ne aflăm într-un stadiu în care ştim aproape totul, suntem foarte înţelepţi, suntem de asemenea foarte puri, dar trebuie totuşi să înţelegem că mai poate exista încă o capcană, care ne-ar putea împiedica să atingem desăvârşirea supremă şi comuniunea cu DUMNEZEU. Noi încă mai dorim să cunoaştem totul, vrând în acelaşi timp să rămânem mai departe de noi înşine, cu propria noastră personalitate, "Cunoscătorul". Aceasta este însă o imposibilitate, căci noi ştim că oricâtă cunoaştere finită am adăuga suprapunând peste cunoaşterea pe care deja o avem, ea nu ne va duce la infinit. Pentru a realiza pasul spiritual ultim pe această cale, anulând astfel definitiv toate vămile cunoaşterii, "Cunoscătorul", trebuie să dispară, sau mai bine zis el trebuie să transceandă orice dualism dintre "Cunoscut" şi "Cunoscător". Numai astfel el poate pătrunde în inima vacuităţii de taină a Creatorului (DUMNEZEU), pentru a cunoaşte într-adevăr printr-o identificare totală toate lucrurile şi toate fiinţele.
În Vechiul Testament se spune, deloc întâmplător, că există un singur Dumnezeu, şi că nimic nu este mai presus de El.

Multe fiinţe umane şi chiar angelice, cu un mental foarte puternic, au căzut în această capcană, vrând să fie Dumnezeu, şi păstrându-se în acelaşi timp în crisalida propriei lor identităţi separate şi restrânse. Această cădere survine atunci când asemenea fiinţe încă mai au conştiinţa ataşată de MANIPURA CHAKRA, hrănind în permanenţă dorinţa egotică de putere. Tocmai pentru a evita această primejdie care este asociată cu Calea Cunoaşterii, JNANA YOGA, este necesară o disciplină spirituală foarte riguroasă. În budismul Zen, asocierea KOAN-urilor (exerciţii ale gândirii ce bulversează, stupefiază şi blochează mintea raţională) cu ZAZEN-ul (meditaţia clasică), este un exemplu de asemenea disciplină.

Dictatura oligarhiei media - Jurnalisti concediati abuziv pentru opiniile lor

Un comentariu :
Zilele trecute postam informatia despre concedierea subita a lui George Roncea, redactorul sef adjunct al cotidianului Atac, in urma publicarii articolului Mogulii au trecut la epurari de articole si ziaristi, ce continea dezvaluiri voalate despre proprietarii concernelor media, legaturile acestora cu Moscova si lovitura de stat pe care o pregatesc impotriva lui Traian Basescu.
Iata ca dupa lansarea Initiativei societatii civile de sustinere a Presedintelui Romaniei si a principiilor sale, Victor Roncea, seful sectiei de externe a ziarului Ziua si in acelasi timp fratele lui George Roncea, este concediat de catre Sorin Rosca Stanescu, in urma opiniilor sale exprimate in calitatea de presedinte al Asociatiei Civic Media.
Informatie preluata de pe blogul Ioanei Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent: http://avadani.hotnews.ro/
  “Ziua” se desparte de Victor Roncea. Sau vice-versa.
  Postat in Info de Ioana Avădani pe 22 aprilie 2007, la ora 12:05 pm

  Victor Roncea, seful sectiei de externe a ziarului Ziua, a fost invitat sa paraseasca redactia, scrie Cotidianul.
  “Invitatia”, transmisa de Sorin Rosca Stanescu, survine la doar o zi dupa ce ziaristul, in calitatea sa de presedinte al Asociatia Civic Media, a lansat, alaturi de alte ONG-uri, un apel in sprijinul presedintelui Basescu, prin care caracterizeaza suspendarea acestuia drept o “lovitura de stat construita sub forma unei operatiuni informationale”, in beneficiul Moscovei. Potrivit declaratiilor lui Victor Roncea, demiterea sa are legatura cu acest demers.
  Citeste mai mult

sâmbătă, 21 aprilie 2007

Sufletul Neamului Romanesc

2 comentarii :


Video-clip realizat de studioul video - MISA

Eminescu si Sufletul Neamului Romanesc

2 comentarii :
„Pe lume sunt trei mari realităţi: insul, neamul şi umanitatea. Dar una fără alta nu pot exista. Insul există prin neam şi umanitatea se manifestă tot prin neam. Insul, afirmându-se pe sine, trebuie să afirme în acelaşi timp umanitatea din sine, iar aceasta e totdeauna determinată etnic.
Neamul este matca ontologică în care îşi găseşte aşezământ şi rânduială concretă existenţa umanităţii. Şi prin matca aceasta şi în ea existăm noi ca inşi determinaţi. Ea are o adâncime, o originalitate, proprie realităţilor permanente. Rădăcinile insului sunt în sufletul neamului, iar rădăcinile neamului sunt în ordinea metafizică a existenţei.
Deci, una din marile griji ale acestor timpuri, care cearcă trăinicia tuturor realităţilor ce există, pentru a risipi ce-i fără vlagă lăuntrică şi a confirma ceea ce ţine tenace în existenţă, să ne fie aceea de-a ne menţine ca neam în identitatea proprie”.
Dumitru Stăniloae


"Daca pe seama unui neam ar fi sa punem toate calitatile bune si toate defectele pe care le prezinta acei care il constituesc, si nu numai acei din prezent, ci si acei din trecut, caci drept este ca toti acestia constituesc laolalta un neam, atunci sufletul neamului nostru ar fi cel mai variat mozaic, din cate se pot imagina. Nu este calitate buna, care sa nu fi impodobit vreodata sufletul unui roman, precum nu este defect care sa nu fi fost sau sa nu fie cand si cand in acelasi suflet: totalizarea calitatilor si defectelor ar fi o impeticarire fara de sfarsit. Dar sufletul unui neam nu este o simpla totalizare de peticarii sufletului ci este el insusi o unitate care traeste de sine prin armonia functiunilor sale, intocmai cum traeste si sufletul fiecarui individ in parte. Sufletul neamului nostru s-a format ca o rezultanta din sufletele Romanilor, cari au trait si traiesc; el isi are firea sa proprie, pe care o putem explica din sufletele Romanilor, dar pe care nu o putem confunda cu firea vreunuia dintre acestia. El era in fiecare dintre noi, si cu toate acestea este in afara de noi; noi ii imprumutam viata organica, el ne da continuitatea si durata istorica; el este chipul in care ne intrupa, pentru ochii altor neamuri."
Constantin Radulescu-Motru


"Pe vremea cand Dumnezeu umbla cu Sf. Petru pe pamant, intr-o noapte ploioasa, au ajuns la marginea unui sat si abia au indraznit sa bata cu toiagul in prima poarta. Caini mari s-au repezit sa-i sfasie, dar numaidecat s-a auzit un glas barbatesc intreband:
– Cine bate?
– Oameni buni!
Atunci omul, potolind cainii, i-a poftit in casa, unde nevasta si copiii abia se trezisera din somn, si a inceput a da porunci, dar cu blandete.
– Mario, ia mai pune cateva vreascuri pe foc. Tudore, da fuga la fantana dupa o ciutura de apa proaspata. Ilenuta, ia vezi de o olita cu lapte proaspat.
Si le-a dat sa se spele si sa se stearga cu stergare albe si i-au ospatat, si i-au dus sa doarma intr-o odaie in care mirosea a gutuie si busuioc.....
A doua zi dimineata iar le-a dat sa se spele, i-a ospatat si le-a pus in traista niste mere cum nu mai vazusera si le-a urat drum bun.
Si cum au iesit din sat, Sf. Petru a inceput sa se roage de Dumnezeu:
– Doamne, fa ceva pentru oamenii astia, ca tare ne-au primit frumos!
– Ce-ai vrea sa fac Sf. Petre, c-ai vazut ca nu erau nevoiasi.
– Doamne, fa ceva ca sa-si vada macar o data sufletul!
– Sa-si vada sufletul spui Sf. Petre?
– Da, Doamne, sa-si poata vedea sufletul, asa cum vedem noi plopul cel de-acolo!
– Bine, Sf. Petre, a raspuns Dumnezeu, privind ganditor la satul din vale.
– Iar dupa o vreme, in neamul acela de oameni s-a nascut Mihai Eminescu".
Geo Bogza


"Eminescu, despre care Iorga spunea ca-i expresia integrala a natiunii romane, iar Blaga ca reprezinta «ideea platonica de roman», e romanismul absolut si l-am definit eu «suma lirica de VOIEVOZI»".
Petre Tutea


"Neamul nostru romanesc si-a asigurat dreptul la «nemurire» mai ales prin creatia lui Eminescu. Petrolul si aurul nostru pot intr-o zi seca. Graul nostru poate creste si-aiurea. S-ar putea ca-ntr-o zi nu prea indepartata, strategia mondiala sa sufere anumite modificari, INCAT POZITIA NOASTRA DE POPOR de granita sa-si piarda insemnatatea pe care o are de un secol incoace. Toate s-ar putea intampla. Un singur lucru nu se poate intampla – Disparitia poemelor lui Eminescu. Si cat timp va exista in lume un singur exemplar din poeziile lui Eminescu, identitatea neamului nostru este salvata. Un neam supravietuieste mai ales prin creatiile geniilor sale".
Mircea Eliade

DOINA - de Mihai Eminescu

3 comentarii :
  De la Nistru pân’ la Tisa
  Tot Românul plânsu-mi-s-a
  Ca nu mai poate strabate
  De-atâta strainatate.
  Din Hotin si pân’ la Mare
  Vin Muscalii de-a calare,
  De la Mare la Hotin
  Mereu calea ne-o atin;
  Din Boian la Vatra Dornii
  Au umplut omida cornii
  Si strainul te tot paste,
  De nu te mai poti cunoaste.
  Sus la munte, jos la vale
  Si-au facut dusmanii cale;
  Din Satmar pâna ’n Sacele
  Numai vaduri ca acèle.
  Vai de biet Român saracul,
  Indarat tot da ca racul,
  Nici îi merge, nici se ’ndeamna,
  Nici îi este toamna toamna,
  Nici e vara vara lui
  Si-i strain în tara lui.
  Dela Turnu ’n Dorohoiu
  Curg dusmanii în puhoiu
  Si s’aseaza pe la noi;
  Si cum vin cu drum de fier,
  Toate cântecele pier,
  Sboara paserile toate
  De neagra strainatate.
  Numai umbra spinului
  La usa crestinului.
  Isi desbraca tara sânul,
  Codrul – frate cu Românul –
  De secure se tot pleaca
  Si isvoarele îi seaca –
  Sarac în tara saraca!
  Cine-au îndragit strainii
  Mânca-i-ar inima cânii,
  Mânca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia.

  Stefane, Maria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Las’ Arhimandritului
  Toata grija schitului,
  Lasa grija Sfintilor
  In sama parintilor,
  Clopotele sa le traga
  Ziua ’ntreaga, noaptea ’ntreaga,
  Doar s’a ’ndura Dumnezeu
  Ca sa-ti mântui neamul tau!
  Tu te ’nalta din mormânt
  Sa te-aud din corn sunând
  Si Moldova adunând.
  De-i suna din corn odata,
  Ai s’aduni Moldova toata,
  De-i suna de doua ori
  Iti vin codri ’n ajutor,
  De-i suna a treia oara
  Toti dusmanii or sa piara
  Din hotara în hotara,
  Indragi-i-ar ciorile
  Si spânzuratorile!

vineri, 20 aprilie 2007

Inteligenta si spiritualitate

Niciun comentariu :
Consider ca inteligenta cea mai elevata este aceea care, cunoscandu-si limitele si experimentand gratia care vine din misteriosul aflat deasupra sa, se indreapta spre Dumnezeu, reflectand apoi precum un diamant suvoiul de lumina spirituala care coboara asupra sa. Aceasta inteligenta este o inteligenta care se afla in armonie cu misterul spiritual, si nu intr-o stare de adversitate cu acesta.

Merita amintita poezia magnifica a lui Lucian Blaga:
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
si nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntalnesc
in calea mea
in flori, in ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugruma vraja nepatrunsului ascuns
in adancimi de intuneric,
dar eu,
cu lumina mea sporesc a lumii taina -
si-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micsoreaza, ci tremuratoare,
mareste si mai tare taina noptii,
asa imbogatesc si eu intunecata zare
cu largi fiori de sfant mister
si tot ce-i nenteles
se schimba-n nentelesuri si mai mari
sub ochii mei -
caci eu iubesc
si flori si ochi si buze si morminte.
Pana la a ajunge la acest nivel de elevare a inteligentei, un om care are carente in ceea ce priveste inteligenta, consider ca si-o poate dezvolta daca o trateaza analogic precum un "muschi" si cauta sa-l antreneze plin de tenacitate. Astfel este foarte folositoare o atitudine plina de curiozitate in viata, in care sa cautam sa ne punem mereu intrebari, cautand sa ne lamurim si sa facem corelatii care sa ne ajute in evolutie. Evident, orice alte exercitii care solicita intelectul ajuta in aceasta privinta: sahul, rezolvarea problemelor de perspicacitate, lectura unor carti cu clare valente intelectuale si antrenamentul de a ne pune intrebari pe marginea celor citite. Deasemenea ajuta in aceasta privinta cautarea companiei oamenilor foarte inteligenti si analizarea modului in care isi folosesc ei mintea, urmata de asimilarea lucrurilor observate, prin practica personala.


Initiativa societatii civile de sustinere a Presedintelui Romaniei si a principiilor sale

7 comentarii :
ALERTA! In Apararea Presedintelui Romaniei

Apr 19, 2007 at 03:12 PM
Initiativa societatii civile de sustinere a Presedintelui Romaniei si a principiilor sale

Romania si romanii se afla in pragul unei veritabile lovituri de stat. Mecanismele utilizate acum pentru preluarea controlului total al statului roman sunt insa mult mai sofisticate decat cele uzitate de serviciile speciale ale fostei URSS in 1989. Daca in 1989 anticomunismul natural al romanilor, manifestat vehement in strada, a stricat din planurile initiale ale Moscovei, acum, paralizia civica impusa de manipularile media, fac ca romanii sa asiste aproape impasibili la noua lovitura de stat, instrumentata insa de aceleasi forte, cu sau fara cunostinta participantilor la aceasta operatiune.

In opinia noastra, lovitura de stat construita sub forma unei operatiuni informationale complexe, urmareste ca, prin suspendarea Presedintelui Romaniei, parghiile statului roman sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice care sa subordoneze capitalului rus controlat de serviciile secrete ruse si ultima reduta politica de aparare a statului roman – Administratia Prezidentiala.

Miza depaseste granitele Romaniei: controlul frontierei NATO si UE ofera Rusiei un avantaj tactic de importanta majora in evolutiile geostrategice ale zonei si in cadrul conflictului geopolitic pe care Federatia Rusa il are cu Statele Unite ale Americii in zona Marii Negre si a Caucazului.

Romania si-a croit cu greu accesul la o resursa de securitate nationala. Deschiderea Romaniei catre Europa si instalarea pe teritoriul tarii noastre a bazelor militare SUA – singurul scut real impotriva amenintarii imperiale si seculare a vecinilor nostri de la Rasarit - a starnit o agitatie puternica.

In fapt dezbaterea publica nu este “pro si contra” Presedintelui tarii iar criza din Romania nu are de-a face exclusiv cu Traian Basescu, desi este fara indoiala pretextul principal al acesteia. Traian Basescu, omul, are tarele lui, mai mult sau mai putin perfectibile, are anturajul si slabiciunile sale, cu toate speculate la maximum de Coalitia restauratiei sistemului oligarhic filorus in Romania.

Insa Traian Basescu, presedintele Romaniei, reprezinta garantul sigur al angajamentelor de securitate euro-atlantice ale tarii si singurul presedinte de pana acum care apara la nivel national, european si international cauza Basarabiei si Bucovinei si drepturile comunitatilor romanilor deznationalizati din jurul granitelor.

O oligarhie care descinde din nomenclatura comunista si cazacii Securitatii si care a proliferat indiferent sub ce culoare politica, si-a vazut interesele amenintate de politica pro-americana promovata de Traian Basescu. Inca de la investitura, referirile sale la concepte de securitate de inspiratie atlantica au provocat reactia adversa a unor directori de opinie aflati pe fagasul unei geopolitici opuse euro-atlantismului.

Apoi, pretentia dominatoare a gruparii oligarhice s-a lovit de cerbicia unui presedinte care a formulat raspicat cateva principii si le-a lasat sa se afirme. Marea coruptie a devenit un subiect principal, s-au dat curs anchetelor ce implica reprezentanti ai puterii de stat acuzati de infractiuni foarte grave, pornind de la evenimentele din decembrie 1989 si iunie 1990 si continuand cu devalizarea continua a statului, pana in ziua de azi. Printre acestia, la loc de frunte se afla Ion Iliescu, unul dintre artizanii conjucturii politice actuale.

Ani grei de puscarie i-ar astepta atat pe unii dintre actorii proeminenti din lumea politica si din zona afacerilor frauduloase cat si pe unii dintre complicii acestora din randul serviciile secrete. Finalizarea unor dosare de cercetare penala si apropierea termenului de trimitere in instanta a inculpatilor a creat o tensiune fara precedent in spatiul public, manifestata si prin ofensiva unor campanii mediatice furibunde si demolatoare.

Obstinatia atacului la Presedintie si-a atins obiectivul. Executia publica a presedintelui Traian Basescu a avut loc intr-o incercare disperata de inlaturare a influentei publice a acestuia.

Presedintele Basescu are dreptul la respectul nostru pentru incercarea curajoasa de rupere a tentaculelor Organizatiei oligarhilor. Initiativa noastra, a unor organizatii civice si a unor exponenti ai unor miscari de rezistenta si opozitie fata de sistemul comunist urmareste expunerea publica si blocarea intereselor “Coalitiei ticalositilor” care a construit scenariul incercarii de rasturnare a ordinii constitutionale din Romania. Presedintele Basescu a ramas doar cu cuvantul sau, dupa cum spunea si fosta sa consiliera, devoalandu-i fara jena vulnerabilitatile. Insa cuvantul sau are o greutate imensa: greutatea natiunii care l-a ales. O majoritate tacuta a votat un presedinte care vorbeste si pentru ea. Presedintele a ales sa fie vocea apasata a acestei majoritati.

Credem ca afimarea raspicata a adevarului, utilizarea transanta a cuvantului, inclusiv in Piata publica, are rost si urmari. Vom urmari prin toate mijloacele realizarea principiilor enuntate public de presedintele ales de cetatenii Romaniei conform idealurilor noastre din Piata Universitatii 1989-1990.


semneaza

Blocul National al Revolutionarilor, Presedintele de Onoare al Senatului
Seniorii Ligii Studentilor
Grupul Independent pentru Democratie
Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni
Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni
Agentia Romanian Global News
Asociatia AlterMedia
Asociatia Civic Media
Centrul Cultural Israeliano-Roman
Asociatia Restitutio in Integrum
Asociatia ROST

Este binevenita adaugarea gruparilor si organizatiilor societatii civile care doresc sa-si ridice vocea alaturi de cea a presedintelui Romaniei.

========================

Prezentam si sustinem mai jos:

Punct de vedere cu privire la criza sistemului politic si institutional din Romania

In Romania, gruparea oligarhica care a reusit sa-si adjudece Guvernul si o parte din Parlament, are acum ca obiectiv inlaturarea Presedintiei, singura piedica ramasa in calea obtinerii controlului politic absolut. Dincolo de elementele vizibile ale acestei crize se afla resorturi mult mai adanci care privesc principiile de functionare ale statului roman.

Societatea romaneasca este dezarmata si aproape anihilata in fata incercarilor prin care trece astazi. Gruparea oligarhica incerca sa-si impuna hegemonia atat la nivel structural cat si la nivel simbolic prin atingerea efigiilor nationale. Presedintia este o astfel de efigie nationala dar si o cheie de bolta a sistemului politic si institutional. De altfel, aceasta efigie a fost deja virusata din interior prin incercare de indreptare a Presedintiei impotriva Bisericii nationale Ortodoxe Romane si a reprezentantilor societatii civile autentic anticomuniste prin intermediul gruparii si Raportului Tismaneanu.

Pentru specialisti, este o evidenta ca actuala criza din Romaniei este instrumentata de dincolo de ea. Intreaga zona se afla in criza, ca urmare a avansului NATO si a dezvoltarii democratizarii in foste state ale Uniunii Sovietice. Ucraina este sfasiata si amenintata de spectrul razboiului civil, ca pe vremea ruperii tarilor baltice din mainile Moscovei iar Republica Moldova este amenintata din nou de spectrul federalizarii, conform unui “nou” plan propus de Moscova – o continuare a planului Primakov – sustinut si prin cercuri “intelectuale” de la Bucuresti (GDS si SAR).

Politica Romaniei este determinata cu sau fara voie de factorul geografic, de pozitionarea sa in vecinatatea unui imperiu care considera Romania si Moldova o periferie a Noii Rusii.

Traian Basescu a venit la putere pe fondul desfasurarii unui sir de “Revolutii portocalii” extinse din Georgia pana in Ucraina. Ucraina acum trece de prin convulsii politice majore ca urmarea a conflictului acut dintre partizanii Moscovei si “partida euro-atlantica”. Se pregateste Moldova.

Declarativ toate partidele din Romania s-au definit drept partenere ale ideii euroatlantice. In fapt lucrurile nu au stat si nu stau asa. Infiltrarea “partidei filoruse” in varful puterii statului roman a avut loc chiar imediat dupa momentul 1989. Viciul de functionare a intregului aparat al statului inlesnind consolidarea unui sistem oligarhic care s-a cladit prin contributia masiva a nomenclaturii comuniste slujita de cazacii din aparatul fostei Securitati.

La Bucuresti, Ion Iliescu, cel care se afla la originea planului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a fost in toata perioada post-decembrista cel care a vegheat la constituirea conglomeratului “baronilor” organizat in forma unor veritabile retele de crima organizata. Asistam la o restauratie printr-o reintoarcere radicala, fatisa, la o forma de control oligarhic a societati romanesti, la reinventarea cu cinism a guvernarii de tip totalitar sub masca unei democratii de parada.

Dezastrul sistemului politic si de guvernare actual isi trage obarsia din lipsa de organicitate si legitimitate a sistemului politic postcomunist din Romania. Administrarea statului, a intregului mecanism social politic si economic al Romaniei a fost permanent in mainile reprezentantilor FSN,- reorganizati ulterior in FDSN, PDSR, PSD. Fortele comunismului residual si agentii stangii internationaliste s-au grupat in principal in preajma acestei organizatii.

Grupuri constituite retelar obediente unor cercuri de “modelare invizibila” a sistemului politic romanesc si-au asumat imediat dupa lovitura de stat din 1989 functia directoratului ideologic absolut. Asa zisi directori de constiinta, infiltrati subversiv si in sanul Administratiei Prezidentiale, pentru a o acapara si surpa din interior, au devenit autentici comisari ideologici, in fapt ideocrati ai curentului oligarhic. Membrii de varf ai gruparii oligarhice si-au subordonat sindicate, cadre de raspundere ale serviciilor speciale, mare parte din mass-media, controland totodata si o zona a societatii civile.

“Partida presedintelui Basescu” nu inseamna doar participarea la o galerie de sustinatori (mai mult sau mai putin autentici) – ci, din punctual nostru de vedere, are in vedere asocierea fata de cateva principii enuntate transant, inca de la investitura sa. Tocmai sustinerea si aplicarea acestor principii au determinat contrareactia la care asistam - o incercare de rasturnare in forta care are caracteristici ale unei lovituri de stat.

Presedintele a ramas pana la urma, spre final, aproape singur in fata grupului compact de detractori. Institutia si-a dovedit limitele si capacitatea de rezistenta. “Aparatorii” de conjunctura ai presedintelui s-au rezumat la Apeluri siropoase dar si-au ridicat sacosele cu bani de la Oligarhie. Oligarhie cladita fie pe speculatii pramidale fie pe jaful resurselor si industriei romanesti.

Revirimentul vizibil al acestor grupari dezvaluie de fapt continuitatea acesteia in sistemul politic si de stat (fie si camuflate partial). Institutiile “nationale” sunt fie penetrate fie de-a dreptul controlate de membrii retelei - oligarhie creata pe modelul de la Rasarit - care urmareste reinstalarea in fotolile politice a unei unei “elite” obediente.

Suntem impotriva restauratiei sistemului politic oligarhic filorus in Romania.

========================

Asteptam sustinatorii acestor mesaje.

========================

CONFIRMARE: Serghei Ivanov, vice-premier al Federatiei Ruse, fost ministru al Apararii, in ziarul Financial Times in chiar ziua votarii suspendarii presedintelui Romaniei:

"La jumatatea anilor 1990, speram ca destramarea URSS va duce la incheierea Razboiului Rece. Speram ca NATO nu se va extinde spre Est, ca nu va instala baze militare in locuri unde exista promisiunea ca nu vor fi instalate niciodata. Dar vedem ca am fost inselati. Si se pune intrebarea de ce este nevoie de asta. Daca noi, ca lideri politici, trebuie sa ne unim fortele pentru contracararea inamicilor comuni - terorismul si armele de distrugere in masa - , atunci de ce, spre exemplu, sunt construite noi baze militare in Romania si Bulgaria?".

In acelasi interviu, Ivanov a subliniat necesitatea readucerii resurselor interne de petrol si gaze sub controlul Rusiei. "Sunt resursele noastre si este problema noastra de unde luam fonduri si cum le exploatam. Acceptam investitori straini in domeniul tehnologiei. Insa nu cred ca in viitorul apropiat vom permite companiilor straine sa investeasca in domenii de interes major", a incheiat vicepremierul rus.

Last Updated ( Apr 19, 2007 at 04:32 PM )
Sursa: Asociatia Civic Media

joi, 19 aprilie 2007

"Cei ce ignora istoria sunt condamnati sa o repete" - Remember Piata Universitatii

Niciun comentariu :
Un fenomen social anti-comunist reprimat violent de catre autoritati. Zilele de 13-15 iunie au deturnat Romania de la directia sa democratica si ascendenta de dupa revolutia din 1989.

Documentarul Piata Universitatii a fost realizat de Stere GULEA, Vivi DRAGAN VASILE si Sorin ILIESIU in 1991.

Prima parte


A doua parte


A treia parte


Ultima parte - evenimentul vazut de media internationala

Francmasoneria sfidează România

Niciun comentariu :
publicat la 22 Martie 2007
de Andrei Comănescu (AIM)

Pe scurt: în plină criză politică, francmasonii români sfidează poporul, cu premierul.
Pe larg: citiţi şi vă minunaţi.

Deputaţii PSD, PNL, PRM şi PC au votat în bloc pentru modificarea legii referendumului astfel încât să fie simplificată modalitatea de demitere a preşedintelui. Adică au votat modificarea legii referendumului prin care preşedintele poate fi demis cu doar jumătate plus unu din numărul celor care se prezintă la plebiscit.

Se precipită evenimentele. Curtea Constituţională a decis, miercuri 21 martie, că este legală comisia care anchetează faptele preşedintelui, condusă de preşedintele PC, Dan Voiculescu care a anunţat că raportul a fost adoptat de membrii comisiei cu 8 voturi pentru şi 4 abţineri (membrii UDMR şi PNL). El a mai declarat că preşedintele a încălcat Constituţia şi a comis fapte penale. Totodată comisia a propus declanşarea urmăririi penale a ministrului Integrarii, Anca Boagiu, care a refuzat să se prezinte la audierile comisiei.

Ni se spune că Traian Băsescu este cauza crizei politice actuale. De fapt, acţiunile sale. Care acţiuni? Haideţi să analizăm împreună adevăratele motive ale disputei naţionale.

Totul s-a agravat de la şedinţa din Parlament în care şeful statului a condamnat comunismul. Exponentul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a avut un acces de isterie urlând cât îl ţineau plămânii. E clar că ceva nu-i convenea. Şi a explodat tocmai atunci, pentru că nici accesul liber la dosarele fostei Securităţi nu i-a convenit.

Analistul Radu Tudor ne explică ce şi cum: "Corneliu Vadim Tudor [este] un apropiat al generalilor de Securitate din Directia I a DSS, Sergiu Andon - ziarist la Scânteia, organul de presa al CC al PCR, Ioan Ghişe - informator al Securităţii, Ilie Merce - ofiţer de Securitate, Marcu Tudor - ofiţer MApN, probabil informator al Securităţii". Adică membri marcanţi în PRM şi PC.

Dacă din partea PRM ne cam aşteptam la o astfel de acţiune, oare de ce PSD-ul face tot posibilul să-i pună beţe-n roate lui Băsescu? Doar pentru că Năstase a pierdut alegerile în 2004? Trebuie să mai fie şi altceva. Ca să ne referim doar la două nume, amintim ca Ion Iliescu a fost prim secretar de judeţ şi membru al CC al PCR, iar Viorel Hrebenciuc a fost secretar cu agricultura la Judeţeana de partid Bacău. Şi cu asta vă puteti face deja o opinie. Ca să ne ocupam şi de restul PSD-ului, ar fi pierdere de timp, pentru că "cine se aseamănă, se-adună", după cum spune românul.

Bine, bine, veţi spune, dar Tăriceanu ce are cu Băse? Chiar aşa de diferite sunt poziţiile PNL şi PD, că nu se pot împăca, nu pot ajunge la o soluţie? PNL pozează într-un partid care nu are nicio legătură cu comuniştii din PSD şi PRM. Iar Parlamentul, singurul "organ" în drept pentru a reprezenta poporul român, de ce se războieşte cu Băsescu?

Tot Radu Tudor ne oferă detalii picante despre alte trei personalităţi din viaţa politică actuală: "Călin Popescu-Tăriceanu [şeful PNL] este fiul unui informator al Securităţii (venerabilul [francmason] Dan Amedeo Lăzărescu), preşedintele Camerei Deputaţilor [Bogdan Olteanu, PNL] - nepotul unui fost mare demnitar comunist, activistă înflăcărată în anii '50, iar preşedintele Senatului [Nicolae Văcăroiu, PSD] - membru marcant al Comitetului de Stat al Planificării, organ al PCR."

Tăriceanu beneficiază de susţinerea "ascunsă" a francmasoneriei?

Nu chiar aşa de ascunsă, din moment ce rivalul lui Băsescu la prezidenţiale, Adrian Năstase, este mare francmason cu gradul 33, la fel ca şi Dan Amedeo Lăzărescu. Despre acesta din urmă avem detalii importante. El a fost unul dintre iniţiatorii reînfiinţării Partidului Naţional Liberal la 22 decembrie 1989, şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL între anii 1990 şi 1997. Influenţa şi ghidarea lui Dan Amedeo Lăzărescu este deci evidentă în ce-l priveşte pe premier (şi şef al PNL), Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, nemulţumit de influenţa lui Valeriu Stoica asupra PNL, Dan A. Lăzărescu a înfiinţat, împreună cu mai mulţi liberali, PNL-Tradiţional (actualmente defunct), susţinând gruparea CDR-2000 şi pe Mugur Isărescu la alegerile generale din acea toamnă! Mai rămâne să adăugam doar că Mugur Isărescu, actual guvernator general al Băncii Naţionale a României, este şi el francmason într-o lojă din Bucureşti.

Cine se-aseamănă, se-ajută!

Aşadar, la o simplă privire rapida asupra adevăratelor relaţii din politica actuală, devine evident că premierul Tăriceanu beneficiază de susţinerea nedeclarată, dar totală şi perseverentă, a "colegilor" din francmasonerie. Revenind la Valeriu Stoica, se pare că acesta nu era pe placul lui Dan Amedeo Lăzărescu tocmai pentru că încerca să scoată PNL de sub "papucul" acestuia.

Avem, aşadar, pe de-o parte pe Traian Băsescu care este susţinut de PLD (Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, etc) şi pe de altă parte, pe Călin Popescu Tăriceanu, care este "ţinut în braţe" de francmasonii notorii ai Romaniei postdecembriste - scuze, l-am uitat pe Dinu Patriciu, şi el francmason "penal" şi sponsor dovedit al PSD şi PNL în campania din 2004...

Terminasem de tradus articolul lui Michael Rivero, Al patrulea Reich, când a apărut ştirea că Tăriceanu, în calitate de premier, îşi arogă şi portofoliul externelor, evident, "pe timp limitat", devenit vacant prin demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Rivero făcea o paralelă între Hitler şi Bush, amândoi arogându-şi puteri extraordinare pentru a lupta "împotriva terorismului", puteri care nu au disparut, cel puţin în cazul lui Hitler, decât odata cu Germania, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Sigur, nu se pune problema ca România lui Tăriceanu să se transforme întro Germanie nazistă, însă Rivero a observat cu inteligenţă că toţi dictatorii (inclusiv Stalin, şi - adăugam noi - şi Ceauşescu), şi-au arogat puteri sporite înainte de a se folosi de ele în propriul interes, şi spre decepţia popoarelor pe care le conduceau.

Analizând şi modul în care Tăriceanu conduce PNL, cu o mână "de fier", el neacceptând punerea sub semnul întrebării a propriilor decizii în ce priveşte partidul (motiv pentru care a pierdut oameni importanţi, printre care Valeriu Stoica şi Gheorghe Flutur, care se regăsesc acum în PLD), şi ţinând seama şi de recenta cerere a sa de sporire a atribuţiilor prin acapararea Ministerului de Externe, pentru mine este foarte clar că el nu se va opri aici.

Tăriceanu va continua să se manifeste şi în afara partidului, în sfera politică naţionala, la fel cum a făcut-o şi în interiorul partidului. Tăriceanu dă semne din ce în ce mai clare că vrea să devina (dacă nu cumva a şi devenit) un tiran, un dictator, şi trebuie oprit până nu e prea târziu...

Românul ştie multe proverbe simple, dar înţelepte. Unul dintre acestea este "hoţul strigă 'hoţii!". În cazul acesta, cel care acuză pe altul că ar fi dictator şi tiran, este, de fapt, el însuşi un dictator. Acuzele de dictator la adresa lui Traian Băsescu, deşi trâmbiţate din opoziţie, este evident că provin din sânul nucleului francmason condus de premier care luptă împotriva preşedintelui României. Adevăratul dictator şi-a dat "arama pe faţă": el se numeste Călin Popescu Tăriceanu.

În această situaţie, lansăm un apel serios şi sincer către toţi românii, să nu se lase păcăliti şi acum de aparenţele politice care sunt transmise de mass-media de propagandă aflată în "buzunarul" francmasonilor. Manipularea poporului român nu a încetat încă, deşi în decembrie 1989 toată lumea credea că adevărul şi libertatea sunt abia la inceput de drum în România. [..]

Oameni buni, este momentul să luaţi atitudine activă! Altfel cum veţi putea trăi cu conştiinţa că aţi avut ocazia să împiedicaţi revenirea dictaturii, şi nu aţi făcut-o? Cum vă vor privi copiii voştri? Deja aţi uitat aşa uşor de Ceauşescu? Deşteaptă-te române!

(articol original AIM)
Adresa acestui articol este http://active.info.ms/?a=263

Pentru ca a incalcat legea tacerii, Parlamentul a votat suspendarea lui Basescu!

Niciun comentariu :
Forul legislativ a votat astazi suspendarea presedintelui pe motiv de incalcare a constitutiei. S-a votat astfel: 322 de voturi pentru suspendare; 108 impotriva si 10 abtineri.

Pentru aprobarea hotararii de suspendare din functie erau necesare 233 de voturi.

Articolul 69 din Regulamentul sedintelor comune ale celor doua Camere prevede ca hotararea adoptata de Parlament in cadrul procedurii de suspendare din functie a presedintelui Romaniei se comunica acestuia, in termen de 48 de ore, sub semnatura presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului.

Sursa: Evenimentul Zilei

miercuri, 18 aprilie 2007

Desteapta-te, romane!!!!

Niciun comentariu :
"De ce mai pastram un imn national care ne indeamna la desteptare, la lupta?"

Sa ne uitam in oglinda: nu cumva suntem o masa amorfa de resemnati, pesimisti, lasi si indiferenti? Niste mamaligi?

Tare mult trebuie sa se fi departat spiritul imnului de popor si poporul de spiritul imnului! Asistam de 17 ani cu bratele incrucisate si cu fruntea in pamant cum ni se fura in fiecare zi cate o speranta. Ieri, guvernul ne-a bagat mana in buzunar si ne-a furat 444 de euro. Azi, parlamentul face si desface zilele presedintelui, ales prin vot uninominal, dupa cum o cer argintii si oligarhii. Maine, ne pomenim ca platim la Fisc si camasa dupa noi, ca, deh, nu mai e cine sa puna osul la munca in tara.

Si noi, noi, ce facem? Haz de necaz! Edilii pesedisti ai Barladului l-au primit pe Tariceanu cu taraf si imnul electoral al PD! In cea mai saraca zona a Europei, unde oamenii abia au dupa ce bea apa, PSD-ul combate saracia cu mistouri! Daca au avut gura sa cante, unde dracu’ le-a fost creieru’ sa-i urle lui Tariceanu in ureche: „Bai, nenica, ce faci, ba, la Bucuresti, ca noi aici murim de foame! Pleaca fetele din clasa a opta sa se prostitueze in Italia! Nu avem cu ce sa ne muncim pamantul! Ne omoara intretinerea!”. Partid - pepiniera de hoti si mistocari.

Democratia iti da drepturi, dar nu ti le baga in traista. Daca nu ne aparam drepturile, sa nu ne mai smiorcaim. Sa nu ne mai ascundem in spatele tolerantei si al decentei. Iar daca nu ne duce capul, sa invatam de la altii.

In 2004, romanii din Montreal i-au dat lui Ion Iliescu o parte din huiduielile pe care le merita. Un roman demn, Cristian Pavaluca, i-a tras o branza cu mucegai direct in fata. Sa inteleaga si el ca poporul il dispretuieste.

Romanii din Australia l-au inregistrat pe Grecea - consulul - cum ii facea „caini de pripas”, cu dispretul tipic lefegiilor la stat. Romanii din sapte asociatii din Australia, in frunte cu Mihai Maghiaru, l-au inregistrat, l-am dat la ziar, si MAE l-a retras de la post. Stiti ce? Cred ca romanii din America, Italia, Spania - din toata lumea - ii vor trata la fel. Ce roman ar putea sa-i ierte pe fanariotii care l-au facut sa ia drumul pribegiei?

Sa schimbam numele imnului daca nu suntem demni de el! Sa-l adaptam realitatii: „Romane, ciocu’ mic!”, cand guvernul si oligarhii ne golesc buzunarele! „Romane, chilotii jos!”, cand in dispretul intregului popor o mana de ticalosi nenorocesc urmatoarele generatii! „Romane, capul plecat, sabia nu-l taie!”, dar iti mor copiii de foame!

Stam cu ziarul in mana, citim si ne minunam ca niste mamaligi: „Ce mai urla tampitu’ asta de la ziar! Si, ce-ar vrea sa facem? Sa ne batem noi cu Patriciu, cu Tariceanu, cu Voiculescu, cu Vintu? astia au bani, au televiziuni, nu mai e nimic de facut!”. Asa e? Luptati sau emigrati! Pasivitatea, numai pasivitatea ne-a facut sclavii sistemului ticalosit! Pana si intelectualii subtiri au urlat in balconul parlamentului cand varcolacul rosu dadea sa se ridice cu tepusa infipta in inima!

Nu pot sa cred ca rezervele de rezistenta ale acestui popor au secatuit in 17 ani! Refuz sa cred ca suntem o natie invinsa! Desteapta-te, romane, pana nu e prea tarziu! Nu fanfare, ci huiduieli! Noi suntem stapanii aici, nu 400 de insi pusi in parlament de sefii de partide! Altfel, din „Desteapta-te romane!” nu mai raman decat „baietii destepti”.
(Marius Draghici)

Primirea lui Ion Iliescu in Canada

Sursa: Evenimentul Zilei

Loja lui Patriciu

3 comentarii :
Legăturile dintre PSD şi Patriciu sunt cimentate, potrivit unor informaţii apărute în presa centrală, şi de înalte feţe ale masoneriei româneşti. Astfel, chiar soţia lui Eugen Ovidiu Chirovici, Marele Maestru al Marii Loje Naţionale a României, ar fi directorul financiar al holdingului patronat de Dinu Patriciu. După cum se ştie, Chirovici a fost un apropiat al PSD vreme îndelungată, fiind ministru în cabinetul Năstase, iar în 2004 a trecut de partea lui Voiculescu. Membru PC şi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Chirovici nu este un jucător din tabăra lui Băsescu.

Legăturile dintre PSD şi Patriciu sunt cimentate, potrivit informaţiilor noastre, şi de înalte feţe ale masoneriei româneşti. În urmă cu câteva luni, Marele Secretar al Marii Loje Naţionale a Rusiei -rudă cu Vladimir Putin- a fost în România, unde s-a întîlnit cu Eugen Ovidiu Chirovici şi Călin Popescu-Tăriceanu. Dinu Patriciu, care ar fi un apropiat al masoneriei ruseşti, este cheia întrunirii neoficiale. La scurt timp de la întâlnirea româno-rusă, în cadrul căreia au fost discutate probleme economice care vizează piaţa energetică, dosarul Rompetrol este redeschis în forţă, de această dată chiar sub auspiciile Departamentului de Stat al SUA, care şi-a dat acceptul pentru acordarea asistenţei în vederea audierii martorilor -persoane din anturajul conducerii Rompetrol- pe teritoriul american, în interiorul Ambasadei României din Washington. Doi dintre martorii audiaţi au cerut chiar protejarea identităţii din cauza presiunilor care ar putea veni din partea conducerii Rompetrol. Legăturile lui Patriciu cu masoneria au fost întărite şi de una dintre angajatele holdingului său, nimeni alta decât soţia lui Ovidiu Chirovici, Marele Maestru al Marii Loje Naţionale a României.

Până la Revoluţie, arhitectul Patriciu absolvent al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" Bucureşti era un necunoscut care se zgâia la afişele Ambasadei URSS ce prevesteau glastnostul şi perestroika. În 1975, este repartizat la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerţului Exterior. În 1978 era admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectură din Bucureşti.

Patriciu construieşte un palat la Abu-Dhabi pentru fiul şeicului Reza, iar în perioada 1984 - 1990 va pleca de mai multe ori în Emiratele Arabe Unite pentru realizarea unor proiecte similare. Înainte de limpezirea apelor politice, la începutul anului 1990, Patriciu şi secondantul său, Tăriceanu, au cumpărat dolari de la banca de stat cu 21 de lei bucata, în timp ce pe piaţa neagră paritatea ajungea la 1/120. Niciodată tandemul liberalilor nu a destăinuit provenienţa sumelor uriaşe în lei - primul capital al viitorilor milionari în dolari din martie 1990, în pofida supoziţiilor privind legăturilor lor cu serviciul de informaţii externe al sovieticilor. Motiv pentru care nu apar ca informatori ai Securităţii române, pentru a cărei deconspirare au declanşat o campanie furibundă fără să dea în vileag arhitecţii şi inginerii care au fost în atenţie ca suspecţi de "kaghebită".

Primul capitalist al României
Patriciu s-a lansat în afaceri cu decoraţiuni interioare, care la începutul anului ţ90 nu interesau pe românii lăsaţi săraci lipiţi de Ceauşescu, poate doar nomenclatura FSN care a început să pună mâna pe fondurile interne. "Dinu Patriciu este primul capitalist al României postdecembriste.", susţine istoricul Alex Mihai Stoenescu. Potrivit lui Stoenescu, "în februarie (1990, n.red.), Patriciu, însoţit de Tăriceanu, a depus o cerere la Primăria Generală a Capitalei în care anunţa că-şi înfiinţează o firmă de arhitectură şi decoraţiuni interioare. Ei au pornit în afaceri fără nici un temei legal. La primărie nu există nici un birou de cereri. De-abia mult mai târziu, la sfârşitul lunii martie, Patriciu a fost chemat la primărie, unde primeşte licenţa cu numărul 00001. Până la 23 martie făcuse deja primul milion de dolari din afacerile respective". Proaspăt intraţi în masonerie pe relaţiile socrilor, taţilor sau taţilor vitregi, Patriciu şi Tăriceanu folosesc influenţa acesteia pentru a se îmbogăţi şi a accede la vârf în sfera puterii. După eşecul usturător al lui Radu Câmpeanu, primul preşedinte al liberalilor postrevoluţionari, din campania electorală prezidenţială din mai 1990, Patriciu şi Tăriceanu îl curtează pe Ion Iliescu, motiv pentru care liberalii ajung alături de oamenii acestuia la guvernare. La fiecare reaşezare postelectorală, cu deosebire în urma înfrângerilor, Patriciu cade tot în picioare pentru că a donat sume uriaşe oamenilor lui Iliescu, astfel încât nu a fost atins de mâna lungă a legii. Intrat în afaceri cu petrol încă din 1996, Dinu Patriciu va prelua controlul asupra grupului Rompetrol în 1998. Milionarul în dolari Dinu Patricu (cu o avere estimată la 300 milioane USD) a fost cercetat pentru evaziune fiscală în 1995, numele său fiind asociat cu afacerile petroliere, mai exact în contractul de cumpărare -vânzare al unui cargo. Patriciu nu a fost condamnat. În 2004 izbucneşte scandalul Petromidia, iar Patriciu este acuzat, din nou, de evaziune fiscală şi spălare de bani, tot într-o afacere cu petrol, de această dată de anvergură. Dosarul este deschis şi în prezent.

Patriciu cu nouă vieţi
Dinu Patriciu a devenit subiectul unui nou scandal după dezvăluirile care au apărut în presă privind sponsorizările masive făcute în campania din 2004 către PSD. În urma acuzaţiilor de trădare politică, apărute în cursul acestui an, Patriciu a ieşit la rampă cu declaraţii care confirmau faptul că a cotizat pentru PSD aproape 2 miliarde de lei, devenind astfel al doilea sponsor al opoziţiei, după omul de afaceri Ioan Niculae. Motivul pentru care liberalul Patriciu a dat de patru ori mai mulţi bani pentru PSD decât partidului din care face parte este legat de trocul făcut cu fostul ministru al Finanţelor, Mihai Tănăsescu - cel care a prezentat Guvernului în anul 2003 un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care Rompetrol avea posibilitatea să-şi răscumpere datoriile faţă de stat, în cuantum de 600 milioane USD cu doar 70 de milioane USD. Cu toate că proiectul a fost respins, Executivul reprezentat de Năstase a tras sforile în interesul liberalului Patriciu, astfel încât a aprobat amânarea plăţii celor 600 milioane USD prin subscrierea de către stat a unei emisiuni de obligaţiuni la nivelul datoriilor, ce pot fi răscumpărate după 20 de ani de Rompetrol.
Însă, Patriciu a scăpat cu un simplu avertisment din partea PNL, în timp ce partidul făcea, de curând, curăţenie generală. Mona Muscă, Ioan Ghişe, Teodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan şi Cristian Boureanu au fost, în schimb, victimele "asanării morale" a PNL, fiind excluşi din partid în tranşe succesive. Tăriceanu a preferat să-l ţină aproape pe bunul său prieten Patriciu, chiar dacă a călcat strâmb.

Masoneria unge economia
Legăturile dintre PSD şi Patriciu sunt cimentate, potrivit unor informaţii, şi de înalte feţe ale masoneriei româneşti. După cum se ştie, Chirovici a fost un apropiat al PSD vreme îndelungată, fiind ministru în cabinetul Năstase. În 2004 a trecut de partea lui Voiculescu. Membru PC şi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Chirovici nu este un jucător din tabăra lui Băsescu. Potrivit unor informaţii care vin să susţină cele de mai sus, în urmă cu doar câteva luni, "Marele Secretar al Marii Loje Naţionale a Rusiei (rudă cu Vladimir Putin) a fost în România, unde s-a întâlnit cu Eugen Ovidiu Chirovici şi Călin Popescu-Tăriceanu. Celui dintâi i-a promis sprijin pentru realegerea în funcţia de Mare Maestru al Marii Loje Naţionale a României, iar celui de-al doilea i s-a făgăduit că Rusia ne va acorda un sprijin economic (energie, gaze). "Amabilitatea" înaltului mason este determinată şi de prietenia acestuia cu Dinu Patriciu. şi dacă ţinem cont de faptul ca Mihaela Chirovici (nevasta lui E.O.C.) este directoare financiară la firmele lui Dinu Patriciu şi că majoritatea celor care conduc masoneria română sunt angajaţii lui (de exemplu Marele Trezorier, Ion Tanasie), atunci vom înţelege mai uşor că masoneria şi economia din România sunt legate inseparabil şi că toate drumurile duc la Moscova..." La scurt timp de la întâlnirea româno-rusă. În luna iunie a.c., s-a redeschis dosarul Rompetrol. Doi dintre martorii audiaţi au cerut chiar protejarea identităţii din cauza presiunilor care ar putea veni din partea conducerii Rompetrol. Declaraţiile martorilor au fost folosite în probarea fraudării statului prin încasarea ilegală de către holdingul patrician a creanţei din Libia.
(Nicoleta Nap)

Sursa: Trustul GAZETA

PNL-ul pentru noi este PSD-ul 2 - masoni, "baieti destepti", petrolisti, moguli de presa

Niciun comentariu :
Preambulul bloggerilor: "In iunie 2004, Dinu Patriciu a furnizat bani de campanie Partidului Social Democrat in doua transe: 991,8 milioane de lei vechi, prin Odyssey Communication, si circa un miliard de lei vechi, prin Global Security Consulting. Donatiile au avut loc la opt luni dupa ce Guvernul Nastase rezolvase problema datoriilor pe care rafinaria Petromidia, a lui Dinu Patriciu, le avea de platit la stat" - Gandul, 3 august 2006

"Doar o alianta PNL-PSD poate duce la o guvernare stabila“ - Patriciu intr-o emisiune televizata a postului Antena 3

Iata un articol despre care spune totul despre legaturile dintre masoni, "baietii destepti", Patriciu, Tariceanu si PNL

Buzaianu, strategul campaniei electorale din 2000 a PNL

Baiatul destept" al energiei a organizat campania electorala a PNL pentru alegerile locale in fieful lui Dinu Patriciu si in alte judete.

Dezvaluirile despre „Jaful din energie” continua cu prezentarea unei harti a relatiilor „celui mai destept baiat”, Bogdan Buzaianu, rasfatatul contractelor de miliarde de euro incheiate cu statul.

Potrivit investigatiilor EVZ, campania electorala a PNL pentru alegerile locale din 2000 a fost organizata de firma B&C Consulting a lui Bogdan Buzaianu, omul din spatele Energy Holding, si a lui Corneliu Visoianu, mare-maestru mason in Marea Loja a Romaniei.

Cel care a introdus firma B&C Consulting in sanul liberalilor a fost vicepresedintele partidului de la acea vreme si presedintele de astazi al PNL, Calin Popescu-Tariceanu.

Buzaianu si Visoianu au fost strategii campaniei electorale la alegerile locale in judetul Prahova, fieful lui Dinu Patriciu, bunul prieten al actualului premier. Tariceanu si Patriciu au incercat sa impuna firma pentru campania electorala la nivel national. Pentru ca nu au reusit, firma lui Buzaianu si Visoianu a ticluit strategiile politice ale liberalilor din cateva judete, printre care si Neamt.[...]

Surse apropiate conducerii liberale de la acea vreme ne-au declarat ca Visoianu s-a bucurat si de sustinerea lui Dinu Patriciu, seful liberalilor din Prahova. Potrivit acelorasi surse, Visoianu este un apropiat al lui Dinu Patriciu, cu care a colaborat o buna bucata de vreme la Institutul de Studii Liberale, infiintat si finantat de patronul Rompetrol.

Teodor Stolojan il cunoaste si el pe Visoianu, membru PNL de altfel, chiar daca nu stie despre implicarea acestuia in campania electorala din 2000.

„Nu stiu amanunte despre campania facuta de B&C Consulting pentru ca eu abia venisem in partid in 2000. Imi amintesc ca acest domn Visoianu a venit la mine si mi-a propus sa intru intr-o loja masonica. I-am zis sa ma lase in pace cu prostiile!”, ne-a mai spus Stolojan.[...]

Despre Corneliu Visoianu, Tariceanu stie ca „nu mai este de mult membru al PNL, si, din informatiile noastre, este posibil ca domnul Visoianu sa se fi inscris in PSD”.

Data fiind apartenenta mai multor membri PNL la loja masonica a lui Buzaianu, premierul Tariceanu a raspuns EVZ ca „nu este membru al Marii Loje a Romaniei”.

Valeriu Stoica a raspuns extrem de dur afirmatiilor facute de fostul sau coleg de partid: „O nerusinare! Domnul Tariceanu minte cum respira!”.

Stoica sustine si alte lucruri, de-a dreptul surprinzatoare: „Firma B&C Consulting, adica domnul Visoianu, a lucrat pentru PNL Prahova, iar domnul Tariceanu mi-a sugerat sa lucram cu ei la nivel national. Asadar, eu nu am semnat niciun contract cu B&C Consulting. Pe domnul Visoianu mi l-a recomandat domnul Tariceanu. In 2000, la alegeri, am vorbit de aceasta firma. Sa ne spuna domnul Tariceanu daca nu domnul Visoianu a facut si PR-ul la Petrom in 1997, cand el era ministru”.

Stoica a continaut tirul de acuzatii: „Tariceanu minte din nou, asa cum m-a mintit in particular de nenumarate ori. Au fost cazuri in care azi vorbeam cu dumnealui ceva, iar a doua zi, in public, spunea altceva decat ce ne-am inteles”.

Loja privata

Politica, energie si masonerie

Buzaianu si Visoianu sunt masoni si si-au infiintat propria lor loja in 2003, in care si-au distribuit cele mai importante pozitii de conducere. Bogdan Buzaianu este pro-mare mason in Marea Loja a Romaniei, condusa de marele-maestru Corneliu Visoianu.

Marea Loja Nationala a Romaniei este o loja masonica disidenta, constituita in 2003, cu multi dintre „fratii” migrati la alte organizatii masonice, conduse de Eugen Ovidiu Chirovici si de Costel Iancu.

Sediul Marii Loje a Romaniei este in strada Edgar Quinet, numarul 7. La aceeasi adresa s-a aflat vechiul sediu al firmei Energy Holding, pana cand aceasta s-a extins foarte mult si s-a mutat intr-un adevarat palat, pe strada Paris, la numarul 24. Tot pe strada Edgar Quinet, numarul 7, figureaza si Fundatia Culturala Delta, al carei presedinte este tot Visoianu.

Marele-maestru Corneliu Visoianu a semnat un pact de concordat, ceea ce inseamna o prietenie masonica, cu Loja Alpina din Elvetia, tara de adoptie a lui Buzaianu.

In Marea Loja a Romaniei mai este membru si Radu Boroianu, nasul de cununie al lui Calin Popescu-Tariceanu. Buzaianu si Boroianu au fost parteneri de afaceri in compania elvetiana B&C Consulting. Boroianu a facut lobby, potrivit fostului sef al Renel, Aurelian Leca, ca lui VA Tech, compania reprezentata de Bogdan Buzaianu, sa i se atribuie contractul de retehnologizare
al Portilor de Fier 1.

Avocatul Doru Bostina, un apropiat al lui Buzaianu, alaturi de care a infiintat in 2000 Energy Holding, este si el membru al Marii Loje a Romaniei.

Cunostinte si relatii

Portile de Fier - ca intre frati

Calin Popescu-Tariceanu se cunoaste cu Bogdan Buzaianu inca din 1997. Atunci, Tariceanu a avizat hotararea de guvern prin care VA Tech, compania reprezentata de Buzaianu, a primit fara licitatie retehnologizarea Portilor de Fier 1.

Atribuirea contractului este anchetata acum de procurori pentru ca Hidroelectrica a platit peste 200 de milioane de euro, dar turbinele functioneaza la fel ca inainte de modernizare.

Intr-un interviu acordat EVZ, fostul director al Renel, Aureliu Leca, a declarat ca Radu Boroianu, fost amabasador al Romaniei in Elvetia, a facut lobby pe langa Tariceanu pentru Buzaianu.[...]

Istoric

Cine este consultantul?

B&C Consulting a fost infiintata in iunie 1997 de Bogdan Nicolae Buzaianu si de Corneliu Silviu Zugravu Zamfirescu. Acesta din urma avea sa-si schimbe numele in 1999 in Corneliu Visoianu. Firma are sediul pe strada Edgar Quinet, la numarul 7, acolo unde se afla sediul Marii Loje a Romaniei, condusa de acelasi cuplu de afaceri Buzaianu&Visoianu. La aceeasi adresa a figurat vechiul sediu al Energy Holding.
(Emilia Sercan, Marius Draghici)

Sursa: Evenimentul Zilei