Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 31 mai 2007

Maestrul spiritual

Niciun comentariu :
Daca ai norocul sa gasesti asa ceva, poti sa zici ca l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Din pacate sunt foarte rari. Ma refer la maestrii spirituali care au atins deja ceea ce tu vrei sa obtii ca scop spiritual ultim, si care sunt dispusi sa te ajute, fiind si tu dispus sa inveti de la ei. Nu-i vorba, ca si discipolii autentici sunt si mai putini.

Nu poti judeca un maestru spiritual, pana nu esti si tu unul. Singura instanta care poate emite judecati valabile pentru discipol in relatia cu maestrul, este sufletul sau. Te poate ajuta si intuitia. Cert e ca nu-l vei intelege total. Nu poate fi inteles total.

Eu sunt un discipol si am un maestru. Aproape intodeauna a reusit sa ma uimeasca in putinele dati cand m-am intalnit cu el si i-am cerut ajutorul, comportandu-se de fiecare data altfel decat ma asteptam, si dandu-mi intotdeauna o solutie la care nu ma gandisem. Si intotdeauna, in final, a iesit bine facand asa cum a zis, chiar daca ceea ce zicea parea fara nicio logica in raport cu rezultatul pe care-l vizam eu.

Cand dupa parerea mea lucram foarte mult spiritual si meritam sa fiu laudat de el, el s-a purtat rece si dur fata de mine. Cand am facut prostii si obraznicii pentru care judecand la rece meritam sa fiu dat afara de la curs, el s-a purtat bland, ingaduitor si amabil.

Nu trebuie sa existe dependenta fata de corpul fizic al maestrului. Ajutorul sau survine adesea cand esti la departare fata de el. Spiritualul nu este dependent de corp.

Este extrem de dificil pentru un maestru spiritual sa ajute eficient un cautator spiritual, fiindca toti oamenii sunt diferiti, si este necesara o mare maiestrie pentru a gasi fiecaruia "leacul" potrivit la momentul potrivit.

Cum poti recunoaste Maestrul pe care il cauti? Sfatul meu: clarifica-ti perfect ceea ce urmaresti sa obtii tu de la spiritualitate, si apoi cauta un om dispus sa te invete care sa simti ca traieste deja ceea ce tu vrei sa obtii.

Pentru mine a gasi un Maestru spiritual a fost un pas esential. Multi altii cauta informatii. Eu am cautat omul.

miercuri, 30 mai 2007

Discipolul

Niciun comentariu :
Exista 2 variante pe calea spirituala: ai un maestru spiritual, sau te descurci doar cu informatii. Eu stiu doar ce te ajuta pe calea spirituala, cand ai un maestru.

1. Sa stii ce vrei. Sa-ti formulezi cel mai inalt scop folosind propriile cuvinte, si in mod clar. Sa ai scopuri intermediare clare, si care sa slujeasca scopului ultim. O scrisoare fara destinatar nu va ajunge niciodata acolo unde trebuie; chiar daca din intamplare va trece prin locul cu pricina, va trece mai departe.

2. Sa fii sincer cu tine insuti. Este uluitor ce mare numar de oameni nu suporta sa le arati adevarul in ceea ce ii priveste.

3. Telul spiritual sa fie cel mai inalt scop din viata ta, caruia sa ii subordonezi si sacrifici tot restul. Una e sa fii axat pe spiritualitate, si alta e sa mergi pe o cale spirituala ca si hobby. smile.gif

4. Nu face parada de puterile paranormale. Risti sa pierzi esentialul, atat in ceea ce te priveste, cat si in ceea ce priveste relatia ta cu ceilalti.

5. Sa ai credinta totala in Dumnezeu. Pentru El totul e cu putinta, alaturi de EL nu are de ce sa-ti fie frica de moarte daca ai facut bine in viata, El iti doreste binele si va fi totdeauna alaturi de tine.

Nu stiu cum e pe o cale spirituala cand nu ai un maestru. Pentru mine a fost simplu: a trebuit si trebuie sa fac ceea ce mi-a zis maestrul. Daca esti singur, in momentele grele probabil ca va trebui sa compensezi lipsa maestrului dand dovada de o vointa puternica si optimism pentru a merge mai departe. Oricum invatatura unui maestru este puntea de legatura intre acel maestru si discipoli, chiar si dupa moartea maestrului.

12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
13. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
14. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
15. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.

Evanghelia dupa Ioan, Capitolul 14

Acesta este esenta relatiei intre maestru si discipol: "De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele".
Maestrul nu are pretentia de rasplata de la discipol, nu cere sa fie venerat de discipol, nu cere sa fie laudat. Asta este singura modalitate prin care discipolul il poate face bucuros pe maestrul sau: sa faca ceea ce maestrul indica. De ce? Fiindca facand asa, discipolul va ajunge la Dumnezeu si va fi liber. Si nu exista bucurie mai mare pentru maestru, decat sa vada ca un om a ajuns la Dumnezeu si este liber.

Un exemplu de dăruire

Niciun comentariu :
De când am venit la curs, fac parte din categoria oamenilor care “nu cred în miracole, ci se bazează pe ele”. Ceea ce pentru un om comun este un miracol, pentru mine este un fapt obişnuit, trăit zilnic. Vreau să povestesc însă altceva, ceea ce mie mi se pare mai important decât faptul că tot ceea ce îmi doresc mi se îndeplineşte, de exemplu.

Eram în tabăra spirituală de la Costineşti, după o zi obositoare în care Grieg a ţinut dimineaţa conferinţă, la prânz meditaţiile zilnice, iar seara (până noaptea târziu) inducţia stării de eliberare prin Miracol Divin (în spirală YANG). Aşadar, după o astfel de zi, epuizantă pentru un om obişnuit, Grieg a acceptat să îmi acorde un interviu pentru ziarul la care lucram atunci. Aşa că pe la 3-4 dimineaţa, timp de mai bine de o oră, cu maximă luciditate şi înţelepciune, Grieg mi-a dat răspunsurile pe care le doream, după care s-a pregătit interior pentru masa pe care nu apucase să o ia în ziua precedentă şi, probabil, pentru o binemeritată odihnă. Am îndrăznit totuşi să îl rog să îmi mai răspundă la câteva întrebări referitoare la mine şi la ce ar trebui să fac pentru a depăşi problemele cu care mă confruntam în acea perioadă.
Spre surprinderea mea, în loc să se bucure de masă şi odihnă, ca orice om normal şi să mă amâne pentru altă dată Grieg şi-a orientat atenţia din nou către mine, şi cu aceeaşi neobosită luciditate şi înţelepciune a petrecut aproape încă o oră, urmărind să mă facă să înţeleg, ce ar fi mai potrivit pentru mine în acel moment al evoluţiei mele spirituale.
L-am întrebat cum reuşeşte ca, după o astfel de zi obositoare să mai aibă timp şi răbdare şi pentru mine.
Grieg mi-a spus în cuvinte foarte simple că atunci când cineva îi cere ajutorul poate să uite complet de el însuşi şi de nevoile lui şi în mod automat potenţialul lui energetic este canalizat spre a-i oferi fiinţei respective cel mai potrivit ajutor.
Cuvintele sunt destul de seci şi nu pot reda ceea ce am simţit atunci. Dacă ar fi să folosesc o descriere plastică a fost ca şi cum sub ochiii mei cineva ar sări în gol, apoi l-aş vedea cum, la rugămintea mea, revine de unde a plecat.
Dincolo de informaţiile şi impulsul subtil pe care le-am primit atunci, am avut modelul fiinţei care pune nevoile altuia mai presus de propriile ei nevoi.Am înţeles că altruismul nu este doar un ideal intangibil, ci ceva ce poate fi realizat şi am descoperit atunci o nouă dimensiune a relaţiei Ghid spiritual-aspirant. Am simţit că atunci când l-am ales pe Grieg ca model demn de urmat, am făcut o alegere înţeleaptă, iar exemplul lui viu mi-a arătat că totul este posibil, impulsionându-mă şi pe mine să îmi doresc să mă manifest la fel. În această lume în care legea interesului propriu pare a fi legea după care se ghidează majoritatea oamenilor, faptul că un om aflat în vârful unei ierarhii chiar dacă ea şi spirituală poate pune interesele unui alt om, neînsemnat, mai presus de ale sale mi se pare cu adevărat miraculos! Acest fapt m-a impresionat mai mult decât dacă l-aş vedea levitând, pentru că sunt de părere că puterile paranormale fizice, exterioare, sunt mai uşor de dobândit şi manifestat decât depăşirea tendinţelor umane mărginite şi meschine, cum ar fi egoismul, răutatea, ura, deznădejdea etc., care fac deosebirea dintre un om obişnuit şi un sfânt.
F.Z., Braşov

marți, 29 mai 2007

Calauza (1995) - documentar biografic Gregorian Bivolaru

Niciun comentariu :

Film realizat in anul 1995 si prezentat cu ocazia aniversarii lui Grieg. Cred ca atunci a fost pentru prima data cand am vazut poze si am aflat mai multe amanunte despre copilaria, tineretea si perioada anterioara anului 1989.

Cititi si: O scurta Biografie a lui Gregorian Bivolaru

O intamplare "magica" hazlie

Niciun comentariu :
Unei fiinte care se afla pe o cale spirituala si care are deschiderea de a vedea tot ceea ce-l inconjoara ca fiind creatia lui Dumnezeu, ii pot apare in viata de zi cu zi, unele evenimente aparent profane si banale, care insa sunt pline de semnificatii pentru cel care le traieste. Genul acesta de intamplari pline de sens, aproape magice, ce apar ca niste mici miracole, numite uneori si "semne", se intalnesc in povestirile oricarei traditii spirituale si chiar pot apare si in cazul unor persoane ce nu sunt angrenate pe o cale, dar care au o anumita deschidere sufleteasca.

Vreau sa povestesc o intamplare in care nu am fost personajul principal ci doar un participant.
Mergeam spre sala unde se tinea saptamanal cursul de yoga. Intaziasem si ma asteptam ca sedinta de asane sa fi inceput deja. Spre marea mea surpriza cand am ajuns in zona, din strada se vedea ca in sala lumina era stinsa. "Oare nu se tine cursul?" Merg mai departe, deschid usa si constat ca sala era plina de oameni, in semi-intuneric, singura sursa de lumina fiind cea care venea de la stalpii stradali, prin geamurile salii. Intreb in stanga si in dreapta ce se intampla si aflu ca mai devreme fusese o pana de curent in cartier, dar la revenirea alimentarii cu curent, sala a ramas mai departe in intuneric.
La inceputul anilor '90 caderile de curent inca mai erau ceva obisnuit, dar de cele mai multe ori durau maximum 5-10 minute.
Eugen Mirtz, pe atunci instructor si cel care trebuia sa tina cursul pentru acel an, isi cam facuse obiceiul sa intarzie, lucru care se intampla si in acea seara. Cativa baieti cu initiativa au inceput sa caute prin sala panoul cu sigurante electrice. Dupa cautari indelungi s-a ajuns la concluzia ca singurul loc in care acel panou se putea afla era o camaruta mica, incuiata, care era si biroul profesorilor de sport. Apare intre timp si Eugen si incepe cautarea cheii, la portar, la directorul scolii, etc insa fara nici un rezultat, fie nu erau de gasit, fie nu aveau cheia.

Pentru ca in acele conditii nu se putea desfasura cursul, cineva vine cu ideea sa incercam fiecare dintre cei care ne aflam in sala, propriile chei si sa verificam daca nu cumva se potrivesc cu incuietoarea. Propunerea era putin hazardata si cu mici sanse de reusita, dar daca tot venisem pana acolo merita incercata. S-a format o coada imensa si fiecare cum ajungea in fata preda cheile personale unui baiat care incerca pe rand potrivirea cu yala camarutei. Dupa intreaga operatiune ce a durat vreo 2-3 sferturi de ora, fara succes, Eugen se adreseaza salii spunand ca nu ne putem desfasura cursul si aproape ca se pregatea sa ne trimita acasa. In acel moment baiatul care se ocupase se incercarea cheilor il intrerupe si ii spune:

    "Eugen, dar cheile tale le-ai incercat?".
Intr-adevar Eugen era singurul care nu-si daduse cheile la probat. Lipsit de convingere ii intinde cheile si ... stupoare generala... usa se deschide. Odata panoul gasit siguranta este reparata in cateva minute, lumina se aprinde in sala si cursul poate incepe.

Sincer in acel moment am crezut ca fost un aranjament ceva. Trebuia sa fi fost regizata toata scena. Era aproape imposibil ca Eugen sa aiba fix aceeasi cheie. Pe fata lui insa se citeau simultan uimirea, stupefactia si nedumerirea. Era ingandurat si abia putea vorbi.

La finalul cursului Eugen a reusit sa spuna cateva cuvinte cursiv, chiar referitoare la cele intamplate: pentru el acea "intamplare" fusese foarte semnificativa, era chiar o lectie data de maestru si un semn neasteptat, extrem de concret, ca intr-o anumita situatie "cheia este la el".

Trebuie sa spun ca si pe mine m-a impresionat foarte mult acel eveniment chiar daca nu ma viza direct. Multa vreme mi-am pus intrebarea cum a fost posibil asa ceva. Cum si ce anume a facut maestrul pentru a-i putea da discipolului sau o asemenea lectie de viata, extrem de vie?

luni, 28 mai 2007

Vibraţiile acustice şi formele asociate lor

Niciun comentariu :

Cititi un articol despre Yoga si rezonanta.

Grieg

Niciun comentariu :
Ma intreb daca n-as fi trait experiente care sa ateste puterile sale paranormale, as mai fi devenit si ramas discipolul sau. Mai mult ca sigur ca da, fiindca la conferinta in care l-am ascultat, nu am simtit nimic paranormal, si totusi acela a fost punctul in care viata mea a trecut de la materialism catre Dumnezeu. Dar tot mai mult ca sigur evolutia mea spirituala ar fi fost mai lenta, mi-ar fi fost mult mai greu in momentele critice (cand nu intrezaream nicio solutie), si evolutia spirituala ar fi fost mai tensionata. Atunci cand treci prin situatii grele de viata, si cand stii ca numai un miracol te poate salva, atunci te ajuta faptul ca ai trait anterior miracole. smile.gifOricum cu mult timp inainte, mi-am lamurit interior faptul ca invataturile spirituale pe care le-am invatat de la Grieg sunt mai importante pentru mine decat puterile sale paranormale.

Poate totusi si pe altii ii va ajuta sa spun cateva din putinele intalniri intre mine si Grieg.
Pe scurt intalnirile mele cu Grieg m-au facut destul de repede sa consider ca el stie orice are nevoie, si ca ma poate ajuta cu orice am nevoie dpdv. spiritual.

Cred ca eram prin anul 2 la curs, cand am participat la o tabara la munte de 1 saptamana la inceputul lunii Mai (era prin 1993). Pe atunci nu eram asa multi la curs ca azi. Multi s-au dus in ultima zi sa discute cu Grieg, si sa-l intrebe despre diverse probleme pe care le aveau, fiindca se auzise ca in acea ultima zi Grieg facea asta. Prietenul meu cel mai bun se ducea si a insistat sa merg si eu, sa profit de ocazie si sa-l cunosc pe Grieg si sa-l intreb cum pot rezolva problemele care le am. Atunci nu aveam probleme care sa necesite asta, asa ca nu am vrut sa merg, dar in cele din urma am decis sa merg si eu si numai sa-i multumesc pentru acea vacanta care imi placuse mult, si pentru faptul ca datorita lui Yoga imi imbunatatise viata. Am ajuns la hotelul unde locuia Grieg, Grieg statea in fata usii apartamentului sau si in fata sa era o coada formata din vreo 20 de persoane. Nu cred ca a mai venit cineva dupa noi, asa ca eu si cu prietenul meu am ramas ultimii. Prietenul meu a vorbit primul(dintre noi doi) cu Grieg, fiindca el chiar avea de vorbit. Am auzit fara sa vreau ce au vorbit, fiindca mi-am permis sa stau destul de aproape de ei(mai putin de 3 metri). Ca fapt divers, am ramas uimit de faptul ca Grieg vorbea cu prietenul meu de la egal la egal ca si ton si atitudine, desi unul era maestru si celalalt discipol, si chiar si diferenta de varsta era mare, si am ramas uimit ca discutia lor a durat destul de mult, in jurul a 15 minute. Cand prietenul meu a terminat de vorbit, s-a indepartat si Grieg s-a uitat la mine intrebator pe masura ce ma apropiam de el, intrebandu-ma din priviri ce doresc. Tot din mimica fetei i-am sugerat ca nu vreau nimic de la el (am inchis scurt ochii si am clatinat din cap), in timp ce ma apropiam de el, si am intuit ca Grieg a simtit ca vreau doar sa-i multumesc, asa ca nu m-am mai obosit sa-i zic ceva prin viu grai . smile.gif M-am apropiat in tacere de el sa-l imbratisez, fiindca am vrut asta: sa-l imbratisez in timp ce am o stare de recunostinta fata de el. Si atunci s-a petrecut un fenomen miraculos pentru mine. Cand am ajuns cam la 1 metru de el, am simtit pur si simplu cum intru intr-o sfera de fericire care il inconjura pe Grieg, si pe masura ce corpul meu intra in acea sfera, acea fericire ma cuprindea si pe mine. Inchipuiti-va ca un om are o sfera de apa de 1 metru in jurul lui, care si-ar mentine prin miracol acea forma, si pe masura ce intri in acea sfera, simti cum apa iti uda gradat corpul pe masura ce patrunde in sfera, pana ajungi sa fii ud cu totul, odata intrat complet in acea sfera. Asa a fost si pentru mine, numai ca in locul apei era o stare de fericire cum nu mai simtisem niciodata pana atunci. Era o stare de fericire asemanatoare cu cea pe care ai avea-o daca ai iubi mult o femeie, i-ai marturisi dragostea, si ea ti-ar marturisi ca si ea te iubeste, si ai exploda de fericire. L-am imbratisat scurt, cu starea de recunostinta pe care mi-o propusesem si m-am departat tot fara nicio vorba. Desi ma indepartam, spre uimirea mea, starea aceea de fericire intensa ramasese nealterata. Acea stare de fericire intensa a durat vreo 3 ore, desi am fost intr-o agitatie foarte mare cu plecarea, pur si simplu nu conta ce faceam, eram intr-o stare de fericire care n-avea nimic de-a face cu exteriorul si ceea ce mi se intampla.

Cred ca asta a fost prima mea intalnire personala cu Grieg. O sa mai povestesc cateva in niste insemnari ulterioare, fara a intra in amanunte prea personale care nu au relevanta pentru altcineva.

duminică, 27 mai 2007

Traieste doar iubirea - Cere si ti se va da

Niciun comentariu :
Vizionam, împreună cu alţi colegi de la curs filmul “Iisus din Nazaret” în regia lui Zefirelli. Ca de obicei acest film m-a impresionat foarte mult. În finalul filmului am zărit în sala de spectacol un fost iubit. M-am dus la el, cu dragoste, să-l întreb ce mai face. Însă el a fost foarte rece, distant, ceea ce mi-a produs, datorită unui ataşament încă nedepăşit, o suferinţă foarte mare.

Când am început să-mi conştientizez această stare, cu toate că eram deja pe stradă, am hotărât pentru prima dată în viaţa mea să nu mai refuz această suferinţă, aşa cum făcusem până atunci, prefăcându-mă că ea nu există. Eram totodată foarte lucidă delimitând aproape la modul fizic intensitatea şi “dimensiunea" suferinţei, "locul" ei în fiinţa mea. Continuam să merg pe stradă, plângând fără oprelişti, dar strigându-L, implorându-L, în gând, pe Iisus să mă ajute să trăiesc doar iubirea. Am continuat să merg astfel cam 5-10 minute, după care am început să simt că starea mea interioară se modifică, şi că în locul suferinţei apare, în mod paradoxal, fericirea. Astfel încât în cele din urmă am ajuns să plâng, dar de data aceasta de fericire. Nu puteam să spun decât “Doamne, Îţi mulţumesc, eşti atât de bun, atât de bun,...”. La un moment dat m-am gândit să verific dacă fusese într-adevăr o alchimizare reală şi totală. Atunci m-am pus din nou, în gând, în situaţia care-mi provocase suferinţa şi am constatat cu uimire că nu mai simţeam deloc suferinţă, ci o stare de compasiune pentru fostul meu iubit şi dorinţa sinceră, plină de iubire de a-l ajuta.Conştientizam foarte clar că el pur şi simplu nu se purtase armonios (de obicei în astfel de situaţii eu mă consideram singura vinovată).

Iată deci că, cerând sincer ajutorul Lui Dumnezeu El ne ajută, uneori uluitor de repede. Starea de fericire deosebită pe care am trăit-o atunci, s-a menţinut mult timp după aceea.
D.D., zodia Balanţei, Bucureşti

Moda dietelor stranii versus alimentatia sanatoasa

Niciun comentariu :

dr. Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog

Plante ayurvedice utile pentru reechilibrarea hormonala a femeilor

Un comentariu :
Medicina traditionala indiana are o experienta de 50 de secole in baza careia ne pune la dispozitie o gama larga de remedii naturale pe baza de plante, care au efecte benefice in multe afectiuni, fara a induce insa efecte nedorite. Studiul plantelor medicinale este facut prin metode stiintifice riguroase, pe baza unor studii controlate, cu suport statistic si cu o metodologie ultramoderna. In ultimii ani, fitomedicina ayurvedica s-a axat pe flora din zona muntilor Himalaya. Produsele se bazeaza pe cumularea efectelor mai multor plante medicinale din componenta fiecarui produs, asociere care sa duca la sinergismul efectului terapeutic, efect cu instalare lenta, blanda, fara reactii adverse, dar cu tratament de lunga durata.

PLANTE MEDICINALE AYURVEDICE PENTRU SANATATEA FEMEILOR

Numeroase produse din aceasta categorie, cum este de exemplu si Shecure, sunt suplimente alimentare, remedii naturale revitalizante, destinate mentinerii echilibrului hormonal al femeilor, fiind stimulente ale functiilor glandelor mamare, prin stimularea galactogenezei, si care normalizeaza menstruatia si ovulatia. Datorita continutului in glicozizi, fitosteroli, taninuri, uleiuri volatile si aminoacizi esentiali, produsul mai sus mentionat este si hepatoprotector, stimulent digestiv si antihelmintic. Dintre plantele medicinale ayurvedice cunoscute pentru efectele asupra organismului feminin, pot fi mentionate: Asparagus racemosus (Sparanghelul), Withania somnifera, Malus sylvestris, Nardosythachys jatamansi, Cissus quadrangularis, Symplocos racemosa, Sida cordifolia, Bacopa monieri, Boerhavia diffusa, Berberis aristata, Glycyrrhiza glabra (lemnul dulce), Rubia cordifolia, Gumacacia. Toate aceste plante medicinale au efecte tonice, revitalizante, fiind recomandate si utilizate pentru mentinerea echilibrului hormonal, in unele tulburari de menstruatie si ovulatie. Unele dintre aceste plante au si actiune antibacteriana si antiinflamatorie, altele au actiune diuretica, impreuna fiind utile si in unele infectii uro-genitale, precum si in litiaza renala. Cateva din plantele enumerate vor fi prezentate mai pe larg in acest articol pentru a fi astfel mai bine cunoscute de cititori.

Asparagus racemosus, fam. Liliacee, este un arbust cu frunze mici, cu flori solitare sau fascciculate, simple sau ramificate, cu lastari tineri cu gust placut. Este o planta alimentara, raspandita in India, China, Java, Africa. Radacinile au efect diuretic, afrodisiac, laxativ, expectorant, galactogen, tonic si antispastic. Planta contine alcaloizi, protide, amidon, taninuri, mucilagii si diosgenina. Extractele din radacina determina o dezvoltare a glandelor mamare si a secretiei de estrogeni. Are actiuni benefice asupra sistemului reproductiv feminin, antispastica si antiinflamatoare.

Withania somnifera, fam. Withaniacee, este un arbust care poate ajunge la 150 cm, bogat ramificat, originar din India, regiunea Manasa. Radacinile sunt comercializate in forma de bucati lungi de 10-15cm, de culoare maron inchis, cu incretituri longitudinale si continut cremos. Planta contine alcaloizi, uleiuri eterice, mucilagii amare, care activeaza enzimele digestive, stimuland pofta de mancare. Fructele, proaspete sau uscate, au efect hepatoprotector si sunt recomandate in dispepsii, ca antiflatulent si coleretic. Uleiurile obtinute din semintele plantei contin acizi grasi nesaturati cu proprietati hipocolesterolemiante, frunzele si radacinile contin lactone (withanolide) si acizi clorogenici cu rol antioxidant. Alcaloizii sunt derivati piridinici, piperidinici si pirolidinici cu rol de stimulare a functiilor cardiorespiratorii si actiune musculotropa. Cromatografic, din extract s-au obtinut 13 componente, printre care cuscohidrina, anahidrina, tropina si pseudotropina, anaferina, trofigluat etc. dupa Farmacopeea Indiana a Plantelor, editia revizuita 2002, compozitia chimica este constituita in majoritate de constituienti ai withanolidelor.

Nardosythachys jatamansi - specie perena, cu rizom lung, lemnos, parfumat, frunze sagitate, elongate si spatulate, este raspandita in Himalaya, la altitudini intre 3.000-5.000m. Contine jatamansona, acid jatamansic, virolina si diastereomerul ei, cu actine benefica asupra sistemului nervos central. Este utilizata ca tonic amar, aperitiv, aromatic si in tratamentul convulsiilor si palpitatiilor.

Gummi acaciae - este un produs ce provine din exudatul tulpinilor unor specii de Acacia, fam. Leguminoase. Contine carbohidrati glucuronici, pentozouronici, proteine, ulei cu continut mare de acizi grasi si mucilagii, derivati taninici, polifenoli si antociani cu rol de antioxidanti ai radicalilor liberi oxigenati. Este folosita si ca excipient de comprimare natural.

Sursa: Cronica Romana

sâmbătă, 26 mai 2007

Geneza sufletului

Niciun comentariu :
Fizicianul rus Konstantin Korotkov, de la Universitatea din Sankt Petersburg, a reusit sa fotografieze sufletele unor oameni in timp ce paraseau trupurile defuncte, cu ajutorul unui aparat special bio-electrografic. Fotografiile arata oscilatii fosforescente ale campului electromagnetic al corpului, care se desprind de trup, putand ramane in preajma acestuia timp de 8 pana la 96 de ore, in cazul unor morti violente. In cartea “Calea Sufletului”, Ionel Moharta demonstreaza ca in geneza sufletului se afla TOR-ul, un inel energo - informational, forma care permite luminii sa se organizeze in materie si sa se elibereze din materie dupa moarte, printr-un vortex, cunoscut ca “podul Einstein – Rosen”, care face legatura cu alt univers al existentei.
(Adina Mutar)

Sursa: ROMANIA EXPRES mai 2007

Gura de Rai

3 comentarii :
-- In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc * Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant

In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.

In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. Conform "Mitologiei Romane", cartea lui Romulus Vulcanescu, Gura de Rai este sinonima cu "plaiul", iar autorul considera ca acestor zone mirifice li se releva caracterul sacru si prin titulatura mitropolitilor romani, denumiti "exarhi ai plaiurilor". Romulus Vulcanescu subliniaza ca in zona Gurilor de Rai s-au incuibat cu timpul Nedeiele, sarbatori populare si institutii complexe etnoculturale satesti cu implicatii mitologice.

Sabina Ispas, cercetator la Institutul de Etnografie si Folclor, considera ca termenul de "Gura de Rai" exprima o realitate simbolica a sacrului si una metaforica, in poezia populara, ca imagine artistica a atingerii armoniei absolute. Cu alte cuvinte este vorba doar despre o traditie populara, fara o baza in realitatea concreta, palpabila.

Locul in care organismul nu oboseste
Acestor date li s-a adaugat insa si o imagine fizica, concreta, a unei "Guri de Rai", un loc cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, care are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare "Terra" a fost angajat de o firma romano-franceza sa studieze o zona din Bucegi, situata in apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesata de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunitatii de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialisti din mai multe domenii, in special fizicieni si geofizicieni. Cercetarile s-au facut cu aparatura de geodetectie.

Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. "Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc", spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. "Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun", declara Dumitru Stanica.

O anomalie geomagnetica atipica
A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu "ciudatenii". Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc.

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot masura, printre altele, magnetismul Pamantului. Asa a fost depistata o anomalie magnetica atipica, pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat. "Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice care se inregistreaza intr-o forma atipica pe diagrame. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta", ne-a spus Vasile Rudan.

De la coltii dragonului la retelele malefice Hartmann
Problema zonelor geopatogene - sau a anomaliilor magnetice atipice malefice - a fost ridicata de Institutul "Terra" cu mai multi ani in urma. Un nod geopatogen inseamna un loc in care se manifesta fenomene de natura necunoscuta care sunt ostile vietii.

Trebuie mentionat insa ca existenta acestor zone "rele" este cunoscuta de societatea omeneasca de foarte mult timp.

In China antica, spre exemplu, nimeni nu avea voie sa construiasca o locuinta pana ce zona nu era testata de specialistii imperiali, oameni inzestrati cu capacitati paranormale, pentru a vedea daca subsolul are sau nu are "coltii dragonului". Daca acesti "colti" subpamanteni erau detectati de functionarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casa.

Pornind de la aceeasi idee, in perioada interbelica, o serie de experiente dintr-un orasel din Elvetia au condus la teoria "Retelelor Hartmann". Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o anumita incapere stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele invizibile. Aceiasi soareci se comportau insa normal intr-o incapere diferita. Acest tip de reactie al animalelor i-a dat de gandit si astfel a inceput sa studieze fenomenul si sa traga concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoartei terestre ascunde retele longitudinale si latitudinale malefice. Fenomenul se manifesta insa ca atare doar in nodurile de la intretaierea acestor retele.

Armata este interesata de subiect
"Descoperirea absolut intamplatoare a zonei benefice din Bucegi, "Gura de Rai" in traditie populara, vine sa rotunjeasca ceea ce stiam pana acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rand ne intareste ideea ca nimic din ceea ce avem lasat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel putin un sambure de adevar", declara Vasile Rudan.

"Ceea ce am gasit noi in Bucegi are o dispozitie geografica identica cu cea descrisa in folclor. In al doilea rand, stim acum ce si cum sa cautam. Pe diagrame, harti ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai multi ani am fost ocupati cu alte proiecte de cercetare si am suspendat investigatiile din Bucegi, dar intentionam sa reluam cercetarile si sa facem chiar o demonstratie publica. Apoi vom largi zona investigatiilor, deoarece avem semnale ca asemenea locuri deosebite se mai gasesc, cel putin in zona Masivului Retezat. Interesant este faptul ca din informatiile de pana acum rezulta ca fiecarei zone malefice trebuie sa ii corespunda, undeva in apropiere, o zona benefica, la o distanta de cel mult cateva sute de metri. Deocamdata nu vom divulga locatia exacta", spune Rudan.

Acesta mai sustine ca, pe tema cercetarii anomaliilor magnetice atipice din Romania, bune sau rele, urmeaza sa apara o carte si ca Ministerul Apararii se arata foarte interesat de acest domeniu. Cercetatorii de la Institutul "Terra" spera sa se realizeze, cu concursul Armatei, o harta a Romaniei care sa puna in evidenta aceste zone iesite din comun.

Proiectul Constiintei Globale
In ideea existentei unor legaturi de natura spirituala foarte putin cunoscuta intre om si Pamant se inscrie si proiectul Constiintei Globale. Proiectul Constiintei Globale a luat fiinta in anul 1998, fiind instalate, cu o dispersie mondiala, echipamente electronice interconectate in retea, cu centrul la Princeton, SUA. Reteaua de generatoare aleatorii arata aparitia unor anomalii in functionare in timpul unor evenimente ce afecteaza milioane de persoane. In general, aceasta constiinta globala a omenirii comunica cu Terra. Planeta anunta din timp orice catastrofa care urmeaza sa se produca. Acest comportament nu poate fi atribuit fizicii clasice. Pana in prezent, au fost amplasate 65 de generatoare numerice aleatoare in intreaga lume.

Anticiparea evenimentelor
Cercetatorii au observat ca in timpul unor evenimente la nivel global, diagramele sunt deviate de la pozitia normala, iar schimbarile apar uneori chiar inainte de producerea evenimentelor. In cazul cutremurului si valurilor uriase din Asia, in 2005, deviatiile au fost anticipate cu peste 20 de ore inaintea producerii tragicului eveniment. "Initiatorii proiectului spun ca este prematur sa se discute despre o aplicatie practica a acestui fenomen. Chiar daca se stie ca ceva grav se va intampla, nu se stie ce anume se va intampla, unde si cand. Probabil ca dupa ce vor fi instalate mai multe sisteme, in jur de 100, se va putea identifica si zona expusa. Vom analiza toate inregistrarile, pentru a vedea cum s-a propagat unda emotionala", a spus Adrian Patrut, cel care supravegheaza singura unitate de acest fel din Romania.

Potrivit cercetatorului clujean, acest fenomen este recunoscut de peste 40 de ani, dar acum s-a incercat verificarea acestei teorii la o scara mai mare, cu mai multe persoane. Ideea a fost verificata pe teritoriul SUA, iar din 1998, prin proiectul psihologului Roger Nelson, s-a trecut la montarea de echipamente pe toate continentele. In prezent, proiectul este coordonat la Centrul PCG, desprins din Universitatea din Princeton. "Este clar ca lumea fizicii si cea a spiritului uman sunt legate, aceste experimente o dovedesc, dar inca nu putem sti cum se intampla aceasta", a mai spus Adrain Patrut.

Zonele geopatogene genereaza cancer
In Romania, aceste lucruri se studiaza inca de la sfarsitul anilor '80, adica de peste 20 de ani. Experientele romanesti au condus catre ideea ca zonele geopatogene sunt reale, focarele geopatogene emit radiatii de alta natura decat cele cunoscute, daunatoare organismelor vii, dar ca aceste focare nu sunt constituite in nodurile retelelor Hartmann, adica nu au o dispunere geometrica, regulata in structura scoartei. In urma experientelor din Romania, s-a tras concluzia ca un om care locuieste intr-o asemenea zona timp de zece luni este predispus, in faza incipienta, la insomnie, apoi apare starea de greata, cefaleea, disfunctii ale muschilor inimii, puls aritmic, fibrilatie, contractii musculare dese si intense. In ultima faza apare cancerul. Chirurgul Nicolae Constantinescu a identificat chiar familii intregi bolnave de cancer, ale caror locuinte au fost construite pe asemenea locuri geopatogene.
I. GOLEA

Sursa: Ziua

vineri, 25 mai 2007

Mircea Eliade si erotismul spiritual

Niciun comentariu :
Fragment din "Nunta in cer":

"Setea trupurilor noastre a fost greu de stins atunci. Parca nu mai era imbratisare contopirea aceea din urma, cand cu adevarat se topeau contururile, disparea carnea, ne uitam respiratia, mistuiti amandoi de o singura – insangerata si nesatioasa – gura. De mai multe ori am nadajduit ca la capatul rapirii aceleia vom intalni, impreuna, moartea. N-am stiut ca poate fi atat de ispititoare moartea, atat de calda – voluptate fara spasm, beatitudine fara strigare. In putinele clipe de luciditate, cand ma trezeam, imi dadeam seama ca ursita nu-mi alesese numai un anumit suflet pe care trebuia sa-l iubesc, ci alesese si un anumit trup, pe care numai patima mea il putea frange. Toate cunoasterile trupesti de pana atunci mi s-au parut un simplu si nevinovat joc, o gratuita voluptate. Ileana se nascuse numai si numai pentru mine.
Am avut atunci revelatia adevaratului inteles al strigatului : a mea - al meu !
Posesiunea, cat ar fi ea de perfecta, nu inseamna aproape nimic. Cel care a spus: amorul e o chestiune de epiderma se referea, fara indoiala, la aceste cunoasteri inferioare ale trupului, la faptul ca o posesiune e posibila numai in anumite conditiuni fizice si pentru anumite exemplare umane. Dar trupul poate revela mai mult. Dincolo de voluptate, dincolo de rut, este cu putinta o regasire desavarsita in imbratisare, ca si cum ai cuprinde – pentru intaia oara – o alta parte din tine, care te „incheie”, te completeaza, revelandu-ti alta experienta a lumii, imbogatita cu alte, noi dimensiuni.. ...
Pentru ca revelatia unirii desavarsite aceasta e: te regasesti pe tine in clipa cand te pierzi. Dar nu-ti regasesti experienta ta cotidiana, profilul tau spiritual, asa cum se deseneaza in lumina tare a zilei, ci te simti fiinta desavarsita, totala, libera. Este straniu ca ultimele nuante ale pronumelui posesiv au disparut in clipa cand trupul pe care-l cunosteam mi se descoperea ca fiind al meu; ca Ileana aceasta, rapita de marea taina a nuntii, trupul acesta, luminat de un singur zambet umed, este al meu. Si totusi, cat de vaga formula aceasta : al meu, a mea!... De fapt, cunoasterea desavarsita a trupului Ilenei nu-mi revela ceva pe care il posedam, ceva care imi apartinea, ci imi revela propria mea fiinta, faptura mea minunata, perfecta, libera.
In clipele acelea fulgerate, un mare Om – cosmic si viu – crestea din taina si cu trupul Ilenei. Si cu toate acestea cat de prost ma exprim, cat e de greu sa marturisesc precis intalnirea! Vorbesc mereu de trupul Ilenei, ca si cand l-as fi simtit, intreg, ca si cum as mai fi fost constient ca-l strang in brate, infometat. Dar simturile mele erau atunci altele; nu mai cuprindeau volume si linii, nu mai receptionau senzatii si emotii, ci parca toate se topisera impreuna, intr-o singura inima de foc, si, cazut din raptul acela suprem, nu mai intuiam decat o „prezenta”, din care nu ma puteam smulge... Cat de luminoasa imi aparea atunci moartea!... Simteam ca suntem foarte aproape de ea, iar faptura aceea cosmica si libera, nascuta din imbratisare, este, ea insasi, „moartea noastra”; si ea nu poate fiinta decat printr-o totala abandonare a carnii, printr-o definitiva iesire din noi...
De ce n-aveam curajul sa ramanem pentru totdeauna impreuna, legati intr-un singur trup cosmic? Nu ma gandisem pana atunci la supravietuirea sufletului, socotindu-ma apt numai pentru realitati concrete. Dar am stiut de atunci ca nici un om n-ar putea supravietui asa cum este, rupt in doua, singur. Viata are sfarsit aici, pe pamant, pentru ca e fracturata, despicata in miriade de fragmente. Dar cel care a cunoscut, ca mine, desavarsita integrare, unirea aceea de neinteles pentru experienta si mintea omeneasca, stie ca de la un anumit nivel viata nu mai are sfarsit, ca omul moare pentru ca e singur, e despartit, despicat in doua, dar ca printr-o mare imbratisare se regaseste pe sine intr-o fiinta cosmica, autonoma si eterna... „

Clubul Roman de Presa - Cum sa transformi solidaritatea jurnalistica intr-un instrument de manipulare

Niciun comentariu :
Recentul scandal in care a fost implicat Clubul Roman de Presa ne releva adevarata fata a acestui organism ce reuneste patronii institutiilor de media. Devenit un fel de loja masonica, acest "club", in frunte cu "ilustrul" Cristian Tudor Popescu, judeca situatiile cercetate cu un partizanat evident, aplica duble standarde, este suspect de imobil in anumite situatii si extrem de virulent in altele.

Acest Cristian Tudor Popescu, cel care il acuza pe presedinte de violenta, discriminare si lipsa de bun simt, uita ca este posesorul unui limbaj la fel de colorat si violent. El scria intr-un articol despre Traian Basescu, in ziarul Gandul:
O convulsie de voma m-a strabatut la auzul acestor cuvinte cu care Traian Basescu a inceput sa-si inghita flegma demisiei in 5 minute aruncata pe sticla televizorului. (…) Din acest moment, nu mai dau doi bani pe nimic din ce spune acest individ, care, pentru mine, a incetat sa fie om. (…) Cu cat Traian Basescu e mai apocaliptic, mesianic, cabotin si strident cu atat cred ca ajunge sa conteze tot mai putin, presedinte sau nu, in viitorul acestei tari.”
Pe C.T. Popescu nimeni nu l-a sanctionat sau macar avertizat pentru limbajul folosit.

Dan Voiculescu, patronul Andreei Pana si al televiziunilor Antena 1 si Antena 3, care fac parte din Clubul Roman de Presa, isi permite, cu ocazia unui interviu cu Monica Macovei la Antena 3, sa intervina telefonic si sa o insulte sub ochii permisivi si lingusitori ai Gabrielei Vranceanu Firea. Clubul Roman de Presa nu a intervenit nici in acest caz.

Sa mai amintim aici modul insultator in care yoghinii au fost categoristi in mod obsesiv in presa: "sectanti", "bautori de urina", "practicanti de sex deviant" sau de "sex in grup", "creiere spalate", "sclavi", fara ca acest Club Roman de Presa sa schiteze macar vreun gest de aparare a valorilor jurnalismului de calitate si fara sa raspunda la multimea de sesizari pe care MISA i le-a inaintat.

E adevarat ca in acest caz , al jurnalistei Andreea Pana, CRP a vrut sa-si apere chipurile unul din membrii breslei jurnalistice. Insa astfel "Clubul" face o discriminare intre ziaristi si oameni de rand. De ce ar avea un ziarist prioritate fata de un om oarecare, jignit si nedreptatit de presa, in fata Clubului Roman de Presa? Sau fata de o multime de yoghini discriminati?

De-a lungul timpului au fost multiple cazuri in care CRP a dovedit ca nu este o instanta ce poate sa impuna deontologia jurnalistica si o conduita impartiala. Cazul "Pasarica" repetat obsesiv si dus pana la extrem, a ajuns sa se intoarca impotriva celor care l-au provocat: Andreea Pana, cea care trebuia sa fie aparata de discriminarea presedintelui, a sfarsit prin a ajunge victima presei si va ramane in memoria publica drept "pasarica" si "tiganca imputita", iar Clubul Roman de Presa si-a revelat, in ochii opiniei publice, adevaratele interese pentru manipulare mediatica si politica.
Romania are nevoie de o curatire morala atat in lumea politica cat si in mass media. Sa speram ca acest caz va demara o serie de dezbateri clarificatoare.

Trezirea sufletului - O sfera de lumina, fericire si iubire

Niciun comentariu :
Participam la o exemplificare telepatică făcută de Grieg, având ca subiect trezirea sufletului.
Eram în sala de curs, meditaţia începuse, iar eu nu simţeam ceva deosebit. Atunci am avut inspiraţia de a realiza măcar ceea ce puteam şi anume să urmăresc să mă abandonez lui Dumnezeu. Am făcut aceasta într-un mod oarecum tehnicist: mi-am relaxat treptat întregul corp fizic şi apoi am adoptat o atitudine interioară de dăruire a acestuia lui Dumnezeu. Apoi am trecut la sesizarea trăirilor psihice, pe care le aveam în acele momente şi pe fiecare, succesiv, le dăruiam Divinului. Au urmat apoi gândurile pe care, de asemeni, le abandonam în braţele Creatorului imediat ce ele îmi apăreau în minte. În final, am realizat un ultim gest de abandon, spunând: “Şi acum îmi abandonez şi ultima fărâmă de ego”. Instantaneu, după terminarea acestei rostiri interioare orice legătură cu planul fizic s-a întrerupt, în termeni yoghini am realizat o stare perfectă de PRATYAHARA. Mai exact: simţurile nu-mi mai aduceau nici un fel de informaţii din lumea exterioară (nu auzeam, nu vedeam, nu miroseam, nu percepeam nici un gust şi nu aveam nici o senzaţie tactilă). Dar cel mai important aspect care s-a petrecut atunci a fost modificarea completă a percepţiei asupra propriei fiinţe: eram o sferă ce emana unde de lumină, concentrice care se extindeau în jur, rămânând totodată conştientă de faptul că mă aflam în sala de curs şi meditam. Mă vedeam din exterior, sfera de lumină fiind cumva în faţa mea, spre dreapta. Nu aş fi crezut vreodată că dacă mă voi uita la o sferă, fie ea şi de lumină, voi fi atât de extaziată, neputând atunci să definesc uimirea şi fericirea mea, decât prin cuvintele: “Ce frumoasă sunt...”
Simţeam atunci cum revărs, prin acele unde de lumină, fericire şi iubire către toţi cei din jur.
D.D., zodia Balanţei

Terapia cu ajutorul animalelor

Niciun comentariu :
Nu de puţine ori s-a demonstrat că animalele au efecte surprinzătoare asupra stării de sănătate a omului. Se cunosc cazuri când câinii au anticipat apariţia unei crize de epilepsie, delfinii pot comunica cu copiii autişti, călăria ajută la detensionare şi la refacerea cu uşurinţă a echilibrului psihic, etc.

Un animal de companie ne poate oferi un impuls pentru a percepe realitatea într-un mod mai optimist. Mai multe studii au arătat că persoanele care sufereau de depresie au devenit mult mai interactive şi optimiste după ce au petrecut o perioadă în compania unor câini şi pisici. Cercetările au arătat că cei care manifestă o afecţiune faţă de câini dau dovadă de aceeaşi afecţiune faţă de semeni. Animalele, mai ales câinii, ajută foarte mult la dezvoltarea din punct de vedere emoţional şi social al copiilor.

Terapia cu ajutorul delfinilor a fost cercetată şi aplicată, de medicul David Nathnson. Acesta a demonstrat că delfinii pot ajuta persoanele cu probleme majore - autismul, sindromul Down, probleme severe de auz, afecţiuni ale coloanei vertebrale, etc.

Programele sunt proiectate pentru a oferi un mediu emoţional terapeutic celor care suferă de diferite boli sau întâmpină probleme emoţionale. Delfinii implicaţi în aceste programe permit o acceptare necondiţionată a fiecărei persoane. Compania pisicilor ajută la scăderea presiunii arteriale şi diminuează semnificativ stările de anxietate şi depresie.

Hipioterapia este recomandată mai ales copiilor cu probleme motorii cerebrale şi pentru cei care suferă de scleroză în plăci. Calul poate fi folosit ca un mediator care permite urmărirea unor obiective precise la nivel psihomotor (schemă corporală, spaţiu, coordonare...), la nivel psihic (relaxare, încredere în sine...), la nivel cognitiv şi la nivel social. Pentru a reţine atenţia anumitor copii hiperactivi se utilizează trapul, deoarece o anumită doză de mişcare îi face să-şi menţină atenţia concentrată mai mult timp.

Terapia cu ajutorul animalelor implică şi dezvoltă elemente sociale şi emoţionale cum sunt, interacţiunea cu o fiinţă vie, asumarea responsabilităţii, dezvoltarea încrederii, capacitatea de adaptare ş.a.m.d.
( M.I.)

Sursa: Atac - 16 Mai 2007

joi, 24 mai 2007

Demontarea unor minciuni si manipulari despre MISA - 3

Niciun comentariu :
"Cursurile MISA sunt copiate din alte surse, asadar Gregorian Bivolaru nu a facut nimic original, ceea ce arunca o umbra asupra realizarilor spirituale."

Raspuns:
Este adevarat ca la baza cursurilor MISA stau numeroase surse de informare, dar acest lucru nu scade din eficacitatea lor spirituala. Pe de alta parte raspunsurile pe care Gregorian Bivolaru le da miilor de cursanti in ceea ce priveste problemele particulare ale noastre, evident ca nu sunt copiate dintr-o alta sursa, pentru ca desigur nu exista o carte care sa trateze viata lui Aurel sau a altcuiva. Ca urmare Gregorian Bivolaru a reusit fara indoiala ceva original: sa ne transforme in bine pe noi, miile de discipoli ai sai, si sa ne ofere ajutorul si ghidarea sa in problemele particulare ale vietilor noastre.

Deasemenea trebuie spus ca a fost facuta o uriasa munca de sinteza pentru a pune la dispozitia noastra o cantitate atat de mare de informatii spirituale care pot fi puse in practica. Si evident nu e vorba doar de copy+paste, fiindca adeseori texte pur teoretice initial au fost prezentate impreuna cu aplicatii practice care pot interesa omul modern.

"Cursantii MISA consuma droguri (heroina, LSD samd.)"

Raspuns:
La raziile simultane extrem de dure care au facute asupra multor ashramuri nu s-a gasit nici o urma a nici unui drog. Niciodata niciun yoghin de la MISA nu a fost inculpat sau pus sub urmarire penala pentru consum de droguri. Nici macar unul, desi uscaturi se gasec peste tot.
Pe de alta parte, orice om inteligent isi poate pune intrebarea simpla: "cum e posibil ca yoghinii MISA sa consume droguri, cand noi nu fumam si nu consumam nici macar cafea?".
Ce interes am avea noi sa consumam droguri, cand urmarim tocmai o cat mai mare stare de libertate interioara? De ce am deveni sclavii drogurilor, cand noi ne ferim de stimulente mult mai usoare(cafea, alcool, tutun) tocmai fiindca creaza dependenta?

Deasemenea dupa raziile din Martie 2004 o gramada de oameni din ashramurile perchezitionate si-au facut la IML control de genul celui anti-doping(axat pe consumul de droguri), si la absolut toti rezultatul a fost negativ.

Otrava noastra cea de toate zilele: Aditivii alimentari

Niciun comentariu :
Interviu cu dr. MARIA CHIRILA

„Vinovatii se afla „sus” si ar trebui trasi la raspundere”
„O crima la nivel international”

- Aditivii alimentari ocupa un loc de frunte pe lista neagra a dusmanilor sanatatii. Ce ar trebui sa stim despre ei?
- Prezenta aditivilor in alimentele de pe pietele romanesti reprezinta o adevarata crima la nivel national si ar trebui sa reactioneze toti cei care isi dau seama de asta, pana cand nu este prea tarziu. Sa luam de exemplu painea, despre care revista dumneavoastra a scris de curand. Se stie ca folosirea fainii albe, care prin procesul de macinare a graului isi pierde toate substantele nutritive, duce la o saracire a painii in vitamine, minerale si fibre. Dar asta este nimic pe langa aditivii folositi la prepararea ei. Sa luam numai cativa din asa-numitii „afanatori”, substante sau combinatii de substante care elibereaza gaze ce contribuie la cresterea volumului aluatului:

E-327 (lactatul de calciu) - poate provoca dereglari gastrointestinale, in special la copii;
E-341(fosfat dicalcic), sare minerala intalnita in roci si oase, produce tulburari digestive;
E-554 (aluminosilicat de sodiu), provoaca dismorfisme placentare in timpul sarcinii;
E-541 (fosfat de aluminiu si sodiu bazic si acid) este interzis in unele tari, dar este admis in Romania;
E 110 (galben sunset FCF) se foloseste in panificatie si patiserie, la prepararea inghetatelor etc. si provoaca urticarie, tumori renale, indigestii, anorexie; s-a dovedit cancerigen in unele experiente pe animale; este interzis in unele tari, dar permis, din nefericire, in Romania;
E 432 (polisorbat 20) este folosit in produse finite de patiserie; interzis in unele tari, admis in Romania;
E 282 (propionat de calciu), folosit in panificatie si patiserie; provoaca eruptii cutanate si migrene.

- In calitatea dvs. de medic, va confruntati cu aceste simptome in mod direct. Puteti confirma nocivitatea aditivilor?
- Painea alba aditivata creste incidenta cancerului de tub digestiv (in special colon si rect), provoaca un dezechilibru plastic/energetic, adica induce o saracire in substante plastice (minerale, fosfolipide, aminoacizi, fibre) si creste aportul de calorii prin continutul excesiv in amidon. Persoanele care consuma paine alba sufera des de constipatie, dismicrobisme intestinale, au colonul iritabil si fac adesea colite de fermentatie. Painea alba este un factor care favorizeaza agravarea diabetului zaharat si creste incidenta alergiilor de origine alimentara prin aditivii pe care ii contine.

„Orice suplimentare cu fier induce periculos cresterea incidentei cancerelor”
- Recent, Guvernul Romaniei a obligat procesatorii din panificatie sa adauge fier in paine. Cum comentati?
- Avem aici inca un adevarat atentat la sanatatea publica. Numeroase studii publicate in tratatele clasice si in revistele de specialitate (accesibile inclusiv pe internet) demonstreaza efectele periculoase ale acestei practici. Este o iluzie sa-si inchipuie cineva ca o alimentatie gresita (saracacioasa), specifica majoritatii populatiei noastre, se poate rezolva doar adaugand fier in paine. Pe de alta parte, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca fierul este un substrat nutritiv pentru celula neoplazica (canceroasa), deci orice suplimentare cu fier induce periculos cresterea incidentei cancerelor printre consumatori. Boala Alzheimer este corelata cu cresterea fierului in sange. O serie de boli se agraveaza: hemocromatoza, anemiile hemolitice, hemofiliile, retinopatiile, insuficienta cardiaca.

„Sarea iodata - un fel de experiment de tip Auschwitz”
- Sa mai alegem un aliment compromis de pe raftul camarii: sarea, un alt exemplu de folosire irationala a aditivilor alimentari...
- Da, mai ales sarea alba extrafina, iodata pe deasupra, tot in urma unei hotarari de guvern. Sarea din bucatele noastre zilnice. Pentru o scurta informare, sarea este tratata cu urmatorii aditivi:
E 535, adica ferocianura de sodiu, ca antiagregant;
E536, ferocianura de potasiu, un aditiv interzis in Anglia, dar admis in Romania. Sarea astfel aditivata contine de 30 de ori mai putin magneziu decat sarea integrala. Pe de alta parte, sarea extrafina este mai bogata in sodiu, exact elementul implicat in decompensarea insuficientei cardiace. Consecintele folosirii sarii extrafine sunt dramatice:
- cresterea incidentei bolii cardiace ischemice, datorita deficientei de magneziu;
- accelerarea proceselor de ateroscleroza si decompensari ale insuficientei cardiace prin aportul de sodiu;
- toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.
In acest timp, iodarea universala a sarii determina efecte adverse grave:
- hipertiroidie indusa in populatia cu functie normala;
- agravarea unei hipertiroidii preexistente;
- cresterea ratei cancerului tiroidian;
- cresterea volumului glandei tiroide.
- afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei;
- cresterea incidentei bolilor alergice (inclusiv a socului anafilactic la iod - boala cu un procent inalt de mortalitate);
- hipotiroidie fetala, indusa in viata intrauterina la femeile care consuma sare iodata.

Merita mentionat si faptul ca iodarea universala a sarii nu se justifica, deoarece numarul de hipotiroidii este mic in Romania (cifrele oficiale oscileaza in jurul valorii de 12.000 cazuri). Consider, deci, ca a acorda intregii populatii a tarii numai un singur sortiment de sare - iodata - este un fel de experiment de tip Auschwitz.
La fel si in situatia zaharului rafinat, care este cancerigen si, dupa ultimele cercetari, este vinovat de afectiunile articulare.

„Guma de mestecat - boli alergice si retard intelectual”
- Ce se intampla cu produsele destinate copiilor?
- Toate dulciurile au aditivi nerecomandati copiilor, folositi ca indulcitori sau coloranti. Sa luam ca exemplu guma de mestecat - un produs de succes, printre tineri mai ales. Guma de mestecat este un „aliment” aproape in intregime artificial; numai guma (care de fapt nu se consuma), provine din cauciuc natural, in rest, toate ingredientele (in numar de 11-15) sunt de sinteza. Iata-le:
E 951 (aspartam) - este considerat de majoritatea cercetatorilor unul din cele mai toxice E-uri. Este interzis in unele tari, este admis in Romania. „Department of Health and Human Services” raporteaza, in 1994, circa 70 de simptome diferite provocate de aspartam (indulcitor): migrene, spasme musculare, eruptii cutanate, tahicardie, lentoare psihica, insomnie, scaderea memoriei etc.
E 954 (zaharina) - a fost fabricata pornindu-se de la toluen; numeroase studii pe animale demonstreaza efectul cancerigen al acesteia;
E 210 (acid benzoic) - provoaca hiperactivitate la copii, crize de astm bronsic, alergii.
E 133 (albastru de briliant) - provoaca puternice reactii alergice.
Folosirea in exces a gumei de mestecat stimuleaza secretiile digestive (creste aciditatea, activitatea clorohidropeptica) si daca acestea nu sunt tamponate de alimente, se ajunge la gastrite hiperacide si ulcer. De asemenea, E-urile din guma cresc incidenta bolilor alergice, a tumorilor cerebrale, chiar a retardului intelectual. Sunt de acord cu guma naturala de mestecat, asa cum o folosesc chinezii si alte popoare orientale, o guma bogata in uleiuri esentiale de eucalipt, care are efect dezinfectant asupra cavitatii bucale, dar nu cu guma comercializata la noi.

„Cea mai grava situatie in cazul copiilor o reprezinta laptele praf”
Dar cea mai grava situatie, in cazul copiilor, este aceea a laptelui praf. Transformarea laptelui integral, natural, in lapte praf, duce la o saracire masiva in principii nutritive. De aceea, producatorii de lapte praf incearca sa-l „reimbogateasca”, inclusiv cu aditivi:
E 555 (silicat de aluminiu si potasiu) - studiile il implica in declansarea si agravarea bolii Alzheimer; este admis in Romania, interzis in alte tari;
sulfat de cupru (piatra vanata cu care se stropeste vita de vie).
Sunt mii de cazuri de copii bolnavi care umbla de la un spital la altul, cu boli alergice grave, de la simple alergii cutanate, pana la Edemul Quinque sau chiar soc anafilactic. S-a dovedit ca, de fapt, copiii nu mai fac alergii la un anume aliment, ci la substantele chimice cu care este „imbogatit” alimentul respectiv, adica la substantele chimice de sinteza din alimente.

„Codul nostru genetic are inregistrate doar alimentele naturale”
- Situatia descrisa de dumneavoastra pare dramatica. Ce ne ramane de facut?
- Oamenii trebuie sa stie ca organismul nostru functioneaza ca un computer perfect si ca avem in memoria lui codul genetic cu care ne-am nascut, cu care ne-a lasat Dumnezeu. Acest cod genetic are inregistrate doar alimentele naturale. El recunoaste, de exemplu, sucul de lamaie si vitamina C, dar nu accepta vitamina C de sinteza, artificiala, cu care sunt imbogatite asa-numitele sucuri racoritoare. Din observatiile mele, peste 200 de substante chimice straine codului nostru genetic intra zilnic in corpul nostru. Este foarte periculos sa aduc in organism nucleotide straine corpului meu (vitaminele de sinteza - B6, PP, A, calciul, sulfatul de cupru, iodura de potasiu, acidul folic si altele) pentru ca asa declansez anticorpi, antinuclei, anticelule si apar bolile imune, autoimune si cancerele. Solutia este intoarcerea la natura, la hrana naturala, neimbogatita chimic.

„Cel mai criminal aliment este carnea de pasare”
- Este foarte greu, mai ales pentru oraseni, sa manance numai alimente naturale. Dati-ne totusi cateva sfaturi pentru o dieta echilibrata, mai putin nociva. Ce sa mancam?
- In primul rand, trebuie scoase din alimentatie toate aceste alimente-otravuri de care am vorbit, apoi facuta o selectie foarte severa a alimentelor bune. Cel mai criminal aliment este carnea de pasare, atat de recomandata in toate dietele. Si asta, pentru ca in fermele noastre, pasarile sunt hranite cu concentrate, proteine degradate, antibiotice si hormoni. (Nu intra in aceasta categorie pasarile crescute cu graunte de cereale.)
Este foarte bun pestele proaspat, pestele salbatic, nu acela din crescatorii si nu congelat. Este foarte buna carnea de berbecut si carnea de vita, cu observatia sa fie vita crescuta la noi, in Romania, nu importata. Cea mai buna paine este aceea facuta in casa, cu faina de la tarani, care n-a fost „imbogatita” cu cancerigenul fier si cu alti aditivi si afanatori. In loc de ardei, rosii, castraveti de sera, toate periculoase pentru ca sunt tratate chimic, avem mai ales acum, primavara, leurda, untisorul, stevia, urzicile si papadia, care nu numai ca ne hranesc, dar ne si curata corpul de toxine. Branzeturile si lactatele trebuie cumparate de la tarani sau de la producatori ecologici care hranesc natural animalele, nu cu concentrate. Atentie si la fructele si legumele modificate genetic. Acestea afecteaza imunitatea si induc boli grave, cum ar fi cancerul. Toti se agita acum in ceea ce priveste soia modificata genetic. Vinovati sunt cei care au permis aducerea in tara a acestor seminte. Cine sunt ei? Cine a aprobat cultivarea ei? Acestia ar trebui sa plateasca. Eu cred ca taranul simplu n-a avut de unde sa stie de asta. Vinovatii se afla in ministere si ar trebui trasi la raspundere. Guvernantii ar trebui convinsi sa puna mai presus de interesele economice, sanatatea populatiei.
OTILIA TEPOSU

Sursa: Formula As

Muzica ne scapă de dureri

Niciun comentariu :
Terapia prin muzică, cunoscută şi sub numele de meloterapie, este o metodă străveche de tratament. Ea urmăreşte eliminarea unor afecţiuni organice sau cognitive prin stimularea bolnavilor cu ajutorul sunetelor. Printre beneficiarii acestei metode, se află copiii cu nevoi speciale şi cu dificultăţi de concentrare şi învăţare, bolnavii de Alzheimer, dependenţii de droguri, bolnavii cu afecţiuni cerebrale, cei cu dureri acute sau cronice, inclusiv femeile însărcinate. Astfel, muzica este folosită ca un factor motivator, ajutându-i în special pe cei mici să dezvolte abilităţi cognitive, comunicaţionale, de socializare sau motorii.

"Meloterapia provine de la o practică mai veche, cu origini în Orient: terapia prin sunete. Aceasta joacă rolul de a asigura o frecvenţă ajutătoare pentru structura organului afectat, complexul de sunete tratând mai multe afecţiuni sau organe. Singulară, această terapie nu este de ajuns, ea venind ca adjuvant al terapiilor convenţionale", ne-a explicat Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză. "Terapia prin muzică este folosită în prezent cu succes în Beijing, în tratarea tumorilor canceroase. Rezultatele sunt cu adevărat spectaculoase, înregistrându-se o regresie a tumorii cu aproximativ 50 la sută", a susţinut acesta.
(Magda Şerban)

Sursa: ADEVARUL 16 mai 2007

De ce yoghinilor le pasa?

Niciun comentariu :
S-au facut uneori auzite opinii de genul: "De ce nu se ocupa yoghinii astia numai de yoga si de ce se baga in politica. Ce tot au cu masonii? Sa-si vada de nemurirea sufletului."

Daca tipul acesta de intrebari v-au trecut prin cap atunci iata cateva raspunsuri:
In primul rand, yoghinii sunt si ei cetateni ai Romaniei, deci au aceleasi drepturi si responsabilitati ca orice alt cetatean roman, de a-si spune opinia si de a interveni in viata "cetatii".

Apoi, putem spune ca yoghinii au capatat oaresce experienta "in relatia" cu autoritatile si mass media cu ocazia campaniei de abuzuri din martie 2004 si in perioada care a urmat. Din aceasta confruntare yoghinii si MISA pot spune ca au iesit invingatori fie si numai pentru ca au reusit, prin obtinerea azilului in Suedia de catre Gregorian Bivolaru, sa ingenuncheze abuzivul stat roman. Pe baza acestei experiente, astazi, ei pot spune CA STIU cum se realizeaza manipularea opiniei publice, ca stiu pentru ce si de catre cine sunt coordonate campaniile de manipulare din media si cum sunt sincronizate ele cu abuzuri ale autoritatilor.

In acelasi timp datorita preocuparilor lor pentru spiritualitate si implicit pentru pastrarea unei sanatati atat corporale cat si mentale, yoghinii au constientizat faptul ca societatea actuala a devenit uneori profund nociva pentru oameni, natura, plante, alte organisme vii si chiar pentru intrega planeta, datorita modului perfid si lipsit de constiinta in care este "directionata" de catre corporatii si politicieni avizi de castig si putere.

In consecinta yoghinii pot folosi aceasta experienta si o pot impartasi tuturor. Ei pot sa dezvaluie asa cum au facut-o recent, dedesubturi murdare din politica, doar urmarind si punand cap la cap articole din presa. Ei pot sa dezvaluie modul in care presa a manipulat intr-un mod concertat opinia publica, pot si chiar trebuie sa reactioneze public chiar atunci cand sunt incalcate drepturile altor categorii de cetateni. Yoghinii au fost extrem de nedreptatiti si stiu cum cineva se simte atunci cand autoritatile il calca in picioare si nimeni nu-i ia apararea.

De aceea noua ne pasa de ceea ce se intampla in jur! Pentru ca nu mai dorim sa se intample nimanui ceea ce am patit noi in 2004 si pe parcursul celor 17 ani scursi de la revolutie! Vom reactiona ori de cate ori va fi nevoie impotriva nedreptatii, minciunii, falsitatii si manipularii.

Un om nu este cu adevarat om si nici nu este pe deplin spiritual daca nu este si altruist.

miercuri, 23 mai 2007

Demontarea unor minciuni si manipulari despre MISA - 2

Niciun comentariu :
Acuzatiile de care Aurel aminteste in prima parte sunt dintre cele ce au aparut in primii ani de dupa revolutie si se poate spune ca sunt cele mai mici manipulari de care yoghinii au avut parte.

As putea adauga la primul punct ceea ce spune extrem de inspirat Angela Mayer in filmul de prezentare MISA de la primul congres de YOGA: Yoga nu este nici hindusa nici budista, este o stiinta universala, la fel cum nu putem spune ca legea gravitatiei apartine englezilor pentru ca a fost descoperita de Newton, iar legea relativitatii a lui Einstein, nu apartine evreilor, etc.

In ceea ce priveste relatia dintre Yoga si crestinism, lucrurile devin destul de clare daca spunem ca anumite tehnici yoghine seamana ca doua picaturi de apa cu cele din crestinismul isihast. Desigur isihasmul, asemenea Yogai, nu este intotdeauna acceptat de catre oficialii bisericii.

Despre impactul pe care Yoga l-a avut asupra credintei mele si a modului in care a produs transformari in crestinul din mine, voi relata probabil intr-un articol viitor. Pentru inceput voi spune doar ca inainte de a incepe sa practic Yoga credinta mea se marginea, asa cum invatasem de la cei din jur, la un nivel de superstitie si formal, fara vreo traire interioara, doar printr-un respect al memoriei celor morti si cu ganduri bune pentru cei vii, si ca nu citisem deloc Biblia. Pentru mine curiozitatea de a explora cu adevarat crestinismul a aparut abia dupa primele experiente yoghine.

Demontarea unor minciuni si manipulari despre MISA

Niciun comentariu :
O sa scriu cateva posturi in care o sa demontez minciuni si manipulari despre MISA. Voi cauta ca stilul sa fie cat mai clar, voi mentiona la inceput acuzatia, si apoi va urma punctul meu de vedere.

1. "Yoga nu are eficienta decat in Orient (si nu si in Occident), din cauza diferentelor de cultura si traditie, asadar un om care practica Yoga la cursurile MISA din Romania nu are cum sa obtina rezultate valoroase."

Raspuns:
Eu si numerosi prieteni ai mei am obtinut rezultate spirituale valoroase practicand Yoga in cadrul MISA, rezultate care sunt apreciate si de cei din jurul meu, asadar nu pot fi rodul auto-sugestiei. Cine doreste sa se convinga va practica, si va vedea rezultatele pe propria piele.

Chiar si la o abordare logica, este evident ca posturile fizice, exercitiile de concentrare, de relaxare, de purificare samd. au efecte care tin(depind) de structura fiintei umane, care este aceeasi la toti oamenii.

2. "Yoga intra in contradictie cu crestinismul."
Raspuns:
Este adevarat ca multi dintre cei aflati la conducerea BOR nu sunt de acord cu Yoga, dar ei nu se inteleg nici macar cu Biserica Catolica, asa ca acest lucru nu e de mirare.

Practicand Yoga la modul autentic, cel care vrea sa experimenteze va vedea ca devine mai bun, mai altruist, si ca se va apropia cu mai mare usurinta de Dumnezeu si de realitatile Sale spirituale, si acest lucru nu poate fi decat in concordanta cu Iisus. Dupa cum Iisus insusi a dat pilda "bunului samaritean" (considerati eretici de catre evrei), nu conteaza atat de mult eticheta exterioara, cat modul concret in care te comporti fata de cel de langa tine, comportament care izvoraste din interiorul fiecaruia.

Protestul spontan de la Institutul de Medicina Legala - aprilie 2004

Niciun comentariu :

Minora Madalina Dumitru este adusa la IML de catre politie si procuratura cu intentia de a i se face, impotriva dorintei ei, un examen ginecologic, desi negase declaratiile initiale, date in lipsa unui avocat sau a unui parinte, si acuzase procurorii ca i-au smuls declaratia ce il acuza pe Gregorian Bivolaru prin amenintari si intimidare. Pe 18 martie 2004 fata a fusese ridicata in timp ce era filmata aproape dezbracata, de catre trupele de jandarmi care au spart casa in care se afla, filmarile fiind date pe posturile de televiziune la stiri, apoi tinuta la procuratura mai multe ore sub amentintare, pana cand ea a consimtit sa semneze declaratia asa cum se dorea de catre autoritati.

MIERE SI SCORTISOARA - Retete pentru mai multe afectiuni

Niciun comentariu :
Mierea de albine este folosita de secole pentru tratarea celor mai diferite afectiuni. Cercetatori contemporani au demonstrat ca folosita ca medicament, mierea nu produce efecte secundare, ba chiar luata in doze corecte nu produce neplaceri nici bolnavilor de diabet!

O revista renumita din Canada numita Weekly World News a publicat pe 17 ianuarie 1995 o lista cu afectiunile ce pot fi tratate cu miere si scortisoara luate in diferite doze, potrivit cercetarilor unui grup de terapeuti vest-europeni.

ARTRITA
Preparati o pasta din o parte miere, doua parti apa calduta si o lingurita de scortisoara pudra; masati usor cu acest amestec partea inflamata a corpului – in cele mai multe cazuri durerea dispare in 15 min. Baut zilnic un amestec din o ceasca de apa calda (maxim 40 grade C), doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra, poate vindeca chiar si artritele cronice.

O mixtura din o ligura miere si o jumatate de lingurita de scortisoara pudra luata inainte de micul dejun, poate reda libertatea de miscare chiar si artriticilor care nu mai pot umbla.

CADEREA PARULUI
Cei care sufera de caderea parului sau inceput de chelie vor aplica pe cap o pasta preparata din jumatate ceasca ulei de masline cald, o lingura de miere si o lingurita de scortisoara pudra; se mentine pe cap 5-15 minute, dupa care se spala parul.

INFECTII DESCHISE, VEZICATE
Se bea un amestec din doua linguri de scotisoara pudra si o lingurita de miere dizolvate intr-un pahar de apa calda.

DURERI DE DINTI
Preparati o pasta din o lingurita de scortisoara pudra cinci lingurite de miere; aplicati acest amestec pe partea dureroasa de trei ori pe zi pana la disparitia durerii.

COLESTEROL
Un amestec din doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra dizolvate in 450 ml de ceai (este de preferat infuzia de ceai verde) poate reduce nivelul colesterolului din sange cu cca. 10% in doar doua ore.
Un amestec din o lingura de miere si jumatate de lingurita de scortisoara pudra luat de trei ori pe zi inaintea meselor principale va duce la scaderea colesterolului. Mierea simpla consumata la masa zilnic diminuiaza problemele de colesterol.

RACEALA
Raceala severa sau comuna poate fi tratata cu un amestec de un sfert de lingurita de scortisoara pudra intr-o lingura de miere calda, timp de trei zile. Acest tratament poate vindeca tusea cronica si poate duce la ameliorarea sinuzitei.

STERILITATE
Medicina Yunani si Ayurvedica intrebuinteaza de multe secole mierea de albine pentru imbunatatirea fertilitatii masculine. Impotenta la barbati poate fi rezolvata cu ajutorul a doua linguri de miere luate inainte de culcare.
De asemenea, scortisoara este folosita de secole in tarile din estul indepartat de catre femeile sterile sau cu uterul slab.

Femeile care nu raman gravide si-ar putea rezolva problema aplicand cat mai des pe gingii, in timpul zilei un amestec rezultat dintr-un varf de cutit de scortisoara cu o jumatate lingurita de miere. Este important ca amestecul sa patrunda in organism in amestec cu saliva.

Un cuplu din Maryland-SUA si-a pierdut speranta de a avea copii dupa 14 ani de casnicie. Au folosit amandoi miere si scortisoara dupa retetele de mai sus si dupa cateva luni femeia a ramas insarcinata si a nascut, la termen, gemeni.

TULBURARI STOMACALE
Folosind miere de albine in amestec cu pudra de scortisoara pot fi vindecate “din radacini” ulcerul si nevralgiile stomacale de orice natura. Cu acelasi tratament se poate elimina producerea de gaze la stomac, precum si durerile produse de acestea.

TULBURARI CARDIOVASCULARE
Preparati o pasta din doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara ; folositi-o in mod regulat la micul dejun, pe paine in loc de jeleu sau gem.
Acest procedeu diminuiaza colesterolul depus pe vasele de sange, reduce riscul producerii atacului de cord, elimina starile de inabusire, intareste si regularizeaza bataile inimii.
Mierea de albine in amestec cu scortisoara reduce si riscul producerii de hemoragii interne.

INDIGESTII
Scortisoara presarata pe doua linguri de miere, luata inainte de mese elimina aciditatea si asigura digestia chiar si in cazul “meselor grele”.

SISTEMUL IMUNITAR
Folosirea zilnica a amestecului de miere si scortisoara duce la intarirea sistemului imunitar, protejand organismul impotriva atacurilor virusilor si bacteriilor.
Cu continutul sau bogat in vitamine si fier mierea de albine inarmeaza leucocitele in lupta lor cu virusii si bacteriile.

GRIPA
Un cercetator spaniol a demonstrat recent ca mierea de albine contine un ingredient care distruge germenii gripei ferind omul de imbolnavire.

LONGEVITATE
Ceaiul baut zilnic cu miere de albine si scortisoara stopeaza ravagiile procesului de imbatranire.
Puneti in trei cesti de apa calda (maxim 40 grade C) patru linguri de miere si o lingura de scortisoara; beti un sfert de cana de trei-patru ori pe zi. Pielea vi se va mentine moale si catifelata, imbatranirea va fi stopata, speranta de viata va creste, iar Dvs. va veti simti mai tanar.

ACNEE
Faceti o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara si aplicati-o pe cosuri inainte de culcare; spalati fata dimineata cu apa calda. Daca repetati procedeul zi de zi timp de doua saptamani, cosurile vor dispare pentru totdeauna.

BOLI DE PIELE
Eczema, herpes si celelalte boli de piele se pot vindeca prin aplicarea pe zona afectata a unui amestec de miere de albine si scortisoara pudra luate in parti egale.

OBEZITATE
O lingurita de miere si o jumatate de lingurita de scortisoara pudra dizalvate intr-o cescuta de apa calda (maxim 40 grade C) luata dimineata, pe stomacul gol si din nou seara inainte de culcare, duce la scaderea in greutate chiar si la persoanele cele mai obeze, chiar si in cazul unor diete mai bogate in calorii, daca se ia regulat pana la obtinerea greutatii dorite.

CANCER
In Japonia si in Australia s-au obtinut vindecarea unor cazuri de cancer osos si la stomac prin administrarea (concomitent cu tratamentul oncologic), timp de o luna, de trei ori pe zi a unei mixturi dintr-o lingura de miere si o lingurita de scortisoara pudra.

OBOSEALA
Mierea de albine si scortisoara pudra luate in amestec cate o lingura din fiecare, dimineata si din nou la ora 15:00 asigura persoanelor mature sprinteneala si flexibilitate.

RESPIRATIE MIROSITOARE
Mentineti pe tot parcursul zilei o respiratie proaspata daca in fiecare dimineata faceti gargara cu o ligurita de miere presarata cu scortisoara pudra dizolvata intr-un pahar cu apa calda (maxim 40 grade C).

SURDITATE
Auzul poate fi recapatat luand zilnic un amestec de miere si scortisoara amestecate in parti egale.

SUCCES si SANATATE !

Preluat de pe site-ul AMN ROMANIA

marți, 22 mai 2007

Gregorian Bivolaru si MISA - povestea acuzatiilor cusute cu ata alba

Niciun comentariu :
Social: MISA - misterul acuzării

Cazul MISA este un exemplu de democraţie împleticită, în care pumnul este mai mare decât capul şi în care instigarea asociată lipsei de informare poate deveni un pericol de luat în seamă pentru fiecare dintre noi.

De câteva săptămâni bune emisiunile de ştiri anunţă cu surle şi trâmbiţe catastrofa care s-a abătut asupra neamului românesc, primejdia care ne urmăreşte pe la colţuri, privirile bolnave pregătite să ne înşface în clipa în care vigilenţa ne va fi slăbită, toate acestea întruchipate în chipul monstruos al Mişcării Spirituale de Integrare în Absolut (MISA).

Acuze de tot felul umplu năvalnic buletinele de ştiri şi, sfidând uneori logica bunului simţ, se amestecă în aşa fel, încât omul obişnuit nu mai înţelege nimic, rămânând însă cu o imagine bine întipărită în mintea sa panicată : MISA este un pericol social, această organizaţie obscură trebuie numaidecât eliminată şi desfiinţată cu totul de pe faţa pământului, iar membrii ei neaparat judecaţi. Pentru ce? Ne punem noi, nedumeriţi, această întrebare.

Până în acest moment povestea este cât se poate de încâlcită: totul a pornit de la nişte descinderi în forţă ale organelor de ordine în câteva locuinţe ale unor membri MISA, în care ni se înfăţişau claie peste grămadă un amalgam de reviste, fotografii, aparatură de tot soiul, toate, se pare, constituindu-se în probe indubitabile pentru a demonstra… ce anume?

Apoi au urmat acuzaţiile referitoare la evaziune fiscală, trafic de persoane, după care într-o serie de dezbateri televizate unii fruntaşi ai mişcării încercau să justifice ceea ce cu obstinaţie era difuzat pe micile ecrane (imagini de la felurite manifestări ale mişcării). Capacul a fost pus de întâmplarea de la graniţa cu Ungaria când liderul spiritual al mişcării a fost acuzat de trecerea ilegala a frontierei.

Gregorian Bivolaru este arestat (în sfârşit se părea că se găsise un motiv întemeiat pentru a se produce acest fapt) însă, stupoare, atunci când este adus la Bucureşti vina invocată de autorităţi nu este nicidecum trecerea frauduloasă a frontierei, ci… întreţinerea de raporturi sexuale cu o minoră !

Mai mult decât atât, la puţin timp fata îşi retrage plângerea (obţinută de către acuzatori pe căi contestate de către MISA), iar Bivolaru este eliberat, uitându-se ca prin minune că trecuse fraudulos frontiera! Ulterior fata dispare, iar acum ea se află sub protecţia organelor de ordine declarând, bineînţeles, prin reprezentanţi, că este în siguranţă.

O poveste ciudată, o poveste cusută cu aţă albă, o poveste din care nimeni nu mai înţelege nimic: pe de o parte, descinderile iniţiale, soldate cu capturi importante, apoi acuzele de evaziune fiscală neluate în seamă de nimeni, urmate de talk-show-uri vizând în principal doctrina pe care se bazează mişcarea, apoi atenţia se îndreaptă catre Gregorian Bivolaru, mai întâi acuzat de trecere ilegală a frontierei, apoi, brusc, de acte nepermise vizavi de o minoră.

Toată această campanie, dacă este dirijată în vreun fel de cineva anume, se dovedeşte un scenariu de Buftea, nereuşind să păcălescă pe nimeni datorită neprofesionalismului cu care autorităţile au instrumentat acuzele. Este cât se poate de evident faptul că autorităţile au fost nepregătite în tratarea acestui caz pare-se inventat, este cât se poate de clar faptul că se caută cu cerbicie defăimarea acestei mişcări prin orice mijloace, aducându-se în sprijinul acuzaţiilor grave dovezi subţiri, neconcludente, uneori chiar puerile.

MISA există de paisprezece ani. Are zeci de mii de membri în toată ţara, membri aparţinând tuturor vârstelor şi categoriilor sociale. Aceşti oameni au ales de bunăvoie să participe în forma în care mişcarea le-o indică la anumite practici care, consideră ei, le sunt benefice, contribuind la îmbunătăţirea stării lor psiho-fiziologice.

Scopul pentru care participă la ceea ce MISA organizează este căutarea unei vieţi mai bune alegând o cale care lor li se pare corectă, nefiind obligaţi de nimeni în acest sens. Nu cunoaştem dacă în umbra activităţilor experiabile de către oricine se înscrie la cursurile organizate de MISA se petrec fapte de natură să pună în pericol viaţa socială, însă dacă nu există dovezi clare în acest sens, atunci toată această poveste cu iz de inchiziţie nu-şi are rostul într-o ţară care se doreşte democratică.

Aceşti oameni au dreptul să creadă în ce vor şi să se manifeste cum vor atâta timp cât nu încalcă legile ţării. Aducerea în faţa opiniei publice şi prezentarea cu obstinaţie doar a cazurilor nefericite, vizând oameni care au suferit de pe urma mişcării, ne face să ne punem o întrebare de bun simţ: dacă MISA provoacă atâta rău, atunci cum participă la cursurile amintite atâtea zeci de mii de oameni şi, amintim încă o dată, acolo nu sunt oligofreni, ci oameni în majoritatea lor şcoliţi, mulţi dintre ei licenţiaţi, deci categorii de persoane demne de o oarecare încredere. Oare tuturor acestora să le fie atât de rău frecventând cursurile MISA?

Democraţia este caracterizată prin exprimarea liberă a individului în cadrul legal al ţării în care-şi desfăşoară activitatea. În România se regăsesc zeci de culte de doctrine diferita care funcţionează nestingherite sub protecţia binefăcătoare a legii. MISA cu siguranţă nu ar fi putut funcţiona atâta timp dacă nu ar fi avut girul statului pentru desfăşurarea activităţii prevăzute în actele sale de constituire. A existat în toţi aceşti paisprezece ani la lumina zilei, iar dacă autorităţile susţin că în tot acest timp au avut agenţi infiltraţi pentru a demonstra ceva anume, felul în care au ieşit în faţa opiniei publice cu această ciorbă de acuzaţii arată o lipsă crasă de profesionalism, acuzând fără probe şi încercând să compromită o organizaţie care până la dovedirea acelui ceva incriminatoriu, beneficiază de elementara prezumţie de nevinovăţie.

Pe de altă parte, modul în care o sumedenie de reporteri au vorbit în necunoştinţă de cauză despre ceea ce se întâmplă în cadrul MISA, prezentând o serie de informaţii scoase din contextul care le-a generat într-o formă clar rău-voitoare, precum şi cerbicia cu care îşi susţineau punctele de vedere lipsite de substanţă arată o atitudine periculoasă, lipsită de clarviziune şi obiectivitate. Să nu uităm că oricât de grave ar fi acuzele aduse unei persoane sau organizaţii, până la dovedirea lor în instanţă acestea rămân simple acuzaţii iar presa este prima chemată la obiectivitate, la prezentarea faptelor aşa cum sunt ele şi nu la influenţarea în vreun fel a gândirii opiniei publice.

Căci pentru telespectatorul lipsit de informaţie în domeniu, singura sursă de informare pentru a analiza un caz anume rămâne micul ecran. Iar dacă televiziunea manipulează conştiinţa privitorului cu imagini bine instrumentate pentru a creea în mintea acestuia conturarea dorită a fenomenului vizat, atunci telespectatorul devine o victimă sigură, înrolată în armata susţinătorilor punctului de vedere prezentat. Astfel, se creează în societate un curent de respingere a celui acuzat chiar dacă nu există încă dovezi pentru demonstrarea capetelor de acuzare.

Revenind la cazul nostru, pentru zecile de mii de membri MISA aceste zile se traduc prin întrebări nesfârşite referitoare la dilema care se naşte în sufletul lor între ceea ce i-a facut să devină membri ai acestei organizaţii şi acuzele năucitoare cu care sunt confruntaţi. În schimb noi, ceilalţi, simpli spectatori ai acestei şarade, ne întrebăm privind nedumeriţi ceţoasele mici ecrane : care de fapt sunt acuzaţiile concrete care li se aduc acestor oameni ?

Ceea ce se întâmplă pare să semene mai degrabă cu o hărţuire decât cu o acţiune concertată, profesionistă, de eliminare a unui element social presupus negativ. Dacă autorităţile deţin probe pentru instrumentarea unui caz, atunci să acuze clar şi să dovedească tot atât de clar acuzaţiile aduse. Dacă nu, atunci ar face mai bine să încerce să respecte regulile democraţiei pe care cu atâta pompă o invocă zi de zi.

Până atunci, cazul MISA nu este un « caz » ci doar un exemplu de democraţie împleticită, în care pumnul este mai mare decât capul şi în care instigarea asociată lipsei de informare poate deveni un pericol de luat în seamă pentru fiecare dintre noi. Căci dacă stăm cu mâinile în sân atunci când avem de-a face cu fapte incorecte împotriva unui individ, oricare ar fi el, ori împotriva unei organizaţii nedovedit vinovată de ceva anume, atunci aceste fapte ne pot atinge şi pe oricare dintre noi mai târziu, existând posibilitatea de a deveni la rândul nostru vinovaţi fără vină.

Antonela-Sofia BARBU
Amos News - Joi, 08 Aprilie 2004 - 03:45 PM