Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

sâmbătă, 30 iunie 2007

Apollo 11 - un mic pas pentru om sau o mare minciuna pentru umanitate?

Niciun comentariu :
A fost omul pe luna? Ori totul a fost doar o inscenare regizata pe un platou de filmare?

De ce au incetat brusc misiunile lunare americane in anii '70. De ce rusii nu au trimis niciodata echipaj uman pe luna?
De-a lungul ultimilor 30 de ani au aparut o serie de intrebari referitoare la misiunea Apollo 11. Steagul american fluturand in vant desi pe luna nu exista atmosfera, lipsa stelelor pe cer, o iluminare ciudata in zone care ar fi trebuit sa ramana intunecate, surse multiple de lumina relevate de directiile umbrelor diverselor obiecte, improbabilitatea ca acele costume spatiale si alte diverse aparate sa reziste la diferentele mari de temperatura de pe luna si la radiatiile solare din afara centurii Van Halen, peisaje similare in diferite zile ale misiunii, etc, sunt argumente aduse in aceasta cercetare.
La aceste observatii ar trebui adaugata stirea suprinzatoare de acum cateva luni care relateaza ca NASA "nu mai gaseste" casetele originale filmate in cadrul misiunii Apollo 11.

Iata mai jos cateva fragmente din documentarul realizat de televiziunea franceza ARTE - "the Dark side of the Moon" si intreg documentarul difuzat de FOX TV - "Conspiracy Theory - Did we landed on the moon?"

Conform documentarului realizat de ARTE regia falsei misiuni lunare a fost incredintata lui Stanley Kubrick, realizatorul filmului "Odiseea spatiala 2001" si al straniului film de inspiratie masonica "Eyes wide shut", dupa terminarea caruia regizorul a murit subit, in somn, datorita unui atac de cord. De aceeasi moarte a avut parte si Vernon Walters, fost sef CIA, a doua zi dupa interviul luat de echipa ARTE, desi era intr-o stare perfecta de sanatate (vezi partea a 9-a a filmului).


Moon Landing A Fake or Fact partea a 5-a (the Dark side of the Moon)


Moon Landing A Fake or Fact partea a 6-a (the Dark side of the Moon)


FOX TV - "Conspiracy Theory - Did we landed on the moon?"

Alte resurse:
Moon Landing A Fake or Fact (the Dark side of the Moon)
prima parte
a 2-a parte
a 3-a parte
a 4-a parte
a 5-a parte
a 6-a parte
a 7-a parte
a 8-a parte
a 9-a parte

vineri, 29 iunie 2007

Virtuti terapeutice ale merelor si ale fructelor de soc

Niciun comentariu :
Cidrul de mere previne cancerul
Cidrul de mere consumat zilnic poate preveni cancerul, bolile cardiace si accidentele cerebrale datorita unei concentratii mari de antioxidanti, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Glasgow, Anglia. Cidrul de mere si vinul rosu au o concentratie extrem de mare de fenoli (antioxidanti), prezenti in numar mult mai mare decat in merele crude. Polifenolii ajuta la eliminarea substantelor chimice care afecteaza celulele din organism, impiedicand inmultirea haotica a acestora.
Sursa: http://www.ziarulcn.com/

Fructele de soc inhibă viruşii de gripă
De puţin timp, fitoterapeuţii norvegieni au descoperit că fructele de soc reprezintă un elixir de sănătate foarte puternic. Surprinzător, chiar fructele de soc imature se numără printre cele mai valoroase dezintoxicante din fitoterapia cotidiană. Fructele de soc, potrivit unor studii recente, reuşesc să inhibe viruşii care produc formele grave de gripă. De aceea, în situaţii critice, se apelează la terapia cu tinctură de soc. Aceasta acţionează cu succes şi în combaterea altor afecţiuni: ca depurativ, diuretic şi purgativ foarte puternic, în boli de piele, rebele, la formele clasice de tratament, tulburări de asimilaţie şi endocrine, cancer, boli psihice, obezitate şi tendinţa de îngrăşare, acnee, psoriazis, dermatoză alergică şi ca hipotensiv de intensitate moderată. Terapia cu tinctură din fructe de soc a demonstrat că în 75 la sută din cazuri bolnavii de gripă s-au vindecat mult mai repede şi nu s-au mai confruntat cu alte complicaţii respiratorii. Rezultate foarte bune au fost semnalate şi în cazul bolnavilor cu insuficienţă reno-urinară, constipaţie cronică, reumatism degenerativ, gută, alergii de tot felul, intoxicaţii. Pentru orice afecţiune, specialiştii precizează să nu se depăşească doza recomandată de medic. În cura de slăbire, odată cu tincura de soc, pacientul urmează şi o dietă recomandată de nutriţionist.
Sursa: http://www.adevarul.ro/

miercuri, 27 iunie 2007

Incalzire globala sau ... la o scara mult mai mare?

Niciun comentariu :
National Geographic:
“Habibullo Abdussamatov, directorul Observatorului Astronomic Sant Petersburg-Pulkovo din Rusia, afirma ca datele despre Marte evidentiaza ca actuala incalzire globala pe Pamant este cauzata de schimbari ale Soarelui.“

Massachusetts Institute of Technology (MIT) despre Pluto:
“Temperatura medie la suprafata de nitrogen inghetat de pe Pluto a crescut cu aproape 2 grade Celsius in ultimii 14 ani.”
Faptul ca Pluto continua sa se incalzeasca, desi se indeparteaza de Soare, indica o inconsistenta in teoriile constantei solare.

Space.com despre Jupiter:
“Ultimele imagini ar putea oferi dovezi ca Jupiter este in mijlocul unei schimbari globale care pot modifica temperaturile cu circa 10 grade Fahrenheit in diferite parti ale planetei.”

Massachusetts Institute of Technology (MIT) despre Triton:
“Cel putin din 1989, Triton trece printr-o perioada de incalzire globala. Procentual este vorba de o crestere considerabila", a spus Elliot, profesor in Stiintele Pamantului, atmosferei si planetelor si director al Observatorului Astrofizic Wallace. Cresterea de 5 procente pe scala temperaturii absolute, de la -392 de grade Fahrenheit la circa -389 de grade Fahrenheit, ar corespunde pe Pamant cu o crestere echivalenta de circa 22 de grade Fahrenheit.”

Avem deci o serie de incalziri globale pe cel putin inca alte 4 planete ale sistemului nostru solar care coincid cu actuala incalzire globala de pe Pamant. Este acesta un indiciu ca de vina este Soarele sau alta forta cosmica?


Alte cercetari constata ca atmosferele planetelor sistemului nostru solar sunt în plină schimbare, asa dupa cum declară dr. Dmitriev, cercetător rus. De exemplu, atmosfera lui Marte creşte destul de rapid. Proba Mars Observer şi-a pierdut una din oglinzile sale în 1997 cînd a trecut prin atmosfera lui Marte, ceea ce a dus la prăbuşirea sa, pentru că atmosfera era de două ori mai densă decât se calculase. Luna începe să-si "fabrice" atmosfera proprie care acum se întinde pe o distanţă de 6.000 de km fiind compusă din Natrium, declară dr. Dmitriev. Atmosfera Pământului se schimba şi ea, în straturile superioare formându-se un nou gaz HO care până acum nu exista acolo. Nu este în legătură nici cu încălzirea globală, nici cu emisiile de freon, nici cu nimic altceva. Pur şi simplu acolo se întamplă ceva. Câmpurile magnetice şi intensitatea luminoasă a planetelor se schimba. Venus, de exemplu, ne arată o creştere marcantă de intensitate luminoasă. Jupiter suferă o schimbare energetică atât de puternică încât s-a format un tub de radiaţie ionizantă între planetă şi una din lunile sale, Io. Acest tub se poate chiar vedea în fotografiile recente. Câmpul magnetic al lui Jupiter a crescut de mai mult de două ori în intensitate. Uranus se schimbă şi el. Neptun îşi intensifică şi el câmpul magnetic. Aceste planete devin din ce în ce mai strălucitoare iar câmpul lor magnetic se intensifică.

Când Voyager 2 a trecut pe lângă Uranus şi Neptun, polii nord şi sud magnetici erau deplasaţi faţă de polii geografici cu 50 de grade respectiv 40 de grade. Activitatea vulcanică a crescut pe Terra cu 500 % din 1875 si cu 400 % din 1973, susţine Michael Mandeville. Iar dr. Dmitriev a calculat că dezastrele naturale survenite între 1963 şi 1993 au crescut cu 410 %. Câmpul magnetic al Soarelui a crescut cu 230 % din 1901, afirmă dr. Mike Lockwood (Laboratoarele Naţionale Rutherford Appleton) din California. (preluat partial de pe Active Information Media)

Un semn al trezirii sufletului

Niciun comentariu :
Un semn imbucurator care evidentiaza succesul pe calea trezirii sufletului este faptul ca ne simtim bine in compania celorlalti oameni, dar nu in sensul social(al flecarelii superficiale) ci in sensul comunicarii afective. Un om inchis sufleteste se simte destul de stingher mai ales in compania unor oameni din afara mediului sau obisnuit. Un intelectual se va descurca destul de bine atunci cand poate stabili un contact uman bazat pe schimbul de idei, dar daca acest lucru nu este posibil fiindca cel din fata sa nu se ridica la nivelul sau intelectual, atunci va avea dificultati in a gasi o utilitate in intalnirea cu o astfel de persoana. La nivel sufletesc lucrurile sunt mult mai complexe decat o simpla masurare a IQ-ului. Daca la nivel intelectual situatia poate fi destul de usor usor masurata si ierarhizata, la nivel sufletesc ierarhizarea stricta nu mai functioneaza. Aici poti avea o stare de implinire fie ca te apropii sufleteste de un geniu fie de un om cu intelect foarte slab. Chiar mai mult, poti avea satisfactii fie ca imbratisezi sufleteste un sfant, fie un puscarias. Firea umana complexa este de asa natura incat orice om pe care l-am intalnit pana acum are si o parte buna, si raportarea la ea(deschiderea/comunicarea/transfigurarea fata de ea) aduce progresul sufletesc al ambelor persoane care se angreneaza intr-o comunicare sufleteasca sincera si deschisa.

Acest tip de comunicare sufleteasca, spre deosebire de cea intelectuala, este dincolo de cuvinte. Desigur ca au si cuvintele rolul lor exterior, dar adevaratul schimb intre cele doua fiinte este invizibil simturilor obisnuite.

Atunci cand un om reuseste sa stabileasca o asemenea comunicare sufleteasca plina de fericire cu aproape orice persoana pe care o intalneste (cu exceptia, desigur, a cazurilor cand este mai folositoare o atitudine "teribila") , atunci poate fi sigur ca acesta este un semn al reusitei sale in directia trezirii propriului sau suflet.

marți, 26 iunie 2007

Yoga pe strazile New York-ului in mijlocul Times Square

Niciun comentariu :

Sute de practicanţi de Yoga s-au adunat in Piaţa Times Square din New York pentru a participa la evenimentul "Solstitiu in Times Square."
Yoghinii şi-au facut exerciţiile în mijlocul agitaţiei urbane.

Urmariti stirea video pe site-ul Reuters

In ciuda intensei comercializari pe care o sufera Yoga in statele occidentale si in special in SUA, e de apreciat faptul ca tot mai multi oameni redescopera Yoga ca pe o solutie pentru eliminarea stresului cotidian.

Secretul tineretii maestrului Ovidiu Balan

Niciun comentariu :
Ovidiu Balan, director al Filarmonicii "Mihail Jora", a dezvaluit secretul echilibrului si seninatatii cu care trateaza provocarile vietii. Nu doar muzica i-a modelat spiritul, ci si filosofia yoga.
A devenit adept al invataturilor yoga in timp, "citind, testind", prima carte de literatura yoga ajungind in miinile sale in urma cu 30 de ani. Directorul Filarmonicii "Mihail Jora" are o carte ("Cum sa devii fenomen", de Albert I.) de care nu se desparte niciodata si din care a invatat, spune el, cum sa nu se lase atins de rautatile vietii. Maestrul contrazice pe cei care spun ca yoga nu face casa buna cu religia crestina. O dovada sint si icoanele de pe peretii biroului sau de director, de la Filarmonica "Mihail Jora". "Nu am adoptat latura dogmatica. Am luat cit sa faca bine profesiei mele, starii psihice, sanatatii. M-a ajutat sa ajung sa dirijez 14 - 16 ore fara probleme. Sint anumite tehnici de a te proteja. Se creaza in jurul tau un fel de aura care tine lucrurile rele la un metru departare. In profesia noastra, trebuie sa stim sa ne organizam pe noi insine", a declarat Ovidiu Balan. Maestrul a spus zimbind ca si-a propus sa traiasca 149 de ani, pornind de la invataturile yoga care ar zice ca un om trebuie sa traiasca 150 de ani. Preocuparile sale pentru yoga au fost preluate de nepotul Sorin Balan, un bioenergoterapeut care i-a citit in aura ca virsta sa fizica este de aproximativ 40 de ani, in conditiile in care maestrul Balan a trecut de 60. Dupa spusele nepotului, aura lui Ovidiu Balan ar indica o vitalitate proprie unei persoane de 20 de ani.
Ziarul de Bacau

Mintea poate vindeca bolile

Niciun comentariu :
Mintea vindecă bolile

Un studiu apărut în revista „American Association for the Advancement of Science" (AAAS) arată că motivul pentru care substanţele de tip placebo au efecte similare unor medicamente adevărate ar putea fi faptul că în ambele cazuri este stimulat un mecanism neural. Faptul că efectul este acelaşi ca şi atunci când acţionează o substanţă anume arată că în creier este activată aceeaşi zonă, numai datorită puterii psihicului, estimează medicii.
Sursa: Adevarul

Bolnavii se pot vindeca jucându-se pe calculator. Jocul care ucide cancerul

După lansarea jocului 3D pe computer care combate cancerul, medicii au rămas surprinşi de eficienţa acestuia. Câteva zeci de copii bolnavi de cancer au reuşit să învingă boala, împuşcând celulele cancerigene din organism şi activând capacităţile naturale ale organismului de a anihila boala.

Jocul pentru computer "Re-Mission", acum disponibil gratuit şi pe Internet, la adresa cancergame.org, a reuşit să facă furori în lumea ştiinţifică internaţională după ce câteva zeci de copii care au urmat tratamentul prin joc s-au vindecat miraculos de cancer. Realizat de Yuko Oda şi Dave Kristula, jocul îi pune pe bolnavi în postura unui mic nanobot, numit Roxxi, care intră în organism şi începe să distrugă toate celulele bolnave. Fiecare din cele 20 de misiuni îl poziţionează pe jucător în corpuri diferite, infectate cu forme diferite de cancer. Conceput ca un joc de acţiune, "Re-Mission" le pune la dispoziţie jucătorilor un arsenal complet de arme precum Chimio Blasterul, Racheta Antibionică şi Puşca Radioactivă, cu ajutorul cărora pot fi curăţate organele atacate de celulele distrugătoare. "Este foarte important faptul că pacienţii conştientizează prin joc procesul de vindecare.

Acest lucru asumat mental poate avea rezultate incredibile în lupta cu boala. De cele mai multe ori, organismul este slăbit în perioada tratamentului din cauza descurajării, iar "Re-Mission" nu permite tocmai acest lucru să se întâmple", a declarat unul din creatorii jocului.
Tratamentul prin joc nu presupune renunţarea la citostatice sau la medicaţia prescrisă, ci vine ca o completare la acestea. Rolul jocului este tocmai acela de a completa terapia cu o stare psihică propice vindecării, cu atât mai mult cu cât pacienţii intră în contact "direct" cu tratamentul, "împrietenindu-se" cu celulele dendridice, celulele de tip T şi plateletele, esenţiale în lupta contra cancerului.
Sursa: Click

luni, 25 iunie 2007

Rezonanta si libertate

Niciun comentariu :
Folosirea fenomenului rezonantei ne poate darui o mare libertate interioara, datorita independentei fata de conditionarile exterioare.

De exemplu, in mod normal un om va simti o stare de afectivitate euforica doar atunci cand in viata sa apar niste evenimente care declanseaza aceasta stare, de exemplu cand intalneste o persoana iubita. In general, starile pe care le traieste un om sunt aproape in totalitate dependente de exterior, fiindca omul nu stie ca aceste stari sunt cauzate de o energie care exista independent de el, si ca evenimentele exterioara au doar rolul de catalizator al captarii energiei, si nu de generare a respectivei energii din neant.

Atunci cand prin practica Yoga se ajunge la constientizarea acestor energii benefice, devine posibil ca aspirantul spiritual sa-si creeze aceste stari la vointa, rolul de catalizator al captarii energiilor in fiinta sa nemaifiind acum evenimentele exterioare, ci doar atentia si vointa sa.

Yoghinul devine astfel capabil de performante deosebite, care pot fi de imens ajutor celor din jur: poate fi vesel si tonic chiar cand evenimentele din jur tind sa-i faca tristi si deprimati pe restul, poate fi calm chiar cand evenimentele tind sa-i infurie pe ceilalti, poate fi afectuos si binevoitor chiar cand evenimentele exterioare tind sa genereze agresivitate intr-un om obisnuit samd.

Sigur ca acest mecanism este folosit (fara sa-si dea seama de toate implicatiile) si de rare fiinte umane care au o mare putere interioara si intelepciune, desi nu sunt constiente de mecanismele subtile. Un yoghin va putea folosi in plus centrarea spirituala pe care o are, pentru a fi mai eficient in ghidarea fiintelor catre Dumnezeu.

Gregorian Bivolaru - persecutat, detinut politic si incarcerat abuziv in sistemul psihiatric comunist

Niciun comentariu :
"Fără a se număra printre contestatarii deschişi ai comunismului, Gregorian Bivolaru rămâne unul dintre rezistenţii cei mai consecvenţi, cei mai implacabili, ai acestui regim. Dacă judecăm oamenii în raport cu caracterul de care dau dovadă, Bivolaru constituie una dintre rarele excepţii, într-o mare de slăbiciune umană. Având în vedere traiectoria vieţii sale, seria sacadată de imprecaţii adresate de cluburi de oportunişti, dar şi de oameni de cea mai bună calitate – am citat! – unei persoane atât de aparte este uluitoare. Cuvintele dispreţuitoare la adresa lui Gregorian Bivolaru pun în discuţie interesul pentru complexitatea fiinţei umane al celor care astăzi au acces la opina publică. Dau măsura completei lipse de relevanţă pe care îl are caracterul în societatea românească. Este, fără doar şi poate, o măsură a cruzimii acestei societăţi. Căci a accepta ca Gregorian Bivolaru să devină vânatul instituţiilor şi opiniei publice setoase de ţapi ispăşitori, după ce fusese victimă a represiunii securiste, în cazul lui sângeroase la propriu, constituie o nedreptate uriaşă. Rămâne o ruşine fără seamăn ca astăzi societatea românească să fi devenit solidară cu torţionarii care-i zdrobeau trupul înainte de 1989. În loc să-i caute pe călăii lui şi ai colegilor lui, foşti procurori şi securişti ascunşi în instituţiile care prigonesc astăzi MISA, pentru a-i deconspira, cititorii şi telespectatorii aplaudă scenariu călăilor, repetat cu insistenţă aproape 15 ani."
Gabriel Andreescu - Revista „ALTITUDINI. CULTURĂ & SOCIETATE”, nr.1

De lungul celor 17 ani de la revolutie incoace, Gregorian Bivolaru a fost descris intr-un mod cat mai abject cu putinta de catre presa avida de senzationalul murdar sau aflata sub mercenariat securist ori masonic: infractor de drept comun, condamnat pentru raspandire de materiale pornografice, bolnav psihic, obsedat sexual, etc. Putini ziaristi sunt cei care au urmarit sa se documenteze intr-un mod profesionist in acest caz, ceilalti preferand sa preia pe nemestecate asa zise documente "incriminatoare" scurse in mod selectiv din dosarul de securitate al domnului Gregorian Bivolaru, si bagate sub nasul presei de catre persoane "binevoitoare". In numeroase cazuri ziaristii au denaturat adevarul faptelor pentru ca anumite amanunte sa nu dea de gandit oamenilor inteligenti, capabili sa descopere dedesubturile manipularilor realizate.

De exemplu pentru a-i fabrica o aura de infractor marunt, in unele articole calomniatoare, presa a scris ca Gregorian Bivolaru ar fi evadat in anul 1984 din sediul unei sectii de militie datorita neatentiei celor care il pazeau, in timp ce realitatea este ca el se afla in detentie in arestul Securitatii din Rahova, si orice om inteligent si-ar fi dat seama ca de atentia Securitatii nu puteau sa se "bucure" persoane incriminate doar pentru detinere de materiale obscene, ori practicare fara drept a unei profesii. In plus un om inteligent sesizeaza imediat ciudatenia faptului ca Gregorian Bivolaru a fost condamnat pentru evadare din arest insa ulterior nu a mai fost condamnat pentru presupusa infractiune initiala.

Desi dosarul de urmarire al lui Gregorian Bivolaru continua sa ramana ascuns in arhivele Securitatii, o parte din adevar a razbatut insa din dosarul Meditatiei Transcedentale. Gregorian Bivolaru realizase "o lucrare in 2 volume de «Tantra Yoga», la care mai are de adaugat materiale foto si desene explicative, urmand ca - dupa definitivare - s-o scoata in strainatate", unde "sus-numitul are sisteme de legatura cu fosti membri ai «Meditatiei Transcedentale», plecati din tara dupa anul 1982 si stabiliti in diferite tari occidentale, de la care primeste literatura si alte materiale cu caracter nociv, pe cai ilegale". Cei care au prins vremurile comuniste stiu ce acuzatie grava era cea de a fi avut legaturi cu persoane din Occident si ca aceasta era urmata automat de anchete ale securitatii. Sa precizam si ca orice scriere care nu continea ceva din doctrina comunisto-ceausista era considerata potential nociva, iar scrierile spirituale erau adevarate amenintari "de natura sa anihileze influenta educativa a culturii si stiintei".

Din acelasi dosar aflam cum era rezolvata problema persoanelor incomode regimului si inclusiv a lui Gregorian Bivolaru: punerea sub acuzare pentru fapte de drept comun! Astfel desi securitatea constata ca "din exploatarea mijloacelor speciale, precum si prin dirijarea unor surse care se afla in anturajul sau apropiat, s-a stabilit ca Bivolaru Gregorian provoaca unele legaturi ale sale la discutii cu un profund caracter dusmanos la adresa oranduirii sociale din tara noastra", nota de analiza pe linia "gruparilor anarhice" MT recomanda ca "in cazul numitilor Bivolaru Gregorian, Mirtz Eugen si Catrina Nicolae, impreuna cu organele de militie si procuratura, se va actiona pentru documentarea unor activitati si fapte de drept comun, in vederea trimiterii acestora in justitie", "pentru a pune capăt acestor activităţi şi a degreva organele de securitate de răspundere".

Un alt aspect mai putin cunoscut al abuzurilor regimului comunist impotriva lui Gregorian Bivolaru este incarcerarea si incercarea de anihilare psihiatrica. Doctorul I.C.Cucu, autorul lucrarii extrem de bine documentate, PSIHIATRIA SUB DICTATURA - O CARTE ALBA A PSIHIATRIEI COMUNISTE ROMÂNESTI, releva ca in tarile comuniste abuzul psihiatric "a fost organizat de catre stat care, prin aceasta, a devenit o adevarata “organizatie criminala”, implicand functionari oficiali (activisti de partid, medici in calitate oficiala, organele represive ale statului, inclusiv Magistratura). O asemenea crima organizata de catre stat nu a mai fost cunoscuta in istoria umanitatii". Pe de alta parte autorul arata si ca "psihiatrii romani nu au avut acces la literatura de specialitate occidentala si s-au instruit numai dupa manualele de psihiatrie din tara, toate editate de tartorii psihiatriei totalitare si dupa indicatii "programatice" ale directorilor sau profesorilor. Din aceste motive, diagnosticul psihiatric in practica a devenit o adevarata farsa simplista si usor de indeplinit".

In cadrul lucrarii mai sus amintite am identificat cateva detalii despre cazul domnului Gregorian Bivolaru:
  • 21. G.B., muncitor necalificat din Bucureşti. În 1977 este supus unor condamnări juridice succesive pentru comportament antisocial şi perseverarea în acest comportament. În 1987 i se reproşează că, în colaborare cu alţi tineri, a săvârşit infracţiunea de "difuzare fără autorizaţie a unor imprimate destinate a fi folosite ca mijloc de informare publică", precum şi "răspândirea de materiale obscene", procurare de benzi magnetice, casete video, publicaţii cu caracter mistic, obscurantist care s-au multiplicat la xerox şi dactilo. De asemenea, acuzaţia mai pretinde că "a urmărit satisfacerea aberaţiilor sexuale cu manifestări tipice a unei personalităţi dizarmonice, cu preocupări obsesive în probleme de sexualitate". Pe 23 iunie 1989 este din nou arestat pentru difuzare de materiale obscene.
    Pentru a pune capăt acestor activităţi şi a degreva organele de securitate de răspundere, pe 4 august 1989, G.B. este încadrat în art. 114 c.p., prin sentinţa Tribunalului sect.1 Bucureşti, recursul fiindu-i respins. Pe 8 august 1989 este internat la spitalul penitenciarului Jilava cu diagnosticul de dezvoltare paranoidă a personalităţii cu elemente obsesivo-fobice, psihopatie schizoidă, iar pe 15 august se face o nouă expertiză cu acelaşi diagnostic. Având în vedere antecedentele infracţionale, comisia consideră că "sus-numitul prezintă un grad mare de periculozitate, fapt pentru care se apreciază că discernământul este pierdut în raport cu fapta pentru care este cercetat şi se recomandă aplicarea măsurilor medicale, prevăzute în art. 114 c.p". Ca urmare, este scos din detenţie şi trimis la Spitalul Poiana Mare, de unde, după revoluţie, este urgent externat (pe 30 decembrie 1989) Din relatările medicului curant, în cursul internării, comportamentul pacientului a fost perfect adaptat situaţiei şi a primit doar un tratament minim (cu excepţia ES la început). Diagnosticul pus de comisie nu se confirmă şi după revoluţie este declarat sănătos.

Incarcerarea psihiatrica abuziva este confirmata ulterior si de catre dr. Leonard Hriscu, doctor in Spitalul Poiana Mare, care si-a pus slujba si libertatea in pericol, refuzand sa ii dea lui Gregorian Bivolaru medicatia ce l-ar fi putut distruge (vezi marturia sa video in filmul “Cine se teme de Gregorian Bivolaru?”).

Iata deci doar cateva amanunte extrem de semnificative, din surse independente, pe care presa a preferat sa le ignore cu buna stiinta timp de mai multi ani in cadrul campaniei bine orchestrate impotriva lui Gregorian Bivolaru si a discipolilor sai. Campanie ce poate a fost condusa chiar de catre cei care i-au avut pe yoghini in obiectivul securitatii inainte de 1989, si care dupa 1989 au cam ramas in aceleasi functii din serviciile secrete, in cazul in care nu au fost cumva chiar avansati. Concluziile le trageti si singuri.

vineri, 22 iunie 2007

"Am distrus agricultura in Vest, acum o distrugem in Romania"

Niciun comentariu :
Un fost director Pioneer intr-un documentar inedit:
"Am distrus agricultura in Vest, acum o distrugem in Romania"

"Romania are produse gustoase, cum noi de mult nu mai cunoastem. Dar concernele se duc acolo si distrug agricultura, la fel ca in Occident ...", spune unul dintre protagonistii noului film "We feed the world" (Noi hranim lumea).

"We fucked up the West and now we're coming to Romania, we will fuck up all the agriculture here" - spune Karl. O, fost director Pioneer in Romania, companie care produce organisme modificate genetic.

In Austria si Germania, acest film este documentarul cu cel mai mare succes din ultimii zece ani.

La Viena, in toiul noptii, camioanele varsa in cazanele unei centrale de termoficare mii de paini, chifle si cornuri „restante” din supermarketuri. Doua milioane de kilograme de produse de panificatie (pe an) sunt aruncate la foc.

Exact cantitatea de paine consumata de locuitorii din Graz, al doilea oras din Austria. ”Ceea ce facem de peste 10 ani este pervers”, spune soferul unui camion de paine-gunoi. „Dar o tona de grau e mai ieftina decat splitul care-l arunc iarna pe strazi.”

... Pe un camp de grau, undeva in centrul Austriei, Franz Epp (47 ani) lucreaza pamantul. Tatal sau avea 12 ha de grau, producea legume si tinea o gospodarie de sase persoane. Franz spune ca, acum, abia reuseste sa-si scoata paiinea de toate zilele.

Taranul numeste noua strategie agricola a Uniunii Europene „creste sau crapa”. Descrie efectele industrializarii in agricultura ultimilor 20 de ani.

De pilda, faptul ca nu mai poate cultiva legume. Motivul? Cei doi distribuitori monopolisti din Austria le cumpara la preturi de dumping. Din Spania. Pentru ca Uniunea Europeana nu subventioneaza aproape deloc agricultorii mici, locali.

Noua secventa: un ocean de plastic stralucitor se intinde pe 270.000 de hectare - suprafata Belgiei si Olandei. In serele de zarzavaturi si legume din Almeria, in sudul Spaniei, tineri africani fara masti stropesc pesticide pe rosii palide.

Cu coaja groasa si fara gust, dar rezistente la transport, vor strabate 3000 de kilometri prin toata Europa. Pana ajung, ca mingi de ping-pong in cartoane, la consumatori. Cativa lucratori locuiesc in corturi primitive, fara apa curenta. Sunt fii de agricultori din Sudan.

„La piata centrala din Dakkar”, spune unul, „produsele agricole importate din Europa si subventionate de UE, sunt cu o treime mai ieftine fata de cele locale. ” Munceste aici ca sa-si intretina familia.

„Am vrut sa arat corelatia dintre agricultura globala si ceea ce mancam”

In perioada martie 2004 - aprilie 2005, regizorul austriac Erwin Wagenhofer (44 ani), a filmat 75 de zile in Austria, Spania, Franta, Brazilia. In Romania, a filmat ultima secventa, timp de o saptamana.

„Am vrut sa arat relatiile dintre productia globala a alimentelor si modul nostru de viata. M-au interesat aspectele de lunga durata. In Spania, agricultura de irigatie intensiva a inceput la sfarsitul anilor `60. S-a extins din ce in ce mai mult. Acum, solul nu mai produce destula apa. N-am avut nici o intentie moralizatoare.

De aceea n-am numit filmul „Ei hranesc lumea” (concernele multinationale, n.a.) ci „Noi hranim lumea”. Pentru ca noi avem posibilitatea sa alegem ce fel de alimente vrem sa mancam,” naturale sau industriale, ne-a declarat regizorul, cu ocazia premierei in Frankfurt.

Protagonistii filmului, pescari (Franta), lucratori imigrati (Spania), tarani (Austria, Brazilia si Romania) si doi manageri (Elvetia si Romania) critica deschis anomaliile sistemului de productie alimentara globala.

„A fost foarte greu sa gasesc persoane de acord sa spuna ceea ce gandesc, in fata camerei de luat vederi. Desi am intalnit la fiecare colt tarani care, dupa doua minute, incepeau sa critice structurile europene, preturile impuse si presiunea distribuitorilor. Dar nu doreau neaparat sa-i si filmez”, relateaza Wagenhofer.

Motiv datorita caruia a intalnit viitorii protagonisti de cateva ori inaintea turnajului. La fel a procedat si cu austriacul Karl O., care in 2004 era directorul de productie al concernului Pioneer, in Romania.

Compania Pioneer produce organisme moficiate genetic si hibride in Romania, fiind acuzata de organizatia Greenpeace de introducerea acestor tehnologii.

„Romanii ar putea sa-si vanda scump produsele gustoase in toata Europa”

...Intre Braila si Bucuresti, lanuri de porumb si floarea soarelui se intind pe sute de hectare. La o ferma, taranii recolteaza vinete: „Ce vedeti aici sunt legume de cea mai buna calitate pentru o cultura ecologica”, spune managerul austriac.

„Vinetele romanesti sunt deosebit de gustoase, pentru ca se inmultesc din propriile seminte.” Firma la care este angajat produce seminte hibride. Ca urmare, vinetele „arata splendid dar n-au nici un gust”, afirma managerul concernului american Pioneer.

„Cred ca totul se va schimba. Marile concerne o sa distruga ce-a construit natura. Standardul alimentar o sa scada.Lumea n-o sa mai stie ce inseamna un produs agricol gustos.” (Dupa declaratiile mult mai ample din film, Karl O. a avut mari dificultati cu Pioneer. Astazi fostul director e pensionar si traieste in Romania.)

Regizorul Erwin Wagenhofer a fost de mai multe ori in tara. Acum cativa ani, a realizat un documentar in Delta Dunarii. Ce l-a impresionat acum?

„Absurd in tot acest complex este faptul ca in prezent Romania, care are inca produse de foarte buna calitate, in loc sa le cultive si sa le exporte, face exact contrariul!
Cultiva produsele agricole pe care le avem aici (produse cu hibrizi industriali si cu mari cantitati de pesticide, n.a.) in surplus. Unde vor sa le vanda? Cui? Romanii ar putea sa-si vanda scump produsele gustoase in toata Europa!

„Noi hranim lumea”, produs de Allegro-Film (Viena), impresioneaza prin scene de mare intensitate. In filmul de 96 de minute, Jean Ziegler, cunoscut politolog si autor de carti, raportor special pentru „Dreptul la hrana” la Natiunile Unite, comenteaza „dementa politicii globale care distruge agricultura naturala”.

Actualmente au loc negocieri pentru distributia filmului in Romania. Poate o ocazie de reflectie pentru public: va disparea taranul roman?

HotNews.ro, Manola Romalo, Frankfurt, 02 iun 2006

De ce ne plac citatele? Pentru ca exprima mari adevaruri printr-o simplitate dezarmanta

Niciun comentariu :
Adevarul este ceea ce simplifica lumea, nu ceea ce creeaza haosul - Antoine de Saint-Exupery


Adevarul doare, dar ceea ce ne lasa rani adinci este totusi minciuna. - Albert Einstein


E foarte bine ca esti un om "cu picioarele pe pamant". Dar nu uita ca trebuie sa le mai si misti ...


Ca si nasterea biologica, si nasterea spirituala isi are durerile ei.


UMILINTA este cel mai ciudat atribut uman. Cind crezi ca o ai, ai si pierdut-o.


CELEBRA este o persoana care munceste din greu toata viata pentru a ajunge faimoasa si cunoscuta in toata lumea, pentru ca apoi sa umble cu ochelari fumurii pentru a nu fi recunoscuta.


Ca sa devenim diferiti de ceea ce suntem, trebuie sa avem constiinta a ceea ce suntem.


Am descoperit ca tot raul uman vine din incapacitatea omului de a sta nemiscat intr-o camera. - Blaise Pascal


Dragostea e sentimentul care vine în galop si dispare in varful picioarelor.


Multe lucruri as fi fost capabil sa inteleg, daca nu mi se explicau...


Ne trebuie doi ani sa invatam sa vorbim si intreaga viata sa invatam sa tacem.


Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. - G. J. G. Marquez


Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca Iuda avea amici ireprosabili. - Ernest Hemingway


Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie.


Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta. - N. Iorga

joi, 21 iunie 2007

Psihologia consonantista si Yoga - 1

Niciun comentariu :
Acesta se doreste a fi un prim articol dintr-o serie dedicata legaturilor intre ideile expuse in lucrarea lui Stefan Odobleja numita "Psihologia consonantista" si Yoga.

Motto: "Stiinta este experienta gandita".

Daca abordam practica Yoga ca fiind o stiinta, atunci va trebui sa tinem cont de imbinarea celor 2 aspecte amintite in motto: experienta si gandirea. Degeaba practicam Yoga daca nu tragem concluziile de rigoare: o abordare mecanica nu ne va permite sa dobandim o intelegere superioara a noastra si a lumii in general. Starile inalte trecatoare se irosesc daca nu sunt permanentizate pe baza structurarii unui nou mod de gandire si intelegere. Practica orbeasca(care exclude gandirea) nu este suficienta pentru inlaturarea ignorantei, ci evolutia spirituala trebuie construita printr-un efort constient, intelegand ceea ce ni se petrece, si acordand atentie nu numai dezvoltarii fizice si energetice, ci si celei mentale si sufletesti, privite ca un intreg.

Este folositor sa extragem concluzii din ceea ce practicam si sa nu lasam faptele si experientele ca o masa inerta, din care nu am extras principii calauzitoare. Facuta cu intelepciune, extragerea acestor principii din masa de fapte si experiente la care am avut acces, duce la o unificare, si in final ne poate conduce asadar la Unicul, la Dumnezeu. Este de mare folos sa ajungem la acele principii cauza care guverneaza toata diversitatea de sub ele, si care sunt pasul(etapa) de dinaintea Cauzei Unice, Dumnezeu. Aceste principii sau legi fundamentale de multe ori sunt simple, concise (datorita marii lor puritati), si se sprijina pe o experienta bogata si o traire inefabila (care fac ca aceste principii sa fie pline de viata pentru noi). Cu cat un principiu este mai inalt, cu atat raza sa de actiune este mai mare. La limita, Principiul sau Cauza Ultima care este Dumnezeu isi intinde raza (sau puterea de actiune) asupra a tot ceea ce exista.

Un criteriu asupra valorii unui astfel de principiu este aplicabilitatea sa practica: cat de util este acesta atunci cand ne confruntam cu situatii diverse sau dificile, si pe care vrem sa le transformam sau sa le directionam catre binele nostru. Asemenea principii sau legi inalte nu trebuie sa ne faca sa traim intr-o lume de vis, imaginara, ci trebuie sa ne faca sa traim fericirea aici si acum, in mod concret. Ele au rolul de a ne da o mare capacitate de actiune, o mare putere de intelegere pentru a rezolva problemele cele mai diverse ale noastre sau ale altora.

Compania Bayer a vandut produse antihemofilice infectate cu HIV

Niciun comentariu :
Compania Bayer a vandut cu buna stiinta in anii '80 produse antihemofilice Factor VIII infectate cu HIV, virusul care produce SIDA, in tari precum: Spania, Franta, Hong Kong, Taiwan, Argentina, Indonezia, Japonia, Malaezia si Singapore. Documentele oficiale descoperite dezvaluie faptul ca aceasta actiune s-a produs cu stiinta si complicitatea autoritatilor SUA, a Administratiei pentru Alimentatie si Medicamente (FDA), dupa ce aceasta a interzis distribuirea medicamentului in SUA, datorita cazurilor de infectare cu HIV aparute.
In urma folosirii produsului au fost constatate mii de infectii, in tarile in care a fost vandut produsul, in special in randul copiilor. In ciuda acestui fapt nici un oficial guvernamental sau al companiei Bayer nu a fost anchetat in SUA in acest caz. Detalii la: http://www.cbsnews.com/stories/2003/05/22/health/main555154.shtml


Stirea despre comercializarea produsului Bayer infectat cu HIV la televiziunea americana NBC

Alte articole in legatura cu acest subiect:
Dezvăluirile incendiare făcute de Gregorian Bivolaru [Paris, februarie 2004]
DEZVĂLUIRI ULTRAZGUDUITOARE referitoare la planurile francmasoneriei mondiale
Reflecţii zguduitoare asupra unei epidemii programate care a fost ordonată din umbră de către francmasoneria mondială
Virusul maladiei SIDA a fost fabricat în laboratoarele americane

miercuri, 20 iunie 2007

Scenariul MISA se repeta si in alte parti ale lumii

Niciun comentariu :
Campania impotriva yoghinilor de la MISA nu este singulara. Scenariul s-a repetat intr-o mare masura si in alte cazuri. Bhagavan Sri Rajneesh (Osho) arestat si declarat persona non grata in SUA si in multe alte state ale lumii, Polonia - Ryszard Matuszewski liderul confraternitatii Himavanti, batut si arestat, Italia - Swami Kriyananda continuatorul liniei marelui yoghin Paramahamsa Yogananda, nevoit sa se refugieze in India. Si acestea nu sunt singurele cazuri de grupari spirituale oprimate si discriminate. Am mai putea aminti si faptul ca un popor intreg, cel tibetan, este sub ocupatie si in pericol de disparitie, impreuna cu comorile sale spirituale nepretuite.

Aceasta Cruciada modernă împotriva spiritualităţii a fost dusa la indeplinire pana la inimaginabil in cazul gruparii Falun Gong. Cazul Falun Gong este unul dintre cele mai relevante exemple contemporane despre ce poate face un aparat de stat decis să distrugă cu orice preţ o şcoală spirituală. Cititi despre:

Comerţul morţii - practicanţii Falun Gong sunt închişi şi torturaţi pentru a alimenta traficul ilegal de organe

Traficul de organe îmbogăţeşte autorităţile chineze
de Oltea Mutulescu

În spatele Marelui Zid - MARTIRII FALUN GONG

Am studiat limba chineză în facultate. Desenam ideograme pe foi întregi de caiet studenţesc, cu perseverenţa unui elev de clasa întâi care face bastonaşe şi liniuţe înainte de a învăţa alfabetul. Astăzi n-aş putea să scriu nici o frază. N-aş mai putea nici măcar să fac faţă unui dialog pe o stradă oarecare din Beijing. Am uitat prea multe cuvinte. Dar nu am uitat senzaţia de pace din timpul exerciţiilor de Tai chi quan pe care le făceam în pauza de seminar împreună cu lectorul chinez. Mişcările lui fluide, ceremonioase păreau să susţină o sferă invizibilă care aluneca în ralanti prin aer. Mulţi ani mai târziu aveam să aflu că oameni care se adună prin parcurile fostului imperiu pentru exerciţii asemănătoare sunt hăituţi, arestaţi, torturaţi, ucişi. Am aflat că Partidul Comunist Chinez le-a declarat război şi a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a şterge de pe faţa Pământului învăţătura spirituală pe care o urmează aceşti adepţi. Sunt crime care au început acum şapte ani. Sunt crime care se petrec chiar în momentul în care scriu aceste rânduri. Chiar în momentul în care le citeşti. Nu ştiu dacă fostul meu profesor de chineză se mai află în viaţă.

Există o documentaţie foarte detaliată, care te lasă fără respiraţie. Mărturii, interviuri, articole şi rapoarte întocmite de apărători ai drepturilor omului. Această antologie a cruzimii cuprinde doar o parte dintre cazurile care aruncă asupra regimului comunist de la Beijing acuzaţia de crime împotriva umanităţii. Persecuţiile s-au declanşat în vara lui 1999, după un protest paşnic al adepţilor Falun Gong. Autorităţile începuseră deja campania mass-media, învinuindu-i de lucruri grave. Zece mii de oameni au venit spontan în Piaţa Tian An Men, inundată de sânge în 1989, când a luat amploare manifestaţia studenţească împotriva comunismului. De data aceasta, piaţa a rămas liniştită. Oficialii au promis că lucrurile se vor îndrepta. Dar a doua zi Falun Gong a fost interzisă prin lege. Iar cei care nu apucaseră să pornească înapoi, spre casă, au fost reţinuţi de poliţie. Unii nu au mai fost găsiţi niciodată de familii. Alţii au făcut ani de puşcărie şi lagăre. Alţii au murit. Misterios. De inimă sau atac cerebral. În niciun caz din bătaie. Deşi corpurile pe care unele rude au reuşit să le vadă erau mutilate de tortură. Cu urme de lovituri care au învineţit pielea, arsuri de la ţigară, răni făcute cu fierul înroşit, cu bastoane care produc şocuri electrice.

NUMĂRUL DISPARIŢIILOR ESTE IMENS

Vreme de câţiva ani, zeci de mii de adepţi au venit la Beijing în fiecare săptămână, pentru a convinge guvernul că exerciţiile şi meditaţiile lor nu pun în pericol siguranţa naţională, iar Falun Gong nu este o sectă malefică. După primele reţineri masive au observat că cei care îşi declarau identitatea erau uneori eliberaţi şi se puteau întoarce acasă. Dar rudele, prietenii, colegii sau şefii lor erau amendaţi, ameninţaţi, concediaţi, hărţuiţi, bătuţi. Publicaţia Epoch times a făcut cunoscut în lume cazul familiei Yang din oraşul Dingzhou. Soţul a fost ridicat în timpul unui raid al Poliţiei. Nu era pentru prima oară, soţia lui, Lirong practica de mai mulţi ani Falun Gong. Cu toate intimidările autorităţilor Lirong nu a vrut să se dezică de credinţa sa. Soţul a fost din nou interogat, supus la imense presiuni psihice, ameninţat că va fi dat afară de la serviciu şi va rămâne pe drumuri. Dimineaţă a fost lăsat să plece. Ajuns acasă sub stare de şoc, Yang şi-a sugrumat soţia. A sunat la poliţie, ofiţerii au venit rapid şi au făcut o autopsie. Trupul femeii de 34 de ani era cald încă. Specialiştii s-au apucat de treabă. I-au extras mai multe organe interne care urmau să fie folosite pentru transplanturi plătite cu bani grei. Sângele nu se coagulase. «Asta nu este autopsie, este vivisecţie!» a exclamat un angajat al Biroului de Securitate Publică din oraş.

În anii care au urmat primelor arestări mulţi protestatari nu şi-au mai spus numele, gândindu-se că îşi protejează familia de hărţuire. N-au mai fost înregistraţi în actele oficiale ale Poliţiei, nu au mai fost notaţi în registrele lagărelor de muncă sau în cele din închisori. Familiile nu au mai ştiut unde sunt încarceraţi, dacă sunt vii sau morţi. Numărul dispariţiilor este imens. Drumul către prelevarea masivă de organe a fost deschis.

CONDAMNĂRI FĂRĂ PROCES ŞI LAGĂRE DE MUNCĂ

După ce l-au detronat acum jumătate de secol, revoluţionarii l-au trimis pe ultimul împărat al Chinei la împletit coşuri din nuiele, să-l reeduce în spiritul doctrinei marxiste. Dar China a rămas un imperiu, unul comunist. Iar în acest imperiu persecuţiile Falun Gong se desfăşoară la scară gigantică. În ultimii cinci ani guvernul a utilizat un sfert din resursele sale financiare în acţiunile îndreptate împotriva acestei grupări spirituale. Un ofiţer din Departamentul de Justiţie al provinciei Liaoning declara cu mândrie într-o şedinţă desfăşurată în lagărul de muncă forţată Masanjia „Fondurile folosite pentru a anihila Falun Gong au depăşit cheltuielile alocate unui război.”

Represiunea comandată de preşedintele Jiang Zemin se bizuie pe Biroul 610, cu putere absolută peste fiecare nivel al administraţiei din partid şi asupra celorlalte sisteme politice şi juridice. Superstructura înfiinţată special pentru a distruge mişcarea Falun Gong a primit mandat să atace în fiecare provincie, oraş, regiune, universitate şi serviciu guvernamental. Gestapo-ul chinezesc nu şi-a dezamăgit părintele. Circa 6000 de oameni au condamnări la peste 18 ani. Raportul Departamentului de Stat al SUA asupra Chinei precizează în 2005 că sunt aproximativ patru sute de centre de detenţie care se ocupă de „reeducarea” a peste 100 000 de persoane, condamnate frecvent fără proces. Vizionarea obsesivă a filmelor de convertire, muncă epuizantă de 18-20 de ore, privarea de somn pentru perioade lungi de timp, obligaţia de a scrie declaraţii de căinţă, de a repeta autoincriminări umilitoare, de a recita fraze murdare despre Falun Gong şi mentorul grupării. Sunt doar câteva dintre tehnicile folosite pentru a obţine de la prizonier semnarea unei mărturii de renunţare la valorile mişcării, angajamentul că nu va mai practica niciodată Falun Gong şi denunţarea cunoscuţilor. Este ceea ce propaganda roşie numeşte „transformare”.

Ouyang, un inginer electronist de 35 de ani, a părăsit închisoarea şi a fost trimis la şedinţe de spălare a creierului. A fost forţat să stea cu faţa la zid timp de nouă zile. Dacă se mişca, îl electrocutau. Dacă se prăbuşea de oboseală, îl electrocutau. În fiecare dimineaţă avea cinci minute pentru a mânca şi a se uşura. "Dacă nu o făceam, îmi udam pantalonii. Şi mă electrocutau şi pentru asta. Nu mai vedeam bine, pentru că mă uitam mereu la peretele din faţa mea, la 5 centimetri". Au urmat trei săptămâni de discuţii despre Falun Gong, timp de şaisprezece ore pe zi." Presiunea exercitată asupra mea era şi este incredibilă", a spus el. "În timpul acestor ultimi doi ani, am văzut cele mai rele lucruri pe care le poate face omul. Noi suntem într-adevăr cele mai crude animale de pe Pământ."

Cititi continuarea la: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4715
(articol preluat din revista Yoga Magazin nr. 66)

Suntem contemporani cu torturile pe care le îndură practicanţii Falun Gong. Trăim sub acelaşi cer cu noii martiri de conştiinţă ai comunismului. Ce poţi face tu? Enorm. Vocea ta contează. Oameni din întreaga lume semnează apeluri pentru încetarea persecuţiilor. Dacă vrei să li te alături, intră la Friends of Falun Gong Europe www.fofg-europe.net (click Petition) sau Falun Gong Human Rights Working Group www.falunhr.org (click How you can help).


Dans realizat de adepte Falun Gong


Alte resurse:
Falun Gong: http://www.faluninfo.net/
Himavanti Confranternity Order: http://www.himavanti.org/en/index.htm
Ryszard Matuszewski Lalit Mohan: http://www.ryszard-matuszewski.com/
Italy Kriya yoga: http://www.anandaanswers.com/
Free TibetFree Tibet Campaign: http://www.freetibet.org/

Relatia invatare/dezvatare

Niciun comentariu :
In cadrul progresului spiritual, dar si in cadrul progresului personal de orice tip, trebuie acordata atentie acestor doua aspecte complementare: invatarea(de lucruri/obiceiuri bune) si dezvatarea(de lucruri/obiceiuri rele). Ignoranta nu inseamna numai lipsa aspectelor pozitive, ci si prezenta aspectelor gresite, false, generatoare de esec si suferinta in fiinta noastra.

Acest aspect este suprins in urmatorul citat din Vede:
"Usor educi pe un netot,
Dar mai usor pe cel cu minte,
Pe-un semidoct, nici tu Parinte,
Nici zeii Cerului nu pot."

Nu trebuie sa uitam ca am acumulat in noi si destule idei si obiceiuri gresite, si acestea sunt chiar mai greu de inlaturat decat nestiinta si lipsa informatiilor, fiindca daca de lipsa informatiilor nu ne-am atasat, ne identificam adeseori in schimb cu obiceiurile si ideile noastre gresite.

Cum sa-i binecuvantezi pe cei dragi si chiar pe cei care pot sa iti doreasca raul

Niciun comentariu :
Actul binecuvantarii este prezent din timpuri stravechi in toate traditiile si culturile. Odinioara parintii acordau binecuvantarea copiilor care plecau la drum ori celor care doreau sa-si uneasca destinele prin casatorie, iar hrana, copilul nou nascut ori holdele primeau acele cuvinte ce il apelau cu sfintenie pe Dumnezeu. Astazi pentru multi dintre noi a disparut ideea ca am putea sa-i binecuvantam pe cei din jur, ea a fost inlocuita treptat, din pacate, cu cea in care binecuvantarea este numai apanajul anumitor persoane pe care uneori trebuie sa le platesti pentru a-ti oferi serviciile in acest sens.
Reinvatarea actului binecuvantarii este astazi o modalitate esentiala si extrem de simpla de chemare a lui Dumnezeu, oriunde, oricand si in orice conditii.


Profesorul Yoga Gregorian Bivolaru despre Arta Binecuvantarii


Daca doriti detalii despre cum se poate realiza o binecuvantare si ce efecte poate ea avea asupra noastra si acelor din jur, va recomandam sa lecturati O sinteză realizată pe baza conferinţelor despre Arta Binecuvântării susţinute de prof. yoga Gregorian Bivolaru

O stare de pace oceanica

Niciun comentariu :
Eram în tabăra spirituală de la Costineşti 2001. Într-o zi Grieg a realizat o binecuvântare colectivă pentru cei care erau prezenţi în acel moment la terenul unde ne desfăşuram activităţile taberei.
Din primele secunde, starea mea de conştiinţă s-a rafinat foarte mult. Am simţit o energizare deosebit de intensă la nivelul creştetului şi totodată am văzut clar o lumină albă, foarte intensă, ca o coloană sau ca un tunel, care pătrundea prin acea zonă în corpul meu. Aproape în aceeaşi clipă, senzaţia de individualitate a dispărut fulgerător şi s-a instalat o stare de vid mental aproape deplin. Nu-mi mai conştientizam corpul fizic şi chiar respiraţia părea că se derulează după alte cicluri şi necesităţi.

Singurul lucru pe care îl percepeam era un punct de lumină albă, foarte intensă, situat deasupra creştetului capului. De asemenea, simţeam clar datorită fuziunii subtile cu acel punct, că el înglobează o energie colosală, cu mult deasupra posibilităţilor mele de cuprindere din acel moment. Aveam senzaţia şi convingerea că acel punct de lumină – energie era de fapt singurul lucru care există cu adevărat în Univers, toate celelalte aspecte fiind derivate din el.
Această lumină „umplea” tot universul meu interior – percepţia era foarte subtilă şi rafinată, căci eu nu-mi mai conştientizam deloc în acele momente corpul fizic care părea dizolvat în ceva mult mai subtil şi înalt. Totodată, simţeam o identificare deplină, absolută, cu această lumină-energie, ca şi cum, pur şi simplu, aş fi transcens totul şi m-aş fi transformat chiar eu în acea lumină-energie. Părea că în întregul Univers, în întreaga Manifestare, nu există nimic altceva decât Ea.

Căutând să conştientizez cât mai clar această stare am simţit o pace lăuntrică deosebit de profundă şi de cuprinzătoare, pe care tind să o numesc, „stare de pace oceanică”. Era totodată o linişte „dinamică”, căci simţeam că ea conţine foarte multă energie potenţială. De asemenea, am perceput foarte multă forţă, sub toate aspectele în care ea poate fi conceptualizată.
N.S.K., Cluj

Marturie: Ascultarea vocii interioare ii poate ajuta pe cei dragi

Niciun comentariu :
Nu practic încă yoga, dar am participat de câteva ori la cursul de YOGA alături de prietena mea. Arta binecuvântării, pe care am realizat-o la sfârşitul orelor de curs, mi-a plăcut şi m-a impresionat profund, considerând-o atunci ca pe un dar de la Dumnezeu, acel "ceva" de care aveam nevoie într-un moment greu şi care mi-a fost dăruit cu dragoste.

După o săptămână, prietenul meu a plecat din ţară. Nu aveam nici o veste despre el de două zile şi eram îngrijorată. Nu ştiam multe despre arta binecuvântării, însă brusc am simţit că acesta este singurul lucru pe care pot să-l fac pentru el şi l-am făcut, condusă de un impuls curat şi frumos, rugându-mă în felul meu la Dumnezeu şi dăruindu-i aceste binecuvântări, aşa cum credeam că este bine.
Peste două zile, prietenul meu m-a sunat şi mi-a relatat că exact în seara în care i-am făcut binecuvântări el a trăit nişte evenimente cum doar în filme mai poţi vedea: fiind în Olanda cu nişte prieteni au fost atacaţi de un grup de oameni înarmaţi. Încercarea prin care a trecut atunci a fost grea, s-au tras focuri de armă, iar unul dintre prietenii lui a fost rănit. Mi-a relatat de asemenea că deşi a fost ceva sângeros şi plin de violenţă, pe tot parcursul evenimentelor a simţit o inspiraţie şi o protecţie deosebită, şi că a scăpat ca printr-o minune, având într-un moment cheie o putere extraordinară de a acţiona rapid care l-a salvat şi pe el şi pe prietenii lui. A venit acasă transformat şi marcat de acest eveniment şi este convins că atunci Dumnezeu i-a fost alături.

Am fost uimită să constat că simultan cu gândul meu bun trimis către el, iubitul meu, a primit exact genul de ajutor şi protecţie de care avea nevoie urgentă, iar eu fusesem inspirată să le cer pentru el, prin binecuvântări.
Am citit ulterior elementele teoretice care au fost prezentate la iniţierea în Arta binecuvântării şi am descoperit că făcusem acest lucru întocmai cum era prezentat acolo, simţind toate etapele. Dumnezeu m-a condus şi m-a ajutat să-i dăruiesc iubitului meu acest lucru din inimă.
N.D., zodia Scorpionului, Focşani, necursantă

Cititi si:
Cum sa-i binecuvantezi pe cei dragi si chiar pe cei care pot sa iti doreasca raul

marți, 19 iunie 2007

Iisus si problematica revelarii Sinelui

4 comentarii :
Iisus nu vorbeste in mod explicit de revelarea Sinelui. Intre invatatura Sa si cea a lui Ramana Maharishi sau Nisargadatta Maharaj exista o diferenta evidenta. Privind la aceste 2 tipuri de invataturi spirituale, este clar ca exista doua abordari diferite ale mesajului spiritual.

Personal consider ca invatatura lui Iisus este mult mai eficienta in a-i ajuta pe oameni sa evolueze spiritual.
Citind cartile cu invataturile lui Ramana Maharishi sau Nisargadatta in care sunt prezentate intrebari ale discipolilor si raspunsuri ale maestrilor, apare clar ca imensa majoritate a acelor discipoli nu intelegeau, nu patrundeau esenta invataturilor acestor maestri. Si aceasta este intrucatva normal, fiindca acesti maestri vorbesc despre un nivel inalt spiritual, pe care n-ai cum sa-l intelegi daca nu-l traiesti. Din acest punct de vedere, diferenta fata de mesajul lui Iisus este imensa. Iisus vorbeste de lucruri simple, care sunt accesibile omului obisnuit. Calea descrisa de El este clara si punctele cheie ale invataturii Sale au certe legaturi cu viata obisnuita a omului (vezi si numeroasele Sale parabole).
Din cauza relativei dificultati a invataturilor maestrilor care au vorbit exclusiv de Revelarea Sinelui(dificultate care apare din cauza ca acest aspect nu poate fi cu adevarat inteles decat atunci cand este trait), apare o pacaleala careia ii cad prada multi care abordeaza aceste invataturi. Multi cautatori ajung sa inteleaga intelectual teoria Revelarii Sinelui, si datorita presiunii la care ii supune ego-ul in vederea obtinerii de rezultate, ei ajung sa creada ca si traiesc aceasta stare, doar fiindca emotional ajung sa se apropie de ceea ce zice in teorie. Astfel, stari emotionale trecatoare care se aseamana cu ceea ce zice teoria sunt confundate cu starile netrecatoare.
Aceasta pacaleala este puternica si datorita unui alt aspect: acesti maestri nu insista mult pe aspectul dual bine/rau, fiindca ei se focalizeaza pe aspectele transcedente specifice Sinelui. Ori acest mod de prezentare ii face pe multi sa creada ca ei pot atinge Realizarea Sinelui fara sa se preocupe in mod hotarat de eliminarea aspectelor rele care inca mai exista in caracterul lor. Evident ca acest mod de a proceda ii va impiedica sa atinga cu adevarat aspectele transcedente, si apoi datorita presiunii egoului in directia obtinerii de rezultate, vor cadea in capcana descrisa mai sus, in care isi vor inchipui ca au atins rezultatele spirituale ale Realizarii Sinelui.

Invatatura lui Iisus evita cu intelepciune aceasta capcana tentanta. Iisus vorbeste enorm de aspectul moral al practicii spirituale, si evita sa vorbeasca mult despre aspectul transcedent al realizarii spirituale. Motivul este simplu: cine ajunge acolo vede cum este. In felul acesta este evitata capcana iluzionarii atingerii rezultatelor de nivel transcendent(in care multi se straduie sa se auto-convinga ca traiesc starile expuse ca fiind telul final, desi au mari restante morale), si se pune accent pe partea care are cea mai mare importanta dpdv. practic pentru imensa majoritate a oamenilor (care au importante hibe morale). Iar rarele fiinte umane care au un caracter precum o piatra pretioasa, se vor descurca si fara descrierea amanuntita a nivelului ultim(lucru care oricum nu prea poate fi facut exact), fiindca le sunt deajuns chiar si cateva vorbe si Dumnezeu ii va indruma.

Speech-ul reprezentatului MISA in cadrul conferintei OSCE de la Bucuresti

Niciun comentariu :
Bucurestiul a gazduit la inceputul lui iunie "Conferinta OSCE la nivel inalt pentru combaterea discriminarii si promovarea respectului reciproc si a intelegerii". La conferinta OSCE a participat si o delegatie a Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut, condusa de Mihai Stoian si Gabriela Ambarus. A fost o ocazie excelenta pentru a aduce in atentia oficialilor europeni si a organizatiilor pentru combaterea discriminarii cazul MISA-Gregorian Bivolaru. Toti participantii au primit DVD-uri si materiale informative privind abuzurile grave la care au fost supusi yoghinii romani incepand cu 18 martie 2004. Din pacate, chiar in sesiunea care trata dreptul la libera exprimare, yoghinilor li s-a bagat din nou pumnul in gura. Gabriela Ambarus, presedinte MISA, era inscrisa la cuvant cu prezentarea intitulata “Libertatea de expresie a mers prea departe: mass-media discrimineaza un grup social pasnic din motive pur comerciale”. Aceasta prezentare nu a mai avut loc, invocandu-se lipsa de timp. Pentru detalii cititi articolul Abuzurile impotriva MISA socheaza Conferinta OSCE

Puteti lectura mai jos speech-ul reprezentantului MISA in cadrul sectiunii “Combaterea rasismului, xenofobiei si discriminarii. Intoleranta si discriminarea crestinilor si credinciosilor altor religii”:

Religious Discrimination of MISA - a Political “Exchange Currency”
The case of the Romanian yoga school MISA
By Senior researcher Mihai Stoian
Honorary secretary of International Yoga Federation for Scandinavian countries
june 2007

Dear Mr. chairman, dear ambassadors, ladies and gentlemen,

I am from Romania and for the moment work and live in Copenhagen, Denmark. I am representing in front of you the “Movement for spiritual integration into the Absolute – M.I.S.A” – a yoga movement having more than 300.000 students and about 35.000 active students (yoga practitioners). I myself practice yoga for more than 18 years and I am Christian orthodox. I am educated in nuclear physics and later specialized on artificial intelligence.
The issue I am raising here is an important one since it is representing one of the most severe cases of discrimination and abuse in the post communist Romania as for sure one that reached the media attention in an abnormal and abusive scale. In order to arrive to the point and the questions that I would like to put here to all of you, with your permission I will briefly introduce some facts that will be later relevant.

In 1984 a great yogi and author of yoga books stated: “Yoga is not a religion but it is a science like any other” Swami Satyananda. Being a new kind of organisation, open and unbound to any already existing system, a yoga school is including people of all religions and social status, yet embracing the set of principles of life. Yet a yoga school can be easily mistaken with a religious group since it is promoting spiritual values for human life.
In the following, without claiming to present the whole case I am presenting a list of abuses that were taking place over 35 years against MISA.

In 1972, in the communist Romania an advanced yoga practitioner (Mr. Gregorian Bivolaru) begin to teach yoga in a so-called “house of culture” in Bucharest. Soon after, the yoga course become famous especially among students and teachers in University and the number of yoga students rapidly increased.
The totalitarian communist regime started to put pressure on the yoga students that was following these yoga courses and on the person of Mr. Gregorian Bivolaru to stop the yoga courses.

In 1982 yoga, martial arts and any eastern spiritual disciplines were taken out of law and all the courses within these disciplines were declared illegal. Despite this fact Mr. Bivolaru and other advanced yoga teachers continued to practice and teach yoga secretly. For this reason Mr. Bivolaru and other teachers were arrested several times, and they went through the full communist oppression mechanism that now you already know it: torturing, beating, forced labor camps.

In 23rd of January 1990 – after the anti-communist revolution, a group of 22 teachers leaded by Mr. Bivolaru (who was just released from the prison) set up the “Movement for Spiritual Integration into the Absolute - MISA”. Immediately after, yoga courses were open all over the country and the number of students in these courses is continuously increasing.

But in September 1990 a vast media campaign against the yoga students and against the teachers was starting (in September the new yoga classes starts!). Yoga practitioners were accused in all the media of several crimes: sexual abuses, brain washing people, homicide in black magic rituals, drugs, and prostitution. Of course the police didn’t start any action due to the fact that these were only incredible lies. Since then – 1990 – every year we experience one or two big campaigns against the organization and against the yoga teachers and students. The accusations are almost the same every time; only recently accusations of terrorism and being a paramilitary organization dealing with weapons were added (probably because of the new international situation).

In this context, the Association for Defending the Human Rights – The Helsinki Committee, notified in 1996, after they made their own inquiries and made reports regarding the M.I.S.A. Association, reports in which they express their worries towards the repeated persecutions to which M.I.S.A. and its students have to suffer.
In the above-mentioned reports, they agree that “there is nothing illegal in the activity of M.I.S.A. members and there is nothing to motivate a campaign against them”.
The reports showing the abuses against MISA came out in 1997, 1998, 2003, 2004, 2005, 2006.

To prove the fact that the discrimination doesn’t have anything to do with the regime that is running the country here are the main political periods in the last 35 years and their contribution to the abuses against MISA:

During the communist regime
1971 – 1989: yoga classes monitored by Securitate, Gregorian Bivolaru (MISA’s spiritual mentor) imprisoned several times, yoga banned as “conspiracy against communist regime”
1991 (first democratic regime, the Front of National Salvation) – MISA calumniated in the press
1992 – 1996 (Iliescu’s social-democratic regime) – hundreds of calumnious articles in the press, instigating to hate
1995 – bomb attempt to Gregorian Bivolaru’s house
1996 – report of Helsinki Committee (APADOR-CH) on abuses and aggressions against MISA
1996 – 2000 (Democratic Convention, president Constantinescu) – unprecedented attack against MISA, violent press campaigns as well as direct actions
1996 – antiterrorist forces stop a yoga class, yogis publicly blamed as dangerous criminals, although no legal action followed. Abuses stayed unpunished.
1997 – report of Amnesty International on authorities abuses against MISA
2000 – 2004 (Iliescu’s social-democratic regime): instigation against MISA and Bivolaru, violation of fundamental rights
2002 – 2003: TV shows presenting lists with yoga practitioners (names, addresses)
18 March 2004 – 300 police officers, gendarmes, prosecutors, secret service agents performed house searches in 16 private locations, using masks and military weapons
Gregorian Bivolaru arrested; criminal file set up; an attempt to fraudulent border crossing set up; in January 2006 Sweden grants him political asylum on grounds of religious discrimination
2004 – 2007 (ruling of “Dreptate si Adevar” Alliance): over 50 yoga teachers and MISA leaders abusively charged with persons trafficking. 70 private residences of yoga practitioners under sequester.

Within 1997-2006: a total of 2678 calumnious press articles
Up to this date no evidence to prove accusations raised by politicians and secret services over past 30 years

Even thou so many accusations were thrown against MISA and its students, now after more than 35 years the state authorities didn’t came with any proves or with any explanations. The abuses continues despite the fact that many yoga schools in Europe were organizing protest actions in front of the Romanian embassy in Paris, London, Copenhagen, Helsinki, Prague, Budapest, Berlin and so on.

Now while we are talking, there is an arresting warrant on the name of Mr. Gregorian Bivolaru and he is searched by the Romanian police. He is having the status of political asylum in Sweden and on is name were received in Sweden more than 14 letters of treat that are under the investigation of the Swedish police.

Volunteering seen as crime
Christian monasteries, yogi ashrams, Jewish kibbutz - are all these outlaw??? Of course not!!! We can say that one common issue that all these communities have in common is that they rely on volunteering.
But under the law of persons trafficking, such as endorsed by the EU, all these religious communities may be charged with a strange form of trafficking if the law will be interpreted in a strange way. However, MISA ALONE is charged with this crime. Therefore the authorities generate discrimination by biased interpretation of the law. More than 50 yoga teachers are now charged with trafficking on the ground of the voluntary work. They are facing from 2 to 20 years of prison.

All the communities that are based on voluntary work are protected by their associations and by the religious customs but MISA remains uncovered in front of the law. This creates a dangerous precedent for all religious communities which therefore become vulnerable to any political interest

Taking in consideration all these facts we respectfully ask you who hold the political power to help this organization for being properly protected against any political abuse.
Making research I learned that MISA is just one little part form what it appear to be large phenomena that is going on underground: the victims of political interests and political abuse.
We have found in Poland, Italy, France, England, similar cases to the one presented above (for those interested in details please contact us). The striking similarities in these cases were leading us to another point of view on the problem. In all of these cases, the reason for the persecutions is the political interest to manipulate the public opinion. These organizations are used for this purpose because they “fit” with the profile: they are small enough so they can be easily handled; they have some exotic issues that are useful in the media scandal, they are somehow religious or can be associated to some religious controversies.

What will be the reason to attack such groups other than to accumulate some political capital? But these irresponsible actions are having some side effects that in our opinion have to be underlined here:
In the general tendency for rediscovering the spiritual values, tendency that in the last years become more obvious, compromising the religious and spiritual freedom for small political interest it is generating a general reaction that might lead to a corruption of all the spiritual efforts that are done now.
The pattern of using the small groups for different purposes in order to manipulate larger groups represent a violation of the human rights that give a dangerous precedent and – in my opinion – is just a generalization of the anti-Semitism.

Letting this to happen is creating an insecure spiritual environment that is inhibiting the free development of the spiritual initiative, situation that afterward will tend to kill the spiritual search and spiritual values while they are too little to survive.
Considering all the above mentioned facts, we consider that it is necessary for all those that are having the political power to work intensive to create a proper protective environment for the religious and spiritual initiative to develop safely for the good of all mankind.

Reinforcing the call for help from the organization that I represent here (MISA) thank you for your patience and concern.

THE MOVEMENT FOR SPIRITUAL INTEGRATION IN ABSOLUTE
MISA
Şoseaua Sălaj nr. 2, bloc 126 A, parter, sector 5 – Bucharest
tel/fax 40 21 4241442, website http://www.yogaesoteric.net/
see also http://www.gregorianbivolaru.com/

Remember: Premiile MISA 2004

Niciun comentariu :
Iată că se apropie sfârşitul de an. Se apropie momentul când meritele multora dintre noi vor fi răsplătite, sau cum zice românul „după faptă şi răsplată!”.

În cele ce urmează vom enumera PREMIILE PENTRU ANUL 2004 propuse de şcoala noastră de yoga, pentru cei mai "DESTOINICI” OAMENI AI LEGII", care au acţionat în 18 martie 2004 şi chiar după aceea.

M.I.S.A. propune:

MENŢIUNE 10
Se acordă premiul pentru starea de abandon tuturor celor care s-au supus orbeşte comenzii politice. Ei vor beneficia de câte o pereche de ochelari de cal (şi nu ne referim la Calul... Bălan), ochelari tip „ultimul nechezat” şi de o oglinjoară în faţa căreia se vor putea întreba în fiecare zi: “Oglindă oglinjoară, cine-i cel mai supus din ţară?”

MENŢIUNE 9
Se acordă premiul pentru starea de atenţie procurorului care a reuşit să confunde adresa la care trebuia realizată percheziţia. Premiul constă într-o biluţă de ping-pong cu care el va putea realiza o binecunoscuta tehnică yoghină de dinamizare specifică a atenţiei, Shambavi mudra. În cazul unor trăiri mai speciale care vor apărea în urma practicii consecvente şi matur asumate, M.I.S.A. se angajează să-i publice mărturiile spirituale într-o carte destinată special acestui gen de experienţe. De asemenea, dumnealui va beneficia de intrarea gratuită la toate conferinţele yoghine, atât din ţară, cât şi de peste hotare, conferinţe care vor avea ca subiect de dezbatere atenţia.

MENŢIUNE 8
Se acordă premiul pentru iluzionare procurorului care a realizat cel mai bun număr de prestidigitaţie (arta de a produce iluzii prin mişcarea rapidă a mâinilor), pe data de 18 martie. Dumnealui a reuşit să facă să apară şi să dispară într-un timp record mandatul de percheziţie, uimind astfel asistenţa abia trezită din somn. Viteza cu care dumnealui a palmat hârtia l-ar fi făcut să roşească de invidie până şi pe celebrul David Cooperfield. Premiul se constituie dintr-un contract avantajos pe viaţă la circul Globus, unde îndemânarea aproape supranaturală de care dă dovadă domnia sa, va putea fi aplaudată la scenă deschisă.

MENŢIUNE 7
Se acordă premiul pentru starea de generozitate manifestată din plin în timpul evenimentelor din martie 2004 jandarmilor care au împărţit cu dărnicie necontrolată lovituri de bocanc şi armă tuturor celor care li s-au predat necondiţionat. Ţinând cont de dominanta afectivă ce îi caracterizează pe jandarmi, ei vor beneficia de un pelerinaj la locurile sfinte, prilej unic de a împărtăşi celorlalţi enoriaşi, câte ceva din tainele nebănuite ale vieţii de creştin autentic.

MENŢIUNE 6
Se acordă premiul pentru vigilenţa accentuată şi un foarte înalt profesionalism agenţilor ultraspecializaţi care au reuşit să identifice după 9 ani de monitorizare atentă a şcolii noastre de yoga, yoghinii care au luat supradoze de polen şi ciuboţica cucului. Aceşti fraţi ai lui James Bond, adevăraţi agenţi 007, vor beneficia de un abonament pe viaţă la videotecile Hollywood, de unde îşi vor putea procura casete cu idolul preferat. Mapa lor de prezentare va fi trimisă de M.I.S.A. la toate agenţiile de promovare, în cazul în care îşi doresc debutul pe marile ecrane.

MENŢIUNE 5
Se acordă premiul pentru starea de inocenţă jandarmului care a manifestat o asemenea trăire elevată la vederea unui borcan cu Kombucha. Premiul constă dintr-un pui mic din această ciupercă miracol şi un prospect ce conţine o prezentare exhaustivă a beneficiilor sale. El a obţinut, de asemenea, şi gratuitate timp de un an la cursul de Ayurveda, putând participa oricând la cules de plăntuţe pe valea Cernei.

MENŢIUNE 4
Se acordă premiul pentru starea de “pratyahara”- abstragerea simţurilor de la realitatea înconjurătoare - jandarmilor care nu au vrut sa vadă cheile din uşile pe care le-au spart cu atâta entuziasm şi nici nu au vrut sa audă rugăminţile proprietarilor de a le folosi. Ei vor beneficia de o hartă a tuturor peşterilor din România, unde se vor putea retrage pentru introspecţie. În liniştea sacrosanta a acestor cavităţi naturale ei vor putea medita nestingheriţi asupra ideii: “cagula mă strânge, bocancul de nu-l folosesc, îmi plânge!” .

MENŢIUNE 3
Se acordă premiul pentru starea de respect jandarmilor care au bătut la uşă înainte de a intra în imobil în timpul evenimentelor din martie. Au bătut atât de tare încât au căpătat respectul celor din jur. Ei au fost aleşi pentru a rescrie Codul Bunelor Maniere şi de a susţine conferinţe pe aceeaşi tema în cadrul armatei române.

MENŢIUNE 2
Se acordă premiul pentru rezultatele excepţionale obţinute în practica osteopraxiei şi a metodelor tradiţionale de călcături jandarmilor care pe data de 18 martie 2004, au aplicat cu o precizie chirurgicala bocancul pe gâtul tinerilor practicanţi yoga. Ei vor putea deschide un cabinet ultramodern chiar în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel, unde îşi vor putea trata superiorii de toate afecţiunile pe care aceştia ar putea sa le prezinte, prin binecunoscutele metode devenite acum tradiţionale.

MENŢIUNE 1
Se acordă premiul pentru cea mai bună imagine cameramanului poliţist prezent la percheziţie care a reuşit să ţină un cadru nemişcat 20 de minute, în timp ce filma perechea de bikini a unei practicante yoga. El va beneficia de un curs gratuit de operatorie si un abonament lunar la Cinemateca română.

LOCUL 3
Nimeni.

LOCUL 2
Nimeni.

LOCUL 1
Se acordă premiul de modestie premierului Adrian Năstase pentru discreţia arătată, domnia sa negând întotdeauna implicarea în cazul M.I.S.A.. Întrucât de la Gandhi încoace nu s-a mai pomenit un politician cu o aşa înaltă ţinută morală, domnia sa merită un titlu de onoare cu care M.I.S.A. propune ca el să fie menţionat în istoria României contemporane: “Adrian, premierul minune”.

noiembrie 2004 - Trupa Sophrozin
Preluare de pe: http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2203

luni, 18 iunie 2007

Gregorian Bivolaru si MISA in raportul independent Sistemul juridic din România - septembrie 2006, realizat de Societatea pentru Justitie (SoJust)

Niciun comentariu :
Este vorba de un extras referitor la cazul Gregorian Bivolaru MISA din capitolul Drepturile Omului al raportului independent Sistemul juridic din România - septembrie 2006, al Societatii pentru justitie.
Societatea pentru Justitie - SoJust reuneste in prezent un numar de 21 membri, dintre care un numar de 12 sunt fondatori. Membrii sunt reprezentanti atat ai profesiilor juridice, cat si ai societatii civile. Scopul principal al organizatiei este de a contribui la realizarea unei reforme autentice si cuprinzatoare nu numai a magistraturii, ci si a altor profesii juridice si a sistemului de educatie juridica, in vederea imbunatatirii calitatii actului de justitie in general. In vederea realizarii acestui scop, Societatea pentru Justitie utilizeaza expertiza juridica a membrilor sai pentru a incuraja realizarea actului de justitie in interesul public. De asemenea, asociatia isi propune sa faciliteze dezbaterea publica si sa promoveze o atitudine civica activa fata de sistemul juridic din Romania.
[...]
III. CAZUL M.I.S.A.

A. Situatia de fapt
Unul dintre cazurile ce au suscitat îndoieli publice cu privire la corectitudinea procesuala si consecventa cu drepturile fundamentale este cel al Miscarii pentru Integrare Spirituala în Absolut (MISA)[26]. Liderul MISA, Gregorian Bivolaru si alti discipoli de-ai sai au fost urmariti, arestati si baturti de organele de securitate înca din anii `70. Nu este exclus, potrivit informatiilor publicate în presa, ca urmarirea liderului MISA sa fi continuat si dupa 1989. La aceasta se adauga si reticenta publicului cu privire la tehnicile yoga, în special în anii `90, datorata lipsei unei educatii echitabile.

Cea mai mare actiune oficiala îndreptata contra MISA a avut loc în martie 2004 – operatiunea „CHRIST”. La data de 18 martie 2004, câteva sute de politisti, jandarmi si procurori au patruns în forta, în mai multe imobile proprietate personala apartinând unor cursanti yoga, locatii unde zeci de practicanti yoga locuiau în comun urmându-si practica spirituala dupa modelul ashram-urilor din India. Imersiunea a fost transmisa de mai multe posturi de televiziune si o tara întreaga a putut vedea pe ecranele televizoarelor fortarea usilor de organele de ordine, tratarea în forta a persoanelor gasite în cladiri (dintre care unii cetateni straini) – sub amenintarea armelor, au fost somate sa se întinda pe podea, cu fata în jos si cu mâinile la ceafa; nu li s-a permis sa se îmbrace; nu li s-a cerut acordul pentru luarea de imagini. Într-un caz se pare ca nu a existat mandat de perchezitie. Mai multe zeci de persoane au fost urcate în dubele politiei, fiind duse la Parchet, unde li s-au luat declaratii. Nu li s-a permis contactul cu avocatii, pe motiv ca sunt audiate ca si martori, iar legislatia româna prevede posibilitatea asigurarii apararii doar pentru parti, nu si pentru martori[27].

Potrivit continutului mandatelor de perchezitie, acestea trebuiau sa priveasca “date informatice, date referitoare la utilizatori si traficul informational”. Cei perchezitionati au reclamat însa ca au fost ridicate cantitati uriase de bunuri personale[28], unele dintre acestea fara a fi mentionate în procesele verbale de perchezitie si majoritatea neavând nici o legatura cu motivele mentionate în mandate; 2 ani mai târziu, proprietarilor le-au fost înapoiate doar o treime din acestea. Una dintre probe, jurnalul unui martor – practicant yoga, a fost distribuit presei si facut public, desi autoritatile asigura ca au pastrat confidentialitatea.

Procurorul instrumenteaza în prezent dosare de crima organizata si trafic de persoane cu privire la unii membri M.I.S.A. S-a instituit masura sechestrului asigurator asupra a 70 de imobile pentru acoperirea daunelor pretinse de acestea. Oficial, s-a retinut ca, sub acoperirea unor cursuri de initiere în practicile de tip yoga, persoanele cercetate au racolat, manipulat si exploatat în interes personal participantii – dintre care multi minori, carora le-a fost pusa în primejdie dezvoltarea psihica[29]. Din datele contradictorii publicate în presa, victimele sunt doar 8 persoane. Unii dintre cei cercetati au fost trimisi în judecata. Lucru total neobisnuit în România, întreg rechizitoriul a fost postat public de catre organul de urmarire penala[30], ceea ce pe lânga încalcarea drepturilor la un proces echitabil si ocrotirea vietii private a celor cercetati, poate fi privit ca înca un element de manipulare a opiniei publice.

B. Situatia dosarelor M.I.S.A.
Cu toate anchetele interne ale CSM[31] sau anchetele judiciare efectuate ca urmare a plângerilor adresate, prezumtivele aspecte negative ale modului de desfasurare a anchetei nu s-au lamurit. Din cele 55 de plângeri penale depuse in mai 2004, doar 9 au fost retinute spre solutionare la Parchet si acelea pentru o singura infractiune. Restul au primit solutie de neurmarire, fara ca victimele sa fie audiate, în prezent aceasta solutie fiind contestata la instanta suprema.

În paralel, pe numele lui Gregorian Bivolaru – plecat în Suedia - au fost emise doua mandate de arestare, unul pentru infractiunea de act sexual cu o minora si altul pentru trafic de persoane. Acestea au stat la baza formularii de catre statul roman a unei cereri de extradare a lui. Însa Curtea Suprema din Stockholm a ajuns la concluzia ca datorita încalcarii prezumtiei de nevinovatie, a implicarii politicului[32] si mass-mediei în aceasta speta (chiar se face mentiune expresa ca autoritatile în mod deliberat au întors opinia publica împotriva inculpatului), justitia din România nu poate asigura un proces echitabil cetateanului a carei extradare s-a cerut, motiv pentru care cererea statului roman a fost refuzata[33]. Dupa alte doua luni, Guvernul Suediei a acceptat acordarea statutului de refugiat pe motive politice a lui Bivolaru.

C. Posibile drepturi încalcate
Asupra modului în care s-au derulat perchezitiile, audierile si investigatiile s-au ridicat întrebari cu privire la posibila încalcare a mai multor dispozitii interne (privare ilegala de libertate; amenintare; represiunea nedreapta; violare de domiciliu; distrugere; abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor; abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturilor; încercare de a determina marturia mincinoasa; arestare ilegale si cercetare abuziva; purtare abuziva) si internationale (interzicerea torturii; dreptul la libertate; dreptul la un proces echitabil; dreptul la respectarea vietii private si de familie; libertatea de gândire, de constiinta si de religie; libertatea de exprimare; libertatea de întrunire si de asociere; interzicerea discriminarii; protectia dreptului de proprietate).

Ineficienta anchetelor interne asupra abuzurilor reclamate este cu atât mai grava cu cât Bivolaru a obtinut azil si apoi stat de refugiat într-o tara straina. Din acest punct de vedere, competenta sau buna credinta a organelor românesti este serios pusa sub semnul întrebarii.

Note:
[26] Înfiintata ca asociatie non-profit în ianuarie 1990, asociatia are caracter socio-profesional, filosofic, educativ, având drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin promovarea teoriei si practicilor yoga.
[27] Subliniem usurinta cu care, în România, se ajunge la o perchezitie: este de ajuns sa fie începuta urmarirea penala pentru o fapta, in rem, si practic orice persoana, care poate sa nu aiba nici o legatura cu acea cauza, sa fie supusa unei perchezitii domiciliare.
[28] Bunurile ridicate au fost: buletine de identitate, acte si contracte oficiale, acte de proprietate de case si masini, documente contabile, bani, bijuterii, computere, aparate video, camere foto si video, haine, ceasuri, lenjerie, pantofi, alimente, carti si reviste, casete audio-video, cartele telefonice, etc. Peste 100 de cereri adresate parchetului pentru restituirea bunurilor au fost respinse sub pretextul ca bunurile “pot avea legatura cu cauza”. Ramâne de stabilit în ce masura astfel de bunuri, ca cele enumerate mai sus, au legatura cu calculatoarele si tehnologia IT .
[29] http://www.mpublic.ro/presa/2004/c_03_30_2004.htm
[30] http://www.mpublic.ro/presa/2004/c_08_16_2004.htm
[31] http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/24_02_2006__3092_ro.doc,
http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/24_02_2006__3093_ro.doc
[32] A se vedea, de exemplu, interventia de la Tribuna Senatului Romaniei a senatorului Radu Tirle referitor la o întâlnire MISA http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6128&idm=2,04&idl=1
[33] Decizia din 21 oct.2005, Cazul nr. o 2913-05.

duminică, 17 iunie 2007

Karma yoga - infractiune sau cale de evolutie spirituala?

Niciun comentariu :
Mai nou Karma Yoga este o infractiune.
Aceasta este viziunea unor procurori disperati, aflati in mare bucluc datorita abuzurilor si talhariilor facute in 2004 impotriva yoghinilor, abuzuri pentru care au inceput de ceva vreme anchetele la Procuratura Militara.

Karma Yoga este poate cea mai accessibila forma de Yoga. Ea se diferentiaza de celelalte forme prin faptul ca poate fi practicata mai mereu, intreaga zi, si este aplicabila in toate activitatile specifice omului. Din această cauza, putem vedea în Karma Yoga, o forma instantanee de yoga a vietii de zi cu zi.

Karma Yoga are drept scop esential si final usurarea si accelerarea evolutiei spirituale a celui care o practica cu consecventa. Ea se potriveste foarte bine occidentalilor intotdeauna nerabdatori sa actioneze si mai mereu sceptici asupra valorii majoritatii disciplinelor spirituale care par sa te indeparteze de viata sociala. Karma Yoga face sa creasca eficienta altor forme de yoga, dar asocierea cu acestea nu este obligatorie, ea putand fi practicata de sine statator. In cateva cuvinte ea poate consta in realizarea de actiuni benevole si fara recompense materiale sau de alta natura, dar nu numai. Este ceea ce fac intr-un fel sau altul voluntari ai organizatiilor umanitare, calugari si laici prin munca benevola din manastirile sau bisericile crestine, budistii din manastirile budiste si oricare alt om care isi ajuta un semen sau societatea, fara a astepta vreo recompensa.

Stimati procurori, daca Karma Yoga ar fi o infractiune atunci ar trebui acuzati si cei de la Sivananda Ashram impreuna cu compania British Airways pentru ca indeamna oamenii sa calatoreasca in Canada si sa practice, atentie!, in mod obligatoriu Karma yoga alaturi de alte forme de Yoga:
"The stumbling block for some is the compulsory "karma yoga" - when you get to practice your altruism helping out with ashram duties. Collecting-leaves karma yogics tend to be a bit more into the job than cleaning-toilets karma yogics. But remember, the harder the task, the greater the spiritual reward."
http://eventsuk.britishairways.com/sisp/index.htm?fx=event&event_id=34021
Mai puteti cerceta de asemenea si "infractiunile" pe care yoghinii care si-au permis le faca realizand Karma Yoga prin curatarea, an de an, a plajei pline de gunoaie a Costinestiului. Ori atunci cand alaturi de jandarmi, pompieri si politisti de frontiera, yoghinii au ajutat autoritatile din Costinesti la salvarea si mutarea persoanelor sinistrate in urma inundatiilor din 2005.


YOGHINII CURATA PLAJA - KARMA YOGA, Costinesti 2006

„Karma Yoga“ ne învaţă că pricina suferinţelor, a bolilor şi a necazurilor, ce se lasă cu umbre atât de mari şi întunecoase asupra vieţii noastre pământeşti, rezidă în propriile noastre acţiuni. Noi culegem întotdeauna roadele a ceea ce am semănat. Cauza tuturor evenimentelor din viaţă rezidă în noi; noi nu putem învinovăţi de suferinţele noastre nici pe părinţii noştri şi nici forţele rele, ci trebuie să privim înăuntru nostru, pentru a găsi acolo cauza care ne-a produs suferinţa. Latura aceasta din yoga descrie acele forme ale activităţii care pot elibera omul; ea dezvăluie şi cunoştinţele secrete care îi vor scoate omului lanţurile, îi vor nimici suferinţele, îi vor reda libertatea, pacea şi fericirea, atât pe pământ, cât şi după moarte.

„Karma Yoga“ ne arată că orice acţiune, săvârşită din dorinţa de a obţine rezultate, leagă sufletul de acest rezultat şi că o astfel de acţiune interesată devine izvorul unei noi subjugări. Secretul muncii corecte, pe care ni-l dezvăluie spre învăţare „Karma Yoga“, rezidă în faptul de a lucra de dragul lucrului şi nicidecum de dragul rezultatului. Dacă principiul acesta s-ar aplica la toate acţiunile vieţii noastre, atunci fiecare lucru săvârşit de noi ar constitui un pas înainte pe calea eliberării definitive a sufletului. Cine îşi îndeplineşte munca sa, înţelegând această mare taină, acela ajunge total lipsit de egoism şi se ridică până la conştiinţa „Eului“ său real, Nemuritor şi Divin.

Swami Vivekananda

Cititi si textul integral al lucrarii KARMA YOGA: yoga instantanee a vieţii cotidiene de Gregorian Bivolaru