Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 30 septembrie 2007

Simboluri cu mare putere de influenta sociala ascunse in forma cladirilor si a monumentelor

Niciun comentariu :
Simbolul este de regula un semn, o figura geometrica sau desen ce este corespundenta analogic cu o anumită cantitate de informaţie, care ne pune în rezonanţă cu o anumită realitate, sferă de forţă sau energie subtilă. Putini oameni sunt constienti de influenta pe care o au simbolurile in viata lor desi suntem cu totii de acord ca exista simboluri care au o mare importanta in viata noastra. Daca ar fi sa luam doar simbolul consacrat al crucii am putea sa scriem volume intregi despre semnificatiile sale, despre influenta sa asupra umanitatii in general si asupra unor oameni in particular.

Exista insa si o serie de simboluri, din pacate de multe ori malefice, care sunt folosite intr-un mod disimulat in forma unor cladiri ori a unor monumente, cu scopul de a influenta intr-un mod inconstient masele de oameni dintr-o anumita zona.

Un prim exemplu in acest sens este folosirea formei pentagonului in cazul cladirii Armatei SUA:Un alt exemplu deja bine cunoscut ar fi planul urbanistic al orasul Washington DC care are integrat in el elemente grafice simbolice malefice de sorginte satanica si masonica intre diversele cladiri guvernamentale si in jurul lor: Casa Alba, Sediul Congresului, etc


Ca sa ramanem in domeniul administrativ si militar iata si o cruce inversata, un simbol benefic a carui semnificatie este rasturnata si transformata intr-una malefica si folosita de satanisti, chiar la sediul din Bruxelles al NATO. Monumentul cu aceasta forma hidoasa este cu atat mai inexplicabil cu cat sigla NATO este in realitate Roza vanturilor, iar forma ciuntita nu poate fi justificata in nici un mod, nici constructiv si nici estetic.
Un alt caz este revelat de o stire recenta: US NAVY va chelui circa 600 000 $ pentru a "coafa" o svastica ce apare in arhitectura sediului sau din Coronado, California si care a devenit vizibila datorita Google Earth.
In final iata si un un exemplu de structura simbolica din Romania: cetatea „Alba Carolina”, ridicata intre anii 1714-1738 in Alba Iulia are o forma de stea cu 7 colturi. Cifra 7 este privita in numerologie ca un element eminamente benefic si o reprezentare a lui Dumnezeu.

vineri, 28 septembrie 2007

Conferinţa de deschidere a cursului de Yoga din Hunedoara

Niciun comentariu :
Vă invităm să luaţi parte la CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Hunedoara care se va desfăşura SÂMBĂTĂ 6 octombrie 2007 începând cu ora 17:00 la Clubul Siderugistului. Intrarea la conferinţă este liberă. În cadrul acestei manifestări va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga.

Informaţii suplimentare la telefon 0788 707217.

Conferinţa de deschidere a cursului de Yoga din Sfântu Gheorghe

Niciun comentariu :
Vă invităm să luaţi parte la CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Sfântu Gheorghe care se va desfăşura JOI, 4 octombrie 2007 începând cu ora 18:30 în sala Gábor Áron a Bibliotecii Judeţene. Intrarea la conferinţă este liberă. În cadrul acestei manifestări va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga.

Cursul de YOGA de anul I se va desfăşoara săptămânal, în fiecare zi de JOI de la ora 17.30, în Sala 4 de la Casa Sindicatelor, str. Grigore Bălan, nr.1. Informaţii suplimentare la telefon 0744 329 181.

Megnyitó eloadás:
- 2007.október.4-én , csütörtökön 18,30-kor a Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.
Tanfolyam:
- minden csütörtökön 17,30-tól a Szakszervezetek Házának 4-es termében.
Érdeklodni a 0744-329 181-es telefonszámon.

OZN pe luna observat de astronomi italieni

Niciun comentariu :
Obiect neidentificat in preajma lunii observat de astronomi italieni:

O atitudine prudenta si realista pe calea spirituala

Niciun comentariu :
Evident ca pe masura ce yoghinul practica in mod corect de-a lungul anilor, incep sa apara in mod gradat rezultatele spirituale. Aceasta este vestea buna. Vestea proasta este ca aceasta aparitie a rezultatelor spirituale va fi in mod sigur insotita la un moment dat de anumite "tentatii" care sunt de fapt rodul interactiunii dintre aceste rezultate si impuritatile\imperfectiunile care inca mai exista in structurile superioare (sufletesti si intelectuale) ale yoghinului. Inevitabilitatea acestor "tentatii" apare in mod clar daca luam in considerare faptul ca in mod cert vor subzista simultan la un moment dat in fiinta practicantului atat realizari cat si "resturi" de ignoranta.

Pentru a evita stagnarea sau chiar involutia(caderea de pe nivelul atins) care ar rezulta daca aceste rezultate spirituale ar fi interpretate/asimilate in cheie egotica (prin prisma resturilor de ignoranta care mai subzista), este neaparat necesar ca yoghinul sa adopte o atitudine prudenta si realista. Astfel este de folos ca yoghinul sa adopte ideea ca "nu conteaza atat de mult ce ai atins la un moment dat, cat conteaza ce poti sa faci de acum incolo". Avand aceasta atitudine yoghinul va putea sa evite mai usor capcanele auto-multumirii ("a culcarii pe laurii victoriei (partiale)"), a incetarii efortului spiritual intens sau a multumirii cu niste rezultate care permit realizarea de putine lucruri practice. Ideea e ca orice experienta trebuie integrata in sens constructiv, creator si nu trebuie abordata cu o atitudine de plafonare, inchisa (de genul "ah, de-abia astept sa obtin cutare rezultat, ca sa pot inceta in sfarsit si eu aceasta practica spirituala nesuferita si atat de grea").

O alta cheie fundamentala care permite evitarea stagnarii dupa ce au inceput sa apara rezultate spirituale consta in atitudinea de a privi aceste rezultate dintr-o perspectiva altruista, si nu dintr-una egotica. Aceasta atitudine se constituie totodata si intr-o autentica metoda de verificare si mai ales de stabilizare a rezultatelor obtinute, adevar care va fi verificat si trait cu toate nuantele sale prin aplicarea sa.

O greseala comuna care insoteste aparitia rezultatelor spirituale consta in faptul ca yoghinul incepe sa se creada o persoana speciala, care de acum incolo va fi primi de la Dumnezeu (sau de la Existenta) multe si felurite "cadouri" in virtutea statului pe care el l-a atins. Pentru a evita delasarea asociata cu aceasta atitudine, yoghinul va trebui sa inteleaga ca rezultatele vor fi obtinute si de acum incolo prin practica spirituala.

joi, 27 septembrie 2007

Pericolele laptelui reprocesat, aditivat cu hormoni, antibiotice, proteine, etc

Niciun comentariu :
Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat de pina la 5 ori(!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...
Cind cumperi lapte la cutii, uite-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos:


Cum arata laptele astazi in "statele civilizate"? Plin de puternici hormoni de crestere pentru ca vacile au fost stimulate astfel pentru a da mai mult lapte, antibiotice necesare pentru a elimina pericolul ca vacile sa se imbolnaveasca in masa, virusi, bacterii, proteine precum cazeina care creeaza o cantitate imensa de mucus in organism.Concluzia: reduceti consumul de lapte, fiti atenti ce fel de lapte beti si din ce sursa provine.

Conferinţa de deschidere a cursului de Yoga din Iaşi

Niciun comentariu :
Vă invităm să luaţi parte la CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Iaşi care se va desfăşura vineri, 5 octombrie 2007 începând cu ora 17:00 în sala Azur a Casei de Cultură a Studenţilor. Intrarea la conferinţă este liberă. În cadrul acestei manifestări va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga.

Cursul de YOGA de anul I se va desfăşura săptămânal, în fiecare zi de SÂMBĂTA de la ora 9.00, la sediul fundaţiei pentru terapii naturiste ”Sundari” din strada Brateş nr. 15 Iaşi.
Informaţii suplimentare la telefon nr. 0788311153
http://www.fundatia-sundari.ro/

miercuri, 26 septembrie 2007

Conferinţe de deschidere a cursurilor de Yoga si Ayurveda din Brasov, Satu Mare, Oradea, Slobozia

Niciun comentariu :

Vă invităm să luaţi parte la:

 • CONFERINŢELE EXTRAORDINARE de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA şi AYURVEDA din Braşov care se vor desfăşura în zilele de 1 şi 2 octombrie începând cu ora 17:00 în centrul Braşovului, la Teatrul Dramatic. Intrarea la aceste evenimente este liberă. În deschiderea acestor conferinţe vor avea loc spectacole extraordinare de teatru ale trupelor de teatru Sophrozin din Bucureşti (pe 1 octombrie) şi Ezotera Artis din Braşov (pe 2 octombrie).

  În cadrul acestor manifestări vor fi audiate conferinţe speciale susţinute de profesorul yoga Gregorian Bivolaru, atât despre sistemul milenar YOGA cât şi despre medicina tradiţională indiană AYURVEDA. Va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga.

  AYURVEDA reprezintă un sistem complex de vindecare naturală care provine din India. În limba sanscrită, cuvântul Ayurveda înseamnă „Ştiinţa vieţii”. „Ayus” înseamnă „viaţă” şi se referă la energia fundamentală a vieţii, iar „Veda” înseamnă cunoaştere sau, altfel spus, ştiinţă.

  Scopurile principale ale AYURVEDEI:
  • menţinerea stării de sănătate şi armonie a omului
  • prevenirea şi vindecarea pe cale naturală a tulburărilor şi bolilor
  • posibilitatea fiinţei umane de a trăi o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită

  Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne sunaţi la numărul de telefon: 0723209533

 • CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Satu Mare care se va desfăşura VINERI, 28 septembrie 2007 începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, sala amfiteatrului. Intrarea la conferinţă este liberă. În cadrul acestei manifestări va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga. Informaţii suplimentare la tel.: 0722. 679.985.

 • CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Oradea care se va desfăşura SÂMBĂTĂ, 29 septembrie 2007 începând cu ora 17:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Intrarea la conferinţă este liberă.

 • CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Slobozia care se va desfăşura VINERI, 28 septembrie 2007 începând cu ora 16:30 în clădirea Clubului Tineretului din Slobozia. Intrarea la conferinţă este liberă. În cadrul acestei manifestări va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga. Informaţii suplimentare la tel.: 0726/72.22.42.

marți, 25 septembrie 2007

Conferinţa de deschidere a cursului de Yoga din Bucureşti

2 comentarii :
Şcoala de Yoga MISA este afiliată la Federaţia Internaţională de Yoga.

Prin hotărârea Federaţiei Internaţionale de Yoga, Profesorul de Yoga Gregorian Bivolaru este membru pe viaţă în Consiliul Mondial de Yoga (World Yoga Council).

Şcoala de Yoga MISA este cea mai mare şcoală de YOGA din România şi din Europa. Succesul acestei şcoli de yoga, atât în România cât şi în străinătate, se datorează unei abordări tradiţionale riguroase a sistemului YOGA, a volumului mare de elemente teoretice şi practice studiate şi integrării coerente a valorilor şi practicilor yoghine în contextul cultural occidental.

Vă invităm să luaţi parte la CONFERINŢA de DESCHIDERE a ANULUI I de YOGA din Bucureşti care se va desfăşura JOI, 27 septembrie 2007 începând cu ora 18:30 la SALA PIPERA 1 (str. Dimitrie Pompei 3-5, sector 2). Intrarea la conferinţă este liberă. În cadrul acestei manifestări va fi proiectat un film de prezentare a Şcolii româneşti de Yoga. Informaţii suplimentare la tel.: 021. 424. 23. 69.

CURSUL de YOGA de ANUL I din Bucureşti se va desfăşura săptămânal începând din data de 4 octombrie 2007 în fiecare zi de joi de la ora 18:00 la SALA PIPERA 1.

Prin YOGA puteţi realiza :
- o sănătate excelentă,
- eliminarea pe cale naturala a stresului şi a oboselii,
- amplificarea inteligenţei şi umorului,
- o stare de dinamism şi eficienţă,
- o integrare armonioasa în familie şi în societate,
- cunoaştere aprofundată de sine,
- desăvârşire pe multiplele planuri ale fiinţei,
- trezirea capacităţilor benefice paranormale latente.

Cursul nostru este un curs de YOGA integrală. YOGA integrală este o combinaţie inteligentă de metode specifice tradiţionale utilizate în vederea dezvoltării armonioase al fiecărui aspect al fiinţei umane: fizic, emoţional, mental, intelectual şi spiritual.

Tehnicile YOGA predate sunt simple şi la îndemâna fiecăruia. Acest curs se adresează atât începătorilor cât şi avansaţilor, deoarece conţine mult mai multe elemente practice tradiţionale decât veţi găsi în toată literatura YOGA din Occident.

luni, 24 septembrie 2007

O modalitate de imbunatatire a efectuarii unei tehnici spirituale

Un comentariu :
In general o tehnica da rezultate cu atat mai mari cu cat este practicata mai mult timp. Sa luam exemplul comun al efectuarii unei asane. Este evident ca daca dublam timpul in care efectuam o asana, efectele vor fi mai mari. Cum putem insa obtine aceasta marire a timpului in care putem efectua asana in cazul nostru?

Putem obtine acest deziderat fiind foarte atenti la ceea ce simtim in momentul in care simtim imboldul sa intrerupem acea tehnica (in analogia din desenul atasat, cand incepe panta descendenta a sinusoidei). Evident ca exista o durere sau o tensiune care provoaca imboldul de a inceta mentinerea posturii sau a tehnicii. Este insa esential sa mergem cu atentia dincolo de aceasta senzatie generala de disconfort. Astfel este esential sa constientizam la ce nivel apare senzatia de disconfort. Aceasta constientizare trebuie sa mearga atat pe "orizontala" cat si pe "verticala". Pe "verticala" vom constientiza daca disconfortul apare in principal la nivel fizic, la nivel energetic, sau la nivel mental. Pe orizontala vom constientiza zona unde apare acest disconfort.

Rodul acestei constientizari este faptul ca "inarmati" cu aceasta cunoastere a punctului nostru nevralgic, putem acum actiona in mod precis si eficient pentru eliminarea acestei probleme punctuale. Impotriva unei probleme cunoscute poti actiona, pe cand impotriva unei probleme necunoscute/neconstientizate nu se poate actiona. Impotriva unei probleme punctuale se poate actiona usor, pe cand impotriva unei probleme extinse se actioneaza greu. Procedand astfel, daca ne reintoarcem la analogia din desenul atasat, in loc sa continuam sa mergem pe panta descendenta care ne duce in final la punctul zero in care intrerupem tehnica, noi ne plasam pe o noua sinusoida in urcare, care va atinge punctul zero de final mai tarziu in timp.

Cateva exemple:
- Sa presupunem ca am dorit sa maresc timpul de executie al lui Mayurasana. Mi-am dat seama ca problema era la nivel fizic, in cazul meu la nivel muscular, si in special la nivelul muschilor mainii si ai umerilor. Mi-am dezvoltat acesti muschi si am putut apoi sa cresc timpul de executie de cateva ori.
- Sa presupunem ca doresc sa cresc timpul de executie de la Uddiyana Bandha. Am fost atent la ceea ce ma deranjeaza, la locul unde apare tensiunea atunci cand o practic, si am vazut ca aceasta tensiune apare mai intai la nivelul plexului solar, apoi se muta dupa vreo 20 de executii la nivelul pieptului, si dupa inca vreo 20 de executii durerea apare si se mentine la nivelul gatului. Este evident o problema de natura energetica (durerea musculara nu se manifesta si nu se simte astfel), si am constatat ca "relaxand" zona in care simt durerea/tensiunea si imaginand-o inundata de o lumina alb-stralucitoare se diminueaza tensiunea resimtita si pot mari fara probleme timpul la retentia respiratiei pe vid.
- Sa presupunem ca doresc sa cresc timpul in care pot efectua concentrat meditatia cu o mantra (Laya Yoga). Evident ca problemele si "tensiunile" aparute sunt la nivel mental, asadar trebuiesc eliminate cauzele care favorizeaza vagabondajul mintii, si in aceasta directie am constatat ca au efect eliminarea dorintelor egotice si necontrolate (caci ele imping adeseori mintea sa vagabondeze, si este o lupta de Sisif sa incerci sa calmezi o minte agitata de dorinte egotice si intense), precum si detasarea si perseverenta in practica spirituala.

sâmbătă, 22 septembrie 2007

Povestea Picaturii

Niciun comentariu :
A fost odata ca niciodata un discipol care îl întreba pe maestrul sau:
- Care este lucrul ce ma separa de adevar ?
Maestrul îi spuse:
- Nu esti singurul care este separat de adevar, mai sunt si altii. Îti voi spune douasprezece povestioare care îti vor parea simple. Trebuie sa meditezi asupra acestora tot timpul si chiar de ti se va parea ca le-ai înteles, nu te opri din a medita asupra lor pâna ce aceste simple povesti vor capata proportii uriase si pâna vor deveni din nou simple.

Prima poveste:
A fost odata ca niciodata o picatura într-un Ocean ce spunea ca nu exista Ocean. Tot astfel se întâmpla cu multi oameni. Traiesc înlauntrul lui Dumnezeu si spun ca nu exista Dumnezeu.
A doua poveste:
"Vreau sa fiu libera" spuse picatura de apa din mijlocul Oceanului; si oceanul în compasiunea sa a ridicat-o la suprafata.
"Vreau sa fiu libera" spuse din nou picatura de apa si soarele auzindu-i glasul o aseza într-un nor. "Vreau sa fiu libera" spuse picatura înca o data si norul o elibera iar aceasta cazu din nou în Ocean.
A treia poveste:
O picatura intelectuala este o picatura intelectuala, dar nu mai apartine Oceanului.
A patra poveste:
"Nici o picatura nu are nici o valoare" spuse picatura din mijlocul Oceanului.
A cincea poveste:
"Fara nici o îndoiala, exista un lucru de care eu mi-am dat seama, eu sunt mai importanta decât oceanul." Spuse picatura din ocean.
A sasea poveste:
"Nu voi putea niciodata sa ajung la Ocean" spuse picatura din Ocean.
A saptea poveste:
"Oh, ce-mi pasa mie de Ocean " spuse picatura din Ocean.
A opta poveste:
Era odata o picatura care-si regreta soarta, la urma urmei, ea era în mijlocul Oceanului si nu stia nimic despre Ocean.
A noua poveste:
O picatura din Ocean chema toate celelalte picaturi sa i se alature pentru a se rascula împotriva Oceanului.
A zecea poveste:
"Prin puterea cu care am fost investita" spuse picatura din Ocean, "prin puterea cu care am fost investita, de astazi sunteti excluse din Ocean."
A unsprezecea poveste:
"Tu te afli în mijlocul iubirii mele" îi spuse Oceanul picaturii de apa. Dar picatura nu auzi Oceanul pentru ca era plina de iubire pentru alta picatura.
A doisprezecea poveste:
"Daca as putea cuprinde" gândi o picatura " fiecare picatura cu dragostea mea atunci as deveni Oceanul."
Cum gândi aceasta, picatura începu sa reverse dragostea sa asupra tuturor picaturilor, pe rând. Dar era o picatura care îi facuse un mare rau si desi era capabila de o mare iubire, picatura nu putu sa o ierte. Si pentru ca nu putu sa-si reverse dragostea sa asupra acesteia nu putu sa devina Oceanul.

Discipolul îl întreba pe maestrul sau:
- A existat vreodata o picatura care a devenit Oceanul ?
Si maestrul îi spuse ultima sa poveste:
Era odata o picatura care cauta Pacea Oceanului, ce cauta Profunzimea Oceanului. Dorinta îi era mare si puterea de iertare îi era mare si deodata Oceanul îi spuse:
"Tu si cu mine, noi suntem una." Si Oceanul îsi deschise larg bratele si îmbratisa picatura, si tot ce apartinea Oceanului deveni si al picaturii.
Ea se patrunse de pacea Oceanului, se întinse pe toata suprafata Oceanului si prin profunzimea sa deveni salvarea lumii.
"Afla astfel, o ucenicule, ca Oceanul este plin de iubire pentru cei ce-l iubesc si ca-i primeste în maretia sa pe cei ce o doresc cu adevarat."
"Dar ce se va întâmpla daca o astfel de picatura devine murdara?" întreba discipolul.
Maestrul râse din toata inima:

"O picatura nu poate deveni atât de murdara încât oceanul sa nu o poata curata"

vineri, 21 septembrie 2007

Procesul MISA va avea parte de observatori europeni

Niciun comentariu :
La urmatorul termen de judecata de la Tribunalul Bucuresti, in dosarul celor 21 de instructori yoga membri MISA acuzati de trafic de persoane, vor fi prezenti si observatori de la Uniunea Europeana, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Monica Dascalu, reprezentant MISA.

Participarea observatorilor europeni la procesul MISA, de luni, 24 septembrie, a fost confirmata si de reprezentantul social-democrat al Suediei la OSCE, Seppo Isotalo, care a participat in iunie 2007 la Conferinta OSCE de la Bucuresti.
"Sunt aici pentru a pregati un raport pentru reuniunea OSCE, care va avea loc la Varsovia. Suedia nu il va trimite pe Gregorian Bivolaru in Romania, pentru ca justitia suedeza nu crede in cea romana', a spus Seppo Isotalo.

Sursa: Ziare.com

Ghici francmasonerie cine l-a asasinat pe John Fitzgerald Kennedy?

Niciun comentariu :
Desi sustin ca nu se amesteca in politica francmasonii se lauda in mod obsesiv cu faptul ca toti presedintii Americii au fost de-ai lor. Bineinteles mai putin unul: John Fitzgerald Kennedy. Care dupa cum stiti a fost asasinat. Nu se stie de catre cine(?!). Investigatiile asasinatului au fost ingreunate si sabotate. Ipotezele emise vorbesc despre un singur om sau despre cubanezi, rusi, mafia...

Aveti mai jos un discurs absolut exceptional al presedintelui Kennedy, care este totodata si o posibila motivatie a asasinatului. Ce diferenta fata de vremurile noastre cand oamenii sunt arestati si torturati pentru opiniile lor asa cum puteti vedea in articolul: Dictatura masonica in America: un student violentat pentru o intrebare referitoare la faptul ca John Kerry si George Bush sunt membri Skull and Bones!!


Doamnelor si domnilor,

Cuvântul "secret" însusi este respingator într-o societate libera si deschisa iar noi, ca popor, ne opunem prin istoria si mostenirea noastra societatilor secrete, juramintelor secrete si procedurilor secrete.

Noi am stabilit cu mult timp în urma ca pericolele tainuirii excesive si neînstiintate a unor fapte pertinente egaleaza pericolele ascunderii justificarii acestei tainuiri. Chiar si în prezent se pune putin pret pe lupta împotriva amenintarii unei societati secrete noi imitându-i restrictiile samavolnice.

Chiar si în prezent se pune putin pret pe asigurarea supravietuirii natiunii noastre daca traditiile noastre nu supravietuiesc odata cu ea.


Si exista un mare pericol, asupra caruia trebuie sa veghem în avans mai mult, caci vom fi expusi acestuia de cei dornici sa îsi puna în aplicare intentiile chiar pâna la limitele cenzurii oficiale si tainuirii.

Nu intentionez sa permit ca aceasta sa se petreaca, in masura in care depinde de mine.

Si nici un oficial din administratia mea, indiferent daca are o pozitie importanta sau nu, daca e civil sau militar, nu ar trebui sa interpreteze acest discurs al meu ca o scuza pentru a nu informa, pentru a nu ne arata intentiile, pentru a ne ascunde greselile, pentru a nu arata presei si publicului faptele pe care ei merita sa le stie.

Caci în lume exista o conspiratie monolitica si barbara care ni se opune si care se bazeaza în principal pe mijloace ascunse pentru a-si extinde influenta ei de temut, pe infiltrare în loc de invazie pe actiuni subversive în loc de alegeri pe intimidare în loc de alegere libera pe guerile, noaptea, în loc de armate, ziua.

Este un sistem care a acumulat resurse materiale si umane imense în constructia unei retele strânse, a unei masini înalt oficializate care combina operatiuni militare, diplomatice, de securitate, economice, stiintifice si politice.

Pregatirile ei sunt secrete, nu sunt date publicitatii.
Greselile ei sunt îngropate, nu evidentiate.
Descendentii ei sunt tainuiti, nu onorati.
Extinderea lor nu este pusa sub semnul întrebarii, nici un zvon nu se raspândeste, nici un secret nu este revelat.


Nici un presedinte nu ar trebui sa se teama de analiza din partea publicului a programei sale caci din acest studiu provine întelegerea iar din acea întelegere rezulta sustinerea sau opozitia si ambele sunt necesare.

Nu cer publicatiilor voastre sã sustinã o administratie dar vã cer ajutorul în îndatorirea colosalã de a informa si a alerta poporul american, cãci eu am o încredere totalã în rãspunsul si dãruirea cetãtenilor nostri atunci când sunt bine informati. Nu numai cã nu as putea sã lupt împotriva unei controverse din partea cititorii vostri chiar o consider binevenitã. Aceastã administratie doreste sã fie sincerã cu greselile ei cãci un întelept a spus cândva:

O eroare nu devine gresealã decât dupã ce refuzi sã o corectezi.

Noi intentionãm sã ne asumãm întreaga responsabilitate pentru greselile noastre.
Si ne asteptãm ca dv. sã le punctati atunci când nouã ne scapã. Fãrã controversã, fãrã criticism, nici o administratie si nici o tarã nu poate reusi. Si nici o republicã nu poate supravietui. De aceea legea atenianã face ca noi toti sã considerãm o crimã retinerea oricãrui cetãtean de la controversã. De aceea presa noastrã a fost protejatã de prima lege. Este singura afacere din America protejatã special de Constitutie si nu în primul rând pentru a amuza si a crea bunã dispozitie nu pentru a pune accentul pe trivial si sentimentalism nu pentru a da pur si simplu publicului ceea ce doreste ci pentru a informa, a trezi, a reflecta, a evidentia pericolele si oportunitãtile, pentru a arãta crizele si solutiile, pentru a conduce, modela, educa si uneori chiar a înfuria opinia publicã.

Aceasta implicã o analizã mai cuprinzãtoare a stirilor internationale cãci acestea nu mai sunt departe de noi ci la îndemânã si aproape. Implicã o mai mare atentie la îmbunãtãtirea întelegerii stirilor si a transmiterii lor. Si mai înseamnã cã guvernul la toate nivelele trebuie sã-si îndeplineascã obligatiile de a vã oferi cât mai multe informatii posibil în afara limitelor înguste ale securitãtii nationale. În presa tipãritã, în cea care înregistreazã faptele omului în mentinãtorul constiintei lui, purtãtorul stirilor lui ne cãutãm puterea si ajutorul, încrezãtori cã, cu ajutorul vostru, omul va fi asa cum este predestinat sã fie: liber si independent.


Cititi si:
In SUA s-a oficializat dictatura militara si controlul maselor
Ne indreptam catre o societate globalizata dictatoriala? - SUA si Marea Britanie restrang drepturile civile
Exercitiu pentru aplicarea legii martiale. Ni se pregateste un nou 11 septembrie?

Maxime

Niciun comentariu :

“Chiar daca o haina e spalata de sute de ori, cum poate deveni curata daca e spalata in apa murdara?” – Nagarjuna


“Intr-o falsa disputa nu exista nici o valoare reala.” -William Shakespeare


“Inteleptul nu acumuleaza. Cu cat ii ajuta mai mult pe altii, cu atat beneficiaza mai mult el insusi, cu cat da mai mult el insusi cu atat obtine mai mult el. Calea intelepciunii este de a actiona dar de a nu te intrece cu ceilalti.” – Lao-Tze


“Studiul de sine trebuie sa mearga mana in mana cu studiul legilor fundamentale ale universului. Legile sunt aceleasi pretutindeni si pe toate planurile. Dar aceleasi legi manifestandu-se in lumi diferite, adica sub conditii diferite, produc fenomene diferite.” – Gurdjieff


“Virtutile se pierd in egoism asa cum raurile se pierd in mare.” - La Rochefoucauld


“Un om superior e modest in vorbire, dar debordant in actiunile sale.” –Confucius


“Pentru a avea succes, atitudinea este la fel de importanta ca si calitatile.” - Harry F. Banks


“Recunostinta nu este numai cea mai mare virtute, ci este mama tutor celorlalte.” – Cicero


“Gandul este liber.” - William Shakespeare


“Nu exista nimic bun sau rau, ci gandirea le face astfel.” - William Shakespeare


joi, 20 septembrie 2007

Conferinţă de presă MISA

Niciun comentariu :
MIŞCAREA PENTRU INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT
Şoseaua Sălaj, nr. 2, bloc 126 A, parter, sector 5 – Bucureşti
http://www.yogaesoteric.net/; Birou de Presă: tel. 0729-542.947

Invitaţie
Şcoala de Yoga MISA vă invită la conferinţa de presă cu tema:MISA ca fenomen social şi internaţional. Perspectiva europeană asupra cazului MISA


Invitat special:
Dl. Seppo Isotalo, doctor în ştiinţe politice şi sociale, reprezentant social democrat al Suediei pentru OSCE, raportor pentru OSCE la Conferinţa pentru implementarea drepturilor omului de la Varşovia – septembrie 2007

MISA este o organizaţie non guvernamentală care are filiale în toate ţările UE. În majoritatea acestor ţări, filialele MISA sunt acceptate şi chiar susţinute logistic şi financiar de către stat. În mod paradoxal în ţara de origine – România – MISA este discriminată; abuzurile autorităţilor împotriva acestei şcoli de yoga au devenit motiv de îngrijorare la Bruxelles.

În luna iunie 2007 reprezentanţii MISA au prezentat câteva dintre abuzurile autorităţilor române asupra şcolii de yoga MISA în cadrul Conferinţei OSCE care a avut loc la Bucureşti. Imediat după aceea, cu o grabă suspectă, procurorii au trimis în instanţă dosarul MISA. Rechizitoriul publicat abuziv şi ilegal pe Internet nu oferă nici o probă pentru gravele acuzaţii aduse la adresa a 21 de instructori yoga.

Reacţiile internaţionale ferme arată că aceste noi abuzuri nu au trecut neobservate de oficialii europeni. Înainte de raportul de ţară, cazul MISA evidenţiază din nou lacunele justiţiei române.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate declaraţiile lui
- Jens Peter Bonde - membru al PE şi preşedintele grupului Indepence Democracy,
- Lisbeth Kirk - redactor şef al EU Observer
- Ulla Sandbaeck – membru în Comisia de conducere a Amnesty International Danemarca

Conferinţa de presă va avea loc vineri, 21 septembrie la ora 10.30 în sala Bordeaux (mezanin) a Hotelului Novotel, Calea Victoriei 37B, sector 1, Bucureşti.

Biroul de Presă MISA
20 septembrie

Alicia Silverstone promoveaza in nud stilul de viata vegetarian

Niciun comentariu :
Alicia Silverstone, actrita din "The Clueless", se simte foarte bine de cand este vegetariana si promoveaza acest lucru dezbracandu-se pentru 30 de secunde intr-un clip publicitar. "Nu exista altceva pe lume care sa te poata schimba in felul acesta. Ma simt mult mai bine si am mult mai multa energie de cand sunt vegetariana", spune Silverstone.

Actrita a specificat ca hotararea de a deveni vegetariana a fost cea mai buna schimbare pe care a facut-o in viata sa.

"Fizic, efectul este uimitor. Din momentul in care am devenit vegetariana, am pierdut kilogramele in plus si pielea mea a inceput sa straluceasca. Ma simt minunat" spune starul, in varsta de 30 de ani.

Reclama, regizata de Dave Meyers, face parte dintr-o campanie initiata de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) care doreste sa promoveze beneficiile aduse de stilul vegetarian. In aceasta campanie mai sunt implicate si alte celebritati precum Forest Whitaker, Casey Affleck, James Cromwell si Joss Stone, potrivit eonline.com.

Silverstone este foarte incantata de ceea ce i se intampla, in luna aprilie declarand interviu pentru revista People "Acum sunt maniaca in ceea ce priveste sanatatea".

"Nu ma imbolnavesc foarte des, iar cand mi se intampla dureaza putin. Este incurajator sa stii ca esti responsabil pentru felul in care te simti zilnic datorita modului in care iti tratezi corpul.", a adaugat starul la vremea respectiva.

hotnews.ro

Prejudecatile si necunoasterea ne fac sa-i consideram nebuni pe cei care sunt altfel decat noi

Niciun comentariu :

Intr-o pestera era o colonie de lilieci.

Un pui de liliac vede un liliac stand in picioare si zice:

- Mama, mama, uite la liliacul ala, sta in picioare! Ai mai vazut asa nebun?

- Nu-i nebun, e yoghin...

O greseala pe calea Karma Yoga (Yoga actiunii)

Niciun comentariu :
Karma Yoga constituie o cale de evolutie spirituala de sine statatoare daca este practicata corect. Printre mai multe aspecte care trebuie avute in vedere pentru a exista aceasta corectitudine a practicii, la loc de cinste se afla modul in care alege karma-yoghinul ce actiune sa puna in practica, si apoi modul in care el efectueaza propriu-zis acea actiune. Paradoxal, desi importanta lor este capitala pentru evolutia spirituala, tocmai aceste moduri de alegere si actiune sunt cele mai neglijate de karma-yoghinii superficiali.

Modalitatea corecta de a alege care actiune sa o punem in practica atunci cand avem mai multe variante la dispozitie este urmatoarea: karma yoghinul trebuie sa aleaga acea actiune care corespunde (este in acord) cu cele mai inalte principii spirituale ale sale. Rezulta de aici importanta pe care trebuie sa o acorde karma-yoghinul dobandirii si structurarii unui set de principii foarte elevate dupa care trebuie sa se ghideze in viata (fiindca altfel dupa ce criterii isi va alege actiunea un om care nu are un set de principii foarte clare sau ale carui principii sunt macinate de egoism, viclenie si ignoranta spirituala?).

Modalitatea de efectua actiunea aleasa de karma-yoghin este si ea foarte importanta (ma refer indeosebi la atitudinea interioara): degeaba alegem sa ne angrenam intr-o actiune buna, daca o punem in practica catastrofal (inclusiv in privinta nivelului de constiinta pe care ne plasam in timpul actiunii). E ca si cum ne-am angrena cu intentia sa facem un tort delicios, dar datorita ingredientelor pe care le punem in mancare si a modului de preparare rezulta niste laturi sau o mancare chiar otravitoare.

Stagnarea sau chiar declinul spiritual al karma-yoghinului care ignora aceste aspecte este cu atat mai accentuat cu cat foarte multi asa-zisi karma-yoghini nu mai practica aproape deloc alte ramuri Yoga asa cum trebuie (cu tot sufletul si intens).

Foarte periculoasa este combinatia in care asa-zisul karma-yoghin combina o grosiera detasare fata de rezultatele actiunii (detasare rezultata nu din elevarea efectiva a nivelului de constiinta ci dintr-o grosiera nepasare) cu actiuni care sunt alese si efectuate cu o totala nepasare fata de principiile spirituale elevate. Cel care procedeaza atat de gresit va ajunge sa efectueze actiuni rele si egoiste, si nici macar nu va mai acorda atentia cuvenita feedbackului la actiunile sale (ce l-ar putea face sa-si dea seama ca greseste). Desi urmele comportamentului sau gresit se vor reflecta cu siguranta in ceilalti oameni, el va concluziona plin de orgoliu ca e greseala celorlalti, ca suferinta pe care o raspandeste se datoreaza greselilor oricui altcuiva in afara de el.

In cazul nefericit in care cineva a ajuns sa greseasca astfel, singura solutie o constituie eliminarea cauzelor care stau la baza acestui comportament gresit, cauze care au fost descrise mai sus.

miercuri, 19 septembrie 2007

Scrisoare deschisa tineretului roman: Noi, Românii, stramosi ai tuturor popoarelor latine

Niciun comentariu :
Avertisment:
- daca nu vreti sa va suparati profesorii NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca va este frica de adevar si considerati ca un adevar relativ (mincinos) va ocroteste impotriva unui adevar absolut NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca stiinta invatata in scoala, universitate va satisface NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca dogma "crede si nu cerceta" va caracterizeaza NU CITITI ACESTE RANDURI.

M-am intrebat de multe ori care este motorul schimbarilor pozitive intr-o societate si trebuie sa recunosc ca de cele mai multe ori sunt tinerii care refuza sa accepte un adevar relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legati de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce cauta un adevar absolut. Deci pe ei ii indemn sa-si intrebe profesorii de istorie si de limba romana:

Cat la suta din Dacia a fost cucerita de romani?
Si daca profesorul stie raspunsul : 14 % din teritoriul Daciei (care se intindea de la vest la est, de la lacul Constanta-Elvetia de azi si pana dincolo de Nipru).

Urmeaza alta intrebare:
Cati ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei?
Si daca profesorul va raspunde : numai 164 de ani atunci puteti merge la urmatoarea intrebare:

Soldatii "romani" chiar veneau de la Roma si chiar erau fluenti in limba latina?
Aici le va fi si mai greu sa va raspunda, caci acei soldati "romani" vorbeau orice limba numai latina nu. Cohortele aflate pe pamantul Daciei cuprindeau soldati din diferite parti ale imperiului roman, uneori foarte indepartate. Gasim Britani din Anglia de azi, Asturi si Lusitanieni din peninsula Iberica, Bosporeni din nordul Marii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin, din partile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reti din partile Austriei si Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pana si Numizi si Mauri din nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).

Si ultima intrebare: cum a fost posibil ca intr-un asa de scurt interval istoric TOATA populatia Daciei sa-si uite limba si sa invete o limba noua, limba latina, de la niste soldati "romani" care nici ei nu o vorbeau ?
Cind toate popoarele civilizate din lume initiaza, desfaoara, promoveaza valorile istorice care le indreptatesc sa fie mindre de inaintasii lor, gasim opinia unor astfel de "adevarati romani", care nici mai mult, nici mai putin, spun despre formarea poporului daco-roman: ". puterea cotropitoare (soldatii romani, N.A.,! ) a adus femeile si fetele dace in paturile lor si asa s-au nascut generatii de copii, care invatau numai limba latina de la tatal lor, soldatul "roman'".

Cum or fi venit ele din Moldova de azi , de pe Nistru, Bug si de pe Nipru, acele sotii si fete de carpi, de la sute si sute de kilometrii departare ca sa fie "hibridate" de soldatii "romani"?
Dupa parerea stimabililor, femeile dace erau si "curve" ba chiar si mute, nefiind in stare sa transmita limba daca nici macar la copii lor! Cit despre noi, urmasii lor, cum ne-am putea numi decit "copii din flori", aparuti dintr-o aventura amoroasa a intregii populatii feminine dacice, la care dacii de sex masculin priveau, cu "mindrie", asteptind aparitia "samburilor" noului popor, grabindu-se, intre timp, sa invete cit mai repede si mai bine noua limba, limba latina, cind de la sotii, cind de la fiicele lor, iubite ale soldatilor romani cuceritori, ba chiar si de la soldatii romani.

La Centrul Cultural Roman, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alta somitate, de origine romana, prof.dr. in arheologie Ioan Pisso, ca dacii au invatat latina, de la romani, prin baile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin baile romane si de la niste soldati cam fara haine pe ei? Nu prea stiu ce a vrut sa spuna stimabilul profesor din Cluj despre barbatii daci, dar cred ca nici un roman, nici macar in joaca, nu are voie sa faca o astfel de afirmatie decat daca... De fapt tot dansii ne spun ca ne tragem din doi barbati cu.. brate tari !

Astfel de declaratii " istorice" te fac sa-ti doresti sa fii orice, numai roman nu. "Domnilor, Dacia a fost cotropita de romani in proportie de numai 14% si pentru o perioada istorica foarte scurta, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost calcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut ca intr-o asa de scurta perioada istorica, dacii sa fi invatat latina, fara ca pe 86% din teritoriul lor s-i fi intilnit pe soldatii romani. Dar daca nu de la romani au invatat dacii latina, atunci de la cine? - se intreaba aceeasi demni urmasi ai lui Traian?

Herodot ne spune ca, cel mai numeros neam din lume, dupa indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune si el: "sa nu uitam ca Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian si Decebal au fost razboaie fraticide, iar Tracii au fost Daci". Faptul ca dacii vorbeau "latina vulgara", este "un secret" pe care nu-l stiu numai cei ce refuza sa-l stie.

Cind sub Traian romanii au cucerit pe daci
La Sarmi-seget- usa n-a trebuit talmaci,
Afirma Densusanu si asta totul schimba,
Deci dacii si romanii vorbeau aceiasi... limba.


Daca astazi se considera ca 95% din cunostintele acumulate de omenire sunt obtinute in ultimii 50 de ani, sa vedem cum si notiunile noastre despre istoria poporului daco-roman pot evolua. Cind nu de mult s-a publicat teoria evolutiei speciei umane in functie de vechimea cromozomala, s-a ajuns la concluzia ca "prima ! femeie" a aparut in sud-estul Africii. Urmatorul pas urias a fost in nordul Egiptului, iar de aici, in Peninsula Balcanica.


Cind profesoara de arheologie lingvistica Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a inceput sa vorbeasca despre spatiul Carpato-Dunrean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a inceput sa existe, am fost placut surprins si m-am asteptat ca si istoricii nostri sa reactioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai tacere.

Cind profesorii Leon E. Stover si Bruce Kraig in cartea "The Indo-european heritage", apruta la Nelson-Hall Inc.,Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europa a mileniului 5 i.d.H., cares-i avea locul in centrul Romaniei de azi, sa nu fim mindri?

Cind studiile de arheologie moleculara ne indreptatesc sa ne situam pe primul plan in Europa ca vechime, nu-mi este usor sa le raspund unor persoane care nu citesc nici ce spun, inteligent, altii despre noi si nici macar ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie folosind PCR (polimerase chain reaction) , pot determina originea materna a unor mumii vechi de sute si mii de ani.Teoria genoamelor situeaza spatiul carpato-dunarean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decat, locul de unde a inceput Europa sa existe; locul unde acum 44.000 de ani sosesc primele 3 Eve si primul Adam.

Cind am scris Epopeea Poporului Carpato-Dunrean, si volumele "Noi nu sintem urmasii Romei", "In cautarea istoriei pierdute" si "Calatorie in Dacia - tara Zeilor" m-am bazat pe astfel de cercetari, dar si pe cartea unei somitati in domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, professor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia I se publica, in anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, "The History of Civilization" , " The Aryans". El exploreaza intr-un mod fascinant originea si difuzarea limbilor in Europa preistorica. Intre paginile! 176-177 publica si o harta aratind leaganul aryenilor in timpul primei lor aparitii: si minune mare, spatial Carpato-Dunrean este cel vizat.

Cind roata, plugul, jugul, caruta cu doua, trei si patru roti apar pentru prima dat in lume pe teritoriul nostru, dacic, cind primul mesaj scris din istoria omenirii se gaseste tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, cind primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelas spatiu, intr-o perioada cind Anglia abia se separa de continent si din peninsula devenea insula - 6,500 i.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology), nu-ti vine a crede ca tocmai cei pentru care aduni aceste informatii formidabile despre poporul si spatiul pe care il ocupa tara noastra, te deceptioneza.


Nu de mult, la Primul Congres International de Dacologie, Bucuresti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor in istorie Augustin Deac ne vorbea despre Codex Rohonczy, o cronica daco-romaneasca, insumand 448 pagini, scrisa in limba romana arhaica, "latina vulgara"cu alfabet geto-dac. Pe fiecare pagina se aflau scrise circa 9-14 rinduri. In text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezinta diferite scene laice si religioase. Directia scrierii este de la dreapta la stinga si textul se citeste de jos in sus. Descoperim ca in bisericele vechi, daco-rominesti, cultul ortodox se exercita in limba "latina vulgara", chiar pina in secolele XII-XIII, cind s-a trecut la oficierea cultului in limbile greaca si slavona.

Codexul cuprinde mai multe texte, ca Jurmantul tinerilor vlahi, diferite discursuri rostite in fata ostasilor vlahi inaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri. O cronica privind viata voievodului Vlad, care a condus Vlahia intre anii 1046-1091, Imnul victoriei vlahilor, condusi de Vlad asupra pecenegilor, insotit de note muzicale etc. Atunci se mira si se intreaba, pe buna dreptate, domnul professor doctor in istorie Augustin Deac: "de ce institutele de specialitate ale Academiei Romane au ramas nu numai pasive la descoperirea si descifrarea acestui document istoric, scris in limba daco-romana, latina dunareana, intr-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult inaintea celui latin al romanilor?"

Dar, dupa orientarea ideologica ce o au, cei sus amintiti ar fi preferat ca acest diamant sa nu se fi descoperit. Academia Romana ar fi trebuit sa organizeze o mare sesiune stiintifica cu caracter nu numai national cit mai ales international. Dar, si ei la fel ca si "romanii adevarati", vajnicii urmasi ai lui Traian, arata ce inseamna sa fii umil si sa-ti dispretuiesti stramosii, trecutul, neamul.

Faptul ca NOI suntem stramosii tuturor popoarelor latine si nicidecum o ruda marginala, abia acceptata, ar trebui sa ne faca sa ne mindrim si nu sa cautam contra argumente.

Cu deosebita stima,
Dr. Napoleon Savescu,
Fondator & Presedinte al Dacia Revival International Society of New York,
21-26 Broadway, New York 11106, US, tel. (718) 932-1700,
http://www.dacia.org/

Maxime

Niciun comentariu :

“Banii va pot aduce medicamente dar nu sanatate. Banii va pot ajuta sa aveti confort material, dar nu fericirea eterna. Banii va pot ajuta sa aveti ornamente, dar nu frumusete. Obtine suprema sanatate si intelepciune si vei avea totul.” – Sivananda


“Nimic nu are atata putere de a deschide mintea, ca abilitatea de a investiga sistematic tot ceea ce iti vine sub observatie in viata.” - Marcus Aurelius


“Cei care nu recunosc niciodata ca au gresit in opiniile lor, se iubesc mai mult pe ei decat adevarul.” - Joseph Joubert


“Fii intelept pentru a gasi solutia, si rabdator pentru a realiza.” –Homer


“Natura are perfectiuni cu scopul de a ne arata ca este imaginea lui Dumnezeu, si are defecte pentru a ne arata ca este doar imaginea sa.” - Blaise Pascal


“De aceea nu a existat inca un filozof care sa poata indura linistit o durere de dinti.” - William Shakespeare


“E mai usor de luptat pentru pricipiile cuiva, decat sa traiesti conform lor.” - Alfred Adler


“Tot progresul a rezultat datorita unor oameni care s-au plasat pe niste pozitii nepopulare.” - Adlai E. Stevenson


“Prosperitatea e cea mai sigura modalitate pe care o cunosc de a naste insolenta.” - Mark Twain


“Daca mintea unui om devine pura, ceea ce il inconjoara va deveni deasemea pur.” – Buddha

marți, 18 septembrie 2007

Dictatura masonica in America: un student violentat pentru o intrebare referitoare la faptul ca John Kerry si George Bush sunt membri Skull and Bones

Un comentariu :
Un student al Universitatii din Florida il intreaba pe John Kerry intr-o conferinta publica de ce a acceptat atat de usor infrangerea la alegerile din 2004 desi stia ca a fost vorba de o frauda de proportii si daca acest fapt are vreo legatura cu faptul ca atat el cat si George Bush sunt membri ai societatii secrete masonice Skull & Bones. Rezultatul: studentului ii este taiat microfonul si este ridicat de securitate, "tratat" cu electrosocuri cu ajutorul unui Taser, ultima moda in materie de tortura a dictaturii Noii Ordini Mondiale, si apoi arestat.

Taserul este un dispozitiv care ofera posibilitatea imobilizarii, prin intermediul electrosocurilor, a unui agresor pentru un interval limitat de timp. Taserul foloseste tehnologia patentata EMD (disruptie electro-musculara). Rezultatul este incapacitarea, pentru o perioada de timp limitata, a sistemului nervos motric care controleaza muschii scheletici, actiune coordonata de utilizator (pana la 200 de descarcari a cate cinci secunde fiecare). Fiind afectati doar muschii scheletici, organele interne nu au de suferit, iar cel imobilizat ramane constient. Imobilizarea nu raneste si nu are efecte secundare pe termen scurt, mediu sau lung. Arma poate fi folosita in doua moduri: cu dispozitiv lansator atasat sau fara. Daca arma nu are dispozitivul lansator atasat, poate fi folosita doar in contact direct cu agresorul in scopul de a-l paraliza. Atunci cand are un dispozitiv lansator atasat, sunt trimise catre agresor doua sonde metalice, de dimensiuni reduse, conectate la dispozitivul Taser prin doua fire subtiri de otel. Sondele se agata de imbracaminte sau piele. Descarcarea instantanee produce paralizarea agresorului in mai putin de o secunda.

Cititi si:
Numarul 322 din parlamentul Romaniei - un "sincromisticism"?
Numărul 322 din Parlamentul României dezvăluie natura satanică a forţelor oculte care controlează politica românească
Membri ai Skull & Bones au fost in Romania in 2006!!
In SUA s-a oficializat dictatura militara si controlul maselor
Ne indreptam catre o societate globalizata dictatoriala? - SUA si Marea Britanie restrang drepturile civile
Exercitiu pentru aplicarea legii martiale. Ni se pregateste un nou 11 septembrie?

Anunt: Conferinta de deschidere a cursului de Yoga din Braila

3 comentarii :

Conferinta de deschidere a cursului de Yoga din Braila va avea loc Vineri 21 Septembrie 2007, ora. 18.30, la Hotelul Traian (sala de conferinte, etajul 12).

Maxime

Niciun comentariu :

“Daca un om incepe cu certitudini el va sfarsi cu dubii; dar daca el se va multumi sa incepa cu nelamuriri va sfarsi cu certitudini.” - Francis Bacon


“Singurul bun este cunoasterea; si singurul rau este ignoranta.” - Diogene Laertius


“Fara munca nimic nu prospera.” – Sofocle


“Cea mai neagra ora in viata oricarui om este atunci cand sta si planuieste cum sa obtina bani fara sa munceasca.” - Horace Greeley


“Libertatea consta in puterea de a face ceea ce e permis de lege.” - Cicero


“Este caracteristica spiritelor mari sa spuna multe in cuvinte putine, si a spiritelor mici sa vorbeasca mult si sa nu spuna nimic “ - La Rochefoucauld


“Omul intelept niciodata nu sta si boceste ce-a pierdut, ci cauta cu entuziasm cum sa refaca ce-a pierdut.” - William Shakespeare


“Dragostea pe care o daruim este singura dragoste pe care o pastram.” - Elbert Hubbard


“Un dusman caruia ii aratam bunatate devine prietenul nostru, cu exceptia dorintelor grosiere fata de care fiind indulgenti le amplificam.” – Saadi


“Rautatea isi bea jumatate din propria otrava.” – Seneca

luni, 17 septembrie 2007

Calota glaciara arctica, mai subtire ca niciodata. Incepe lupta pentru Polul Nord

Niciun comentariu :
Calota glaciara arctica a atins cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani, de cand este observata prin satelit, a anuntat Agentia Spatiala Europeana, citata de presa internationala. Oamenii de stiinta spun ca cele peste 200 de fotografii luate prin satelit arata ca, niciodata din anul 1978 de cand o observa, calota glaciara arctica nu a fost atat de subtire. Leif Toudal Pedersen de la Centrul national spatial danez afirma ca gheata arctica s-a restrans pe o portiune de pe 3 milioane de kilometri patrati, in ultimii doi ani. El atrage atentia ca daca situatia evolueaza in acest mod, calota glaciara ar putea disparea mai repede decat ne asteptam. Diminuarea record a calotei glaciare arctice ar putea avea insa si efecte pozitive. Se deschide o importanta cale de navigatie maritima cunoscuta sub numele de Pasajul Nord-Vest, care leaga Oceanul Atlantic de Pacific prin Oceanul Artic. Astfel, navele care trec dinspre Europa spre Asia ar putea face un traseu mai scurt cu cateva mii de kilometri fata de rutele actuale.

Lupta pentru Polul Nord
Topirea ghetii polare a lansat o adevarata lupta a revendicarilor teritoriale in aceasta parte a lumii. In cursa sunt tari ca Rusia, Norvegia, Danemarca, Canada si SUA. Moscova a si trecut la actiune. La inceputul lunii trecute si-a revendicat drepturile teritoriale in zona Polului Nord prin plasarea pe fundul oceanului Arctic a steagului Rusiei. Moscova incearca, de mai mult timp, sa convinga Natiunile Unite ca apele din nordul Rusiei ii apartin motivand ca pe fundul Oceanului Arctic s-ar gasi o forma de relief care este prelungirea reliefului de pe teritoriul Rusiei. Potrivit unor previziuni ale expertilor in schimbarile climatice, calota ar putea disparea complet pana in 2040, din cauza incalzirii globale.
HotNews.ro, C.N.A., 17 sep 2007

ROMÂNII EXPUŞI RADIAŢIILOR EMISE DE ANTENELE GSM

Un comentariu :
Antenele GSM sunt amplasate haotic, fără a avea autorizaţiile necesare, legislaţia din ţara noastră fiind extrem de permisivă în acest sens. Totodată, densitatea de putere a câmpului electromagnetic permisă le legislaţia românească este de nouă ori mai mare decât media din celelalte ţări. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România, în urma campaniei naţionale de conştientizare a pericolelor generate de utilizarea excesivă a telefoniei mobile şi de amplasare haotică a antenelor GSM, anunţă Gardianul. După 17 luni de cercetări în acest domeniu, APC a constatat că, din cele 80 de primării cărora li s-a solicitat să realizeze o hotărâre de consiliu prin care să se reglementeze amplasarea raţională a antenelor GSM, doar două dintre ele, Aiud şi Orăştie, au luat măsuri în acest sens. Potrivit normelor europene, antenele GSM trebuie amplasate la o distanţă de 200 de metri faţă de locuinţe şi la 500 de metri faţă de spitale, unităţi de geriatrie şi unităţi de învăţământ.

Proprietarii din blocurile de locuinţe nu sunt informaţi în legătură cu consecinţele închirierii terasei pentru amplasarea unor antene GSM, cum ar fi cazul celor care au afecţiuni medicale ce necesită proteze cardiace-pacemakers, defibrilatoare implantabile, proteze auditive etc. De asemenea, decizia amplasării atenelor GSM nu se ia în cadrul unei Adunări generale a Asociaţiei de proprietari. Chiriile lunare încasate de asociaţiile de proprietari de la operatorii de telefonie mobilă variază între 300 şi 500 de euro, iar contractele se încheie pe o perioadă de 10 ani cu posibilitatea prelungirii pentru aceeaşi perioadă. În Capitală, peste 600.000 de persoane sunt expuse radiaţiilor electromagnetice generate de antenele GSM amplasate atât în cele 42 de staţii, cât şi între acestea, durata medie a expunerii zilnice variind între 15 minute şi 60 de minute.
http://www.antena3.ro/

Cititi si: Telefoanele mobile altereaza ADN-ul uman, provocand cancer si infertilitate

Greseli in iubire

Niciun comentariu :
Motto: "Ceea ce intra intr-un suflet mic se adapteaza proportiilor acestuia."

A nu constientiza faptul ca iubirea se manifesta diferit functie de nivelul de constiinta al persoanei care iubeste, si a te margini la iubirea caracteristica unui nivel de constiinta gregar este o eroare spirituala. Astfel, datorita stratificarii pe anumite nivele de constiinta a oamenilor, se poate vorbi si despre anumite nivele calitative ale iubirii, iar cel care iubeste intr-un mod gregar sau caldut nu trebuie sa se iluzioneze ca are aceleasi beneficii precum cel care iubeste elevat si foarte intens.

Exista (la baza acestor nivele de manifestare a iubirii) iubirea grosiera. Ea este de fapt o iubire a ego-ului, si este caracterizata de atasament, de suferinta impermanentei a ceea ce este iubit si de limitarea satisfactiei pe care o poate simti ego-ul. Este carateristica oamenilor fara aspiratii spirituale sincere.

Exista apoi iubirea mediocra. Ea apare la oamenii care sunt angrenati pe un drum spiritual interior evolutiv, dar care nu sunt totali in aceasta cautare a lor. Poate fi usor identificata la persoanele care intrebate daca iubesc, descriu cel mai exact ceea ce simt prin expresiile : "tin la el", "simt ceva pentru el" , "simt afectivitate pentru el", "e ceva..." si altele de genul asta. Pe de o parte aceste persoane considera ca este foarte normal modul in care iubesc ele (si au intrucatva dreptate fiindca, la nivelul lor, de atata iubire sunt in stare, desi se cam complac in mediocritate care nu este deloc normala), dar pe de alta parte ele nu sunt totusi pe deplin satisfacute de fericirea rezultata din aceasta iubire mediocra fiindca ar dori o fericire coplesitoare care nu poate fi rezultatul mediocritatii.

Exista apoi iubirea foarte mare. Ea apare atunci cand se intalnesc 2 oameni cu suflete mari si frumoase, intre care exista foarte multe afinitati si armonie. Fericirea data de iubirea care se manifesta pe acest nivel furnizeaza o fericire indescriptibila si foarte intensa. Prezenta si existenta fiintei iubite te face foarte fericit, ai incredere totala in ea, chiar si micile defecte care inca mai exista sau disputele in contradictoriu dau farmec relatiei si sunt amuzante. Exista totusi o limitare si ea tine de suferinta data de impermanenta tuturor lucrurilor si de manifestarile ignorantei spirituale.

Exista si iubirea spirituala care nu se manifesta nici la nivelul ego-ului, nici la nivelul sufletului (fie el unul mediocru sau foarte elevat), ci se manifesta la nivelul acelei parti din om care este nemuritoare. Acea iubire nu mai este resimtita numai fata de o anume fiinta, ci fata de orice om, fiindca orice om are in el aceasta parte care este nemuritoare.

sâmbătă, 15 septembrie 2007

Baiatul cu o minte geniala

Un comentariu :
Creierul uman are capacitati nebanuite si nedescoperite. Geniile isi folosesc maxim 5-10 % din potentialul creierului lor. Cu toate acestea societatea actuala pare sa se indrepte mai curand catre dezvoltarea inteligentei artificiale, catre cresterea capacitatii de calcul a computerelor, in locul dezvoltarii capacitatilor nedescoperite inca ale creierului uman. In loc sa aplicam o serie procedee meditative si psihosomatice pentru a experimenta activarea acestor noi zone ale creierului, ne minunam doar ca exista oameni cu inzestrari speciale care noua ne par paranormale, precum baiatul din acest film.

vineri, 14 septembrie 2007

CLEPTOCRAŢIA MASONERIEI BOLŞEVICE DIN ROMÂNIA

Niciun comentariu :

Spre "bucuria" omuletilor penibili care tin sedinte imbracati in sortuleţ de bucatarie a aparut articolul CLEPTOCRAŢIA MASONERIEI BOLŞEVICE DIN ROMÂNIA, un nou episod pe site-ul http://masoneria-bolsevica.blogspot.com/. Documentul este disponibil pentru download la adresa http://rapidshare.com/files/49786677/CLEPTOCRATIA_MASONERIEI_BOLSEVICE_DIN_ROM_NIA.rar.html

Daca doriti sa revedeti selectiuni din primul episod (Armaghedonul masonic 2007) accesati http://misa-yoga.blogspot.com/2007/01/dezvaluiri-pe-internet-armaghedonul.html

Telefoanele mobile altereaza ADN-ul uman, provocand cancer si infertilitate

Niciun comentariu :
Telefoanele mobile - un rau necesar uneori. Care este insa dimensiunea reala a pericolului?

BBC: Telefoanele mobile 'altereaza ADN-ul uman'
Microundele emise de telefoane mobile afecteaza celulele corpului si distrug ADN-ul. Laboratorul Reflex, finantat de Uniunea Europeana, a ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de cercetari insa oamenii de stiinta declara ca mai sunt inca necesare studii pentru a determina toate implicatiile asupra sanatatii.

In ciuda acestor cercetari un reprezentant al comisiei pentru protectie radiologica din Marea Britanie a declarat ca studiul nu arata ca modificarile biologice conduc la aparitia unor boli (!!!???).

Studiul pe o durata de 4 ani, condus de grupul german de cercetare Verum, a analizat efectele radiatiei asupra celulelor umane si animale. Cercetatorii au descoperit ca dupa expunerea la radiatie electromagnetica celulele prezinta o distrugere semnificativa a ADN-ului, care nu mai poate fi intotdeauna reparata de catre celule. Distrugerile au fost de asemenea observate in noile generatii de celule. Celulele mutante sunt vazute ca o posibila cauza a cancerului.

Studiul a raportat de asemenea alte efecte nocive asupra celulelor.
Radiatia utilizata in studiu are nivele SAR (Specific Absorption Rate) intre 0.3 si 2 watti per kilogram. Cele mai multe telefoane emit unde radio cu nivele SAR intre 0.5 si 1 W/kg.

Franz Adlkofer, conducatorul studiului, spune ca trebuie sa folosim telefoanele fixe in locul celor mobile ori de cate ori este posibil. El a adaugat: "Nu vrem sa cream panica, insa e bine sa fim precauti."

Daily Mail: Doar 10 minute de convorbire la mobil provoaca cancer
Doar 10 minute de convorbire la telefonul mobil pot provoca modificari in creier ce sunt asociate cu cancerul. Cercetatorii de la Weizmann Institute of Science in Israel au descoperit ca nivele reduse de radiatie interfereaza cu diviziunea celulara care este asociata cu dezvoltarea tumorilor.

Dr Rony Seger, co-autor al studiului a declarat pentru New Scientist: "Importanta acestui studiu sta in faptul ca dezvaluie reactia nontermica a celulelor la radiatia emisa in cazul telefoanelor mobile."

Cititi si Daily Mail: Risc crescut de infertilitate in cazul barbatilor care utilizeaza telefoane mobile

Maxime

Niciun comentariu :

“Nu suntem maniosi pe oameni in momentul in care radem de ei. Umorul ne invata toleranta.” - W. Somerset Maugham


“Umorul de calitate este sanatatea sufletului, tristetea - otrava lui.” - Lord Chesterfield


“Domnisoarele nu doresc nimic altceva decat soti, si cand ii au doresc totul.” - William Shakespeare


“Ca si o sirena care distruge, lenevia trebuie intotdeauna evitata.” – Horatiu


“Viata nu e prea lunga, si nu trebuie petrecut prea mult timp in deliberari sterile despre cum s-o cheltuim.” - Samuel Johnson


“Puritatea produce intelepciune, pasiunea avaritie, si ignoranta prostie, infatuare si intuneric.” - Bhagavad Gita


“Cunoasterea este aripa cu ajutorul careia zburam spre Paradis.” - William Shakespeare


“Cel care este gelos nu este indragostit.” – Sfantul Augustin


“Un om intelept ia propriile sale decizii, un om ignorant urmeaza opiniile publice.” - Proverb chinezesc


“Milioane de oameni au vazut caderea unui mar, dar singur Newton s-a intrebat de ce.” - Bernard Mannes Baruch

joi, 13 septembrie 2007

Cateva celebritati care practica yoga

Niciun comentariu :
Madonna marturiseste ca yoga o ajutat-o sa-si gaseasca echilibrul interior iar Sting sustine ca i-a imbunatatit performantele sexuale. Cameron Diaz a invatat yoga in contextul filmului Charley's Angels iar Sharon Stone a evitat un accident datorita practicilor yoghine. De voie sau de nevoie, starurile iubesc yoga.

"Datorita yoga pot mentine o erectie timp de 7 ore". Aceasta declaratie l-a facut pe Sting poate mai celebru decat era si a atras foarte multi curiosi in acest tip de exercitii. Sotia lui a declarat ca yoga este cheia unei reusite intr-un cuplu.

Madonna dedica o ora si jumatate in fiecare zi pentru yoga. Ea a descoperit aceasta practica in urma cu patru ani si de atunci declara ca i s-a schimbat viata in bine, ca si-a gasit echilibrul interior. "Yoga este despre misticism si m-a ajutat sa realizez cat de insignifianta este viata mea in tabloul lumii dar in acelasi timp nemarginita.", spune ea.

Sharon Stone este o alta iubitoare de yoga care spune ca nu intelege cum de femeile europene sunt preocupate mai mult de cosmetica decat de conditia fizica. "Pot ridica calcaiul pana la cap", se mandreste ea. De asemenea, ea a fost implicata intr-un accident in care exista riscul sa-si fractureze gatul, dar datorita flexibilitatii acestuia, Sharon a scapat teafara si nevatamata.

Cameron Diaz a invatat yoga cand a inceput filmarile pentru filmul Charley's Angels, alaturi de colega Drew Barrymore pentru a fi in stare sa-si execute cascadoriile din pelicula. Insa de la incetarea filmarilor pana in prezent, Diaz nu a renuntat la yoga.

Gwyneth Paltrow a invatat yoga in urma cu 5 ani de la un instructor de 86 de ani si sustine ca acest gen de exercitii o ajuta sa aiba orgasme extraordinare. Se trezeste la 4 dimineata sase zile pe saptamana pentru exercitii si spune "Nu evit orele de yoga decat daca sunt bolnava".

http://www.sport.md/

Facilitati noi pe blog

Niciun comentariu :
Am introdus optiunea de a putea fi instiintati automat de articolele noi de pe blogul nostru prin email. In partea stanga jos a blogului exista optiunea "Subscribe via email", unde va puteti introduce adresa la care doriti sa primiti emailul (dupa care va trebui sa apasati butonul "Subscribe" si sa completati codul din imaginea care apare).

Speram sa va fie de folos si sa va economiseasca timpul.

Realizari spirituale care merita sa fie dobandite

3 comentarii :
Voi enumera mai jos realizarile spirituale concrete care consider (in momentul actual) ca merita sa le dobandesc (si merita in general sa fie dobandite de oricine):

1. Dobandirea pacii interioare care sa fie prezenta tot timpul, in fiecare clipa, care sa nu poata fi afectata de niciun eveniment datorita naturii cauzei care produce aceasta pace spirituala.

2. Depasirea in totalitate a viziunii egotice in realatiile cu ceilalti, in sensul ca indiferent cu cine am de-a face, si indiferent cat de mult rau mi-ar putea face o persoana, eu sa ma gandesc intotdeauna atunci cand imi aleg modul de actiune nu la binele meu, ci la binele lui si la binele celorlalti.

3. Deoarece intotdeauna realizarile apar prin munca (si in domeniul spiritual), una dintre cele mai mari realizari pe care imi doresc sa o capat este faptul de a lucra(actiona) spiritual tot timpul.

4. Capacitatea de a fi constient tot timpul de gandurile si emotiile pe care le am (pe un fond de detasare), si de a le putea alege, stopa sau schimba la vointa functie de necesitati.

5. Dobandirea intelepciunii, adica sa fiu perfect constient de cauzele evenimentelor si de ceea ce trebuie facut pentru ca situatiile sa capete turnura dorita, totul fiind privit din cel mai elevat punct de vedere posibil la momentul actual.

Maxime

Niciun comentariu :

“Cine este atunci liber? Omul intelept care poate sa isi comande lui insusi.” – Horatiu


“Intr-un popor corupt in cea mai mare parte, libertatea nu poate sa dureze prea mult.” - Edmund Burke


“Toata cresterea depinde de activitate. Nu exista dezvoltare fizica sau intelectuala fara efort, si efortul inseamna munca.” - Calvin Coolidge


“Noi credem ca o viata fericita consta in calmul mintii.” – Cicero


“Paradis inseamna sa fii una cu Dumnezeu.”


“Dragostea de paradis face pe cel ce traieste aceasta (sa fie) paradisiac.” - William Shakespeare


“Un erou nu este mai curajos decat un om obisnuit, dar este mai curajos cinci minute in plus.” - Ralph Waldo Emerson


“Este mai bine sa meriti onoruri si sa nu le ai, decat sa le ai si sa nu le meriti.” - Mark Twain


“Multi oameni aspira sa aiba o mare devotiune, dar nimeni nu aspira sa fie umil.” - La Rochefoucauld


“Cred ca primul test al unui om cu adevarat mare este umilinta.” – John Ruskin

miercuri, 12 septembrie 2007

Preoti, jandarmi si securisti colaboreaza excelent pentru anihilarea unui protest antimasonic

2 comentarii :
Credeati ca masoneria nu exista? Iata o dovada ca ea este prezenta in viata noastra de zi cu zi mai ales la evenimentele importante precum alegerea noului patriarh. Se pare ca masonii se tem de coagularea unor proteste impotriva lor.

Dealul Patriarhiei, ziua alegerii noului Patriarh, 12.09.2007. Ora 15.30. Cativa tineri ridica un banner cu inscriptia “Fara masonerie la patriarhie”. Seful dispozitivului de jandarmi intervine aproape imediat solicitandu-le sa il coboare.

Cateva minute mai tarziu, tinerii sunt abordati de “baieti” in civil (incercuiti cu negru) care il “salta” (la indicatia unei fete bisericesti, cu barba, incercuita in a doua fotografie) pe unul dintre cei care tineau bannerul, il baga intr-o masina fara insemne cu nr. B 31 ANJ si il duc intr-o directie necunoscuta.

Ora 17.00. Din dispozitia organizatorilor, in curtea Patriarhiei nu se mai poate intra decat cu legitimatie (?!), desi este teritoriu public. Credinciosii veniti la biserica sunt intorsi din drum.

Articol si imagini Altermedia: Patriarhia, baza militara?

Povestea broscuţelor

Niciun comentariu :
A fost odată un grup de broscuţe ... care voiau să se ia la întrecere. Ţelul lor era să ajungă în vârful unui turn foarte înalt. Se adunaseră deja mulţi spectatori, pentru a urmări cursa şi pentru a le încuraja pe broscuţe.

Cursa urma să înceapă. Totuşi, dintre spectatori, nu credea nici unul că vreuna dintre broscuţe va reuşi să ajungă în vârful turnului. Tot ce se auzea erau exclamaţii de genul: „Oh, ce obositor!!! Nu vor reuşi niciodată să ajungă sus!“ Sau: „Nici nu au cum să reuşească, turnul este mult prea înalt!“

Broscuţele începură să abandoneze ... Cu excepţia uneia singure, care se căţăra vioaie mai departe ... Spectatorii continuau sa strige : „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni să ajungă sus!“ Tot mai multe broscuţe se resemnau şi abandonau... Doar una singură se căţăra consecvent mai departe. Nu voia cu nici un chip să abandoneze!

În final renunţaseră toate, cu excepţia acelei broscuţe care, cu o imensă ambiţie şi rezistenţă reuşi să ajungă singură în vârful turnului. După aceea, toate celelalte broscuţe şi toţi spectatorii au vrut să afle cum a reuşit broscuţa să ajungă totuşi în vârf, dupa ce toate celelalte se văzuseră nevoite să abandoneze cursa.

Unul dintre spectatori se duse la broscuţă să o întrebe cum de a reuşit să facă un efort atât de mare şi să ajungă în vârful turnului. Aşa s-a aflat că... broscuţa învingătoare era SURDĂ!!!

Morala?
Nu asculta niciodată de oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi şi pesimişti... fiindcă ei îţi răpesc cele mai frumoase dorinţe şi speranţe pe care le porţi în suflet! Gândeşte-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citeşti te influenţează în ceea ce faci!

Prin urmare , FII MEREU… OPTIMIST! Si, mai ales, fii pur şi simplu „SURD“ când cineva îţi spune ca nu-ţi poţi realiza visurile!