Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 22 ianuarie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
28. Cand omul invatat alunga vanitatea cu ajutorul atentiei, el, inteleptul, urcand inaltimile terasate ale intelepciunii, priveste inapoi dupa prosti, se uita linistit la multimea care trudeste din greu fara vreun scop cu adevarat valoros, precum un om aflat pe un munte priveste in jos la cei aflati pe campie.

29. Atent printre cei care nu-si pun probleme, treaz printre cei care dorm, omul intelept avanseaza precum un cal de curse care lasa in urma o gloaba.
Faptul de a-ti pune intrebari precum un om de stiinta care vrea sa descopere ceva foarte important, este o atitudine esentiala pe calea spirituala, si in ultima instanta poate face diferenta intre reusita si nereusita. Evolutia noastra depinde in cel mai inalt grad de intrebarile pe care ni le punem. Iar intrebarile noastre se vor indrepta cu preponderenta si ardent catre "locul"(domeniul) unde se afla inima(pasiunea) noastra. Astfel exista oameni care isi pun plin de intensitate intrebari de genul "in ce sa ma imbrac ca sa arat cat mai frumos?", si exista oameni care isi pun plin de intensitate intrebari despre rostul vietii. Evident fiecare va acumula cunoastere (care va reprezenta "comoara" sa) in domeniul in care s-a dedicat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu