Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 20 februarie 2008

Network (1976) - Howard Beale "profetul nebun" al televiziunii

Niciun comentariu :
Network este un film vechi dar cu un subiect mai actual ca oricand, ce prezinta modul de manipulare a societatii si realitatile din culisele televiziunii. Cateva secvente semnificative din acest film apar si in partea a 3-a din filmul Zeitgeist. Filmul a fost desemnat in 2007, pe pozitia 64, in Top 100 Greatest American Films, de catre American Film Institute.


Iata unul din discursurile memorabile ale personajului Howard Beale, devenit peste noapte recordmenul tuturor ratingurilor TV datorita adevarurilor necenzurate pe care le spune despre societate si televiziune:

"Suntem într-un mare necaz!
Pentru cã voi, oameni buni, si alte 62 de milioane de americani mã ascultaţi acum. Pentru cã mai puţin de 3% dintre voi, oameni buni, mai citiţi cãrţi. Pentru cã mai puţin de 15% dintre voi citiţi ziare. Pentru cã singurul adevãr pe care îl cunoaşteţi este cel care vã vine prin acest tub catodic. Chiar acum, existã o întreagã generaţie care niciodatã nu a ştiut nimic altceva decât ce a ieşit din acest tub!
Acest tub este Evanghelia. Revelaţia de pe Urmã. Acest tub poate face sau dãrâma preşedinţi, preoţi, primi-miniştri. Acest tub este cea mai teribilã forţã blestematã din toatã lumea asta fãrã Dumnezeu şi vai de voi dacã va cãdea vreodatã în mâinile unor oameni nepotriviţi!
Pentru cã atunci când cea mai mare companie din lume va controla cea mai minunatã, cea mai blestematã forţa propagandisticã din lumea asta fãrã Dumnezeu cine ştie ce rahat ne va fi servit drept adevãr pe acest post TV!
Aşa cã ascultaţi-mã. Ascultaţi-mã! Televiziunea nu este adevãr. Televiziunea este un blestemat parc de distracţii! Televiziunea este un circ, un carnaval, o trupã ambulantã de acrobaţi, de povestitori, dansatori, cântãreţi, jongleri, ciudaţi, dresori de lei şi fotbalişti. Ne aflãm pe tãrâmul afacerii de omorât plictiseala. Dar, voi, oameni buni, staţi acolo, zi de zi, noapte de noapte, voi, cei de toate vârstele, culorile, credinţele. Tot ce ştiţi suntem noi! Începeţi sã credeţi iluziile pe care le fabricãm aici. Începeţi sã credeţi cã tubul ãsta este realitatea şi cã propriile voastre vieţi sunt false. Faceţi tot ce vã spune tubul! Vã îmbrãcaţi, mâncaţi, vã creşteti copiii cum vi se aratã în acest tub. Aţi ajuns chiar sã gândiţi ca tubul!

Asta este nebunie în masã, maniacilor!
Pentru numele lui Dumnezeu!
Voi, oameni buni, sunteţi realitatea!
Noi suntem iluzia!"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu