Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 14 martie 2008

Ce am simtit deosebit la meditatia avand ca tema viitorul foarte indepartat

Niciun comentariu :
Am fost destul de curios inainte de meditatie referitor la spusele lui Grieg ca in aceasta meditatie este posibil sa simtim ceva ireproductibil de catre noi ulterior.
Meditatia in sine a fost una foarte reusita, atat prin prisma focalizarii gandurilor asupra universului interior cat si prin prisma trairilor avute. As fi putut-o cataloga ca una foarte reusita chiar si in lipsa aparitiei a ceva ireproductibil ulterior la vointa:
- aproximativ in prima jumatate a meditatiei am simtit energizarea lui Sahasrara oarecum inedit: senzatia de "coroana energetica" de deasupra capului o simteam acum prelungita in jos precum un "voal" care cobora de-a lungul spatelui pana la mijlocul acestuia, ingustandu-se gradat("voalul energetic" avand o forma de triunghi).
- starea interioara era una de calm, ca si cum peste valurile agitata a mintii se turnase ulei, astfel incat totul se linistise.
- ca si asociatii mentale referitoare la tema meditatiei, pe fondul unor imagini mentale cu specific cosmic (stele, galaxii samd.), mi-a venit urmatoarea idee(asupra careia m-am focalizat o vreme) avand ca tema relatia intre constiinta pe de o parte, si microcosmos/macrocosmos pe de alta parte: noi acum traim niste stari si avem o constiinta care acum ni se pare foarte "normala" desi aceasta se sprijina pe zeci de mii de miliarde de celule. Noi nu simtim in mod distinct fiecare dintre aceste miriade de celule, ci avem in schimb o constiinta si niste stari/senzatii care se moduleaza ca un fel de anvelopa exterioara pe miriadele de celule. Analogic vorbind, este posibil sa existe constiinte macrocosmice care in loc sa se "bazeze"(moduleze) pe miriade de celule, sa se "bazeze"(moduleze) in schimb pe miriade de stele.
- am meditat deasemenea la relatia dintre constiinta si trecerea timpului, la faptul ca aceasta constiinta intima a nostra este aceeasi chiar daca timpul trece si corpul se schimba.

Fenomenul interior cel mai remarcabil a aparut aproximativ in a doua jumatate a meditatiei. Destul de repede o stare de energizare intensa a cuprins intregul corp(a debutat cu energizari intense la nivelul capului si al pieptului, care apoi s-au extins in intregul corp de la picioare pana in varful capului). Aceasta energizare s-a mentinut pana la sfarsitul meditatiei si modul in care ea se simtea era unul inedit: simteam ca si cum intregul corp era plin in interior de mici "stele" care "vibrau energetic" cu foarte multa putere. Energizarea globala data de aceste mici stele care umpleau si vibrau in intreg corpul era atat de puternica incat a aparut o stare de incremenire a intregului corp. Acest fenomen energetic atat de intens impreuna cu starea de incremenire a corpului au adus mintea intr-o stare de fascinatie, astfel incat pana la sfarsitul acestei meditatii m-am delectat cu aceasta stare, ca nici prin cap nu-mi trecea sa ma mai gandesc la altceva.

De aceea consider aceasta meditatie una foarte reusita si trebuie sa recunosc ca Grieg a avut dreptate in privinta fenomenului ireproductibil ulterior de catre mine. :)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu