Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 4 martie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
30. Prin cautare atenta a ajuns Indra la conducerea zeilor. Oamenii apreciaza atentia; nepasarea este intodeauna blamata(dezaprobata).

31. Un calugar care si-a dedicat in intregime viata cautarii spirituale, care se delecteaza in atentie si care priveste cu teama la posibilele roade ale nepasarii, se misca precum focul, arzandu-si toate inlantuirile mici sau mari.

32. Un calugar care si-a dedicat in intregime viata cautarii spirituale, care se delecteaza in reflectie si care priveste cu teama la posibilele roade ale nepasarii, nu mai poate cadea - el este foarte aproape de Nirvana.
Cautarea plina de atentie reprezinta atat motorul progresului(spiritual) cat si asigurarea impotriva caderii. O viata lipsita de aceasta cautare constienta poate fi linistita daca soarta este ingaduitoare catva timp, dar aceasta liniste este linistea stagnarii si a mortii. Este o situatie asemenea cunoscutei butade: "Unul din avantajele senilitatii este o constiinta linistita." Linistea ignorantei asigura doar o protectie temporara, fiindca omul se regaseste fara practic nicio aparare in fata distrugerilor aduse inevitabil de timp.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu