Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 28 martie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
Capitolul 3 - Gandurile
33. Asa cum fauritorul de sageti isi face drepte sagetile sale, tot astfel omul intelept isi focalizeaza gandurile agitate si instabile, care sunt dificil de controlat, dificil de retinut.

34. Precum un peste scos din apa si aruncat pe uscat, gandurile noastre se zbat in regatul lui Mara (cel care tenteaza).
Asa cum o sageata stramba nu si-ar putea atinge tinta fiindca ea ar devia de la traiectoria vizata, tot astfel gandurile care o iau haihui nu pot fi de folos celui care vrea sa patrunda misterele existentei. Focalizarea gandurilor are 2 avantaje: pe de o parte gandurile puternic concentrate au o mare forta de patrundere si o mare eficienta, iar pe de alta parte devine posibil sa fie controlat insusi procesul gandirii astfel incat, de exemplu, energia pe care omul obisnuit o iroseste hranind ganduri parazite este acum folosita de omul intelept pentru a hrani in totalitate numai procesul mental care il intereseaza la un moment dat.

Precum un peste scos din apa incearca cu disperare dar in zadar sa-si satisfaca nevoia de oxigen pe uscat, tot astfel gandurile noatre se zbat in zadar in lumea tentatiilor frivole si superficiale sa ne satisfaca nevoia de fericire profunda.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu