Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 10 martie 2008

Meditatia iti poate salva viata la propriu

Niciun comentariu :
Un muncitor ingropat de viu timp de doua ore a reusit sa scape cu viata prin exercitii de meditatie budhista

Un muncitor chinez care timp de doua ore a fost ingropat de un val de pamant a reusit sa scape cu viata pentru ca a reusit sa-si controleze respiratia si sa se multumeasca doar cu aerul din casca sa de protectie. Wang Jianxin, de 52 de ani, ar fi murit, in mod normal, la mai putin de cinci minute de cand fusese ingropat de un val de pamant, la o adancime de aproape doi metri.Insa barbatul a reusit sa nu-si piarda cumpatul, si-a incetinit respiratia pana cand a fost descoperit de echipa de salvare. Wang avea aer doar pentru cateva minute, iar acesta a povestit ca "m-am gandit ca putinul aer pe care il aveam nu va dura prea mult, asa ca m-am relaxat si am inceput sa ma concentrez, prin meditatie. Era foarte ciudat acolo in pamant. Totul era nemiscat si foarte liniste. Am fost si eu surprins cat de repede m-am putut concentra si cat de rapid mi-am gasit linistea ca sa spun asa, desi credeam ca acela imi era sfarsitul. Peste ceva vreme mi s-a facut foarte, foarte cald si am inceput sa ma sufoc. Am inceput sa ma gandesc ca nu voi reusi niciodata sa ies la suprafata si tocmai atunci am auzit voci si am simtit cum se sapa deasupra mea. Brusc am vazut din nou lumina zilei. Au fost cele mai lungi ore din viata mea".

Medicul venit de urgenta la fata locului a declarat uluit ca "este un miracol, nu am mai auzit asa ceva niciodata. In astfel de conditii, un om normal ar supravietui nu mai mult de cinci-zece minute". Wang sapa un sant adanc pe santier cand un val de pamant a cazut deasupra lui ingropandu-l de viu. "Eram sprijinit cu spatele de unul dintre peretii santului asa ca nu mi-am dat seama imediat ca totul se prabuseste" a mai povestit muncitorul. Colegii si pompierii s-au chinuit minute bune sa-l scoata pe norocos la suprafata. Unul dintre salvatori a povestit si el la randul lui ca "pe masura ce inaintam cu sapaturile, incepeam sa sapam cu mainile goale, pentru ca ne temeam ca-l vom rani cu lopetile. Apoi, am scos pamantul din jurul lui". Toata lumea a fost uluita sa constate ca, din fericire, Wang era inca viu, desi trecusera nu mai putin de doua ore. Meditatia are o istorie de mii de ani in China, nefiind ceva neobisnuit. In orice caz, meditatia este o tehnica asociata mai mult cu calugarii budhisti si cu medicii chinezi traditionalisti decat cu simplii muncitori. Din fericire, Wang a fost unul dintre norocosii care au reusit sa stapaneasca aceasta tehnica care i-a salvat viata. China detine un record trist in ceea ce priveste siguranta la locul de munca, numai anul trecut 101.480 de oameni pierzandu-si viata la serviciu sau in accidente rutiere.
Surse: Ziua, Times

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu