Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 5 martie 2008

O modalitate de eficientizare si elevare a activitatii mentale

Un comentariu :
Aceasta metoda consta in concentrarea asupra lui Ajna Chakra simultan cu desfasurarea activitatilor curente, cat mai mult timp. Astfel se obtine diminuarea agitatiei mentale si se instaleaza o stare foarte placuta de calm mental.
Pentru a fi eficienti la nivel mental este necesar sa se evite reluarea de multe ori a acelorasi ganduri , precum un pickup blocat care reia mereu si mereu aceeasi portiune a discului. Mintea lipsita de eficienta reia de foarte multe ori aceleasi argumente si aspecte ale situatiilor care ne preocupa si pentru care vrem sa gasim cea mai buna varianta, de foarte multe ori acest proces repetitiv si steril fiind "hranit" de emotii care ne controleaza. Prin concentrarea asupra lui Ajna se obtine (printre altele) detasarea constiintei noastre de emotiile care altfel ne-ar domina , eliberand mintea de sub jugul emotiilor haotice si neasimilate. O activitate mentala eficienta presupune cantarirea fiecarui argument si aspect o singura data (fara a reveni iarasi si iarasi asupra lui), luarea unei decizii si apoi detasarea de acea problema.

Concentrarea in Ajna ne asigura in plus o energie mentala marita, care va da mintii o mai mare forta, concentrare si putere de patrundere, chiar si o mai buna intuitie. In mod analogic concentrarea asupra lui Ajna este similara unui proces de hranire (mai precis este vorba de un proces de imbogatire prin rezonanta mentinuta prin concentrare) prin care ne fortificam corpul asimiland mancarea, numai ca acest proces are loc acum la nivel mental.

Desigur pentru a fi eficient yoghinul trebuie sa se concentreze asupra lui Ajna si nu doar asupra zonei unde stie el teoretic ca ar trebui sa simta acest centru de forta, altfel spus trebuie sa fie capabil sa simta in mod direct, clar si fara efort Ajna Chakra, gratie tehnicilor Yoga exersate perseverent anterior.

Un comentariu :

  1. Ma surprinde lipsa de comentarii adica de participare a celor ce citesc acest blog,
    sper ca nu sint doar eu!
    Subiect: puterea gindului si a psihicului> un articol interesant pe:

    AlternativeMedia.eu & ForbiddenNews.eu http://www.need2know.eu/?p=637

    Epigenetics: Your Unlimited Potential for Health and How Does It Work?

    RăspundețiȘtergere