Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 10 martie 2008

O modalitate spirituala de pozitionare fata de jignirile care ne sunt aduse

Niciun comentariu :
Pe scurt, aceast modalitate spirituala ar putea fi expusa astfel: oricand cineva te jigneste, bucura-te!
Aceasta atitudine este una plina de intelepciune din mai multe motive. Privind situatia din punctul de vedere de mai jos, exista doar doua situatii:
1. Cel care te jigneste are dreptate.
In acest caz nu ai de ce sa te superi, ci ar trebui sa-i fii chiar recunoscator aceluia fiindca ti-a aratat (intr-un mod plin de efect) un defect al tau, lucru care nu-ti poate fi decat de folos in demersul de a corecta propriile neajunsuri.
2. Cel care te jigneste nu are dreptate.
In acest caz nu ai de ce sa te superi, chiar mai mult decat in primul caz. O cheie prin care noi putem simti acest adevar o constituie celebra spusa a lui Iisus:
11. Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea.
12. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, că aşa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi.
Astfel ori de cate ori suntem jigniti pe nedrept, si noi nu raspundem la raul jignirii nedrepte cu un alt rau, noi vom fi rasplatiti la modul cel mai spiritual cu putinta pentru aceasta comportare exemplara.
Relativ la interactiunea intre cel care jigneste pe nedrept si cel jignit, unii oameni considera ca persoana care jigneste pe nedrept preia din karma negativa a celui jignit. Acest punct de vedere poate fi considerat de fapt unificarea celor doua procese distincte care au loc in cazul fiecarei persoane in parte: persoana jignita pe nedrept are parte de o rasplata spirituala, iar persoana care jigneste pe nedrept are evident parte de o incarcare karmica negativa tradusa printr-o ulterioara suferinta destinica. Daca aceste doua procese distincte sunt privite ca fiind intr-o stransa legatura si nu se doreste a se intra in detalii, atunci lucrurile pot fi expuse pe scurt si la modul "persoana care jigneste pe nedrept preia karma negativa a celui jignit".
Astfel atitudinea corecta nu ar fi cea in care ar trebui sa fim suparati pe cei care ne jignesc, ci ar trebui sa le fim chiar recunoscatori si sa le multumim in gand.

Acest mod intelept de a privi jignirea fie ea dreapta sau nedreapta ne va face sa ne simtim fericiti in situatii care inainte ne provocau o suferinta de multa ori acuta si violenta. Procedand astfel vom realiza "transformarea otravii in nectar", la modul cel mai spiritual si eficient cu putinta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu