Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 3 aprilie 2008

Un profesor universitar roman studiaza energiile de forma

4 comentarii :
Mai jos este un articol preluat din Gandul despre un profesor universitar roman care studiaza si are numeroase inventii de succes pe baza energiilor de forma.

"Mulţi consideră că este şic să ţii cont de principiile Feng Shui atunci când îţi construieşti o casă nouă sau îţi redecorezi interiorul. Alţii nu cred în „chestiile d’astea”. Dar ce este Feng Shui? De ani de zile, cercetătorul şi inventatorul Radu Budei, conferenţiar la Universitatea Tehnică Iaşi, studiază „energia de formă” - un fenomen care explică mare parte din ceea ce este Feng Shui.

Explicaţiile ştiinţifice ale „energiei de formă”

Energia de formă a fost descoperită în China Antică, în urmă cu vreo 7000 de ani. „Fiecare obiect de o formă geometrică bine determinată emite o undă specifică, mereu aceeaşi, indiferent de substanţa din care este făcută”, explică profesorul Budei. “Aceasta este unda de formă ataşată aspectului geometric pe care îl are obiectul. Această energie se naşte din acumularea în unele puncte ale suprafeţei obiectului, sub acţiunea magnetismului terestru, a unor electroni liberi care străbat materia. Această energie, cunoscută deja atunci când chinezii au inventat Yin şi Yang, este benefică sau nocivă oamenilor”, spune profesorul. Cu alte cuvinte, unele obiecte ne încarcă cu energie, iar altele pur şi simplu ne iau din energie.

Ca să fie mai exact, profesorul trece la detalii ştiinţifice care explică fenomenul. Vorbeşte de şirul lui Fibonacci şi de “numărul de aur” (1,61) - acea proporţie perfectă care face să ne placă să privim o formă geometrică. Dar nu este vorba numai de frumuseţe: “Un patrulater care are această proporţie încarcă cu energie. Pentagonul, hexagonul sau elipsa sunt alte forme geometrice care încarcă cu energie, aşa cum face şi piramida, cu condiţia ca o latura a bazei să fie îndreptată neapărat pe direcţia nord - sud.

Dacă lucrezi cu obiecte care au aceste forme, sunt activaţi anumiţi centri energetici ai corpului uman şi persoana respectivă se energizează chiar pentru câteva zile. Elipsa este o formă geometrică energizantă. Elipsa, şi nu cercul. În natură nu găseşti nimic perfect care să fie cerc. Traiectoriile aparent rotunde sunt toate elipse, inclusiv traiectoriile pe care se mişcă planetele”, spune Radu Budei.

Profesorul are mai mult de 250 de invenţii, dintre care sunt brevetate la OSIM în jur de 130. Una dintre ele este “scaunul energetic”, care se bazează exact pe această energie de formă - invenţie pentru care a câştigat medalia de argint la Salonul Internaţional de Inventică de la Iaşi, în 2000. Cu „labirintul energetic” a câştigat bronzul la Geneva, în 2006, şi argintul la Moscova, în 2007. Iar cu “turnurile energetice” - un joc pentru copii, care se bazează pe energia de culoare - se va prezenta în luna aprilie la Salonul Internaţional de Inventică de la Moscova.

Scaunul energetic – testat cu aparatură NASA

Profesorul explică simplu că scaunul pe care l-a proiectat încarcă cu energie pentru că baza lui are forma unui dreptunghi care are această proporţie de 1,6. Forma face ca persoana care stă un timp pe acest scaun să se încarce cu energie. O altă formă a scaunului poate să determine pierderea de energie. “Energia trece în mod natural în locurile cu mai puţină energie. Am măsurat ce se întâmplă cu scaunele despre care se spune că sunt ergonomice, scaunele acelea elegante din piele, care se pot roti. Pentru cele mai multe dintre ele, energia trece de la om la scaun”, spune profesorul Budei.

Pentru scaunul energetic, construit din lemn şi care seamănă cu simbolurile africane sau nordice, a făcut şi un experiment cu 10 oameni. Fiecare a stat câte zece minute pe acest scaun. Cu ajutorul unui aparat care se numeşte SCIO, un aparat de măsură a bioenergiei, proiectat la NASA, au fost determinaţi unii parametri energetici pentru fiecare, înainte de a se aşeza pe scaunul energetic şi după. La fiecare dintre cei zece participanţi la experiment, încărcarea cu energie a fost mai mare cu 15 - 20%.

SCIO este un aparat extrem de util pentru medici, ca şi Metatron - un aparat asemănător produs de ruşi. Are dimensiuni mici, cam cât un CD player portabil, şi este conectat la un laptop. “Acest aparat fantastic a fost prezentat peste tot în lume”, spune cercetătorul Radu Budei. Şi este fantastic, pentru că determină încărcarea cu energie a organismului uman. Practic, sunt nişte minilaboratoare care demonstrează că ceea ce ştim despre bioenergie nu ţine de superstiţie, ci de ştiinţă."

4 comentarii :

  1. PAI E SIMPLU ! STA SE DEDUCE DIN FORMULA LUI EINSTEIN :
    E=MC2 = LxlXi x densiatte X C2
    ....ORI MASA ESTE VOLUM ORI DENSITATE, IAR VOLUMUL INSEAMNA LUNGIME ORI LATIME ORI INALTIME ADICA IN MOD ESENTIAL SE NUMESTE FORMA !
    VOT ERAT DEMONSTRADUM !

    RăspundețiȘtergere
  2. Demonstratia de mai sus nu tine: ideea e ca energia de forma a 2 corpuri cu volume egale dar cu forme diferite, difera si ea.

    Adica daca avem o sfera, un cub si o piramida care au volume si densitati egale(materiale identice), din E=mc2 ar rezulta ca energia lor este egala. Ori tocmai asta este ideea articolului, ca energiile lor de forma difera.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai vreo idee cu ce fel de aparat a masurat omul energia? Nu de alta, dar daca nu detectezi o emisie de energie, oricine poate zice ca a detectat ceva in hartia igienica ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai mult decat scrie in articol nu stiu.
    Probabil ca aparatul de care se zice in articol ca a fost folosit pentru masuratori este asta: http://www.scio-wellness.com/html/scio_theory.html

    RăspundețiȘtergere