Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 9 mai 2008

Folosirea eficienta a vointei prin prisma rezonantei

Niciun comentariu :
Exista o mica dar importanta capcana in care se poate cadea adesea, si care are legatura cu vointa. De multe ori suntem tentati sa facem o actiune care ne este intrucatva daunatoare sau in cel mai bun caz nefolositoare si pentru a ne scuza aceasta optiune ne motivam interior spunandu-ne: "Ei lasa, ca renunt la ea dupa o perioada. O sa fac aceasta actiune numai un pic, si dupa aceea o sa-mi angrenez vointa pentru a ma rupe de ea si a nu o mai face". Exemple concrete ale acestui caz sunt numeroase: tentatia de a pierde timpul la TV, tentatia de incepe sa fumezi samd.

Problema este ca incepand acea actiune daunatoare, cu fiecare moment care trece cream rezonante pe multiple planuri intre fiinta noastra si acea actiune, rezonante care vor tinde apoi sa se perpetueze. Astfel, de la o mica problema initial, ulterior avem de luptat cu puterea unei obisnuinte daunatoare, care obisnuinta este mult mai greu de invins fiindca a devenit o a doua natura.

Vointa noastra practic a clacat in fata tentatiei in momentul care noi am consimtit sa incepem acea actiune malefica. Cand vointa noastra s-a dovedit slaba chiar la inceput, cand rezonanta noastra cu aspectele conexe actiunii daunatoare era mica, cum ne putem oare inchipui ca ne va fi mai usor ulterior sa ne folosim vointa pentru a ne detasa de rezonantele negative pe care le-am angrenat?

Cheia de actiune inteleapta in aceasta privinta consta in a ne folosi vointa pentru a nu incepe o actiune daunatoare. Aici, la inceput, este toata cheia, si punctul cu adevarat important. Odata ce ai cedat si ai inceput ceva negativ, iti va veni mult mai greu apoi sa renunti si sa rezisti tentatiilor negative, fiindca deja in structura ta au aparut aspecte daunatoare care vor tinde prin rezonanta sa atraga aspecte asemanatoare negative.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu