Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 23 iunie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
67. Acea fapta pentru care omul se va cai si ale carei roade el le primeste plangand si cu o fata indurerata, nu a fost corect realizata.

68. Nu, fapta corect realizata este aceea pentru care omul nu va trebui sa se caiasca mai tarziu, si ale carei fructe el le primeste bine dispus si cu draga inima.
Aici Buddha da o metoda simpla prin care ne putem verifica daca faptele noastre sunt corecte, apeland la criteriul fericirii. Asa cum (la nivelul cunoasterii) ignoranta nu este ceva dezirabil in primul rand din cauza ca ea aduce inevitabil suferinta, tot astfel la nivelul actiunii putem aprecia faptele prin prisma fericirii care se reflecta in fiinta noastra.

Corelatia pe care Buddha o face mai sus poate fi privita atat din punct de vedere temporal, prin prisma faptului ca legea cauzei si a efectului (legea karmei) aduce in timp asupra faptuitorului exact ceea ce el a facut altcuiva, dar mai poate fi privita si ca o legatura instantanee intre exteriorul si interiorul celui care actioneaza, intre modul cum actiunea exterioara realizata de un om se reflecta instantaneu in toate structurile sale (altfel spus este vorba de legatura care exista intre corp, emotii, minte si constiinta).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu