Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 25 iunie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
69. Cat timp faptele rele nu si-au produs fructele, prostul crede ca ele sunt ca mierea; dar cand ele isi produc roadele atunci prostul sufera si e plin de tristete.
Oamenii care aleg sa faca rau celorlalti se lasa cuprinsi in timp ce actioneaza de exacerbarea energiilor si trairilor malefice, inchipuindu-si astfel ca sunt puternici si ca au forta asupra celorlalti. Ei isi gasesc sensul vietii in umflarea ego-ului si a orgoliului, hranindu-se cu ganduri de genul: "ce l-am distrus pe cutare", "cat l-am facut sa sufere pe cutare", "cat de tare l-am lovit pe cutare". Ignorand realitatile si legile divine, ei cred ca aceasta stare de fapt rezultata in urma alegerii lor de a face rau celorlalti va dura pe tot parcursul existentei lor, si ca ei vor fi tot timpul in postura celui plin de forta care ii loveste pe ceilalti. Iar cand fructele faptelor lor se coc si ei constata ca raul le-a umplut intreaga lor viata si fiinta, si ca intrega lor existenta este acum umpluta de chin, prostii concluzioneaza adeseori: "suferinta din viata mea actuala are drept cauza fara doar si poate faptul ca dusmanii mei au fost mai puternici in final decat mine." Acesti oameni rateaza astfel intelegerea faptului simplu ca exact energia raului pe care o proiectam asupra altora este cea care mai apoi ne provoaca suferinta care din cauza extinderii pe toate planurile pana si prostul n-o mai poate ignora.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu